22/9/12

Πολιτικός παραλογισμός και σχιζοφρένεια, εν όψει της επίσκεψης Νταβούτογλου στην Αθήνα

Του Σάββα Καλεντερίδη
Ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, που αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες για επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, με σκοπό τον καθορισμό των θεμάτων που θα συζητηθούν στην επόμενη συνάντηση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας που θα γίνει στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, σε συνέντευξη που παρεχώρησε στη δημοσιογράφο Τζανσού Τσαμιμπέλ (Cansu ÇAMLIBEL) και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Χουρριέτ (17 Σεπτεμβρίου 2012), είπε πράγματα που θα πρέπει να έχουν υπ’ όψιν τους οι αναγνώστες της Δημοκρατίας, οι Έλληνες πολίτες και κυρίως ο κ. Αβραμόπουλος, που θα φιλοξενήσει τον Νεοοθωμανό αξιωματούχο οσονούπω.
Ιδιαιτέρως ο κ. Αβραμόπουλος, εκτός αυτών που θα αναφέρουμε παρακάτω, θα πρέπει να έχει υπ’ όψιν του ότι ο κ. Νταβούτογλου ζει τις δυσκολότερες ημέρες από τότε που ανέλαβε τα ηνία της τουρκικής εξωτερικής, και θα χρησιμοποιήσει  ως σωσίβιο ή σανίδα σωτηρίας την επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα και το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας, που θα γίνει κι αυτό στη σκιά της συνεχιζόμενης κατοχής της Κύπρου, της συνεχιζόμενης αποσταθεροποιητικής πολιτικής της Άγκυρας στη Θράκη και της απειλής πολέμου, μια κατάσταση που αποτελεί τον ορισμό της πολιτικής αλλοπροσαλλοσύνης και σχιζοφρένειας. Και θα το χρησιμοποιήσει -ήδη έχει αρχίσει να το κάνει- ως σωσίβιο, για να αποδείξει στους επικριτές του ότι η πολιτική των μηδενικών προβλημάτων, που έχει καταρρεύσει σε όλα τα μέτωπα, λειτουργεί επιτυχώς τουλάχιστον στην περίπτωση της Ελλάδος!
Όμως, όπως είναι και επιστημονικώς επιβεβαιωμένο, εκτός από την αγάπη, δεν γνωρίζουν σύνορα ο παραλογισμός και η σχιζοφρένεια και σε πολιτικό επίπεδο. Στη συνέντευξή του, η οποία έχει μεγάλο ενδιαφέρον να μεταφραστεί ολόκληρη και να διαβαστεί από τους Έλληνες λέξη προς λέξη, ο Νταβούτογλου, αφού αναγνωρίζει εντελώς αυθαίρετα στην Τουρκία κεντρικό και πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, της Βόρειας Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και του Καυκάσου, και αφού προσδίδει μια φυλετική, ιστορική και πολιτιστική ανωτερότητα στο τουρκικό έθνος, αναφερόμενος στα κράτη που αποσπάστηκαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία μετά από εθνικο-απελευθερωτικούς πολέμους, λέει επί λέξει ότι «οι πόλεμοι αυτοί διέλυσαν του οργανικούς δεσμούς που είχαν αποκτήσει οι λαοί αυτοί με την Οθωμανική Αυτοκρατορία κατά τα διάρκεια της Ιστορίας και δημιούργησαν προσωρινές και τεχνητές ταυτότητες και αντιπαλότητες. Τώρα ήλθε η ώρα να δώσουμε όλοι μας λογαριασμό γι’ αυτήν τη διασπαστική νοοτροπία-πολιτισμό... Οι Τούρκοι, οι Άραβες, οι Ρωμιοί, οι Αλβανοί και πόσες άλλες εθνικές και θρησκευτικές ομάδες, που μέχρι μόλις πριν από δυο αιώνες ζούσαν όλοι μαζί στις πόλεις και τις γειτονίες μας, σήμερα έχουν αποκοπεί από την οργανική τους δομή. Δεν θα επιτρέψουμε άλλες αποχωρήσεις (σ.τ.μ. εννοεί τους Κούρδους)».
Να επισημάνουμε εδώ ότι ο Νεοοθωμανός αξιωματούχος, αναφερόμενος σ’ εμάς, τους κατοίκους της Ελλάδος, που αποκτήσαμε την ελευθερία μας από τον σκληρότατο οθωμανικό ζυγό, δεν μιλάει για Έλληνες, αλλά για Ρωμιούς. Και όπως είναι γνωστόν τοις πάσι, πλην των γνωστών και μη εξαιρετέων αναθεωρητών της Ιστορίας, που γίνεται και με κονδύλια του Σόρος, οι Ρωμιοί ήταν -και στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Τούρκων σουνιτών παραμένουν- υποδεέστερα όντα ανάμεσα στους υπηκόους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, με κανένα δικαίωμα στη ζωή, την τιμή και την περιουσία μέχρι τις μεταρρυθμίσεις του 19ου αιώνα, που, σημειωτέον, τις επέβαλε η κακή Δύση και οι Μεγάλες Δυνάμεις.
Τέλος, να υπογραμμίσουμε ότι οι Ρωμιοί της Τουρκίας, όπως λέει ο Αχμέτ Νταβούτογλου, δεν αποσπάσθηκαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία-Τουρκία, αλλά σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους κατά εκατομμύρια με τον πιο άγριο τρόπο, μαζί με τους Αρμενίους και τους Ασσυρίους της Ανατολής.
Μάλιστα, τους τελευταίους 150.000 Ρωμιούς, τους εξαφάνισαν οι Τούρκοι από την Πόλη, την Ίμβρο και την Τένεδο, εφαρμόζοντας άγριο σχέδιο εθνοκάθαρσης.
Δεν ξεχάσαμε και δεν κάναμε λοβοτομή όλοι οι Έλληνες κύριε Νταβούτογλου.
 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

