30/9/12

Διαφθορά πολιτικών: η πραγματική ασύμμετρη απειλή για την Ελλάδα

του Σάββα Καλεντερίδη
Διευκρίνιση: Η φωτογραφία απεικονίζει τους πολιτικούς που, σύμφωνα με δημοσίευμα του zougla.gr, συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των πολιτικών που ερευνώνται από το ΣΔΟΕ, χωρίς να ισχυρίζεται κανείς ότι είναι ένοχοι για κάτι.
Η έννοια και ο όρος της ασύμμετρης απειλής είναι σχετικά καινούργια στη στρατιωτική ορολογία, γι’ αυτό και δεν υπάρχει διεθνώς παραδεδεγμένος ορισμός των όρων ασύμμετρη απειλή και ασύμμετρος πόλεμος.
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ασύμμετρος θεωρείται ο πόλεμος που διενεργείται από οργανωμένες μη-συμβατικές ομάδες εναντίον συνήθως ισχυρότερου αντιπάλου, με χαμηλού κόστους μέσα και δράση, χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψιν το δίκαιο και οι κανόνες του πολέμου, και με στόχο την πρόκληση όσο το δυνατόν περισσότερων υλικών και ανθρώπινων απωλειών.
Ως εκ τούτου, ασύμμετρη απειλή θεωρείται οποιαδήποτε επίθεση που γίνεται εναντίον οργανωμένων συστημάτων, κοινωνιών ή κρατών, από άτομα ή ομάδες που μπορεί να χρησιμοποιούν μη συμβατικά ή αυτοσχέδια όπλα, τα οποία είναι δυνατόν να προκαλέσουν απώλειες και να αποσταθεροποιήσουν κυβερνήσεις, κράτη, πολυεθνικές οντότητες κλπ.
Όταν, λοιπόν, ο κ. Β. Πολύδωρας, ως Υπουργός Δημοσίας Τάξεως, χρησιμοποίησε τον όρο «ασύμμετρη απειλή», αναφερόμενος στην -δεδομένη κατ’ αυτόν- εμπλοκή με άγνωστο τρόπο αγνώστων δυνάμεων στις εφιαλτικές και καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, δέχτηκε σφοδρή κριτική για τη χρήση του όρου από πολιτικούς του αντιπάλους αλλά και από τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ.
Εμείς, με αφορμή την πρόσφατη έκδοση του 37σέλιδου βιβλίου του με τίτλο «Κατά Κηνσόρων», που κυκλοφορείται σε μια περίοδο που το πολιτικό σύστημα δεν γνωρίζει πώς να διαχειριστεί το τεράστιο συνταγματικό και πολιτικό ζήτημα της εμπλοκής του τρίτου τη τάξει στην κρατική ιεραρχία, Προέδρου της Βουλής, κ. Ε. Μεϊμαράκη, σε υπόθεση επιχειρηματικής διαμάχης με άγνωστες διαστάσεις, θα τολμήσουμε να χρησιμοποιήσουμε τον όρο ασύμμετρη απειλή για το ζήτημα της διαφθοράς στο κράτος, τα κόμματα και την πολιτική, που απειλεί να τινάξει στον αέρα την πολιτική και κοινωνική σταθερότητα στη χώρα, και μάλιστα σε μια στιγμή που αυτή κρέμεται κυριολεκτικά σε μια κλωστή.
Ενώ, λοιπόν, το σύστημα κλυδωνίζεται από την εμπλοκή του ονόματος του Προέδρου της Βουλής κ. Μεϊμαράκη, στην ως άνω υπόθεση, αναφορές που γίνονται στο ίδιο το βιβλίο του κ. Πολύδωρα, φωτογραφίζοντας ξεκάθαρα τον Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Αντώνη Σαμαρά, αποτελούν βόμβες μεγατόνων, που μπορεί να οδηγήσουν το σύστημα σε πλήρη και ολοκληρωτική κατάρρευση.
Λέι ο κ. Πολύδωρας στο βιβλίο του:
«Πώς και δεν χάλασε η εθνική και παγκόσμια τάξη και ηθική όταν το 2009 υπουργοί και μάλιστα ένας "ευαίσθητος" υπουργός σε ευαίσθητο και λεπτό υπουργείο διόριζε μονίμους μάλιστα υπαλλήλους με απόλυτη "αξιοκρατία", οι οποίοι είχαν μεταξύ τους ένα κοινό "αξιοκρατικό" χαρακτηριστικό, ότι κατήγοντο από τον τόπο εκλογής του "αδιάφθορου" υπουργού; Δεν ήταν τότε κρίση; Ή το 2012, όταν διόρισε δεκαπέντε ή και περισσότερους μετακλητούς στη Βουλή με τα αυτά προσόντα καταγωγής, ο ίδιος "αντιφαύλος" πολιτικός, υπό άλλην ιδιότητα τώρα; Δεν είναι γι’ αυτούς τους διορισμούς κρίση και ανεργία στη χώρα; Μόνον για εμένα και τη θυγατέρα μου;»
Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε σε μια φάση όπου η διαφθορά έχει φθάσει σε τέτοιο σημείο, που πλέον δεν λειτουργούν εκείνα τα συστήματα που επί δεκαετίες εξασφάλιζαν τη σιωπή και την «ομερτά» μέσα στα κόμματα και στα διάφορα κυκλώματα που νέμονταν την εξουσία, εμπλέκοντας σε υποθέσεις διαφθοράς πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες της χώρας. Ακριβώς επειδή δεν λειτουργούν εκείνα τα πανίσχυρα συστήματα που επέβαλαν μέχρι σήμερα το νόμο της σιωπής, φθάσαμε στο σημείο οι μέχρι χθες φίλοι και ομοτράπεζοι στο πάρτι της λεηλασίας της χώρας, να βάλουν πλέον ο ένας εναντίον του άλλου. Φθάσαμε στο σημείο κουμπάροι να καταγγέλλουν πολιτικούς φίλους και προστάτες και σημαίνοντα στελέχη πολιτικών κομμάτων, όπως ο κ. Πολύδωρας, να ξιφουλκούν εναντίον του ίδιου του Πρωθυπουργού, με τους πολίτες, που αγκομαχούν και σφαδάζουν πληρώνοντας τα «σπασμένα» αυτών των ομάδων που χειρίστηκαν την εξουσία τα τελευταία σαράντα χρόνια, να παρακολουθούν άναυδοι το εύρος, το βάθος και την αγριότητα της ανηθικότητας πολιτικών τε και παραγόντων.
Το θέμα είναι ότι έχει διαμορφωθεί αυτή η κατάσταση, η οποία, το ξανατονίζουμε, απειλεί την πολιτική σταθερότητα της χώρας, τη στιγμή που δεν έχει φανεί ούτε καν η κορυφή του παγόβουνου από αυτό που λέμε διαφθορά στην Ελλάδα και ότι λογικά, αν αρχίσουν να βγαίνουν στη φορά και άλλα -τρανταχτά ή μη δεν έχει σημασία- ονόματα, οι πολιτικοί μας και οι «κουμπάροι» τους θα αρχίσουν να δίνουν στεγνά, όπως λένε στην πιάτσα οι μαφιόζοι, ο ένας τον άλλον, με άγνωστες συνέπειες σε αυτό που λέμε σταθερότητα του πολιτικού συστήματος της χώρας.
Και όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που οι πολίτες και η κοινή γνώμη απαιτούν δικαιοσύνη και κάθαρση, για να έχουν νόημα οι θυσίες τους.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

