2/10/12

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν θα κινηθεί εναντίον των επίδοξων πραξικοπηματιών;

του Σάββα Καλεντερίδη

Στην Ελλάδα η βλακεία έχει λάβει διαστάσεις που δεν μπορεί να συλλάβει ο νους του ανθρώπου.
Από τη μια πλευρά εντελώς ακατάλληλοι, ανήθικοι από όλες τις απόψεις και διεφθαρμένοι πολιτικοί, σε αγαστή συνεργασία με εντελώς ανίκανους επικεφαλής ευαίσθητων υπηρεσιών που λειτουργούσαν ως εγκάθετοι και μίσθαρνα κομματικά όργανα στα έγκατα του ελληνικού κράτους, και από την άλλη αξιωματικοί -εν ενεργεία και εν αποστρατεία- που μπλέχτηκαν στα δίχτυα των διεφθαρμένων κομμάτων και παρασύρθηκαν από την εξουσιομανία, σε συνδυασμό με την τραγική κατάσταση που βίωνε η χώρα, παραμονές της προδοτικής πομφόλυγας της Κυβέρνησης Παπανδρέου περί Δημοψηφίσματος, δημιούργησαν, ακριβώς πριν από ένα χρόνο, ένα εκρηκτικό μείγμα, που οδήγησε στις έκτακτες κρίσεις και τον αποκεφαλισμό της ηγεσίας του στρατεύματος από την πιο ποταπή και ανεύθυνη πολιτική ηγεσία που υπήρξε ποτέ στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης.
Χθες ο Ελληνικός λαός διάβασε και άκουσε εμβρόντητος την "είδηση" για απόπειρα πραξικοπήματος που υποτίθεται ότι έγινε από τον στρατηγό Φράγκο, τον οποίον, σημειωτέον, το πολιτικό σύστημα -και το κόμμα που τον αποστράτευσε ως επίδοξο πραξικοπηματία- λίγους μήνες μετά τον έχρισε υπηρεσιακό Υπουργό Εθνικής Αμύνης!
Η πράξη αυτή από μόνη της αποτελεί απόδειξη ότι ο στρατηγός Φράγκος δεν συμμετείχε σε καμία απόπειρα πραξικοπήματος και ότι η κυβέρνηση "τα παιδία παίζει"  του ΓΑΠ, δεν αρκέστηκε στην καταστροφή της οικονομίας, της κοινωνίας, και όλων των θεσμών του κράτους, αλλά θέλησε να πλήξει καίρια τον μοναδικό θεσμό που ελληνικός λαός συνεχίζει να εμπιστεύεται, τις ένδοξες Ένοπλες Δυνάμεις.
Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι το υπ' όψιν ζήτημα έχει και "ουρά" και αναφερόμαστε σε ανάμειξη στο όλο θέμα εξωγενών παραγόντων, αυτό, όμως, που δεν μπορεί να κατανοήσει κανείς είναι η δημοσιοποίηση ενός τόσο εκτενούς ρεπορτάζ σε μια από τις σοβαρότερες εφημερίδες της Ελλάδος, χωρίς κανένα στοιχείο, ντοκουμέντο, έγγραφο, υποκλαπείσα συνομιλία, που να στοιχειοθετεί την απόπειρα πραξικοπήματος, που, σημειωτέον, αποτελεί συνταγματικό έγκλημα και διώκεται με αυστηρότατες ποινές.
Είναι δε απορίας άξιον το γεγονός ότι δεν έχει κινηθεί, μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, για να εντοπιστούν οι εμπλεκόμενοι στην καταγγελόμενη από την εφημερίδα απόπειρα πραξικοπήματος και να επιβληθούν οι ανάλογες ποινές, για να φύγει από το στράτευμα η σκιά που αφήνει το συγκεκριμένο δημοσίευμα.
Σε περίπτωση δε που δεν προκύψει κανένα στοιχείο, να κινηθεί δικαστική διαδικασία εναντίον εκείνων που με τις άφρονες και άθλιες ενέργειές τους έπληξαν την τιμή και την υπόληψη έντιμων αξιωματικών και αμαύρωσαν την εικόνα των ένδοξων Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Και καλό θα είναι οι ανεύθυνοι αυτοί συκοφάντες και προδότες της πατρίδος, να οδηγηθούν στη φυλακή για το έγκλημά τους, μια που δεν προστατεύονται πλέον από καμία φανερή ή αφανή ασυλία.
Το ερώτημα δε της μη εμπλοκής του Εισαγγλέως -μέχρι στιγμής- γίνεται ακόμα πιο οδυνηρό, αν σκεφθεί κανείς ότι ακόμα και στην Τουρκία μόλις προχθές η Δικαιοσύνη μοίρασε πολλές χιλιάδες χρόνια φυλάκιση σε εκατοντάδες ανωτάτους και ανωτέρους αξιωματικούς που συμμετείχαν σε ένα σεμινάριο όπου συζητήθηκε το ενδεχόμενο απόπειρας πραξικοπήματος.
Εν αναμονή του κυρίου Εισαγγελέως λοιπόν.



