2/10/12

Ν. Δένδιας: Το μεταναστευτικό δεν λύνεται με μαγικά

Ο κ. Δένδιας ανακοίνωσε επίσης ότι περισσότεροι από 2 χιλιάδες παράνομοι μετανάστες έχουν επιστρέψει στις πατρίδες τους, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αστυνομική επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» που πραγματοποιείται από χθες στην αχαϊκή πρωτεύουσα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη παράνομων μεταναστών (φωτογραφία αρχείου).
«Ολόκληρο το μεταναστευτικό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και δεν λύνεται με μαγικά», δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας από την Πάτρα, όπου έφθασε αιφνιδιαστικά το βράδυ της Δευτέρας.
Ο κ. Δένδιας ανακοίνωσε επίσης ότι περισσότεροι από 2 χιλιάδες παράνομοι μετανάστες έχουν επιστρέψει στις πατρίδες τους, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αστυνομική επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» που πραγματοποιείται από χθες στην αχαϊκή πρωτεύουσα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη παράνομων μεταναστών
Τόνισε ακόμη ότι ο «Ξένιος Ζευς» είναι μια επιχείρηση που δεν έχει τέλος και υπογράμμισε ότι αυτό που έχει σημασία είναι να σταλεί το μήνυμα, τόσο στην ελληνική κοινωνία, όσο και έξω από αυτή, ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι.
Κατά τους χθεσινούς ελέγχους στην Πάτρα προσήχθησαν 325 αλλοδαποί και συνελήφθησαν 202, οι οποίοι δεν διέθεταν νόμιμα έγγραφα παραμονής. Οι συλληφθέντες μεταφέρονται στο κέντρο κράτησης μεταναστών που έχει δημιουργηθεί στην Κόρινθο. Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, δεν είναι στους άμεσους σχεδιασμούς του υπουργείου Δημόσιας Τάξης η δημιουργία κέντρου φύλαξης ή φιλοξενίας μεταναστών στην Αχαΐα. Ο υπουργός πρόσθεσε πάντως πως δεν του αρέσει να αποκλείει τίποτα.
Σχετικά με τις διαμαρτυρίες εκπροσώπων των αστυνομικών για ελλείψεις σε προσωπικό, ο κ. Δένδιας έκανε λόγο για αναδιάρθρωση της Αστυνομίας, που θα ανακοινωθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα. «Θα δημιουργηθεί μια άλλη Αστυνομία, που θα απελευθερωθεί από την στατική της δομή», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ναυτεμπορική

10 σχόλια:

  1. >Το μεταναστευτικό δεν λύνεται με μαγικά<

    Ούτε με ταχυδακτυλουργικά.

    > περισσότεροι από 2 χιλιάδες παράνομοι μετανάστες έχουν επιστρέψει στις πατρίδες τους<

    Ο "ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ" ξεκίνησε την 4η Αυγούτου 2012. Συνεπώς, διανύει την 60η ημέρα του.

    2000 : 60 = 33,33 μη τυπικοί μετανάστες (άκου "παράνομοι", τι εκφράσεις είναι αυτές!) φεύγουν ημερησίως.

    3.333.000 : 33,33 = 100.000 ημέρες, ή ~ 274 χρόνια θα χρειαστεί ο κ. Δένδιας, για να τους διώξει όλους (caeteris paribus).

    >εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αστυνομική επιχείρηση <

    εξέφρασε την ... αυτοϊκανοποίησή του, θα έλεγα εγώ :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά είσαι μεγάλο ψώνιο και εσύ Δενδιά , για να λυθεί ένα πρόβλημα πρέπει να υπάρχει και βούληση . Εσύ ΔΕΝ θέλεις να λυθεί το πρόβλημα , βγάλε τον σκασμό μασονάκι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν πειράζει παιδια. Θα ψηφίσουμε την ΧΑ και θα την κάνει την δουλειά στο τάκα-τάκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. (Σχόλιο «σεντόνι» σε συνέχειες, όποιος έχει κουράγιο διαβάζει)
    Α’ μέρος

    "Ν. Δένδιας: Το μεταναστευτικό δεν λύνεται με μαγικά"

    Με μια πρώτη ανάγνωση της δήλωσης, σκέφτεσαι:
    Σωστό, λογικό, δημοκρατικό.