32 σχόλια:

  1. Η Διαφθορά είναι ενα διαχρονικό φαινόμενο στην Ελληνική πολιτική ζωή, στην Ελληνική κοινωνία.

    Η πηγή ήταν είναι και θα είναι μία: το Σύνταγμα της χώρας και μην ισχυριστεί κανείς ότι έχουμε νόμους και δεν εφαρμοζονται

    Να το πώ πολύ απλά νόμοι υπάρχουν αλλα μέσα απο την πολυνομία αλληλοεξουδετερώνονται

    Το Σύνταγμα λοιπόν είναι και παρα-Σύνταγμα όπως το Κράτος και Παρακράτος

    Η μόνη λύση για να σπάσει αυτή η ομερτά είναι ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ

    Η Οποια Κυβέρνηση δεν εκλέγεται με αυτό το σύστημα δεν είναι και νόμιμη καθως βασίζεται σε παραμόρφωση της λαικής εντολής

    Πρώτα ας ξεκινήσουμε απο εκεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν κατάλαβα καλά κύριε Καλεντερίδη, θεωρείτε ως ασύμμετρη απειλή, ακριβώς την αποκάλυψη της σαπίλας του πολιτικού συστήματος, εξ αιτίας του χάους που θα επακολουθήση.

    Όπερ σημαίνει πώς, γιά να εξουδετερώσουμε αυτή την ασύμμετρη απειλή, οφείλουμε να την κουκουλώσουμε.

    Βεβαιώστε με ότι κατάλαβα λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για μένα μοναδική πηγή της διαφθοράς είναι το ίδιο το κομματικό σύστημα. Με απλή αναλογική, ή χωρίς, οι συμμορίες δεν αλλάζουν.

    Το κομματικό σύστημα εκμαυλίζει τους πολίτες, διότι χρειάζεται την ψήφο και την αγοράζει. Το κομματικό σύστημα εμποδίζει την ανέλιξη ανθρώπων εντίμων και σοβαρών στα κοινά, οι οποίοι όμως δεν κουβαλάνε ψήφους.