9 σχόλια:

  1. Ενας αθλιος μογγολος ο κυριος νταβουτογλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχόλιο στο ιστολόγιο ΟΛΥΜΠΙΑ
    ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ (ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ – ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ – ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ – ΚΑΙ ΕΝΑΕΡΙΟΥ).
    ΑΠΟ ΤΟ 1923 Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ- ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ (ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΤΛ.) ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΩΣ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΙΟ; ΤΡΙΑ ΜΙΛΙΑ ΔΥΤΙΚΩΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ.

    ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΜΥΝΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΣΠΑΣΤΗ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ , ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΧΕΡΣΑΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.
    Αυτά τα σχέδια έρχεται να ανατρέψει το «Μνημόνιο Γιλμάζ Παπουλια» με την παραδοχή ότι “Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΝΤΕΥΘΕΝ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, δηλαδή μέσα στον Ελληνικό (ΕΘΝΙΚΟ) Χώρο όπου μέχρι τώρα καμιά ξένη στρατιωτική δραστηριότης δεν ήταν επιτρεπτή εκτός από την “ΑΒΛΑΒΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ”.

    ΤΟ “ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΛΜΑΖ -ΠΑΠΟΥΛΙΑ” ΔΕΝ ΚΑΤΕΛΥΣΕ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΑΛΛΑ ΕΙΣΗΓΑΓΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΩΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΡΧΟ!

    Σε αυτό “ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ” “Πάτησε ” τα επόμενα χρόνια η Τουρκία, για να διακηρύξει:

    Α) Το 1997 στο “ΝΑΤΟ” ότι η Λήμνος δεν είναι ελληνική.
    Β) Το 1999 ότι σύμφωνα με την “ΝΟΤΑΜ Α240″ τα όρια του «FIR» ΑΘΗΝΩΝ είναι πλασματικά και χωρίς νομική βάση.
    Γ) Το 2001 με νόμο (24611) ότι το μισό Αιγαίο είναι δική της περιοχή ερεύνης και διασώσεως.
    Δ) Το 2004, στο πλαίσιο του “ICAO” να επιτύχει τον χαρακτηρισμό των νήσων ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΙ ΧΙΟΥ ΩΣ “ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΝΗΣΩΝ” (με συνυπογραφή του υπ. συγκ.μετ. της Ελλάδος Λιάπη, με εντολές του «Πρωθυπουργού Καραμανλή και με την συνέναινεση του Κολοζώφ, του , του ΓΑΠ και του Αλαβάνου)

    Ε) Το 2004 στην γεν. συνέλευση του “ICAO”, να μην χρησιμοποιείται το ελικόπτερο ερεύνης και διασώσεως της Ν. Λήμνου.
    ΣΤ) Τον Νοέμβριοο του 2005 στον «διεθνή» οργανισμό ερεύνης και διασώσεως (COSPAS- SARSAT ) ότι της ΑΝΗΚΕΙ το ανατολικό Αιγαίο για έρευνα και διάσωση. ( ! )
    Ζ) Ειδικώς δε τον Σεπτέμβριο του 2004 στην γεν. συνέλευση του “ICAO” (ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ), με την σύμφωνη γνώμη και υπογραφή του Υπουργού Λιάπη Υπ Συγκοινωνιών & Μετ. Ελλάδος την απόφαση περί καταργήσεως των ορίων του FIR ΑΘΗΝΩΝ εξ ου και οι καθημερινές αερομαχίες των πιλότων μας στο Αιγαίο.