    Όμως, που ήταν η φύλαξη των συνόρων τόσα χρόνια?
    Έπρεπε δηλαδή να φτάσουμε σε τραγικό σημείο για να γίνει κάτι(και λίγο πλέον μπροστά στον όγκο του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί)?
    Δεν είναι δυνατόν ως χώρα να στέλνεις επί χρόνια το μήνυμα: "Ανοίξαμε και σας περιμένουμε" ή "Ευχαριστούμε που μας προτιμήσατε". Μην πείτε ότι: "Αυτό το κάνανε οι άλλοι, όχι εμείς". Θα είναι κωμικοτραγικό και εξοργιστικό.
    Μια ολόκληρη κοινωνία δεν ρωτήθηκε για μια οργανωμένη μεταναστευτική πολιτική. Πάντα το πολιτικό σύστημα το ενδιέφερε η "εικόνα-ψεύτικη ευημερία" και οι επίσημοι και ανεπίσημοι κομματικοί "χορηγοί". Τα δυο μαζί φέρνανε ψήφους.
    Ποτέ τα δυο μεγάλα κόμματα δεν έβαλαν το μέτρο και την οργάνωση στο μεταναστευτικό ζήτημα.
    Τώρα λοιπόν εδώ που έφτασε η κοινωνία, με την έλλειψη ασφάλειας για τον απλό πολίτη, με κάποιους από τους ξένους φιλοξενούμενους μετανάστες που αρχικά δεν εισήλθαν νόμιμα στη χώρα (στο 95% των περιπτώσεων) να προκαλούν(κάποιοι) τη χώρα φιλοξενίας, οι πολίτες, ένα σημαντικό μέρος της κοινωνίας κατέφυγε στα πολιτικά άκρα.
    ΜΕ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ ΚΥΡΙΟΙ.
    ΟΧΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
    Αν έμενα σε μια γειτονιά με:
    1) Παράνομους μετανάστες και γκετοποίηση ολόκληρης της περιοχής
    2) Κοινωνικές ανισότητες
    3) Εγκληματικότητα πχ Η γυναίκα μου μόνη της μέρα μεσημέρι να φοβάται να κυκλοφορεί να πάει στη δουλειά της ή για έναν καφέ με μια φίλη της ή το έφηβο παιδί μου βράδυ να γυρνάει από το φροντιστήριο
    5) Καθόντουσαν άγνωστα άτομα, αλλοδαποί παράνομοι μετανάστες στη κεντρική πλατεία με "πεινασμένο-ταλαιπωρημένοο» βλέμμα από κάθε άποψη και κοιτούσαν όποιον/α περνούσε χωρίς να ξέρω τι διαθέσεις θα είχαν πάνω στην απελπισία τους.
    6) Φοβόμασταν να βγούμε μια νυχτερινή βόλτα με παρέα για διασκέδαση διότι στο γυρισμό στο σπίτι 2-3 το βράδυ μπορεί "να μας την έπεφταν" πεινασμένοι από κάθε άποψη με σουγιάδες και λοστούς.