    Η γενεαλογία της πολιτικής κατά τον Παπαδιαμάντη

    Ο Ροΐδης για τα κόμματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρουσαίε
    θα ήθελα να με γνωρίζεις καλύτερα.
    Στο άρθρο μου φεύγω από την περιπτωσιολογία και προσεγγίζω το ζήτημα συνολικά.
    Η άποψή μου είναι: ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ΤΟ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.
    Μην κάψουμε το πάπλωμα για να σκοτώσουμε τον ψύλλο, που λέει και ένα λαϊκό ρητό της Ανατολής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @skal

    Μιά χαρά σας γνωρίζω και χαίρομαι γι' αυτό.
    Επειδή :
    - η διαφθορά του παρόντος πολιτικού συστήματος-καλλίτερα της εγχώριας ελίτ-είναι βαθύτατη και έχει ξεπεράση ακόμα και τα όρια της ανηθικότητας.
    - η κοινωνία, στρέφεται πλέον στον εαυτό της και, συνεπώς είναι άδηλος ο τρόπος με τον οποίον θα εκραγή,

    Διαπιστώνω, τόσο από εσάς, όσο και από άλλους έγκριτους αρθρογράφους που παρακολουθώ, μία μεγάλη ανησυχία, γιά το εάν η μετάβαση σε ένα νέο πολιτικό σύστημα θα γίνη
    με μαλακό τρόπο ή με όρους εξέγερσης.
    Ακριβώς αυτή η ανησυχία, εκπέμπεται-ως πρός εμένα τουλάχιστον-και από το σημερινό σας άρθρο.
    Έχω την άποψη ότι, η μετάβαση θα γίνη υπό σκηνικό σύγκρουσης. Δεν θα το επιδιώξη η κοινωνία, αλλά, η ίδια η απερχόμενη πολιτικό-επιχειρηματική τάξη.

    Αλλωστε, αυτή η ιστορία των ημερών στην οποία αναφέρεσθαι και στο άρθρο σας, τι άλλο είναι παρά μία εν εξελίξει σύγκρουση γιά την πραγματική εξουσία της χώρας;

    Συνεπώς, κατά την άποψή μου, είτε το θέλουμε εμείς είτει όχι, η σύγκρουση θα πραγματοποιηθή.

    Ίσως, θα έπρεπε καλλίτερα να συζητάμε και να ενεργούμε, γιά το πώς θα αποτρέψουμε την χρήση των υφισταμένων θεσμών ως όπλων, σε αυτή τη σύγκρουση.

    Θα μπορούσα να πώ, μιμούμενος εσάς, ότι, η πραγματική ασύμμετρη απειλή είναι, η πλήρης κατάπτωση των θεσμών, εξ αιτίας της χρήσης τους απο τους εμπλεκόμενους σε αυτή την σύγκρουση εξουσίας.

    Φαντασθείτε, όταν η σύγκρουση αυτή θα λάβη τέλος, σε ποιούς ακέραιους θεσμούς θα μπορέσουμε να στηριχθούμε γιά την ανασύνταξη του κράτους; Όλοι θα έχουν απαξιωθή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρουσαίε
    θα στηριχτούμε σε μας τους ίδιους.
    Εμείς οι ίδιοι οι πολίτες που μένουμε όρθιοι, όπως για παράδειγμα η κοινότητα πολιτών που κινείται γύρω από του Ινφογνώμωνα, είμαστε εμείς που θα αποτελέσουμε συντελεστή σταθερότητας σε εξελίξεις που είναι δυνατόν να οδηγήσουν σε αποσταθεροποίηση.
    Γι' αυτό και η συγκεκριμένη στάση που κρατάμε σε τέτοιου είδους ζητήματα.
    Αυτό που περιμέναμε, είμαστε εμείς οι ίδιοι, όπως λέει και ο γιος μου ο Σταύρος, αναφερόμενος στο εγχείρημά του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΕΩΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κατάργηση του επαίσχυντου νόμου περί ευθύνης υπουργών και συνταγματική απαγόρευση αναλόγων ή παρεμφερών νόμων!
    Απλή αναλογική-εκλογικές περιφέρειες το πολύ των 300.000 ατόμων-ασυμβίβαστο βουλευτή -υπουργού-μείωση των βουλευτών στους 200(προβλέπεται)-2 μόνο θητείες για βουλευτές,πρωθυπουργούς,δημάρχους και αντιδημάρχους,περιφερειάρχες και αντίπεριφερειάρχες,προέδρους ανωτάτων δικαστηρίων (οι οποίοι θα εκλέγονται και διατήρηση ενός μόνου ανώτατου δικαστηρίου!),προεδρική δημοκρατία και δημοψηφίσματα,ηλεκτρονική διακυβέρνηση του κράτους και των υπηρεσιών του και οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων θα είναι ανώτατοι δημόσιοι υπάλληλοι που θα διορίζονται με γραπτό διαγωνισμό.

