9/11/12

Εκβιάζουν την Ελλάδα – επιθυμούν ανατροπή της κυβέρνησης;

 
Με συντονισμένα πυρά κατά της Ελλάδας και της Ελληνικής κυβέρνησης χθες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στη συνέχεια ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε ανακοίνωσαν ότι παά την υπερψήφιση των μέτρων καιόπως όλα δείχνουν και του Προϋπολογισμού του 2013, η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ δεν είναι σε θέση ή έτοιμοι να προχωρήσουν σε αποδέσμευση και καταβολή της περιβόητης δόσης των 31.5 δις ευρώ.
Για το λόγο αυτό η Αθήνα ετοιμάζεται για να δώσεις μάχη ότι μόνο στο eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας,  στο οποίο θα μετάσχει ο Γιάννης Στουρνάρας αλλά και με την μετάβαση στις Βρυξέλλες, την Τρίτη, του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.


Το ερ’ωτημα που γεννάται είναι αν πρόκειται για επιχείρηση αποσταθεροποίησης της χώρας καθώς η προχθεσινή δύσκολη ψηφοφορία έφερε στο χείλος της διάλυσης το ΠΑΣΟΚ και δημιούργησε προβλήματα στην ΔΗΜ.ΑΡ και τη ΝΔ τα ποία επιτείνονται τώρα με τις δηλώσεις για ΄’αρνηση” άμεσης καταβολής της δόσης και κινδυνεύουν να οδηγήσουν αρκετά από τα πολιτικά στελέχη των κομμάτων σέ νέες διαφωνίες σχετικά με τον Προϋπολογισμό.

Αν η άρνηση καταβολής της δόσης μετατρέψει την υπάρχουσα ασταθή κυβερνητική πλειοψηφία, οδηγούμαστε σε ανατροπή της κυβέρνησης και φυσικά απο εκεί και πέρα ο δρόμος της … δραχμής εμφανίζεται ορθάνοιχτος!

Οι αρνητικές δηλώσεις των Ευρωπαίων
Την εκτίμηση ότι ίσως είναι πολύ νωρίς να ληφθεί απόφαση για την Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα εξέφρασε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σήμερα σε οικονομικό φόρουμ στο Αμβούργο.

«Δεν έχουμε περάσει ακόμα τον κάβο με την Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Σόιμπλε και εκτίμησε ότι δεν θα ληφθούν αποφάσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες, παρά την υπερψήφιση των νέων μέτρων λιτότητας από το ελληνικό κοινοβούλιο. «Δεν βλέπω προς το παρόν να λαμβάνονται οι αποφάσεις» για μια οριστική συμφωνία ανάμεσα στους πιστωτές και την Ελλάδα για την καταβολή της νέας δόσης της βοήθειας, είπε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ. Όχι «μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες», διευκρίνισε, κάνοντας ποως δεν γνωρίζει ότι τα αποθεματικά του Ελληνικού Δημοσίου βρίσκονται στο τέλος τους.

Ο κ. Σόιμπλε χαιρέτισε πάντως την έγκριση από τους έλληνες βουλευτές του νέου προγράμματος για εξοικονόμηση 18,1 δισ. ευρώ μέχρι το 2016.

Η φιλοευρωπαϊκή πλειοψηφία που προέκυψε από τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου στην Ελλάδα «άντεξε αυτή τη νύχτα, παρά τις διαδηλώσεις και τη γενική απεργία», ανέφερε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι στην Ελλάδα «τίποτε δεν έχει χαθεί». «Τίποτε δεν έχει επίσης κερδιστεί, αλλά ο κυνισμός δεν μας οδηγεί πουθενά», πρόσθεσε υπενθυμίζοντας πως «οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στην Ευρώπη».

Καθυστέρηση της απόφασης για την εκταμίευση «βλέπει» εξάλλου και ο γερμανικός Τύπος, λίγες μόλις ημέρες πριν το Eurogroup της Δευτέρας, καθώς οι σχετικές διαρροές από το Γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έδειχναν προς την κατεύθυνση αυτή.

Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρέτισε χθεςτην έγκριση από το ελληνικό κοινοβούλιο των νέων μέτρων λιτότητας, κάνοντας λόγο για ένα «σημαντικό βήμα», αλλά ξεκαθάρισε πως πρέπει να γίνουν και άλλα για να λάβει η Αθήνα την επόμενη δόση της βοήθειας. «Καλωσορίζουμε το αποτέλεσμα αυτής της ψηφοφορίας ως ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Θυμάμαι ωστόσο (…) ότι υπάρχει άλλη μια δεύτερη σημαντική ψηφοφορία την Κυριακή για τον προϋπολογισμό του 2013», δήλωσε ο  εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν. «Η επιτυχής έκβαση αυτής της ψηφοφορίας θα είναι προφανώς επίσης κρίσιμη για να ανοίξει ο δρόμος ώστε τη Δευτέρα το Eurogroup να προχωρήσει τη συζήτηση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Τόνισε ακόμη πως χρειάζεται να υπάρξουν συμφωνίες όσον αφορά στη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και τις μελλοντικές ανάγκες χρηματοδότησης για να αποδεσμευτεί η δόση των 31,5 δισ. ευρώ. Η δουλειά αυτή θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες, είπε.

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Φάιμαν δήλωσε πως η υπερψήφιση του νέου πακέτου μέτρων από την ελληνική Βουλή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Πρόσθεσε πως τώρα εξαρτάται από την τρόικα να ολοκληρώσει την έκθεσή της, η οποία θα αποτελέσει τη βάση των συζητήσεων στο Eurogroup της επόμενης εβδομάδας. «Πιστεύω ότι με την Ελλάδα χρειαζόμαστε λίγο περισσότερο χρόνο. Πρέπει να τους δώσουμε περισσότερο χώρο να αναπνεύσουν. Αυτό είναι και θέμα αλληλεγγύης» κατέληξε.

Την ίδια ώρα η γερμανική τράπεζα COMMERZBANK στην παρουσίαση των τρεχουσών εξελίξεων ανέφερε ότι δεν περιμένει διάλυση της ευρωζώνης, αλλά εκτιμά πως δεν είναι σίγουρο εάν η Ελλάδα θα παραμείνει σε αυτή. «Δεν αναμένουμε χρεωκοπία ή διάλυση (της ευρωζώνης), ίσως της Ελλάδας» δήλωσε ο επικεφαλής του κλάδου risk της τράπεζας Στέφαν Σμίτμαν απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα διάλυσης της ευρωζώνης.
«Το ερώτημα είναι τώρα εάν οι χώρες θα μπορέσουν να σταθεροποιηθούν. Βλέπω τον κίνδυνο μιας επιπλέον απειλής, ίσως σε τρία ή τέσσερα χρόνια, εάν οι χώρες δεν επιλύσουν τα προβλήματα στους προϋπολογισμούς τους» πρόσθεσε.
,http://www.e-dragoumanos.eu

5 σχόλια:

  1. Θέλω να πιστεύω ότι η κυβέρνηση έχει τουλάχιστον plan B,αφού δεν είχε plan A.

    Είναι τεράστιο λάθος,που θα διδάσκεται ανά την υφήλιο ως λάθος προς αποφυγή,το ότι δώσαμε τα κλειδιά και εναποθέσαμε τις ελπίδες και τις τύχες μας στα χέρια ξένων.

    Αν πράγματι κάποιοι ενδιαφέρονται για την τύχη του τόπου,είναι υποχρεωμένοι να επιτρέψουν τη σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής,με πλήρεις ανακριτικές αρμοδιότητες και δίχως χρονικούς περιορισμούς ως προς το βάθος της έρευνας,για τις όποιες ευθύνες προκύψουν,και στο βάθος ανάλογη Δίκη,απο ειδικό Δικαστήριο μέχρι και Στρατοδικείο αν χρειαστεί.

    Να αποδοθεί Δικαιοσύνη,να αποδοθούν Ευθύνες και Ποινές,ούτως ώστε να αποφευχθεί το χάος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να βγεί ο Πρωθυπουργός και να δηλώσει ότι εάν μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου δεν εκταμιευθεί το σύνολο της δόσης,τότε η Ελλάδα θα σκεφτεί σοβαρά την έξοδο απο το Ευρώ.

    Μέχρι τότε,μας χωρίζουν περισσότερες απο 20 ημέρες,οι οποίες είναι αρκετές,έστω και ως σκέψη,να προκαλέσουν απίστευτες επιπτώσεις στους δανειστές.

