26/9/12

Εξαιρετικά ενδιαφέρων διάλογος Πιγκουίνου - GeorgeTS Ptol

Τα σχόλια στην ανάρτηση: Η φαιοκόκκινη, πορτοκαλί, πράσινη και μαύρη πολιτική βία και ο βιασμός της Δημοκρατίας
ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ είπε...

GeorgeTS Ptol, σε μεγάλο βαθμό είναι σωστά αυτά που επισημαίνεις. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που οι Έλληνες μέχρι τώρα έχουν αντιδράσει σχετικά ήπια σε σχέση με το τσεκούρωμα που πέφτει λόγω τής εφαρμογής τής μνημονιακής πολιτικής (ειδικά αν σκεφτείς πώς έκαναν οι Ιρλανδοί για 100 Ευρώ ΦΑΠ!). Από την άλλη μεριά όμως το ψάρι βρωμάει πάντα απ' το κεφάλι. Είναι οι ηγεσίες αυτές που δίνουν τον τόνο (αλλά και το παράδειγμα), ξεκινώντας απ' το: "είπαμε να κάνει ένα δωράκι στον εαυτό του, αλλά όχι κι έτσι..." που είπε ο ΑΓΠ για τον Μαυράκη και τα 500.000.000 δραχμές.
Και βέβαια δεν ισχύει η γενίκευση που έκανε ο Πάγκαλος ("μαζί τα φάγαμε γιατί σάς διορίζαμε") επειδή αφενός αυτοί διορίσανε περί τις 200 - 300 χιλιάδες σε σχέση με το σύνολο τού πληθυσμού που πληρώνει τα σπασμένα και αφετέρου η επιδίωξη ήταν καθαρά επικοινωνιακή, τού στυλ: "φταίμε κι εμείς, φταίτε κι εσείς, φταίνε και όλοι, άρα διαχέεται ισομερώς η ευθύνη, άρα δεν φταίει κανείς"!
Στη ρίζα όλων αυτών τών προβλημάτων και συμπεριφορών είναι η Παιδεία. Τη μετέτρεψαν σε απομνημόνευση, την κατέστρεψαν και την απογύμνωσαν από αρχές και αξίες, εστιάζοντας μόνο στα "τεχνικά" προσόντα. Πρόσθεσε και την ιδιωτική TV που μόνιμα σε βομβαρδίζει με μηνύματα τού τύπου: "όσο πιο πολλά κατέχεις και επιδεικνύεις (αδιάφορο με ποιό τρόπο τα απέκτησες) τόσο πιο πετυχημένος θεωρείσαι". Καταλήγουμε πάλι στο κεφάλι τού ψαριού, δηλαδή πολιτική (αλλά και "πνευματική") ηγεσία - οικονομική ελίτ - ΜΜΕ. Και το κυριότερο, αυτό που εξοργίζει τον κόσμο, είναι ότι την πληρώνουν τελικά (τελείως ασύμμετρα) αυτοί που δεν τα έφαγαν με τον Πάγκαλο και τώρα λιμοκτονούν, ενώ οι μεγαλοφαγάδες παραμένουν στο απυρόβλητο πίνοντας είς υγείαν τών κορόϊδων.
Τώρα, για το τελευταίο που λες περί υλισμού, υποθέτω ότι δεν θα χρειαστεί να προσπαθήσουμε ιδιαίτερα για να το καταπολεμήσουμε. Αυτό ήδη γίνεται από μόνο του εκ των πραγμάτων, θέλουμε δεν θέλουμε... Από την άλλη πλευρά, για την παιδεία δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος.
GeorgeTS Ptol είπε...