18 σχόλια:

  1. Πρώτα να κληθεί η Εφημερίδα να καταθέσει ότι υλικό έχει στα χέρια της και μετά να υπάρξει η συνέχεια της Δικαστικής Ερευνας

    Απαιτείται πολύ μεγάλη προσοχή , δείχνει να είναι πολύ λεπτό το ζήτημα με πολλές πτυχές που άπτονται και της πολιτικής μας ζωής

    Μην ξεχνάμε ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις αποτελούν πυλώνα του Ελληνικού Εθνους,- μπορεί δε σε χαλεπούς καιρούς να χρησιμοποιηθηκαν κατά το δοκούν απο τις εκαστοτε κυβερνήσεις ή απο ξένα συμφέροντα- όμως το ίδιο ισχυει και για εκδοτικά συγκρότηματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το άρθρο Σας όπως και οι σχετικές, με την βρωμερή συκοφαντία κατά των Ενόπλων μας Δυνάμεων που δημοσίευσε η εφημερίδα BHMA, ανάρτηση του DEFENCE NET, δίνουν μια πλήρη εικόνα του αίσχους των "ιθαγενών" ΜΜΕ.

    Τέτοια κατάντια του "ιθαγενούς" Τύπου και δη του πλουσιότερου και - υποτίθεται- σοβαρότερου, (εγώ διαβάζω ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ), έντυπου που κάποτε το διάβαζαν οι πολιτικοί και διπλωμάτες μας, οφείλει να βάλει σε σκέψεις κάθε νουνεχή Ελληνίδα και Έλληνα!

    Ας μην λησμονούμε, ότι παλαιότερα, επί τη βάση της Μελέτης των Καθηγητών κκ.Παναγιώτη Ήφαιστου και Αθανασίου Πλατιά, "Ελληνική Αποτρεπτική Στρατηγική" (Σελίς 29) καθώς και του βιβλίου του Καθηγητή και Ακαδημαϊκού κ. Κ. Σβωλόπουλου, "Ελληνική Εξωτερική Πολιτική 1945-1981", οι USA εθεώρουν ότι αι Ε.Δ. της Ελλάδος ήσαν χρήσιμες μόνον για την επιβολή εσωτερικής τάξης στην χώρας .... και δεν επρόκειτο να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο σε τυχούσα επίθεση του Σοβιετικού μπλόκ !

    Άλλως τε, ανέκαθεν το Αμερικανικό Πεντάγωνο διέκειτο εχθρικά προς την Ελλάδα.

    Ο Αντιστράτηγος ε.α. Ελευθέριος Σταμάτης, στο βιβλίο του "Κύριοι Πάτε για ύπνο" αναφέρεται σε αυτήν την εχθρότητα και υποθέτει ότι μπορεί να οφείλεται στην δυσμένεια του Στρατηγού Βαν Φλήτ, ο οποίος είχε αποτύχει παταγωδώς να συντρίψει τον "Δημοκρατικό (!) Στρατό".

    Ως γνωστόν οι Αμερικανοί έχουν μακρά παράδοση στην αδυναμία τους να νικήσουν σε ανορθόδοξο πόλεμο.