    Υπάρχουν ένα σωρό απλοί τρόποι και ιδέες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κατάργηση του επαίσχυντου νόμου περί ευθύνης υπουργών και συνταγματική απαγόρευση αναλόγων ή παρεμφερών νόμων!

    Απλή αναλογική-εκλογικές περιφέρειες το πολύ των 300.000 ατόμων
    -ασυμβίβαστο βουλευτή -υπουργού-μείωση των βουλευτών στους 200(προβλέπεται).

    -2 μόνο θητείες για βουλευτές,πρωθυπουργούς,δημάρχους και αντιδημάρχους,περιφερειάρχες και αντίπεριφερειάρχες,προέδρους ανωτάτων δικαστηρίων (οι οποίοι θα εκλέγονται και διατήρηση ενός μόνου ανώτατου δικαστηρίου!),προεδρική δημοκρατία και δημοψηφίσματα.

    Ηλεκτρονική διακυβέρνηση του κράτους και των υπηρεσιών του και οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων θα είναι ανώτατοι δημόσιοι υπάλληλοι που θα διορίζονται με γραπτό διαγωνισμό.

    Υπάρχουν ένα σωρό απλοί τρόποι και ιδέες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έχετε κάνει μια ανάρτηση με τίτλο "Διαφθορά πολιτικών: η ασύμμετρη απειλή" την οποία κοσμεί ένα κολάζ φωτογραφιών με πρώτη αυτή του κ. Καμμένου ακολουθούμενη από Παπαντωνίου, Καρχιμάκη, Σμπώκο, Τσοχατζόπουλου, Μαντέλη, Σπηλιωτόπουλου κ.α.

    Είναι προφανές ότι η ανάρτησή σας δεν αφορά τη "λίστα" που πρόσφατα δημοσιεύθηκε, γιατί σε αυτή απουσιάζει π.χ. το όνομα του Τσοχατζόπουλου. Δεν υπάρχουν επίσης φωτογραφίες πολιτικών όπως π.χ. ο ΓΑΠ, ο Σημίτης, ο Πάγκαλος, ο Τσουκάτος, ο Σουφλιάς, ο Σαμαράς, ο Κουβέλης, ο Βενιζέλος κ.α.

    Επομένως ο στόχος σας δεν είναι να συζητήσετε το πρόβλημα, αλλά να δημιουργήσετε φωτογραφικές εντυπώσεις.

    Και έρχομαι ξανά στην ουσία: Έχει ο Καμμένος καμία σχέση με τους υπολοίπους για να του δίνετε την πρώτη θέση κάτω από το τίτλο "Διαφθορά πολιτικών..."; Αν ξέρετε κάτι βγείτε και πείτε το να διαφωτίσετε και εμάς.

    Να σας δώσω λοιπόν τα θερμά μου συγχαρητήρια!!! Το επίπεδο των αναρτήσεών σας θα φτάσει σύντομα σε αυτό του Σκάι, της Καθημερινής, του Έθνους, των Νέων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν θα κάψουμε το πάπλωμα να σκοτώσουμε τον ψύλλο, αλλά δεν θα ησυχάσουμε και μέχρι ο τελευταίος ψύλλος να εξοντωθεί!

    Άμα δεν τιμωρηθούν οι κλέφτες, αν δεν υπάρξει δικαιοσύνη και αν δεν αποκατασταθεί η τάξη, μην περιμένετε να "τα βρούμε".

    "Το κουκούλωμα" σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να είναι για αυτούς λύση, ούτε καν επιλογή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εκατό συντάγματα και εκλογικούς νόμους ν¨αλλάξουμε, τα πάντα να γκρεμίσουμε και να τα ξαναφτιάξουμε τίποτα δεν θα πετύχουμε αν δεν αναμορφώσουμε την παιδεία και την κοινωνική μας αγωγή, δεν είναι τυχαίο το τελευταίο άρθρο του Συντάγματος, κάποιος σοφότερος ημών το έβαλε και ήξερε πολύ καλά το λόγο.

    και επειδή όλοι ψαχνόμαστε κάτι σχετικό.

    Η Πολιτεία λωλάθηκε, κι απόπαιδα τα κάνει, το Νου, το Λόγο, την Καρδιά, τον Ψάλτη, τον Προφήτη·
    κάθε σπαθί, κάθε φτερό, κάθε χλωρό στεφάνι, στη λάσπη.
    Σταύλος ο ναός, μπουντρούμι και το σπίτι...
    *
    Από θαμπούς ντερβίσηδες και στέρφους μανταρίνους
    κι από τους χαλκοπράσινους η Πολιτεία πατιέται.
    Χαρά στους χασομέρηδες! Χαρά στους αρλεκίνους!
    Σκλάβος ξανάσκυψε ο ρωμιός και δασκαλοκρατιέται.
    *
    Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι,
    κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα,
    των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι.
    *
    Και δημοκόποι Κλέωνες και λογοκόποι Ζωίλοι, Και Μαμμωνάδες βάρβαροι, και χαύνοι λεβαντίνοι·
    Λύκοι, κοπάδια, οι πιστικοί και ψωριασμένοι οι σκύλοι
    Κι οι χαροκόποι αδιάντροποι, και πόρνη η Ρωμιοσύνη!"