    Η μείωση των εθνικών συνόρων, των ελληνικών εθνικών υδάτων Αιγαίου, και του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου Αιγαίου, , ως προδοτική μείωση προκληθείσα από το “ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΛΜΑΖ- ΠΑΠΟΥΛΙΑ” , έγινε ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ όπως επιβάλλει το ελληνικό Σύνταγμα άρθρο 28/3 ως “ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ TΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΕΦ ΟΣΟΝ ΑΥΤΟ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, ΔΕΝ ΘΙΓΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ, ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΤΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΟΣ .
    Σ’ αυτό το προδοτικό «Μνημόνιο» οι ορολογίες της «Συνθήκης Λωζάνης» περί «Όλης της θαλάσσης του Αιγαίου ως Εθνικών Ελληνικών Υδάτων», περί «Όλου του εναρίου χώρου του Αιγαίου ως Εθνικού Εναερίου Χώρου» , περί «Όλών των νήσων του Αιγαίου, πλην Ιμβρου- Τενέδου και των εντός τριών μιλλίων τουρκικών χωρικών υδάτων, ως Εθνικού Ελληνικού Εδάφους» και περί «Του Ενιαίου και Αδιαιρέτου Όλων των νήσων του Αιγαίου, Όλης της θαλάσσης του Αιγαίου και Όλου του Εναερίου χώρου του Αιγαίου ως ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ, πλην Ίμβρου – Τενέδου και των τριών μόνον μιλλίων των τουρκικών χωρικών υδάτων» ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ περί «ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ» και περί «ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ» ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΜΕ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, Ο ΕΔΑΦΙΚΟΣ- ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΣ – ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ – ΚΑΙ ΕΝΑΕΡΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 151 ΨΗΦΩΝ, όπως προβλέπει το Σύνταγμα με το 28/3 Συντάγματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προκλήσεις ασφάλειας για την Ελλάδα και την Κύπρο

    Κύρα Αδάμ, Χρήστος Αλεξάνδρου, Κώστας Βενιζέλος, Βασίλειος Γραμματίκας, Παναγιώτης Ήφαιστος, Σταύρος Λυγερός, Θεοφάνης Μαλκίδης, Άγγελος Συρίγος
    επιμέλεια: Χρήστος Αλεξάνδρου, Θεοφάνης Μαλκίδης

    Εκδόσεις Παπαζήση, 2008
    242 σελ.

    -Κύρα Αδάμ: "Φανερές και αφανείς συνιστώσες της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καιρός να τα ξαναδούμε όλα αυτά και με βάση τη Συνθήκη της Λωζάνης, και για το θέμα Αιγαίου και Θράκης.
    Αλλιώς αν ο Νταβούτογλου σκοπεύει να έρθει εδώ και να μας κάνει κήρυγμα περί νεοοθωμανισμού, να μας λείπει η επίσκεψη.
    Αλλο αυτό που είπε "περί αρμονικής συμβίωσης των διαφόρων εθνοτήτων.." πράγμα που σηκώνει πολύ συζήτηση, αλλά και που στο κάτω-κάτω της γραφής, ο ίδιος ο Κεμάλ τους, καταδίκασε!!!, και άλλο να κοντεύει να μας ταυτίσει όλους με τα οθωμανικά φύλα.
    Κάπου τα έχει μπερδέψει πολύ ο άνθρωπος.
    Οσο για τα Μνημόνια που ψηφίστηκαν στο πόδι, καιρός να τα ξαναδούμε κι΄αυτά (αν ψηφίστηκαν υπό καθεστώς εκβιασμού, θα έπρεπε να ακυρώνονται, όλα)
    Είπαμε, οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε SKAL,

    Όσα γράφετε είναι τρομερά εις βάρος της τότε κυβερνώσης μαφίας ανοήτων προδοτών είναι απολύτως αληθή.

    Η προδοσία των συνεχίστηκε από τον γιωργάκη και τους συν αυτώ, οι οποίοι κατέστρεψαν την χώρα και την παραδίδουν στους συριζαίους για να την αποτελειώσουν!