    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φόβος. Πολύς φόβος. Και τρόμος. Και πανικός άμα λάχει. Καθήστε καλά. Τα πράγματα κρέμονται σε μιά κλωστή. Μην αντιδράτε σε τίποτα. Μην κινείστε. Μην αναπνέετε. Ούτε κιχ. Φάτε τα (εκάστοτε) μέτρα αμάσητα και ούτε άχνα. Καραδοκούν οι λύκοι. Οι στρατηγοί. Οι υποστράτηγοι. Οι δεκανείς. Οι καψιμιτζήδες. Κάποιοι τέλος πάντων θα καραδοκούν, δε μπορεί. Τουλάχιστον να σώσουμε τη... δημοκρατία. Μη μιλάς, μη γελάς, κινδυνεύει η Ελλάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαβάζοντας το άρθρο, γενικά όλη τη σχετική αρθρογραφία και ακούγοντας το "θόρυβο" που αυτό δημιούργησε στην ελληνική κοινωνία, παραθέτω ορισμένα συμπεράσματά μου για προβληματισμό:
    α. Με το άρθρο αποδεικνύεται ότι τα ΜΜΕ, παρότι έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην τρέχουσα καταστροφή μας, κατέχουν κυρίαρχη θέση στη διαμόρφωση της ελληνικής κοινής γνώμης, όπως εξάλλου σε όλες τις κοινωνίες.
    β. Ένα άρθρο το οποίο θα έπρεπε να το αναγιγνώσκουμε ως ένα κοινό ανέκδοτο και να γελάμε, του δίνουμε μεγάλη σημασία αν και γνωρίζουμε ότι δεν αληθεύει.
    γ. Το άρθρο προκαλεί από αμηχανία έως φόβο (δυστυχώς λίγοι γελάσανε με αυτό).
    δ. Το αρνητικό "σύνδρομο" του 1967 δεν έχει απαλειφθεί ακόμη από τη συνείδηση του λαού και συνεπώς το "καθεστώς" του πολυτεχνείου καλά κρατεί.
    ε. Η δικαστική εξουσία στην Ελλάδα δεν λειτουργεί, όπως και η νομοθετική. Αμφότερες έχουν αφομοιωθεί στην εκτελεστική εξουσία. Και όμως αυτό το "καθεστώς" ορισμένοι το ονομάζουν ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
    στ. Το άρθρο προσβάλει όλους του Αξιωματικούς και ιδιαίτερα όσους βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας της Ιεραρχίας.
    ζ. Ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ δεν θα περίμενε καλύτερη διαφήμιση για να συνεχίσει τη "λαμπρή" πολιτική του καριέρα.

    Δημήτριος Καρατζίδης
    Ταξχος ε.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εάν όλα τα Σώματα συμμετάσχουν ειρηνικά, σε κοινή διαμαρτυρία με τους υπόλοιπους Έλληνες, όχι δεν θα ανοίξει ρουθούνι αλλά και τα μέτρα θα πάνε από εκεί που ήρθαν δλδ στον αγύριστο. Αυτό φοβούνται και θέλουν να προλάβουν. Μην ξεχνιόμαστε έρχεται και πάλι 28η Οκτωβρίου και οι "πριβέ παρελάσεις" με συμμετοχή των ευνοημένων ή εκβιαζόμενων δεν φαίνεται να καλοπαίζει σαν σενάριο, κυρίως λόγω των περικοπών.
    Δεν θα διστάσουν να διχάσουν και να αιματοκυλίσουν τους Έλληνες για άλλη μία φορά και δεν πρέπει να τους περάσει. Ας διχάσουμε εμείς αυτούς που είναι οι υπαίτιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όσο και αν συμφωνώ, ξέρω ότι δεν θα γίνει τίποτα διότι κανένας δεν έχει όρεξη να τα βάλει με το Βήμα και τους υποστηρικτές του. Άνισος πόλεμος.
    Αδυνατώ βέβαια να καταλάβω τι συμφέρον έχουν στο Βήμα να γελοιοποιούν έτσι τις ΕΔ. Δεν είναι Έλληνες αυτοί; Δεν είναι πατριώτες; Στον Ελληνικό στρατό δεν υπηρέτησαν θητεία;

    Όσο για το κείμενό σας:

    ...σε μια από τις σοβαρότερες εφημερίδες της Ελλάδος...