    ΤΟΤΕ μπορεί να ψήφιζα κι εγώ ακραίους ως λύση απελπισίας διότι το κράτος θα με έσπρωχνε εκεί. Θα το λέγαμε "Εκφασισμός της κοινωνίας, ανεύθυνοι πολίτες". Ποιοι όμως θα ανάγκαζαν τους πολίτες να στραφούν στα άκρα?
    Αν κάποιοι που πέρασαν τα σύνορα παράνομα χωρίς κανένα έλεγχο για το ποιοι είναι πραγματικά(κι επιπλέον η Ελλάδα να αδυνατεί να τους προσφέρει τα βασικά για μια αξιοπρεπή ζωή), δολοφονούσαν τον σύζυγο μιας γυναίκας επειδή κρατούσε μια κάμερα των 200 ευρώ ΤΙ ΘΑ ΤΗΣ ΛΕΓΑΤΕ? «ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ. ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ. ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΘΑ ΤΗΜΩΡΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ»? Ποια δικαιοσύνη?! Ποιος θα φέρει πίσω τον δολοφονημένο? Με μια οργανωμένη μεταναστευτική πολιτική και ελέγχους υποψήφιων μεταναστών, πολλά εγκλήματα δεν θα γίνονταν.
    Αυτά κύριοι είναι ηθική αυτουργία σε δολοφονία του κάθε αθώου πολίτη οικογενειάρχη και ηθική αυτουργία του βιασμού της κάθε αθώας έφηβης κοπέλας από κάθε τυχόν
    λαθραία εισερχόμενο μετανάστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Β’
    Δεν έχει ελεγχθεί κανένας τους για το ποιος είναι, τι ποινικό ιστορικό έχει, τι γνώσεις έχει, τι μπορεί να προσφέρει στον τόπο(αγρότης, κατασκευές, επιστήμων), ούτε έχει περάσει από ένα σωρό εξετάσεις. Είδαμε τις υγειονομικές βόμβες. Ηθική αυτουργία κάποιων γι’ αυτή την εξέλιξη.
    Γεμάτο ρεβόλβερ που μια ή παραπάνω σφαίρες μπορεί να μην είναι άσφαιρα. Αυτή η κάθε είδους «σφαίρα»(εγκληματική ή υγειονομική) μπορεί να βρεθεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδος και να τη «πληρώσει» ο κάθε αθώος/α.
    Και καθημερινά περνούσαν χιλιάδες μέσα στη χώρα μας επί χρόνια.
    Φυσικά και τα εγκλήματα ή τα υγειονομικά προβλήματα δεν γίνονται μόνο από λαθραία εισερχόμενους μετανάστες. Με οργανωμένη μεταναστευτική πολιτική όμως πολλά τέτοια εγκλήματα και προβλήματα δεν θα υπήρχαν.
    Το "Σας καταλαβαίνουμε" στον απλό ήρεμο Κυρ Μήτσο με τη μαγκούρα δεν αρκεί. Ούτε αρκεί μια αστυνομική επιχείρηση που τη κάνεις επειδή ο λαός αντιδρά (με την έλλειψη ασφάλειας κι όχι μόνο) και φυσικά για ψηφοθηρικούς λόγους(2 σε 1).
    Όταν λοιπόν τον αγανακτήσεις μπορεί ο κάθε ηλικιωμένος ή νέος "Κυρ Μήτσος" μια μέρα να πάρει τη "μαγκούρα" και να κάνει "γιούργια". Βάλε και τα εισπρακτικά μέτρα δεν θέλει πολύ για να κάνει «γιούργια». Αργά από κάθε άποψη.

    Δεν έχει καμία σημασία αν παίρνεις τυχόν μέτρα αυτοπροστασίας ως απλός πολίτης.
    Σκοπός είναι το κράτος προληπτικά να έχει εξασφαλίσει την ασφάλεια της κοινωνίας εντός φυσικά των πλαισίων μια δημοκρατίας.
    Εργασία και δημόσια ασφάλεια(όχι όπως την εννοούν κάποιοι φυσικά εκατέρωθεν) χρειάζεται ο μέσος πολίτης και το πολιτικό μας σύστημα δεν παρέχει τίποτα από τα δύο πλέον. Όταν υπάρχει ασφάλεια παράλληλα με μια παραγωγική οικονομία ακολουθεί και το σωστό σύστημα υγείας και παιδείας. Ο κάθε τομέας επηρεάζει τον άλλο.

