27/9/12

Η επιστολή του Λιβανού στον πρωθυπουργό για τον Μεϊμαράκη

Την είχε παραλάβει και ο Πρόεδρος της Βουλής από τις 12 Σεπτεμβρίου
Χρήστος Μπόκας
Νέα συγκλονιστικά στοιχεία της «υπόθεσης Μεϊμαράκη» έρχονται στο φως της δημοσιότητας καθώς νέα επιστολή, αυτή την φορά από τον κ. Ιωσήφ Λιβανό, εκ των βασικών πρωταγωνιστών της υπόθεσης παραδόθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού  Αντώνη Σαμαρά στην Βουλή αλλά και στον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη στις 12.9.2012, πριν δηλαδή το επίμαχο δημοσίευμα της εφημερίδας “Real News”.
Στην επιστολή ο καταγγέλλον περιγράφει με λεπτομέρειες το σκάνδαλο «ξεπλύματος μαύρου χρήματος» από το ζεύγος Καρούζου και εμπλέκει – δίχως να κατονομάζει «μεγάλο στέλεχος της ΝΔ».
Την ίδια ώρα το Γραφείο του Πρωθυπουργού στην Βουλή απαντά ότι «ο πρωθυπουργός παρέλαβε μια επιστολή από τις χιλιάδες που λαμβάνει καθημερινά. Επειδή ο καταγγέλλον ανέφερε ότι απειλείται η ζωή του, η επιστολή παραδόθηκε αρμοδίως στον υπουργό Προστασίας Νίκο Δένδια» αποφεύγοντας να μπει στην  πολιτική ουσία της υπόθεσης.
Όμως, η συγκεκριμένη επιστολή εκθέτει κυρίως τον κ. Μεϊμαράκη ο οποίος δήλωνε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν γνώριζε τίποτε για την υπόθεση πριν το δημοσίευμα της  “Real News”. Επιπροσθέτως,  δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για τους λόγους που επέλεξε να εκθέσει τον εαυτό του μιας και αυτός έδωσε στην δημοσιότητα την εν λόγω επιστολή!

«Ξέπλυμα μαύρου χρήματος 98.000.000 ευρώ» και οι «Ρώσοι δολοφόνοι»
Ειδικότερα, στην αρχή της επιστολής του ο κ. Λιβανός αναφέρει προς τον πρωθυπουργό πως ήδη από τον Απρίλιο του 2010 έχει ξεκινήσει  να στέλνει μηνυτήριες αναφορές και 56 συνολικά επιστολές και καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές περιγράφοντάς τους το σκάνδαλο του ζεύγους Καρούζου «μέγιστης φοροδιαφυγής και ξέπλυμα μαύρου χρήματος ύψους 98.000.000 ευρώ και ενδεχομένως τα ποσά να είναι σε δις. ευρώ». Στην συνέχεια επισημαίνει ότι δέχεται απειλές για την ζωή του καθώς σημειώνει ότι λόγω των καταγγελιών που έχει κάνει «το ΣΔΟΕ είχε επιβάλλει πρόστιμα 67.500.000 ευρώ και έχει κατάσχει 47 ακίνητα…». Επεκτείνεται μάλιστα σε κυκλώματα «επικίνδυνων Ρώσων υπηκόων που ενδεχομένως να έχουν σχέση με τον καταγγελλόμενο (σ.σ. Καρούζο) αλλά και με παράνομες κρατικές συμβάσεις οπλικών συστημάτων που έχουν σχέση με την Ελλάδα και υποθέσεις με ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που όλοι οι μάρτυρες της δίκης στη Ρωσία έχουν δολοφονηθεί ή εξαφανιστεί…».

«Δέχθηκα πιέσεις να μιλήσω από ΜΜΕ και από τον ΣΥΡΙΖΑ»
Στο «Μέρος Β», καθώς χωρίζει σε κεφάλαια το κείμενό του, ο καταγγέλλον επιχειρεί να αποδείξει ότι δεν προσέφυγε στα ΜΜΕ αλλά επέμεινε να απευθύνεται στις κρατικές αρχές προκειμένου να μην επιφέρει ένα ακόμα πρόβλημα σε μια δύσκολη περίοδο για την χώρα. Τονίζει συγκεκριμένα ότι «παρά τις πιέσεις που δέχθηκα από ΜΜΕ ακόμα και στις 30.4.2010 (σ.σ. προεκλογική περίοδος) δεν δέχθηκα να παράσχω στοιχεία που αφορούν την υπόθεση σκάνδαλο… την ίδια πίεση δέχθηκα και αρνήθηκα από άλλο μεγάλο κόμμα της Βουλής (ΣΥΡΙΖΑ) όχι επειδή ήμουν υποστηρικτής της ΝΔ αλλά με γνώμονα το συμφέρον της Ελλάδας και ειδικά στην τότε δύσκολη προεκλογική περίοδο».

«Μεγαλοστέλεχος της ΝΔ ο κουμπάρος του Καρούζου»
Στην συνέχεια ο κ. Λιβανός εκφράζει την απογοήτευσή του λόγω του γεγονότος ότι μετά τις εκλογές οι αρμόδιες αρχές δεν έπραξαν τίποτε και συμπληρώνει «ίσως τυχαία αλλά βεβαιώνουν τις απειλές των καταγγελλομένων (ζεύγος Καρούζου), τους οποίους συνδέουν στοχευόμενες  κουμπαριές με μεγάλο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας που προσωπικά εκτιμώ και σέβομαι και με εισαγγελέα Εφετών, ότι θα ολοκληρωθεί η εξόντωσή μου μετά τις εκλογές μόλις βγουν οι δικοί μας»!. Προσθέτει δε: «από τον Μάρτιο του 2012 έχω καταθέσει γραπτώς στο ΣΔΟΕ όλες τις απειλές που ήρθαν μέσω απεσταλμένων που ονόμασα και όχι μόνο κατ’ εμού αλλά και κατά του πολιτικού συστήματος και συγκεκριμένα της ΝΔ αναφέροντας ότι εάν οι καταγγελλόμενοι ανοίξουν το στόμα τους τότε θα παραιτηθεί η μισή κυβέρνηση».

 

 

 

 

 

 


Proto Thema

1 σχόλιο:


  1. Γι’ αυτό ξαναλέγω: προσοχή Ρεμάλια, μην αρχίσετε να βάζετε φωτιά στα χαρτιά!

    http://my-pillow-book.blogspot.gr/2012/09/look-out-scum.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.