    Κωστής Παλαμάς- 1912
    Aπόσπασμα από την ποιητική συλλογή
    "Η πολιτεία και η μοναξιά"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λεωνίδα
    έγινε η απαραίτητη διευκρίνιση για τη φωτογραφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ευχαριστώ.

    Να διευκρινίσω και εγώ ότι έκανα λάθος όταν έγραψα ότι το όνομα του Τσοχατζόπουλου δεν ήταν στη λίστα. Το σωστό είναι πως ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Πατούλης και κάποιοι ακόμη δεν υπάρχουν στις φωτογραφίες που δημοσιεύσατε. (Η λίστα αποτελείται από 36 ονόματα ενώ υπάρχουν 30 φωτογραφίες).

    Παρ'όλα αυτά, πιστεύω ότι ο κ. Καμμένος αδικείται βάναυσα όταν συνυπάρχει με κάπποιους άλλους σε μια λίστα, ενώ φιγουράρει πρώτος στη λίστα που δημοσίευσε το Ζούγκλα...

    Να σημειώσω επίσης ότι η λίστα δεν έχει καταρτιστεί κατά ονομαστική σειρά, ούτε κατά παραταξιακή σειρά, δεν έχει καν καταρτιστεί σύμφωνα -ας πούμε- με το μέγεθος ή τη σπουδαιότητα της έρευνας...όμως πρώτος είναι ο Καμμένος και όχι π.χ. ο προφυλακισμένος σοσιαληστής Τσοχατζόπουλος, ή οι μεγάλοι δημοκρατικοί αγωνιστές Σμπώκος και Μαντέλης.

    Υ.Γ. Αν δε με απατά η μνήμη μου, ο Αιμίλιος Λιάτσος διορίστηκε στην ΕΡΤ από την κυβέρνηση του Σαμαρά. Ποιά προσόντα και δημοσιογραφικά του επιτεύγματα κοσμούν το βιογραφικό του και τον έφεραν σε αυτή τη θέση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νομίζω ότι αρκεί ο κοινός νους, για να καταλάβει κανείς ότι η κατάταξη των φωτογραφιών δεν είναι του ιστολογίου.

    Εν τω μεταξύ, ίσως να μην έπρεπε να ξεφωνηθούν, πριν αποφασίσει η ανάκριση.

    Αυτό είναι όντως ένα θέμα.

    Με τους θεσμούς

    Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο Ι. Τέντες για τη διαρροή της «λίστας» του ΣΔΟΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λεωνίδα,
    η διαφθορά δεν κοιτά χρώματα και κόμματα.
    Φυσικά ούτε όλα τα κόμματα είναι ίδια, ούτε όλα τα μέλη των κομμάτων είναι ίδια.
    Αυτό θα πρέπει να το έχουμε όλοι κατά νου.
    Όσο για Λιάτσο, δεν έχω να πω τίποτα.
    Τα είπες εσύ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητέ ΣΚΑΛ εκείνο που πρέπει να δούμε είναι εάν όντως δεν λειτουργεί το σύστημα που εξασφάλιζε την σιωπή ή το σύστημα εργάζεται αλλά του είναι πλέον άχρηστοι οι πολιτικοί του παρόντος σκηνικού.
    Οι πατριώτες Έλληνες πρέπει να εντοπίσουν το μαφιόζικο σύστημα και να το καταστήσουν ανενεργό,διαφορετικά η πατρίδα μας δεν θα δει άσπρη μέρα,είναι το ίδιο σύστημα που κατατρέχει την μοίρα μας από την απελευθέρωση μας έως σήμερα.
    Όλα τα άλλα είναι είναι τα επόμενα αυτού του συστήματος που δεν το ελέγχουμε και μας πηγαίνει και φέρνει κατά τα κέφια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ιωάννη
    πολιτκό χρήμα υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει.
    Το θέμα, εκτός από το να καθαρίσουμε την "Κόπρο του Αυγείου", είναι να θωρακίσουμε την πατρίδα μας, για να περιοριστούν κατά το δυνατόν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον.
    Για να γυρίσει ο Ήλιος, θέλει δουλειά πολύ, Ιωάννη και λοιποί φίλοι.
    Ετοιμάζουμε κάτι, μια πρόταση και θα την παρουσιάσουμε οσονούπω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σάββα,μπράβο.

