9/11/12

Η τελευταία λέξη που θα ακουστεί στη Γη θα είναι…

Jean Richepin (1849-1926)
Γκρεμίστε όλη την Ελλάδα σε βάθος 100 μέτρων.
Αδειάστε όλα τα μουσεία σας, από όλον τον κόσμο.
Γκρεμίστε κάθε τι Ελληνικό από όλο τον πλανήτη…

Έπειτα σβήστε την Ελληνική γλώσσα από παντού.
Από την ιατρική σας, την… … φαρμακευτική σας.
Από τα μαθηματικά σας (γεωμετρία, άλγεβρα)
Από την φυσική σας, χημεία
Από την αστρονομική σας
Από την πολιτική σας
Από την καθημερινότητα σας.
Διαγράψτε τα μαθηματικά, διαγράψτε κάθε σχήμα, κάντε το τρίγωνο-οκτάγωνο, την ευθεία-καμπύλη, σβήστε την γεωμετρία από τα κτίρια σας, τους δρόμους σας, τα παιχνίδια σας, τα αμάξια σας, σβήστε την ονομασία κάθε ασθένειας και κάθε φαρμάκου,


διαγράψτε την δημοκρατία και την πολιτική, διαγράψτε την βαρύτητα και φέρτε το πάνω κάτω, αλλάξτε τους δορυφόρους σας να έχουν τετράγωνη τροχιά, αλλάξτε όλα τα βιβλία σας (γιατί παντού θα υπάρχει και έστω μια ελληνική λέξη), σβήστε από την καθημερινότητα σας κάθε ελληνική λέξη, αλλάξτε τα ευαγγέλια, αλλάξτε το όνομα του Χριστού που και αυτό βγαίνει από τα Ελληνικά και σημαίνει αυτός που έχει το χρίσμα, αλλάξτε και το σχήμα κάθε ναού (να μην έχει την ελληνική γεωμετρία), σβήστε τον Μέγα Αλέξανδρο, σβήστε όλους τους Μυθικούς και Ιστορικούς ήρωες, αλλάξτε την παιδεία σας, αλλάξτε το όνομα της ιστορίας, αλλάξτε τα ονόματα στα πανεπιστήμια σας, αλλάξτε τον τρόπο γραφής σας, χρησιμοποιήστε τον αραβικό, διαγράψτε την φιλοσοφία, διαγράψτε, διαγράψτε, διαγράψτε…

Θα πείτε «δεν γίνεται».

Σωστά, δεν γίνεται γιατί μετά δεν θα μπορείτε να στεριώσετε ούτε μία πρόταση! 


Δεν γίνεται να σβήσει η Ελλάδα, ο Έλληνας, η προσφορά του πάνω σε αυτόν τον πλανήτη…

«Η πρόκληση πάντως ισχύει.»

Ζαν Ρισπέν


6 σχόλια:

  1. Μὴν ἀκούω πατριωτικὲς κορῶνες. Copyright στὸν ἀρχαπιο μας πολιτισμὸ δὲν μπαίνει.
    Δὲν δικαιολογεῖται ἔτσι τὸ χάλι μας, ξεπουληθήκαμε γιὰ ἕνα πιάτο φακές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θουκυδίδης Ἀθηναῖος ξυνέγραψε τὸν πόλεμον τῶν Πελοποννησίων καὶ Ἀθη­ναίων, ὡς ἐπολέμησαν πρὸς ἀλλήλους,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς όμως, ο ελληνικός πολιτισμός μπορεί να υπάρχει και χωρίς να υπάρχουν έλληνες στον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελληνες στον κόσμο, μπορεί να υπάρχουν. Για ΕΛληνες στην Ελλάδα...δεν πολυξέρω αν θα τα καταφέρουν να υπάρχουν.
    Ο,τι αποφασίσει εν τέλει, ο Θεός.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντιγράφω και σχολιάζω - εμφανώς - μέρος κειμένου που επιμελήθηκε η Τούλα Σουβαλιώτη-Μπούτου:

    Ο Ζαν Ρισπέν αρέσκονταν να επικαλείται με έπαρση την τσιγγάνικη καταγωγή του (*) κι ο ρεαλισμός του έφθανε στην ωμότητα. Από πολλούς χαρακτηρίσθηκε σαν ένας βάναυσος κήρυκας της ανταρσίας και κάθε κοινωνικής παρεκτροπής.

    Φιλέλληνας ειλικρινής και γνήσιος, ο Ρισπέν γνώριζε άριστα την αρχαία ελληνική φιλολογία, συνέγραφε μια "Ελληνική Μυθολογία", έμαθε νέα ελληνικά μόνο και μόνο για να διαβάσει δημοτικά τραγούδια στο πρωτότυπο, συνδέθηκε μ' Έλληνες λογίους και επισκέφθηκε την Ελλάδα ύστερα απ' τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο.

