4/11/12

Αρχή έγινε με τη Φλώρινα Σχολεία κλείνουν στη Βόρεια Ελλάδα λόγω πετρελαίου θέρμανσης

Αθήνα: Και άλλα σχολεία, πέρα από αυτά της Φλώρινας, αναμένεται να κλείσουν τις ερχόμενες ημέρες στη Βόρεια Ελλάδα λόγω έλλειψης πετρελαίου θέρμανσης. Τη δυσάρεστη αυτή βεβαιότητα διατύπωσαν δήμαρχοι της Βόρειας Ελλάδας κατά την έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ.Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκονται η Καστοριά, τα Γρεβενά, η Έδεσσα και άλλες περιοχές, όπου η θερμοκρασία έχει πέσει πολύ κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου. Έσχατη λύση που απομένει για τους δημάρχους, όπως οι ίδιοι έλεγαν, είναι οι ξυλόσομπες.Το αίτημα της ΚΕΔΕ -αλλά και πολλών δημάρχων μεμονωμένα- προς το υπουργείο Οικονομικών, να επιστρέφεται ο φόρος πετρελαίου για τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, παρέμεινε αναπάντητο. Σημειώνεται ότι πέρα από την εξίσωση των τιμών πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, η χρηματοδότηση για τη λειτουργία των σχολείων και την κάλυψη των αναγκών τους είναι μειωμένη κατά 50% σε σχέση με το 2010.


Έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ
Κατά την έκτακτη συνεδρίασή της η ΚΕΔΕ τη σύγκληση έκτακτου συνεδρίου στις αρχές Δεκεμβρίου, διαφωνώντας πλήρως με τις προβλέψεις του κρατικού προϋπολογισμού και του Μεσοπρόθεσμου.
Στο ψήφισμά της η ΚΕΔΕ τονίζει ότι «τα νέα μέτρα και οι περικοπές οδηγούν τους δήμους με μαθηματική ακρίβεια σε στάση πληρωμών, σε αδυναμία λειτουργίας των υπηρεσιών τους και κατ' επέκταση σε κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, που μέχρι σήμερα επιβιώνει και λειτουργεί αποκλειστικά μέσω των κοινωνικών δόμων των δήμων και εντέλει σε κατάρρευση του ίδιου του θεσμού».

3 σχόλια:

  1. Μου θύμισε την άθλια προεκλογική προπαγάνδα της ΝΔ: Και η Ελλάδα κύριε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Υπεύθυνη Πολιτεία πατάσσει την Λαθρεμπορεία των Καυσίμων των Σχολείων, Τιμωρεί με Δικαιοσύνη όλους τους φοροδιαφεύγοντες, Αφαιρώντας την Πρόσβαση στο Αγαθό της Θέρμανσης από την επαίσχυντη κατηγορία των Μαθητών.

    -Πολύ καλη η υπενθύμιση εκ μέρους του Χρήστου σχετικά με τους Εχθρούς των Παιδιών Μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτα ας τα θυμουνται οσοι θελουν να ξαναψηφησουν Σαμαρα η ΠΑΣΟΚ...αν τους αρεσει αυτη η κατασταση βεβαια δικαιωμα αλλα ποσοι να ειναι αυτοι που τους αρεσει αραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.