    Η διαφθορά του πολιτικού συστήματος ΔΕΝ προκαλεί μόνο οικονομική ζημία,αλλά έχει και άλλες πιο επικίνδυνες επιπτώσεις.

    Υπάρχουν στοιχεία για σκάνδαλα που δεν βλέπουν το φώς της δημοσιότητας,και όποιος έχει τέτοια στοιχεία,κρατάει ένα πολύ αποτελεσματικό όπλο έναντι της οποιασδήποτε Ελληνικής κυβέρνησης.

    Τα στοιχεία που αφορούν σκάνδαλα πολιτικών έχουν πολλαπλάσια αξία όταν ΔΕΝ δημοσιοποιούνται.

    Τα στοιχεία αυτά μπορούν αρκετά εύκολα να περιέλθουν στην κατοχή τόσο ενός απλού επιχειρηματία όσο και μιας Πρεσβείας ξένου,ή ακόμη χειρότερα εχθρικού,κράτους.

    Τότε,ο κάτοχος των στοιχείων αυτών έχει τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσει είτε για να αποσπάσει πάσης φύσεως ανταλλάγματα,είτε για να προκαλέσει αποσταθεροποίηση την κατάλληλη για αυτόν στιγμή.

    ΤΟ ΠΙΟ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ των τελευταίων ημερών είναι ο ΠΑΝΙΚΟΣ που φαίνεται πως επικρατεί στον πολιτικό κόσμο,περισσότερο απο κάθε άλλη φορά.Είναι πολύ σημαντικό.

    Κουίζ:Μπορείτε να φανταστείτε το περιεχόμενο των τηλεγραφημάτων που στέλνουν αυτή την περίοδο οι ξένες πρεσβείες προς τις κυβερνήσεις τους;

    Σάββα,αυτό που έγραψες ότι κάτι,το ''τύπωσα'',να ξέρεις,και όπως καταλαβαίνεις το περιμένω με αγωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πάντως,σε ότι αφορά τις λίστες και γενικά όλη αυτή την παπαρολογία των τελευταίων ημερών,ας μας πούνε καλύτερα ποιους ΔΕΝ ψάχνουν,για να ξέρουμε και εμείς τι γίνεται.

    ΥΓ
    Η Δυναστεία Παπανδρέου,ΠΟΥ είναι ρε παιδιά;;; Άσπιλοι και αμόλυντοι;;; Τόσο πάει η παραχώρηση Πρωθυπουργικών Δικαιωμάτων στις μέρες μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το Ολυμπία παρουσιάζει μια πολύ ενδιαφέρουσα άποψη.

    Δεν το περίμενες Βαγγέλη μου ότι οι τραπεζίτες που πληρώσατε σε Ευρώ τώρα θέλουν δραχμή; (Η είδηση πίσω από την “είδηση”)

    Το πολιτικό σύστημα πανικοβλήθηκε,προφανώς γιατί γνωρίζει ότι σύντομα θα τους δώσουν βορά,αφού έκλεισαν τον κύκλο τους.

    ΥΓ
    Θυμάται κανένας εκεί στην κυβέρνηση,και πιο συγκεκριμένα στο Μαξίμου,τα περί επιτροπής διαχείρισης κρίσεων; Λέω,μήπως;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Υπάρχει διαφθορά στο πολιτικό μας σύστημα, δεν μπορεί κανείς να το αρνηθεί αυτό μετά από τα γεγονότα που ζήσαμε ειδικά από το 2009 και μετά. Είναι όμως η διαφθορά περιορισμένη στον πολιτικό χώρο? Εφόσον προχωράμε στην διαπίστωση ότι το πολιτικό σύστημα πάσχει και το ίδιο το πολιτικό σύστημα ελέγχει όλες τις μορφές εξουσίας, αστυνομία, στρατό, εφορία, δικαστικό σώμα, τοπική αυτοδιοίκηση κτλ. πως και δεν καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι έχει διαφθαρεί το σύνολο της κρατικής εξουσίας? Να θυμίσω ότι η κρατική εξουσία διαχωρίζετε στην Νομοθετική, Εκτελεστική και την Δικαστική και δεν ασκείτε στο σύνολό της από πολιτικά πρόσωπα. Γιατί αν κάποιο κομμάτι ήταν υγειές θα αντιδρούσε στις εντολές που θα προσπαθούσε να περάσει ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Πάρτε για παράδειγμα την Πορτογαλία και την στάση του στρατού στα ενδεχόμενα μέτρα της κυβέρνησης. Για να μην μακρηγορώ, δεν έχουμε δει και καμία μορφή εξουσίας να αντιδρά σε τίποτα. Δεν εννοώ αντίδραση όταν τους κόβουν τους μισθούς. Εννοώ αντίδραση π.χ. από το δικαστικό σώμα όταν ψηφίζονταν ο νόμος περί ευθύνης υπουργού. Την αντίδραση της εκτελεστικής εξουσίας π.χ. στα γεγονότα των Ιμίων. Την αντίδραση του ΣτΕ στην υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ και την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας χωρίς ευρεία πλειοψηφία κ.ο.κ.