ΠΙΓΚΟΥΙΝΕ αυτό που στηλιτεύω είναι η στάση του λαού και πρωτίστως και την δική μου καθ’ ότι και εγώ συμμετείχα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σ’ αυτό το κατάντημα. Σίγουρα το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, αλλά στην Ελλάδα βρωμάνε όλα. Αν ήταν μόνο το κεφάλι όπως θέλουμε να νομίζουμε τα πράγματα θα ήταν πολύ απλά. Θα κόβαμε το κεφάλι και θα ήμασταν μια χαρά. Πόσες φορές δεν αναρωτιόμαστε είτε δημόσια είτε ιδιωτικά, γιατί δεν υπάρχει ένας σωστός άνθρωπος να ξεβρομίσει την χώρα? Γιατί ξανά και ξανά ψηφίζει ο κόσμος τα ίδια κόμματα με τις ίδιες καταστροφικές πολιτικές? Γιατί δεν μπορούμε να δούμε το προφανές όπως έκαναν στις υπόλοιπες χώρες και πέφτουμε ξανά στην παγίδα του διχασμού? Μένω έκπληκτος με την στάση των ελλήνων που μπροστά στην εθνική καταστροφή που έρχεται αντί να ενωθούμε για το κοινό καλό χωριζόμαστε ξανά σε δεξιούς και αριστερούς. Σε αυτό δεν μας φταίνε τα κεφάλια. Φταίμε ΕΜΕΙΣ που τους επιτρέπουμε να μας κάνουν ότι θέλουν. Όπως έλεγε και ο Απόστολος Παύλος «…κανείς δεν μπορεί να σε βλάψει, αν δεν βλάψεις εσύ πρώτος τον εαυτό σου…». Φυσικά και οι ηγεσίες έχουν την ευθύνη που τους αναλογεί. Αλλά μην ξεχνάς ότι έχουμε δημοκρατία (θεωρητικά), έχουμε εκλογές. Αν ήμασταν συνειδητοποιημένοι πολίτες που υπηρετούμε το κοινό συμφέρον δεν θα ψηφίζαμε ξανά και ξανά τους ίδιους. Μία φορά μπορείς να ψηφίσεις ένα κόμμα και να ισχυριστείς ότι σε εξαπάτησαν, ότι είπαν ψέματα. Εμείς ψηφίζουμε ξανά και ξανά τους ίδιους. Όπως έλεγε και ένας αρχαίος φιλόσοφος «…το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού…»
Πριν την επανάσταση του ’21 δεν υπήρχαν «κεφάλια». Μόνο ο πατρο-Κοσμάς υπήρχε που όργωνε την Ελλάδα, αφύπνιζε τον κόσμο και έβαλε τα θεμέλια για την επανάσταση. Ξύπνησε στην καρδιά του έλληνα την ελπίδα και το εθνικό όραμα. Έβαλε την θρησκεία και την παιδεία στην καρδιά των ελλήνων. Έτσι έγινε δυνατή η απελευθέρωση της Ελλάδος. Ας χτυπιούνται όσο θέλουν μερικοί που πιστεύουν ότι η Ελλάδα απελευθερώθηκε από ξένο χέρι. Αν οι έλληνες δεν ήταν ενωμένοι για τον κοινό αγώνα δεν θα μπορούσε κανείς να κάνει τίποτα. Τούρκοι θα ήμασταν όλοι σήμερα.
Όπως έγραψα και σε άλλη δημοσίευση μόνο μέσω της οικογένειας, της παιδείας και της θρησκείας θα δούμε άσπρη μέρα. Μόνο όταν ξυπνήσουμε και δούμε το προφανές θα βγούμε από την κρίση. Ας μην κατηγορούμε τους κυβερνώντες λοιπόν για το δικό μας κατάντημα. Εγώ επιλέγω να κατηγορήσω τον εαυτό μου για το κατάντημα της χώρας. Σίγουρα δεν θα την σώσω, μπορεί όμως να γίνω καλύτερος άνθρωπος. 

