2/9/12

Δεν έχει τσίπα ο πολιτικός κόσμος


Οι πρόεδροι του ΔΗΣΥκαι του ΔΗΚΟ, Νίκος Αναστασιάδης και Μάριος Καρογιάν, ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν επί του πλαισίου αρχών, που θα διέπουν τη νέα στρατηγική, την οποία θα ακολουθήσουν στη διαχείριση του Κυπριακού, στην περίπτωση φυσικά που συμφωνήσουν να συνεργαστούν και ο ηγέτης του Συναγερμού -με την υποστήριξη των ασπόνδυλων Δηκοϊκώνκόψει πρώτος το νήμα των προεδρικών εκλογών του Φεβρουαρίου.
Μελέτησα τις δηλώσεις των προέδρων του ΔΗΣΥκαι του ΔΗΚΟ -άλλωστε ήταν και υπόσχεση στον κ. Καρογιάν κατά το προμεσονύχτιο τηλεφώνημά του- και εύκολα κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αλληλοκοροϊδεύονται σε σημείο, που απαιτείται η βοήθεια της ιατρικής. Και αναφέρομαι στον ηγέτη του ΔΗΚΟ, ο οποίος μέσω των δηλώσεών του επιχειρεί να τετραγωνίσει τον κύκλο και να πείσει ότι σε περίπτωση επικράτησης του κ. Αναστασιάδη, θα έχει τον πρώτο λόγο στο Κυπριακό. Αυτό δεν θα συμβεί ποτέ και το γνωρίζει...

Ο κ. Αναστασιάδης δεν έκρυψε τα λόγια του - και αυτό τον τιμά. Δεν άλλαξε καμία εκ των γνωστών θέσεών του, δεν επέτρεψε καμία συζήτηση για διόρθωση της στάσης του έναντι του φιλοτουρκικού και ρατσιστικού σχεδίου Ανάν, αφήνοντας εκτεθειμένο τον κ. Καρογιάν στα μάτια του κυπριακού λαού, και ειδικά των οπαδών του ΔΗΚΟ, οι οποίοι λοιδορήθηκαν και παρουσιάστηκαν -μαζί με τον Τάσσο Παπαδόπουλο- ως βιαστές της Δημοκρατίας. Ο κ. Καρογιάν κέρδισε -άκουσον, άκουσοντην παραπομπή σε ουσιαστικό διάλογο πριν από την έναρξη της όποιας νέας διαδικασίας για τη λύση του Κυπριακού, στον οποίο θα τεθούν οι απόψεις και θα μελετηθούν τα δεδομένα. Ωραία. Θα διεξαχθεί η συζήτηση του κ. Καρογιάν με τον κ. Αναστασιάδη στην περίπτωση πάντα που οι ψηφοφόροι τον εκλέξουν- και εάν ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ διαφωνήσει, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ θα πράξει τι; Θα διαμαρτυρηθεί, πιθανότατα και ως απατημένος σύζυγος ίσως αποχωρήσει από τη συγκυβέρνηση, αλλά δεν θα μπορεί να διορθώσει το κακό. Ο κ. Αναστασιάδης θάναι ελεύθερος να προχωρήσει και να επιβάλει τις γνωστές θέσεις του, και μάλιστα θα στείλει τον λογαριασμό και στους ψηφοφόρους του ΔΗΚΟ, που μετατράπησαν ανέξοδα σε όχημα, για να επιβληθεί η υποψηφιότητα του κ. Αναστασιάδη.

Οταν βρέθηκα στο νησί, είχα την τύχη να πληροφορηθώ τον τρόπο με τον οποίο «μαγειρεύτηκε» η υποστήριξη προς τον κ. Αναστασιάδη και έφριξα. Δεν έχει τσίπα ο πολιτικός κόσμος της Κύπρου, πέραν ολίγων εξαιρέσεων. Είναι φοβερό, και συνάμα τρομακτικό, οι πολιτικοί να ενδιαφέρονται ΜΟΝΟ για υπουργικά και άλλα αξιώματα και να μην υπηρετούν τα συμφέροντα του λαού. Και για το θλιβερό κατάντημα του ΔΗΚΟ, δεν ευθύνεται μόνο ο κ. Καρογιάν, αλλά και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος συναίνεσε στη στήριξη του κ. Αναστασιάδη ελπίζοντας σε αποτυχία εκλογής από τον πρώτο γύρο, για να την χρεώσει στον εσωκομματικό αντίπαλό του.
Είναι η πρώτη ίσως φορά που θα μπορούσε το ΔΗΚΟ να αποφασίσει με εθνικά κριτήρια. Προτίμησε τον γνωστό του ρόλο, χωρίς η ηγεσία του να αντιληφθεί πως οι πολίτες δεν είναι αρνιά....

1 σχόλιο:

  1. Αίσχος στα κόμματα της βουλής. Είναι όλοι συμβιβασμένοι με τις τραγικές πραγματικότητες του κυπριακού προβλήματος. Αδειάστε μας τη γωνία κύριοι πριν ξεσηκωθεί ο κόσμος και σας παρασύρει η λάβα της οργής του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.