    Επειδή όμως πολύς ο λόγος περί καθάρσεως, ποιος θα είναι αυτός που θα την επιφέρει? Ποια εξουσία θα είναι αυτή που θα επιβάλει την κάθαρση? Το ίδιο το πολιτικό σύστημα? Το διεφθαρμένο δικαστικό σώμα? Τα κομματικοποιημένα σώματα ασφαλείας? Ένα μαγικό ραβδί? Ποιος?



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Οταν η κοινωνια πορευται με αξιες αριστερο-προοδευτικου ραγια και αξιοπρεπεια ζητιανου, μια ζωη στην ξευτιλα θα κυλιεται.

    Εδω και η διαφορα:


    - Prime Minister Benjamin Netanyahu's speech to the UN General Assembly 2012
    http://www.algemeiner.com/2012/09/27/full-transcript-prime-minister-netanyahu-speech-to-united-nations-general-assembly-2012-video/

    - Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης, "Τα βόδια και τα λιοντάρια"
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/05/o_27.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ Δημοκριτος

    Για να είμαι ειλικρινής, δεν κατάλαβα πού ακριβώς κολλά το σχόλιό σου (και τα απαραίτητα λινκς) με το υπό συζήτηση θέμα.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Χρήστο, με βρίσκεις σύμφωνη σε πολλά σημεία του σχολίου σου.
    Πράγματι, "ποιούς δεν ψάχνουν" και γιατί;;;
    Οι υποκρισίες εν ονόματι της κάθαρσης, ή "αλλιώς τα όσα θα γυαλίσουν στην πεθερά", είναι μια αηδία σκέτη. Αν συνεχίζουμε έτσι, θα ανακυκλώνονται το ίδιο νοσηρό κλίμα.
    Αλήθεια, πώς ο πρόεδρος της ΣΔΟΕ δημοσιοποιεί τη λίστα ονομάτων, χωρίς να το έχει πρωτύτερα εγκρίνει η εισαγγελεία;
    Ποιοί έκαναν τις καταγγελίες κατά των προσώπων που είδαμε (άσχετα αν αυτοί είναι καθαροί ή όχι..)
    Είναι δυνατόν να μην μπορεί να μάθει ο καταγγελόμενος, ποιός τον κάρφωσε και γιατί;
    Μπορεί εδώ να αφορά πολιτικά πρόσωπα, αλλά όταν υπάρχουν αυτές οι καταστάσεις, περίμενε και τη σειρά σου, συ ο απλός πολίτης.
    Σήμερα κάποιος "ανώνυμος" καίει έναν πολιτικό και η κοινή γνώμη έτσι φορτισμένη, μπορεί να πεί "καλά τους κάνουνε ολονών είναι κλεφταράδες..."
    Αύριο όμως που θα κάψει εσένα ή εμένα ένας επειδή δεν μας χωνεύει, τι θα λέμε;
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Nativist,

    Τα θεμελια της εγκληματικης διαφθορας αυτου του τοπου βρισκονται προπαντος (!) στις προοδευτικες αξιες που κληρονομησαμε εδω και δεκαετιες (και αυτα πληρωνουμε) απο το ΤσιροζοΠασοΚΚικο Οθωμανο-Σοβιετ. Η Πρασινο-Κοκκινη ιδεολογια του ζητιανο-τζαμπατζη ραγια εχει αφησει την χωρα ανοχυρωτη και διαλυμενη.

    - Μελέτης Μελετόπουλος 17.12.2010, "Το τελευταίο σοβιετικό μοντέλο στην Ευρώπη"
    http://neo.antibaro.gr/node/2396

    Παραδειγμα αξιων με τις οποιες θα επρεπε να πορευεται κανεις, μας δινουν π.χ. ο Κρανιδιωτης, ο Νετανιαχου αλλα και ο Λυγερος.

    - Ν. Λυγερός, "ΑΟΖ ενάντια στον ραγιαδισμό"
    http://www.lygeros.org/articles?n=10314&l=gr

    Ν. Λυγερός


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. >Τα θεμελια της εγκληματικης διαφθορας αυτου του τοπου βρισκονται προπαντος (!) στις προοδευτικες αξιες που κληρονομησαμε εδω και δεκαετιες<

    Αμφιβάλλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δημόκρητε,

    Το φαινόμενο της διαφθοράς δεν καλύπτεται με μερικές σύνθετες λέξεις, διότι είναι διαπαραταξιακό, διακομματικό και διαχρονικό. Εκτός αυτού, περνά μέσα από όλα τα κοινωνικά στρώματα (διαστρωματικό;).

