15/11/12

Ο Τουρκικός Στρατός αντικαθιστά τους ισραηλινούς υπολογιστές στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Ο Τουρκικός Στρατός ανέθεσε στην Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία (TUSAŞ), την αντικατάσταση των, ισραηλινής προέλευσης, συστημάτων ελέγχου πτήσης, στο πρώτο «εθνικό» μη επανδρωμένο αεροσκάφος, γνωστό και ως Anka (Phoenix).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κίνηση αυτή ήρθε μετά από τη διαπίστωση ότι το Anka που συνετρίβη έφερε ισραηλινό σύστημα. Η τουρκική πλευρά θεωρεί πως η λειτουργά των συγκεκριμένων ισραηλινών συστημάτων δεν είναι συμβατή με το νέο λογισμικό που εφαρμόστηκε, προκαλώντας έτσι το ατύχημα.Τα Ankas έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία πολλές δοκιμαστικές πτήσεις, ωστόσο ανακύπτουν συνεχώς προβλήματα που καθυστερούν το πρόγραμμα.

Εντωμεταξύ, στην τελευταία σύσκεψη της Επιτροπής Αμυντικής Βιομηχανίας (SSİK), στην οποία μετείχαν ο Πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdoğan και ο Αρχηγός του Γενικού επιτελείου, Στρατηγός Necdet Özel, αποφασίστηκε η αντικατάσταση των κινητήρων των Ankas με νέους ισχυρότερους κινητήρες, ενώ στην επόμενη φάση τα νέα UAV’s θα εξοπλιστούν με όπλα.
Να σημειωθεί ότι η Τουρκία έχει εστιάσει ιδιαιτέρως στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, καθώς αυτά θεωρούνται πως θα λειτουργήσουν καταλυτικά στις επιχειρήσεις κατά του ΡΚΚ.
Ομάδα Ειδήσεων e-afipnisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.