28/11/12

«Τόνους» χρημάτων έστειλε η Μόσχα στην Συρία για την ενίσχυση του Assad

Το πρακτορείο ειδήσεων ProPublica υποστηρίζει ότι διαθέτει αρχεία πτήσεων που δείχνουν ότι η συριακή πολεμική αεροπορία μετέφερε τεράστια χρηματικά ποσά από την Μόσχα στην Δαμασκό, μέσα στο καλοκαίρι.

Τα αρχεία «εμφανίζουν» ένα στρατιωτικό αεροπλάνο να μεταφέρει 240 τόνους χαρτονομίσματα στην Συρία, από τις 9 Ιουλίου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, ο τύπος των χαρτονομισμάτων δεν περιγράφεται.Καμία από τις δύο κυβερνήσεις δεν σχολιάζει ή επιβεβαιώνει την αυθεντικότητα των αρχείων.Πιστεύεται πως τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης Assad, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται υπό το καθεστώς των κυρώσεων της Δύσης. Πρόκειται για κυρώσεις που, μεταξύ άλλων, απαγορεύουν και την κοπή νομίσματος από άλλες χώρες.

Ξένα δημοσιεύματα εκτιμούν ότι τα χρήματα αυτά χρησιμοποιήθηκαν για την πληρωμή στρατιωτών.Το πρακτορείο Reuters αναφέρει πως η Ρωσία αυτή τη στιγμή κόβει νόμισμα για την Συρία, ενώ σε  ρεπορτάζ της προηγούμενης εβδομάδας, είχε αναφέρει πως η Δαμασκός ζήτησε από την Μόσχα δάνειο $2 δις.
Ομάδα Ειδήσεων e-afipnisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.