28/10/12

Εκρήξεις στο Χαρτούμ: δορυφορικές φωτογραφίες και ανάλυση της επίθεσης...

JSSNews
ΜΕΤΑ                                                  ΠΡΙΝ
Στις 24 Οκτωβρίου κατά της 0:30 ώρα εκρήξεις φλέγουν τον ουρανό του Χαρτούμ, της πρωτεύουσας του Σουδάν. Η έκρηξη τοποθετείται στην περιοχή Al Shagara στα νότια της πόλης, κοντά σε ένα πετρελαϊκό εργοστάσιο, μια στρατιωτική αποθήκη και ένα εργοστάσιο όπλων. Το SSP (Satellite Sentinel Project) λαμβάνει πληροφορίες από μάρτυρες στο έδαφος που λένε ότι 3 τζετ παρακάμπτουν το Χαρτούμ από τα βόρεια-δυτικά προς τα βόρεια-ανατολικά ενώ ένα τέταρτο μεγαλύτερο αεροπλάνο πετά επίσης προς τα βόρεια-ανατολικά, αλλά σε υψηλότερο υψόμετρο...


Αργότερα αυτή την εβδομάδα, το Σουδάν κατηγόρησε το Ισραήλ για την επίθεση σε ένα εργοστάσιο στην πρωτεύουσα, σύμφωνα με τις φωτογραφίες του SSP, μπορούμε να δούμε ότι οι κρατήρες πρόσκρουσης αντιστοιχούν σε αποθήκες πυρομαχικών μαχητικών αεροπλάνων .

Οι δορυφορικές εικόνες από το Σουδάν δείχνουν ότι η έκρηξη της αποθήκης όπλων κοντά στο Χαρτούμ προκλήθηκε από τους βομβαρδισμούς.

Κάθε βέλος αντιπροσωπεύει το σημείο πρόσκρουσης μιας βόμβας.
Αυτές οι δορυφορικές φωτογραφίες υπάρχουν χάρη στον ηθοποιό George Clooney ο οποίος, εδώ και χρόνια, κάνει ό, τι μπορεί για να δείξει το απάνθρωπο πρόσωπο της δικτατορίας του Σουδάν. 
Αυτός ξεκίνησε το σχέδιο SSP προκειμένου να αποδείξει τις επιθέσεις στο Σουδάν. Ο Αμερικανός ηθοποιός είχε την ιδέα να παραγγείλει τη φωτογράφιση των περιοχών που διατρέχουν κίνδυνο από δορυφόρους παρατήρησης. 
Όπως εξήγησε η NanoJV, αυτό το έργο περιλαμβάνει μερικούς εταίρους που συντονίζονται από τον George Clooney, ήτοι ο σύλλογος « Not on our watch »  που συγκεντρώνει προσωπικότητες γύρω από τον ίδιο σκοπό. Το σχέδιο «Enough» (αρκετά) συγκεντρώνει τις μαρτυρίες στο έδαφος και συμμετέχει σε δραστηριότητες των λόμπι. Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ αναλύει τις δορυφορικές εικόνες. Η εταιρεία του Imaging Digital Globe φέρνει τη πλειάδα των δορυφόρων της και τις βάσεις δεδομένων της, και, τέλος, η Google παρέχει όλη τη τεχνολογία της εξελικτικής χαρτογράφησης (Mapmaker).

Αποτέλεσμα, μπορούμε να δούμε τους βομβαρδισμούς που έγιναν από το Βορρά. Βλέπουμε όχι μόνο τις λεπτομέρειες των πολεμικών αεροσκαφών του Βόρειου Σουδάν, αλλά και τις ζημιές, πού και πότε.

Εκπληκτικό είναι το γεγονός ότι τα Ηνωμένα Έθνη ή τα Κράτη, δεν έχουν σκεφτεί να εφαρμόσουν ένα τέτοιο συστήμα παρακολούθησης και ελέγχου. Εκπληκτικό!

Ένα ερώτημα παραμένει: αν τα περίφημα βομβαρδιστικά ήταν δήθεν stealth (όπως αναφέρεται από το Σουδάν), πώς μπορούσαν οι Σουδανοί να προσδιορίσουν με ακρίβεια ότι ήταν 4; 
Το ερώτημα (επιτέλους!) δεν τίθεται από οποιονδήποτε, αλλά από τον  Richard Cochrane, εμπειρογνώμονα της Janes Intelligence για το Σουδάν με τις καλύτερες παγκόσμιες συστατικές επιστολές για την άμυνα. Ο Cochrane, που αναφέρεται από τη Time World, εξετάζει πολύ σοβαρά την υπόθεση της τυχαίας έκρηξης. Υπενθυμίζει εν προκειμένω ένα σημείο που ξεχάστηκε: ο Διοικητής του Χαρτούμ, ο ίδιος, δήλωσε στην αρχή ότι ήταν ένα ατύχημα που προκλήθηκε από έκρηξη στις αποθήκες. Η πληροφορία μεταδόθηκε εξάλλου σε πραγματικό χρόνο στο Twitter, όπως το διαπιστώσαμε.

Η Time, αναφέρει επίσης έναν Σουδανό πολιτικό αναλυτή Alhajj Hamad που αρνείται ότι υπήρχαν 4 αεροπλάνα. Μιλώντας με Σουδανούς στρατιωτικούς ο Alhajj κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπήρχε στην πραγματικότητα μόνο ένα αεροπλάνο και το αεροπλάνο αυτό ήταν ένας... κηφήνας (drone, μη επανδρωμένο αεροσκάφος).

Προσθέτει ότι η μίνι αεροπορική επιδρομή δεν στόχευε το εργοστάσιο όπλων, αλλά ένα πιο συγκεκριμένο στόχο.
Στην πραγματικότητα μια αποθήκη για μη επανδρωμένα μαχητικά αεροσκάφη, δίπλα στο εργοστάσιο όπλων (βλ. χάρτες). 
Η έκρηξη αυτού του στόχου θα προκάλεσε τη φωτιά των άλλων κτιρίων. 
Η Time τονίζει στη συνέχεια, ότι υπήρξε μετά μια επιχείρηση συσκότισης από την κυβέρνηση του Σουδάν η οποία μετάδωσε όλα τα είδη παρασιτικών πληροφοριών και απαγόρευσε κάθε επίσκεψη στο Yarmouk στο τοπικό τύπο για να αποφύγει τις ενοχλητικές διαρροές.

Sacha Aflala – JSSNews


Οι δορυφόροι μίλησαν. Οι εικόνες του στρατοπέδου Yarmouk πριν και μετά τον βομβαρδισμό της Τετάρτης.

Site de Yarmouk apres l incident image satellite

*
Lire toutes les explications ici
*


*



Les flèches blanches indiquent les 6 impacts




NanoJV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.