    Το κάλεσμα της αστυνομίας σε μια ληστεία, δολοφονία κτλ είναι το τελικό στάδιο της δημόσιας ασφάλειας μιας κοινωνίας. Σημασία έχει η πρόληψη των εγκλημάτων. Ένα σημαντικό ποσοστό της εγκληματικότητας οφείλεται σε αλλοδαπούς επειδή αυτοί οι άνθρωποι έρχονται εξαθλιωμένοι σε μια ξένη χώρα που δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να προσφέρει κάτι.
    Από την αρχή έπρεπε να υπάρχει αυστηρή φύλαξη(τα πάντα γίνονται...δεν υπάρχει το δεν μπορώ, υπάρχει το δεν έχω τη ψυχική δύναμη να το προσπαθήσω για διάφορους λόγους) των ανατολικών συνόρων και παράλληλα οργανωμένη μεταναστευτική πολιτική με ποσόστωση στους μετανάστες.
    Δεν είπαμε να μην δεχθούμε κανένα. Όσους όμως έχουμε ανάγκη, όσους έχουν καλό ποινικό μητρώο στη χώρα τους(ειδικά σε θέματα σωματικής ακεραιότητας άλλων), όσους αντέχουν οι υποδομές της χώρας μας. ΜΕΤΡΟ.
    Πόσοι θα ναι ανειδίκευτοι εργάτες και ποιοι επιστήμονες θα αποφασίσουμε βάση των αναγκών της χώρας μας. Τα οργανωμένα κράτη αυτό κάνουν. Οι Έλληνες μετανάστες δεν πήγανε σε άλλα κράτη ακάλεστοι. Πήγανε με νόμιμες διαδικασίες και ελέγχους πάσης φύσεως.
    Αν δεν μπορούσαν λοιπόν να κάνουν οργανωμένο κράτος σε κάποιους τομείς κανένας δεν τους υποχρέωσε να ασχοληθούν με τη πολιτική. Ξεφτυλίσαμε τη πολιτική στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία. Το καταφέραμε κι αυτό. Ένα τσίρκο με πολλά νούμερα. Κατάντια για την Ελλάδα και την ιστορία της.
    Η ηγεσία πείθει για το όνειρο, εμπνέει, ο λαός ακολουθεί(ακόμα και οι χειρότεροι), το Έθνος επιβιώνει και προοδεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γ’
    Το βάρος και η ευθύνη της ηγεσίας και όχι "ο εκπαιδευτικός"(τι μου θυμίζει...) ή "ιατρικός"(θεραπεία, φάρμακο πόσες φορές τα ακούσαμε τα τελευταία χρόνια...τι σας θυμίζουν οι φράσεις τους? Πάλι καλά που δεν είπαν και το «Επί της χειρουργικής κλίνης») της ρόλος.
    Η ιδεολογική πολιτική βλακεία-«ρεαλισμός» επί χρόνια οδήγησε τη χώρα.
    Μπορεί στο Κολωνάκι να μην θέλουν "μαγικές" λύσεις αλλά σε άλλες περιοχές τις ζητούν συνεχώς διότι "πνίγονται" πλέον από κάθε άποψη. Μια απλή καμουφλαρισμένη βόλτα σε λεωφορεία, ταξί και διάφορες περιοχές αρκεί για να δεις τη καθημερινή ζωή σε κάποιες περιοχές. Το «σε καταλαβαίνω» δεν αρκεί.
    Το βάρος και η ευθύνη της διοίκησης. Με λύσεις της τελευταίας στιγμής δεν λύνονται προβλήματα και το ξέρουμε όλοι.
    Ένα είναι σίγουρο:
    Με τέτοια πολιτική ενισχύεις τα πολιτικά άκρα αντί να ενισχύεις τον απλό λαό και το Έθνος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακόμη ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της νοοτροπίας των Ελλήνων. Όταν μία κυβέρνηση δεν κάνει κάτι για ένα πρόβλημα την κατηγορούμε δικαίως, για ατολμία, αναποφασιστικότητα κτλ. Όταν πάλι ξεκινήσει να κάνει κάτι, πάλι κατηγορούμε την κυβέρνηση γιατί δεν τα κάνει όλα άμεσα, σαν να έχει ένα μαγικό ραβδί στο χέρι. Αν πάλι τα κάνει όλα άμεσα την κατηγορούμε γιατί καθυστέρησε. Αυτό μου φέρνει άμεσα δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα στο μυαλό.