10 σχόλια:

  1. GeorgeTS Ptol,ειδικά τα περί αριστερών-δεξιών κλπ,τα ακούω και δεν πιστεύω στα αφτιά μου.

    Ή και το άλλο το τρομερό,που δεν καταλαβαίνει ο κόσμος ότι οι νεοδημοκράτες συσπείρωναν το Πασοκ και οι Πασόκοι τη ΝΔ.

    Έβλεπαν να ανεβαίνει πχ η ΝΔ και συσπειρώνονταν οι Πασοκοι μη τυχών και βγεί η δεξιά.

    Αναρωτηθείτε,όπως έχω ξαναγράψει,πόσα καλά πρόσφερε στην Ελλάδα ο θεσμός των κομμάτων και πόσα κακά.Βάλτε τα σε μια ζυγαριά,τα καλά και τα κακά,γέρνει μονόπατα.

    Ο θεσμός των κομμάτων παράγει ασύστολα ΔΙΧΑΣΜΟ,διαφθορά,διαπλοκή και χίλια δυο άλλα κακά.

    ΥΓ
    ΔΕΝ τα φάγαμε όλοι μαζί,τους ψηφίσαμε ναί,και ήταν τεράστιο λάθος μας,όπως και άλλα,αλλά ΔΕΝ τα φάγαμε όλοι μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. GeorgeTS Ptol είπε...
    στείλε μου e-mail σε παρακαλώ στο skal@infognomon.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο λαός έχει αποβλακωθεί και διαφθαρεί από τα ΜΜΕ.
    Όταν η «σάτιρα» λέει «θα πεινάσουμε, χα,χα,χα», «μας κλέβουν, χα,χα,χα», καταλαβαίνεις πως αν δεις να κλέβουν κάποιον δίπλα ή πέφτει από την πείνα, πρέπει να γελάς! Αυτό το λέει η ψυχολογία, δέχεσαι πολύ πιο εύκολα αρνητικές καταστάσεις: έτσι είναι τα πράγματα δεν αλλάζουν.
    Η «σάτιρα» γελοιοποίησε τα πρότυπα μας, π.χ. τον Χριστόδουλο, οπότε χάσαμε την ευκαιρία για δημοψήφισμα, πρώτη φορά μετά την Χούντα.

    Το 1992 με την Ιδιωτική Τηλεόραση του Μητσοτάκη, είδαμε πράγματα που και οι ανώμαλοι θεωρούν ανώμαλα!!!
    Την περίοδο 1982-1992 είχαμε τις βιντεοκασέτες που κορόιδευαν:
    α) στρατό-εκκλησία: Made in Greece, Λούφα και παραλλαγή, Εθνική παπάδων, Μια παπαδιά στα μπουζούκια, Ο παπασούζας, Ο Ταμτάκος στο ναυτικό
    β) οικογένεια:Ο κρεββατοκυνηγός,Ο μπαμπάς μου ο ξεφτίλας,Οι διακοπές του κερατά,Παντρεμένος με πεθερά,«Πατρίς, ληστεία, οικογένεια»,Ποιος παντρεύεται τη γυναίκα μου
    γ) σχολείο:Μπορούμε και κάτω από τα θρανία,Ρόδα τσάντα και κοπάνα Νο1-4,Σατανάδες στα σχολεία,Το σουτιέν του μπαμπά μου
    δ) παράδοση:Οι πόντιοι, Πόντιος είμαι αλλά κάνω θεραπεία, Βλαχοδυναστεία, Αλλαλούμ

    Οι βιντεοταινίες επαινούσαν την διαφθορά, το ψέμα, την κλοπή:
    Κλεφτρόνι και τζέντελμαν,Κλέψτε μας κι αφήστε μας,Ο τζογαδόρος,Ρουσφέτι και... σεξ,Στα σαγόνια της εφορίας,Ψηλός λιγνός και ψευταράς,The κόπανοι

    Αν τα συνδυάσεις με τις αλλαγές στα σχολικά βιβλία και την μετάβαση στο μονοτονικό καταλαβαίνεις γιατί είμαστε έτσι. Πριν το 1982 οι ταινίες δεν παρουσίαζαν τόσο την διαφθορά.
    Το μονοτονικό σύστημα υιοθετήθηκε για να διαβάζουμε γρηγορότερα τις διαφημίσεις και τους υπότιτλους στις ξένες ταινίες.
    Τα σχολικά βιβλία του 1800-«Μαθήματα διά τους παίδας-Βαρδάχαλος»(που δίδασκε ΗΘΙΚΗ) μας προειδοποιούσαν πως βιβλία όπως τα «Τα Ψηλά Βουνά» του 1900, προωθούν την διαφθορά στους νέους. Το αποτέλεσμα το είδαμε το 2008.
    Από το 1900-1980 η διαφθορά γινόταν με αργούς ρυθμούς, μετά το 1982 έγινε ακραία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. GeorgeTS Ptol ,

    >>Όπως έγραψα και σε άλλη δημοσίευση μόνο μέσω της οικογένειας, της παιδείας και της θρησκείας θα δούμε άσπρη μέρα.<<

    κατά τα 2/3 την "'ασπρη" μαύρη μέρα την είδαμε στα πέτρινα χρόνια της χούντας και του φασισμού

    έχει μείνει και το υπόλοιπο που δεν το είδαμε ?
    Η Χρυσή αυγή θα συμπληρώσει την παιδεία και την διαπαιδαγώγηση?
    κάτι ξεφεύγει από το συλλογισμό σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρήστο Χατζησαββίδη γιατί δεν μπορείς να πιστέψεις τα περί δεξιών και αριστερών? Μόνο τα gallop να δεις θα καταλάβεις. ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα και ΧΑ τρίτο (…προς το παρόν). Όταν βλέπεις τα άκρα να πιάνουν κορυφή δεν βλέπεις ότι ο κόσμος διχάζεται ακροδεξιά και ακροαριστερά? Για να μην αναφέρω τι παίζει κάθε μέρα στα ΜΜΕ και τα τραγικά μηνύματα που διαβάζω σε κάποια Forum. Οι βρισιές και οι αναθεματισμοί που ανταλλάσουν εκατέρωθεν δεν θα τις άκουγες ούτε το ’46.