    Θα τρελαθούν τα χρηματιστήρια.

    Απο την πλευρά μας,έχουμε κάθε δικαίωμα πλέον να δηλώσουμε ότι το σκεφτόμαστε,και απο εκεί και πέρα,δεν δεσμευόμαστε ότι θα το κάνουμε κιόλας.

    Αντέχουν κάτι τέτοιο για 20 και πλέον ημέρες;

    Αλλά αυτά,δεν τα κάνει μια κυβέρνηση που πάει προς ψήφιση τα μέτρα αφού ολοκληρωθούν οι Αμερικανικές εκλογές, διυλίζοντας τον κώνωπα όλο το προηγούμενο διάστημα παίζοντας καθυστερήσεις.

    Φτάνει με τα πιόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Samaras should stop visiting Euro clowns and pay a visit to Obama.

    In the next 20 days Greece should start buying dollars and since we have sacrificed everything and Germany still behaves destructively, announe from the White House that we are adopting the american currency.

    Then you buy back the bonds / debt half price or at least 30% cheaper because that will be euro's value.

    And that's a plan B if you have balls and vision...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι τεράστιο λάθος,που θα διδάσκεται ανά την υφήλιο ως λάθος προς αποφυγή,το ότι δώσαμε τα κλειδιά και εναποθέσαμε τις ελπίδες και τις τύχες μας στα χέρια ξένων.


    γιατί είναι το πρώτο που συμβαίνει σε τούτη τη γεωγραφική περιοχή; Πελοπονησσιακός πόλεμος, 1294, "Εμφύλιος" δεν είναι διαχρονικά όμοιες περιπτώσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επειδή αρχίζουν τα "Μυξοκλάματα", αν θα σκάσει η άτακτη έξοδος-δρομολογημένη με την μοναδική τακτική γλυψίματος που ακολουθείται,
    Και πρίν σκάσει η βόμβα στα χέρια του Σαμαρά,
    ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ, και επιτέλους διεκδίκηση να δανειζόμαστε με το 0,75 ως ΚΡΑΤΟΣ, όπως οι Τράπεζες που επαναδανείζουν τα Κράτη, δανειζόμενες από ΕΚΤ.
    ΈΛΕΟΣ- ΦΤΑΝΕΙ, δεν μπορεί να αγοράζει η ΕΚΤ τα Ελληνικά Ομόλογα στο 30% της αξίας τους και να μας ζητά να πληρώνουμε και τόκους επί της 100% αυτών.

    Να στυλώσουμε τα πόδια σε Συμμαχία με τις άλλες Χώρες του Νότου και να ζητήσουμε ΕΝΤΟΣ ΕΕ να γίνουν ΑΛΛΑΓΕΣ.

    Εάν ΟΧΙ, PLAN B για Συντεταγμένη Έξοδο από ΟΝΕ, με στόχο όχι να μην απωλέσουμε, αλλά, να ΩΦΕΛΗΘΟΥΜΕ με την μετάβαση σε Εθνικό Νόμισμα, αφού μπαίνοντας στο ΕΥΡΩΝΟΜΙΣΜΑ καταθέσαμε τον Εθνικό μας Πλούτο.

    ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΕΞΟΔΟΣ
    ΔΙΟΤΙ
    ΤΟ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΜΑΣ- ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΗΣ.

    ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ.

    -ΆΣΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΙΓΗΡΑΣ. ΄
    -ΜΑΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΟΜΩΣ ΣΕ ΝΙΓΗΡΑ (αυτός είναι Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ),
    ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ,
    ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΥΦΑΡΠΑΖΟΥΝ.

    Η σύνδεση με το Δολάριο που όλο και συχνότερα ακούγεται, δεν μας εγγυάται πως Αύριο,δεν θα συμπράξουν αυτοί που ξεκίνησαν τον Νομισματικό Πόλεμο και έχουν από ΚΟΙΝΟΥ στραφεί εναντίον μας, με την έναρξη της Κρίσης, Ολοκληρώνοντας έτσι αυτό που άρχισε με την εισβολή του ΔΝΤ στην ΕΕ.

    Ή ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΕΞΟΔΟΣ

    Ή ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΕΚΤ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΥΣΠΕΠΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.