    Το πρώτο έρχεται από το ποδόσφαιρο. Είμαστε οπαδοί μίας ομάδας η οποία έχει μερικές αποτυχίες στους αγώνες που δίνει. Όλος ο κόσμος τότε αρχίζει να βρίζει τον προπονητή και την διοίκηση. Μόλις πάρει η διοίκηση την πρωτοβουλία να αλλάξει τον προπονητή και χάσει και αυτός έναν αγώνα, μόνο έναν, πάλι ξεκινούν να τους βρίζουν. Δεν περιμένουν να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα για να «δέσει» η ομάδα υπό την νέα καθοδήγηση. Θέλουν άμεσα αποτελέσματα, εδώ και τώρα λες και ο νέος προπονητής έχει ένα μαγικό ραβδί που θα κάνει την μπάλα να μπει στα δίχτυα.

    Το δεύτερο παράδειγμα έρχεται από την πολιτεία. Έχουμε μία διαδήλωση. Κάποια στιγμή οι διαδηλωτές αρχίζουν να παρεκτρέπονται. Αν επέμβει η αστυνομία ο κόσμος θα την κατηγορήσει ότι η εμφάνισή της, ή η παρέμβαση της εξαγρίωσε το πλήθος και προχώρησαν στις καταστροφές. Αν πάλι δεν επέμβει για να μην προκαλέσει τότε πάλι ο κόσμος κατηγορεί την αστυνομία για ανικανότητα και ότι κρύβετε. Μέση κατάσταση δεν υπάρχει.
    Δεν ξέρω πώς να εξηγήσω την συμπεριφορά αυτή. Έχουμε μία κυβέρνηση που για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 20 χρόνια προχωρά σε ελέγχους λαθρομεταναστών, συλλαμβάνει, περιορίζει και απελαύνει όσους παράνομους έχει πιάσει. Πιο το μεμπτό μέχρι στιγμής? Το ότι δεν τους πιάνει όλους σε μια μέρα? Μα ξεχνάμε πόσοι αλλοδαποί προστατεύονται από έλληνες καθώς αποτελούν φθηνά εργατικά χέρια? Ξεχνάμε ότι εμείς οι ίδιοι τους δίνουμε στέγη και φαγητό? Ξεχνάμε ότι, όταν μία υπηρεσία προχωρεί σε επιτόπιο έλεγχο εργοταξίων για μετανάστες εμείς τους βγάζουμε από την πίσω πόρτα και μετά τους ξαναφέρνουμε? Ξεχνάμε ότι η δεύτερη σε μέγεθος αυτήν την στιγμή πολιτική δύναμη και μέλλουσα επικρατούσα τους υποθάλπει και είναι ενάντια σε κάθε σύλληψη και απέλαση? Ας μην φοβόμαστε να πούμε και ένα μπράβο. Σίγουρα δεν έγιναν όλα όσα θα έπρεπε να γίνουν. Σίγουρα υπάρχουν πολλά ακόμη να γίνουν και με διαφορετικό τρόπο. Όμως ήμισυ του παντός η αρχή. Η αρχή για το κράτος είναι να αρχίσει να εφαρμόζει τους νόμους που αυτό ψηφίζει και να κάνει επιτέλους τα αυτονόητα. Και η αρχή για τους πολίτες είναι η αλλαγή νοοτροπίας.

    Υ.Γ.
    Σίγουρα θα κατηγορηθώ ότι είμαι φιλοκυβερνητικός, δεξιός, Πασόκος, ρατσιστής κτλ. Εγώ θα απαντήσω ότι σαν σκεπτόμενος έλληνας οφείλω να αναδεικνύω και να στηλιτεύω τα λάθη της όποιας κυβέρνησης αλλά και να αναγνωρίζω και να επικροτώ τα όποια θετικά. Δεν μπαίνουν όλα στο ίδιο τσουβάλι και δεν βράζουν όλα στο ίδιο καζάνι….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. >Σίγουρα θα κατηγορηθώ ότι είμαι φιλοκυβερνητικός, δεξιός, Πασόκος, ρατσιστής κτλ. <

    Ίσως, αν διαβάσει κανείς αυτά που γράφεις :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάντως, μαζί με τον Γιώργη από πάνω, καλύψατε την μισή βιβλιογραφία του Κολοβού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μ’ αρέσει να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο… Έτσι δεν αγχώνομαι μήπως ξεμείνω από ποτό και ευχαριστιέμαι την όμορφη παρέα στην οποία βρίσκομαι ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.