    Στο παρελθόν ναι, τώρα πρόσφατα την έχετε διαβάσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο παράδειγμα για το μέγεθος της διαφθοράς και της ηθικής απαξίωσης που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα. Σε σχόλιό μου στο άρθρο του κ. Καλεντερίδη περί της Διαφθοράς πολιτικών είχα επισημάνει την σήψη που επικρατεί όχι μόνο στο πολιτικό σύστημα αλλά γενικότερα στο σύνολο της κρατικής εξουσίας. Εκεί εδράζει και το πρόβλημα της Ελλάδος. Πολλοί συμπολίτες μας πιστεύουν ότι η πηγή του προβλήματος της χώρας είναι μόνο οικονομικό και ότι βασικός παράγοντας στην διαμόρφωση αυτού του προβλήματος είναι μόνο η πολιτική ελίτ. Πιστεύουν ακράδαντα ότι αν ακόμη και αύριο ήταν δυνατόν να εξαφανιστούν οι 300 από την βουλή με παραδειγματικές τιμωρίες θα εμφανίζονταν ένας «αδιάφθορος άνθρωπος» που θα ξελάσπωνε την χώρα και θα την επέστρεφε στην πρότερη οικονομική ευμάρεια. Αλλά αναρωτιέμαι εγώ. Ποια πρότερη οικονομική ευμάρεια? Από πού θα προέλθει αυτός ο «μεσσίας»?

    Ακόμη δεν έχουμε κατανοήσει ότι η «οικονομική ευμάρεια» των προηγούμενων ετών ήταν βασισμένη στον εξωτερικό δανεισμό και την κατασπατάληση της εθνικής κληρονομιάς. Διαλύσαμε την παραγωγική βάση της Ελλάδος και ο αυτοσκοπός του έλληνα ήταν και παραμένει μία θέση στο δημόσιο για την οποία θα έκανε και ακόμη θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του. Ακόμη και να παραδώσει την Ελλάδα σε χέρια ανεύθυνων λαϊκιστών. Το προσωπικό συμφέρον προέχει για τον έλληνα από το συλλογικό. Όπως είναι φυσικό αυτός που κατέλαβε με αθέμιτο τρόπο μία θέση στην δημόσια διοίκηση (και κατά συνέπεια έδρασε ανήθικα) θα κάνει και τα πάντα για να προχωρήσει προς την κορυφή. Αυτοί πλέον που προχωράνε προς την κορυφή στην χώρα μας δεν βασίζονται σε ένα σύστημα ηθικών και πνευματικών αξιών παρά μόνο σε γνωριμίες (…με τα όποια ανταλλάγματα θα δώσουν μετέπειτα) και πολιτικές – πελατειακές συμμαχίες. Χωρίς να θέλω να τους βάλω όλους σε ένα καζάνι, γιατί υπάρχουν και εξαιρέσεις, οι άνθρωποι που βρίσκονται σήμερα σε νευραλγικές θέσης στην κρατική εξουσία είναι ως επί το πλείστον διεφθαρμένοι ή συμμέτοχοι άλλων διεφθαρμένων ατόμων (και η σιωπή μπροστά στην διαφθορά είναι και αυτή κατά ένα τρόπο διαφθορά). Όσοι δεν είναι διεφθαρμένοι και υπηρετούν το κοινό συμφέρον παραγκωνίζονται από το σύστημα και στο τέλος είτε υποκύπτουν είτε περιθωριοποιούνται και σπιλώνονται όπως και οι 17 ανώτατοι αξιωματικοί που καρατομήθηκαν το 2011.
    Το αυτονόητο σήμερα είναι πλέον υπό συζήτηση. Σε άλλα κράτη ο εισαγγελέας θα είχε επέμβει το πρώτο δευτερόλεπτο από την στιγμή που θα είχε τεθεί ένα τόσο σοβαρό θέμα, όσο αυτό της κατάλυσης του δημοκρατικού πολιτεύματος. Στην Ελλάδα το θέμα αυτό το συζητάμε ένα χρόνο, άνθρωποι το έχουν χρησιμοποιήσει για προσωπικό όφελος, συνειδήσεις έχουν σπιλωθεί και κανείς δεν κάνει τίποτα. Σε άλλη περίπτωση κομματικά στελέχη κάνουν λόγο για αντάρτικα πόλεως και προτρέπουν σε εμφύλιο πόλεμο. Άλλοι παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους και υποκαθιστούν την κρατική εξουσία. Σε όλες τις περιπτώσεις το σύστημα δεν κάνει τίποτα.