    Η "Πρασινο-Κοκκινη ιδεολογια" (που δεν υπάρχει ασφαλώς τέτοια ιδεολογία, εκτός κι αν χρησιμοποιείς την λέξη ειρωνικά, όπως πιστεύω), αποκλείει την γαλάζια, λες και κι αυτοί δεν είναι εξίσου διεφθαρμένη.

    Η σύνθετη λέξη "Οθωμανοσοβιέτ" πράγματι έχει σχέση με την διαφθορά, διότι τόσο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, όσο και στην ΕΣΣΔ, η διαφθορά ήταν μεγάλη. Από τους Οθωμανούς την κληρονομήσαμε, ενώ την σοβιετική την φτιάξαμε.

    Να εξηγηθώ: Το ότι η Ελλάδα είναι το τελευταίο σοβιετικό μοντέλο στην Ευρώπη, δεν είναι διαπίστωση μόνο του Μελετόπουλου, αλλά το είχε πει πρώτος, πριν πολλά χρόνια, ο Σ. Μάνος. Ο δε Χ. Λαζαρίδης είχε πει ότι η Ελλάδα είναι το μόνο ευρωπαϊκό κράτος που έχει ΚΚ σταλινικού τύπου.

    Και που να είχε δει ο Μάνος τι γίνεται σήμερα. Το κράτος είναι μέτοχος σε όλες τι επιχειρήσεις με 23% (ΦΠΑ) και μάλιστα επί του τζίρου των πωλήσεων!!

    Τιμωρεί (φορολογεί) την ιδιοκατοίκηση και την ακίνητοι περιουσία με ασύλληπτους φόρους, που λίγο απέχουν από εκείνους που επέβαλε ο Τρότσκυ μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση και ανάγκασε τους ανθρώπους να ξεπουλήσουν στο κράτος τις περιουσίες τους για κομμάτι ψωμί. Ουδέποτε υπήρξε νόμος στην ΕΣΣΔ που να κατάσχει περιουσίες, τουλάχιστον όχι επί Λένιν.

    Τούτων ούτως εχόντων, ο Έλληνας πολίτης αναγκάζεται να (εισ)φοροδιαφεύγει ή/και να χρηματίζει τους εφοριακούς. Και ιδού μία φάση της διαφθοράς.

    Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, η εφορία (IRS) είναι άτεγκτη και αν σε πιάσουν, έχεις άσχημα ξεμπερδέματα. Όμως, δεν βλέπουν τον πολίτη εκ των προτέρων κλέφτη. Αντιθέτως, εκεί ισχύει το όλοι έντιμοι, μέχρις αποδείξεως του αντιθέτου. Ο πολίτης έχει εμπιστοσύνη στο κράτος και το σέβεται. Εδώ πώς να σεβαστείς ένα κράτος που σού κλέβει την σύνταξη, εκτός του ότι σού την φορολογεί, ενώ αυτή σχηματίστηκε από κρατήσεις;

    Πολλά θα μπορούσα να πω ακόμη, αλλά φθάνουν νομίζω αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δημόκριτε και όχι ασφαλώς "Δημόκρητε". Το παραπάνω κείμενό μου είναι γεμάτο ορθογραφικά λάθη, λόγω σπουδής. Ζητώ συγγνώμη για την εν γένει κακογραφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. (είχα βάλει ένα συμπλήρωμα σχολίου, με το οποίο ζητούσα συγγνώμη για την παραπάνω κακογραφία μου - ανορθογραφίες κυρίως).

    ________________________________________

    Πρωταθλήτρια στη διαφθορά η Ελλάδα

    ... και μετά ...

    Αυτοί είναι οι πιο διεφθαρμένοι πολιτικοί του πλανήτη

    ... και ούτε ένας δικός μας, ρε παιδιά, ούτε για δείγμα! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @ Nativist 29 Σεπτεμβρίου 2012 8:46 μ.μ.

    O "Γιαννης" περνει την απαντηση περι πρωτογενων δαπανων, απο τον "Γεώργιο Ἰακ. Γεωργάνα".

    Περαιτερω εξηγησεις για το πρωτογενες ελλειμα και δημοσιο χρεος απο τον "Μιλτιάδη Κοτζιάμπαση", εδω:
    - "Ποιος μας χρεοκόπησε..."
    http://www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?id=1473634


    Κατα τα αλλα, συμφωνω και ευχαριστω για της διευκρινισεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Έχοντας διαβάσει και το άρθρο του κ. Κωνσντακόπουλου και λίαν επηρεασμένος, έχω την εντύπωση ότι στην φωτό εδώ, βλέπω ένα τσούρμο koca-basiδες. Λείπουν βέβαια μερικοί, αλλά όλοι τους ξέρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.