    Ο ποιητής εξελέγη Ακαδημαϊκός και διετέλεσε επί σειρά ετών και μέχρι του θανάτου του (1926) Πρόεδρος της Γαλλικής Ακαδημίας.

    (*) βλέπε ποίημα «ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ» (...οι τσιγγάνοι βαπτίζονται σε τρεχούμενο νερό, για να του μοιάσουν και να μη ριζώσουν πουθενά)

    Τώρα θα μας ακολουθεί για πάντα το All-Time Classic ποίημα του Ζαν Ρισπέν «Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ», που εμείς οι παλιοσειρές ‘δώ χάμου το πρωτοακούσαμε έντρομα παιδάκια στο Δημοτικό από την αδίστακτη δασκάλα μας - late 50s χαχαχα! - και επίσης λίγο αργότερα - την εποχή της ΥΕΝΕΔ (που τον Νοέμβριο του 1982 την βάπτισαν – πάντως όχι σε τρεχούμενο νερό, όπως τους τσιγγάνους - ΕΡΤ2) – να απαγγέλεται το ίδιο ποίημα με λίαν εξεζητημένο ποιητικό στόμφο από μία εντόνως φτιατσιδωμένη ξανθειά «οξυζενέ» γιαγιά (**) ... μόνο που ΕΔΩ η καρδιά της μάνας είχε αντικατασταθεί από το κεφάλι της μάνας (brrrrrrrrr) ... δλδ κάτι σαν «κουλτούρα να φύγουμε» κύριε Ταξίαρχε ... (σχετ. βοήθημα: «Λούφα και Παραλλαγή» του Νίκου Περάκη):

    Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ
    Ένα παιδί, μοναχοπαίδι αγόρι,
    αγάπησε μιας μάγισσας την κόρη.
    -Δεν αγαπώ εγώ, του λέει, παιδιά,
    μ' αν θέλεις να σου δώσω το φιλί μου,
    της μάνας σου να φέρεις την καρδιά
    να ρίξω να τη φάει το σκυλί μου.
    Τρέχει ο νιος τη μάνα του σκοτώνει
    και την καρδιά τραβά και ξεριζώνει.
    Και τρέχει να την πάει, μα σκovτάφτει
    και πέφτει ο νιος κατάχαμα με δαύτη.
    Κυλάει ο γιος και η καρδιά κυλάει
    και την ακούει να κλαίει και να μιλάει.
    Μιλάει η μάνα στο παιδί και λέει:
    -Εχτύπησες, αγόρι μου; ...και κλαίει.

    (Μετάφραση: Άγγελος Βλάχος)

    Αυτή τη μετάφραση του Άγγελου Βλάχου έχει μελοποιήσει ο πατέρας της ελληνικής οπερέτας Νίκος Χατζηαποστόλου κι αποτελεί ένα διαχρονικό κόσμημα του λυρικού
    ρεπερτορίου.

    (**) «Μορφές και θέματα» (ΥΕΝΕΔ, από τις αρχές της δεκαετίας του '70 ως τις αρχές της δεκαετίας του '80). Η μελίρρυτη και αρχαιολάτρις Αλίκη Νικολαΐδου εμφανίζεται για πολλά πολλά χρόνια στο κανάλι των Ενόπλων Δυνάμεων με μια μισάωρη εκπομπή εθνικόφρονος στοχασμού σε ένα κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης. (inout.gr)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι θεωρίες περί μετανθρωπισμού δείχνουν να επαληθεύονται.Ο πολιτισμός , η δημοκρατία και ο χριστιανισμός δείχνουν να μην εξυπηρετούν τα σχέδια της νέας τάξης πραγμάτων. Το ίδιο και οι ευφυείς ή αντιδραστικοί ,πολίτες!!!
    Οι εισαγόμενοι πληθυσμοί εξυπηρετούν καλύτερα τα σχέδιά τους αφού ποθούν διακαώς την καταπίεση (Σαρία)και δεν θέλουν (ή δεν μπορούν ?)να σκέπτονται τίποτα περισσότερο από τον παράδεισο και τις υλικές του ,απολαύσεις.
    Με την κατάλληλη "βοήθεια" από τους ανθρώπους της νέας τάξης, θα αποκτήσουν νοημοσύνη πιθήκου και θα γίνουν οι τέλειοι υπηρέτες της ολιγάριθμης ελίτ που θα κυβερνά τον κόσμο.
    Πολλές προφητείες δείχνουν να επαληθεύονται.Ο Νοστράδαμος αν και μέντιουμ μας δίνει μία ζοφερή εικόνα του μέλλοντος που κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο πιθανή.
    Εάν δεν αντιδράσουν οι χριστιανοί όλου του κόσμου στις μεθοδεύσεις της νέας τάξης ,σύντομα μαζί με τον χριστιανισμό ,την δημοκρατία και τον πολιτισμό θα έχουμε και τον πλήρη αφανισμό της λευκής φυλής.
    Η ζωή των ανθρώπων στον πλανήτη θα μετατραπεί κυριολεκτικά σε κόλαση.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.