    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κ. SKAL,

    Εκτός των άλλων, τα αναφερόμενα στοιχεία στο αναδημοσιευόμενο σχόλιο του Ιστολογίου ΟΛΥΜΠΙΑ τα διερεύνησα και φαίνεται ότι όντως υπάρχουν στην Συνθήκη της Λωζάνης.

    Συγκεκριμένα, στο βιβλίο του "Τα Πετρέλαια της Ελλάδος" (*) ο κ. Κ. Κόλμερ έχει ως ένθετο Παράρτημα την Συνθήκη της Λωζάνης. Στο Παράρτημα Α΄, 1 Εδαφικοί Όροι, στα Άρθρα 6, 12, και 14, ο αναγνώστης θα βρει ότι υπάρχουν όντως όσα αναφέρονται στο σχόλιο!

    Αυτά μετά από μια πολύ πρόχειρη ανάγνωση της Συνθήκης Λωζάνης.

    Ευμένης Καρδιανός

    Υ.Γ. Κατά καιρούς ο κ. Μάνος Ηλιάδης σε άρθρα του στον Επενδυτή της Κυριακής εξέθετε τα, οδυνηρά εις βάρος της χώρας μας, μέτρα που υπέγραφαν οι κκ. της Πολιτκής Αεροπορίας και τα επικροτούσε το ΥΠΕΞ, τα οποία μόνον τον τουρκικοό επεκτατισμό οφελούσαν!

    (*) Το βιβλίο του κ. Κολμερ το συνιστώ ενθέρμως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αναφέρονται κάποιοι στην Θράκη, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι πρόβλημα υπάρχει εκεί.

    Η εγκυρότατη "Καθημερινή", στο κύριο άρθρο της, μάς λέει ότι:

    "Η Ελληνική Δημοκρατία έχει βρει τις ισορροπίες της με τη μουσουλμανική μειονότητα και έχει κερδίσει αξιοπιστία διεθνώς με τον τρόπο που την αντιμετωπίζει"

    Καλά, δεν διαβάζετε εσείς "Καθημερινή";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε Αβραμόπουλε να ετοιμαστούμε να μας φάει εδώ ή θα γίνουμε πακέτο να μας πάρει στο σπίτι; Αν έχουμε χρόνο ρωτήστε και την Ντόρα και την Όλγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ποντιος
    Ε όχι και Μογγόλος ο κύριος Ahmet Davutoğlu aka David_oğlu ... τον κόβουν – αυτοί που ξέρουν - μάλλον για ντονμέ! Χάβα Ναγκίλα!

    Η εντυπωσιακή ξανθιά συνεργάτιδα της εφημερίδας Hürriyet Daily News κ. Cansu Çamlıbel (*), πάντα βρίσκει τον σωστό τρόπο να «εκθέτει» - έτσι στο φιλικό και cool στυλ - τους απροετοίμαστους (πάντα εκ του αποτελέσματος κρίνοντες) εκάστοτε ΥΠΕΞ της Ελλάδας [κ. Ντόρα Μπακογιάννη (31/7/2009) και κ. Δημήτρη Δρούτσα (28/3/2011)] με πολύ εύστοχες ερωτήσεις, όπου οι απαντήσεις που εκμαιεύει η κ. Τζανσού Τσαμλεμπέλ από τους δικούς μας, υπό μορφή «απειλητικών» μηνυμάτων με αποδέκτη την Άγκυρα, σκοπό μόνο έχουν να βάζουν πλάτη στο καθεστώς της Τουρκίας και τίποτα άλλο, δυστυχώς χρόνια τώρα. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς, π.χ. το πηχυαίο πρωτοσέλιδο σχόλιο της εφημερίδας Hürriyet ότι «μη χαμπαριάζετε ντιπ συμπολίτες Τουρκαλάδες μας από τις απειλές της κ. Ντόρας, απλώς τις εκστομεί ... έτσι για εσωτερική κατανάλωση προκειμένου να κερδίσει ψήφους στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές», ή το υποχωρητικό τσιτάτο (εκ του γερμ. Zitat) του Φον Δημητράκη με τον τίτλο: «Νόμιμο δικαίωμά μας τα 12 μίλια». Καλά τώρα πήγαν οι γείτονες ν’ αλλάξουν babylina από τον φόβο τους!

    (*) Çamlıbel μετφρ.: «Η Ωραία Τσάμισσα» χαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.