    Αν αυτό δεν είναι η ατράνταχτη απόδειξη της διαφθοράς που έχει διείσδυση σε όλο τον κρατικό μηχανισμό τότε ποια είναι? Ποιος θα είναι αυτός λοιπόν που θα σώσει την χώρα και θα την καθαρίσει από την βρωμιά? Ποιος θα είναι αυτός που θα κάνει την κάθαρση πράξη και όχι προεκλογικό μήνυμα? Μήπως αυτός ο κάποιος είναι ο καθένας μας ξεχωριστά και όλοι μαζί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ θεσμός στην Ελλάδα,που απολαμβάνει της εκτίμησης των πολιτών του κράτους.

    Και αυτό πονάει και φοβίζει πολύ.

    Το ερώτημα που έθεσα κάποτε,και επέκτεινε σημαντικά ο Πιγκουίνος,πρέπει να μας προβληματίσει όλους.

    ΠΟΙΟΙ και ΤΙ θα χάσουν αν το κομματικό καθεστώς απολέσει την εξουσία;;;;

    Τι έχουν να χάσουν όλοι αυτοί οι χαραμοφάηδες,επαγγελματίες πολιτικοί;;;

    Κάθομαι και βλέπω όλη αυτή τη γελοιότητα,με εξαίρεση το κομμάτι που αδικήθηκαν και αδικούνται άξιοι αξιωματικοί,παρακολουθώντας το θέατρο του παραλόγου,όπου κάποιοι ισχυρίζονται ότι δήθεν θα γινόταν πραξικόπημα,λες και τώρα έχουμε Δημοκρατία,και θα την χάναμε....

    Δεν απειλείται η Δημοκρατία κύριοι,αλλά το διεφθαρμένο κομματικό καθεστώς που ουδεμία σχέση έχει με Δημοκρατία.

    ΥΓ
    Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι προκειμένου να μην χάσουν την εξουσία,θα προτιμούσαν να τινάξουν τη χώρα στον αέρα.

    ΥΓ2
    Επικίνδυνοι δεν είναι οι πολιτικοί,αλλά οι υποστηρικτές και ψηφοφόροι τους,που αρέσκονται να παριστάνουν τους προδομένους απο την επομένη των εκλογών...

    Καληνύχτα Ελλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κουίζ:πόσα απο τα πραξικοπήματα που εκδηλώθηκαν στην Ελλάδα,έγιναν απο Στρατηγούς;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εν αναμονή του κυρίου Εισαγγελέως λοιπόν.

    Βλέπω ως πιθανότερο να κινηθεί εναντίον σου, γιατί απλώνει τη μπουγάδα στα κάγκελα η γυναίκα σου, παρά εναντίον αυτών που εννοείς.
    Μην ξεχνάς ότι στη μεταπολιτευτική τερατοδημοκρατία μας όχι μόνο εξέλιπε η διάκριση των εξουσιών αλλά έγινε κάτι πολύ χειρότερο, επιβλήθηκε πλήρως η 4η εξουσία η οποία ποδηγετεί το άθλιο πολιτικό σύστημα συνολικά και καθολικά.
    Μόνο όπλο και ελπίδα που απέμεινε είναι ο λαός, όταν και αν ξυπνήσει από το λήθαργο που βρίσκεται εδώ και κάτι δεκαετίες, ο οποίος αντί να ανασκάπτει εδώ και δυο χρόνια, τα πεζοδρόμια της πλατείας συντάγματος και τα μάρμαρα του Α' νεκροταφείου Αθηνών, κοιμάται κριμένος μέσα στη ντουλάπα του περιμένοντας να περάσει το τρόλεϊ και να του σφυρίξει τρεις φορές.
    Που θα πάει όμως, χεσμένος ξεχεσμένος, είναι υποχρεωμένος να ξυπνήσει και να πολεμήσει, άλλος δρόμος δεν υπάρχει και όσο καθυστερεί και το δίκιο του αποδυναμώνει και τη θέση του επιδεινώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σάββα,στο άρθρο σου έχεις ένα λάθος αλλά μεγάλο,και αυτό είναι ότι θεωρείς ως κίνητρο τη βλακεία.

    Μέγα λάθος.

    Παρακολουθούμε απαθείς τη διάλυση της χώρας,και αναρωτιέμαι εγώ ο αδαής,πως λέγεται η στάση μας αυτή.Υπευθυνότητα;

    Στο εξωτερικό έχουμε γελοιοποιηθεί μέχρι εκεί που δεν πάει,όσο ποτέ άλλοτε.

    Ντροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το σχεδιο ειναι απλο. Προχωρανε σε σταθερη πορεια διαλυσης του Στρατου, την μοναδικη αμυνα που εχουμε ως Εθνος στις μερες μας. Ο administrator γιατι πρεπει να φταιει στην αναρτηση του αρθρου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτo ειναι και το ξεφτιλισμενο αποτελεσμα ψηφου προοδευτικων Εθνομηδενιστων και Νεο-Γεννιτσαρων Ζητιανων.


    Γραφει ο Α. Γεωργιαδης (1.10.12):

    "Φανταστείτε λίγο πώς μας βλέπουν οι απ´εξω: κάτι περίεργοι βρίζουν την Τρόικα με κρέμαλες κλπ, η Κυβέρνηση την ίδια ώρα δηλώνει ότι έχει χάσει την λίστα με τους φοροφυγάδες, ένα εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα ανεβαίνει διαρκώς χωρίς να ξέρει κάν τον Εθνικό ύμνο και εμείς αρνούμαστε να κάνουμε το ο,τιδήποτε για να φτιάξουμε το Κράτος μας, την ιδια στιγμή που πιστεύουμε σε παραμύθια για 600 δισ που θα ερθουν απο τον ουρανό...ο Σαμαράς έχει πραγματικά πολύ δύσκολη δουλειά..."
    http://tl.gd/jg9jnm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Δημήτριος Καρατζίδης

    >δ. Το αρνητικό "σύνδρομο" του 1967 δεν έχει απαλειφθεί ακόμη από τη συνείδηση του λαού και συνεπώς το "καθεστώς" του πολυτεχνείου καλά κρατεί.<

    Διαβάζοντας διάφορα σχόλια και ακούγοντας ακόμη περισσότερα, αποκόμισα την εντύπωση ότι η πλειονότητα του κόσμου λυπήθηκε που δεν ήταν αλήθεια. Η ευθύνη γι αυτό ασφαλώς βαρύνει του πολιτικούς.

    @ Θεριουλάκη

    > Αδυνατώ βέβαια να καταλάβω τι συμφέρον έχουν στο Βήμα να γελοιοποιούν έτσι τις ΕΔ. Δεν είναι Έλληνες αυτοί; Δεν είναι πατριώτες; Στον Ελληνικό στρατό δεν υπηρέτησαν θητεία;<

    « Ωστόσο οι εφημερίδες, που μέχρι την Απελευθέρωση ανήκαν στο ελληνογερμανικό αυτό συγκρότημα δεν μπόρεσαν να επανεκδοθούν ποτέ, οπότε ο ευφυής Δ. Λαμπράκης άλλαξε τους τίτλους (από «Αθηναϊκά Νέα» σε «Νέα» και από «Ελεύθερον Βήμα» σε «Βήμα»)» (εδώ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να, διαβάζουν "ΒΗΜΑ" και οι έξω και σχηματίζουν εσφαλμένες εντυπώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και ποιόν δεν προσέβαλε η κυβέρνηση "τα παιδία παίζει..". Αλλά δεν ξέρω αν τα παιδιά μπορουν να παίζουν ντόρτια στη πλάτη της πατρίδας τους.
    Γι΄αυτό λέω, μήπως ήταν απλώς φερόμενοι ως "παιδία παίζει.." γιατί δεν βλέπω και τίποτα το παιδικό σε όλη τη φάση.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ωστόσο οι εφημερίδες, που μέχρι την Απελευθέρωση ανήκαν στο ελληνογερμανικό αυτό συγκρότημα δεν μπόρεσαν να επανεκδοθούν ποτέ, οπότε ο ευφυής Δ. Λαμπράκης άλλαξε τους τίτλους (από «Αθηναϊκά Νέα» σε «Νέα» και από «Ελεύθερον Βήμα» σε «Βήμα»)»

    Φίλε Natitivist,

    Να Σου θυμίσω ότι στις αριστερόστροφες τηλεοπτικές σειρές που γυριζόντουσαν μεταπολιτευτικά, παρουσίαζαν την ΕΣΤΙΑ της Κατοχής ως εκδιδόμενη, ενώ με την είσοδο των Γερμανών είχε σταματήσει να εκδίδεται!

    Ο μακαρίτης Λαμπράκης, περίπου τρία χρόνια μετά την είσοδο των Γερμανών, έφυγε για την Μέση Ανατολή προφανώς διότι είδε ότι τα πράγματα πήγαιναν άσχημα για τον Άξονα.


    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.