    Φυσικά, είναι καλό να υπάρχουν τα κόμματα. Άλλωστε έχουμε δημοκρατία. Πως αλλιώς θα λειτουργούσε το σύστημα. Ακόμη και πρόεδρο να ψηφίζαμε πάλι το ίδιο θα ήταν. Αυτό που κατακρίνω είναι ο φανατισμός, η εθελοτυφλία και το προσωπικό συμφέρον των ψηφοφόρων αλλά και την εμμονή των κομμάτων στην ρητορική του ‘50. Μεγαλώνοντας και καταλαβαίνοντας την νοοτροπία με την οποία ψηφίζω εγώ ο ίδιος τρόμαξα. Φαντάζομαι έτσι ψήφιζε και το σύνολο του λαού. Γι’ αυτό άλλωστε φτάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα. Αν ήμασταν τίποτα άλλο, παρά μόνο σκεπτόμενοι πολίτες και ψηφίζαμε κάθε φορά ανάλογα με το έργο που επιτέλεσε κάθε κυβέρνηση να είσαι σίγουρος ότι η Ελλάδα θα ήταν από τις καλύτερες χώρες του κόσμου. Αλλά εμείς ψηφίζουμε λες και ζούμε σε άλλη χώρα και μας έχουν διαγράψει και την μνήμη.

    Φυσικά και δεν τα φάγαμε μαζί. Ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο. Θα συμφωνήσω με τον ΠΙΓΚΟΥΙΝΟ, το "μαζί τα φάγαμε" ειπώθηκε για να αποποιηθεί την ευθύνη του ο πολιτικός κόσμος. Απλά αφήσαμε άλλους να τα φάνε (για μένα αυτό είναι χειρότερο από το να τα τρώγαμε παρέα)…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. GeorgeTS Ptol, το να βελτιώνεις τον εαυτό σου και να καταπολεμάς αδυναμίες ισχύει πάντα αν θες να πας μπροστά. Και σε περίοδο χωρίς κρίση και πολύ περισσότερο τώρα με την κρίση. Αυτό όμως σίγουρα δεν εξισώνει ούτε και επιμερίζει σε όλους συλλήβδην τις ευθύνες τής σημερινής κατάστασης. Μπορείς δηλαδή να δεχτείς ευθύνη επειδή δεν ζήτησες απόδειξη από τον υδραυλικό που σού επιδιόρθωσε την αποχέτευση, αλλά δεν μπορείς να φορτωθείς την ευθύνη για το πάρτι τών δεκάδων δισεκατομμυρίων τών Ολυμπιακών αγώνων ή τών τεράστιων μιζών τών εξοπλιστικών κλπ. Δυστυχώς όμως, στο τέλος τα πληρώνεις όλα εσύ, ενώ οι αετονύχηδες και τα μεγαλολαμόγια τα έχουν ήδη βγάλει στις Ελβετίες και στα νησιά Κέυμαν και όπου αλλού μπορείς να φανταστείς!

    Από εκεί κι έπειτα, ισχύει το γενικότερο περίγραμμα τής κατάστασης που επιβλήθηκε εδώ και καμμιά 50αριά χρόνια στην πατρίδα μας (ορισμένα στοιχεία τής οποίας αναφέρουν ο Χρήστος και ο Dimitris D). Με συντομία: Άκρατος καταναλωτισμός με ταυτόχρονη άρση τών δασμών και αποχαλίνωση τών εισαγωγών, σχεδιασμένη και σταδιακή υποβάθμιση τής παιδείας, περαιτέρω νοητική υποβάθμιση με την επικράτηση τής σαχλαμάρας αντί για την τέχνη, τσάκισμα τής ελληνικής γλώσσας, παραποίηση τής ιστορίας κλπ. Όλα αυτά ήταν απαραίτητες προϋποθέσεις για να επικρατήσει η λογική τών τραπεζιτών (και όχι μόνο): "Πάρτε δάνεια, έτσι κάνουν όλοι (κοπαδοποίηση), ζήστε το μύθο σας τώρα, αγοράστε, καταναλώστε, μη σκέπτεστε, όλα εδώ θα μείνουνε, ζήστε το σήμερα, να περνάτε καλά (αντί τού να είστε καλά) κλπ".

    Όμως όλα αυτά ξεκίνησαν από πάνω προς τα κάτω και τελικά επιβλήθηκαν, ακριβώς επειδή καλλιεργήθηκαν συστηματικά επί δεκαετίες. Άρα, αν θέλουμε να αλλάξει κάτι και να μην πάει τσάμπα όλη αυτή η ταλαιπωρία και εξαθλίωση (αλλά και η ίδια η πατρίδα) πρέπει πρώτα απ' όλα να πληρώσουν παραδειγματικά αυτοί που τα καλλιέργησαν, τα επέβαλαν και τελικά επωφελήθηκαν τα μέγιστα από τη διάλυση στην οποία μάς οδήγησαν. Αν περιοριστούμε μόνο στο να κρίνουμε τα δικά μας πταίσματα, τότε όλη αυτή η μαφία θα μείνει στο απυρόβλητο και μόλις περάσει η μεγάλη μπόρα θα τα επαναλάβει και θα τα ξαναεπιβάλει. Κι εμείς θα ξανακουβαλήσουμε το βράχο τού Σίσυφου, φτου κι απ' την αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωραίο αυτό ''το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι'' και άντε να το κόψουμε να ξεβρωμίσουμε. Ποιός βρε να το κόψει όταν ένα σωρό λαμόγια είναι με το.. κεφάλι. Ας σοβαρευτούμε με τις λαϊκοαπλουστεύσεις και ας δούμε το ρόλο μας ως λαού εργαζόμενου και όχι σαν ραχοκοκαλιά του βρώμικου κεφαλιού. Σκεφτείτε, ακόμα μπορείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διαφωνώ,γίνεται και χωρίς κόμματα,και πολύ καλύτερα.Δεξιά και αριστερά κατά τη γνώμη μου ΔΕΝ υπάρχει παρά μόνο στη θεωρία και στο μυαλό των ανθρώπων.Στην πράξη,υπάρχει μόνο ο στόχος που θέτει ο κάθε λαός με την κυβέρνηση του,το πώς θα το πετύχει δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις ιδεολογίες.

    Δείτε Κίνα,δείτε ακόμη και την Ελλάδα,οι ιδεολογίες δεν εφαρμόστηκαν πλήρως παρά μόνο όπου και όποτε συνέφερε ορισμένα κέντρα εξουσίας ή επιρροής.

    Επίσης,δεν διαφωνώ ότι έχουμε ευθύνες,αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αυτομαστιγωνόμαστε επ'αόριστον.Και το πιο σημαντικό,οι πολίτες είναι οι ΜΟΝΟΙ που πληρώνουν τα όποια λάθη τους,θέλουν δεν θέλουν.

    Πληρώσαμε,πληρώνουμε,και θα πληρώνουμε για πολύ ακόμη για τα λάθη μας,αλλά είναι ΑΔΙΚΟ να παραμένουν όχι μόνο ατιμώρητοι,αλλά και να συνεχίζουν να εξουσιάζουν οι πραγματικοί ένοχοι.

    Η καταστροφή έγινε,δεν περιμένει κανένας ότι θα αποκατασταθεί σύντομα το βιωτικό του επίπεδο,αλλά τουλάχιστον να αποδοθεί Δικαιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Μήπως ο λαός πρέπει να θωρακιστεί έναντι των ψυχολογικών επιχειρήσεων;"
    Βεβαίως Χρήστο. Ομως κι΄αυτό παραπέμπει στην αναθεώρηση της παιδείας.
    Δυστυχώς, η κοινωνία αν και υποφέρει, είναι διχασμένη ως προς τους τρόπους που αντιλαμβάνεται τα αίτια των βασσάνων της.
    Αυτό κατάφεραν τα κόμματα τόσα χρόνια, να μας διχάζουν. Συνεπικουρούμενοι από τα γκόλντεν μπόυς (παπαγαλάκια) των ΜΜΕ.
    Πού ν΄ανθίσει υγιής παιδεία μέσα σ΄αυτό το νοσηρό κλίμα; Πού να προωθηθεί το καλό βιβλίο, η γνώση εκείνη που βοηθάει τον άνθρωπο να έχει τον έλεγχο της συνείδησής του, των επιλογών και πράξεών του;
    Μήπως οι αξίες για τις οποίες μιλάει και ο Πιγκουίνος, δεν συμφέρουν "τους αφέντες" τελικά και γι΄αυτό τις έθαψαν;
    Λέω μήπως..
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.