29/11/12

Και ο ΣΥΡΙΖΑ στον τραπεζικό ιμπεριαλισμό!

Άρτεμις Παραδείσου
«Είναι ξεχωριστά θέματα το ευρώ και το μνημόνιο» ανέφερε στον Α989 ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος και πρόσθεσε «φταίνε οι πολιτικές. Δεν φταίει το νόμισμα. Οι Έλληνες πρέπει να αναρωτηθούν αν… το σχέδιο πηγαίνει στη σωστή κατεύθυνση». 
Για όσους δεν το γνωρίζουν ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ καθηγητής Τσακαλώτος, είναι ομοϊδεάτης, συνοδοιπόρος, στενός φίλος, στενός συνεργάτης και συνεταίρος στη συγγραφή βιβλίων του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Είναι αυτό που λέει ο λαός “κ@λος και βρακί” , αν και ο Τσακαλώτος ανήκει σε μια ανώτερη τάξη, από αυτή του Στουρνάρα, αφού σπούδαζε από ιδιωτικό κολέγιο σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο (από το φημισμένο Eton στη φημισμένη Oxford ο οικονομικός εγκέφαλος του ΣΥΡΙΖΑ, που μόνο αριστερός δεν είναι).
Μαζί διαμόρφωσαν “οικονομική ιδεολογία”, μαζί δίδαξαν και διδάχθηκαν, μαζί έγραφαν βιβλία,μαζί έκαναν παρουσιάσεις. Οι απόψεις τους είναι ταυτόσημες.
Μόνο που ο ένας έγινε Υπουργός και είδε κι αυτός ότι άλλο η θεωρία, άλλο η πράξη.
Ο Τσακαλώτος περιμένει κι αυτός να γίνει Υπουργός οικονομικών, για να αντιγράψει (πλήρως, 100%), το φίλο του Γιάννη Στουρνάρα.
Και οι δύο είναι λάτρεις της καπιταλιστικής, ελεγχόμενης από τράπεζες οικονομίας, όπου κυρίαρχο ρόλο παίζουν τα δημοσιονομικά εργαλεία.
Ο Τσακαλώτος του ΣΥΡΙΖΑ είναι απλά πιό πλούσιος, πιό αριστοκράτης και πιό εστέτ.
Οι κομματικές επιλογές, είναι συγκυριακό θέμα και φυσικά ΚΑΙ ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθήσει ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια πολιτική που ακολουθούν άλλοι, την πολιτική που υπαγορεύει ο διεθνής τραπεζικός ιμπεριαλισμός δηλαδή.
http://taxalia.blogspot.com/2012/10/blog-post_5742.html

ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ:
Αναμφίβολα, είναι ευτύχημα καταξιωμένοι επιστήμονες να καταλαμβάνουν καίριες θέσεις ευθύνης, ακόμη περισσότερο δε όταν προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε δημόσια ιδρύματα, με αποτέλεσμα η επιστημοσύνη τους να επιστρατεύεται για την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος. 

Εν τούτοις αναδεικνύεται ένα ζήτημα «ηθικής κομψότητας» όταν η- όντως διαθέτουσα «απαστράπτον βιογραφικό»- Heather D. Gibson, μέλος του τμήματος Ερευνών της ΤτΕ και στενή σύμβουλος του κεντρικού τραπεζίτη, Γιώργου Προβόπουλου, είναι γυναίκα ενός εκ των κορυφαίων του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτου. 

Είναι πασίδηλο ότι ο ρόλος της κ. Gibson, μοιραίως, έρχεται σε πλήρη ανακολουθία με τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ και τις οικονομικές αναλύσεις που ο κ. Τσακαλώτος φαίνεται να εκπονεί για λογαριασμό του κόμματος του. 

Αυτό δε που προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να ασκείται κριτική στην στάση της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά και στις αρρυθμίες τις οποίες παρουσιάζει η διοίκηση Προβόπουλου. 
Δεν έχουμε παρατηρήσει ακόμα- εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ- καμία δημόσια τοποθέτηση για τους καλοπληρωμένους συμβούλους του κεντρικού τραπεζίτη αλλά και για τους «χρυσοκάνθαρους» συνεργάτες του.

Η καταγόμενη από τη Σκωτία Heather D. Gibson, λοιπόν, είναι οικονομολόγος με μακρά και αν μη τι άλλο εντυπωσιακή διαδρομή στην οικεία επιστημονική κοινότητα. Το βιογραφικό της περιλαμβάνει πλήθος δημοσιεύσεων που επικεντρώνονται στην περιοχή των νομισματικών πολιτικών, ενώ εξαιτίας της πολύχρονης εργασίας της κυρίας Gibson στην Τράπεζα της Ελλάδος, αποδίδεται ξεχωριστή έμφαση τόσο στην ελληνική όσο και στην περιφερειακή οικονομία.

Μάλιστα, το 2011, η Heather D. Gibson δημοσίευσε, μαζί με τους Stephan G. Hall και George S. Tavlas, κείμενο εργασίας για λογαριασμό της ΤτΕ με τίτλο: «Η ελληνική χρηματοοικονομική κρίση: αυξανόμενες ανισορροπίες και κρατικά spreads». 

Μία ανασκόπηση του βιογραφικού της καταδεικνύει ότι αυτό είναι όντως εντυπωσιακό, κάτι που πορεί να διαπιστωθεί εδώ.
Όπως προκύπτει από το σχετικό ρεπορτάζ, η Heather D. Gibson, αυτή την περίοδο είναι στενή σύμβουλος του επικεφαλής της ΤτΕ, Γιώργου Προβόπουλου και διατηρεί ένα ρόλο λογογράφου του στα οικονομικά ζητήματα. 
Παρότι λοιπόν η κυρία Gibson βρίσκεται στην ΤτΕ πολύ πριν την ανάδειξη του κ. Προβόπουλου σε επικεφαλής του Ιδρύματος, η παράλληλη ιδιότητά της ως συζύγου του Ευκλείδη Τσακαλώτου εγείρει ζήτημα, από τη στιγμή που η ΤτΕ πρωτοστατεί στην προώθηση και εφαρμογή συγκεκριμένου χαρακτήρα πολιτικών, που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι προσωπικές σχέσεις των ανθρώπων είναι ασφαλώς στο «απυρόβλητο», αλλά εδώ εκτιμούμε ότι αναδεικνύεται ζήτημα ηθικής τάξεως και πολιτικής αξιοπιστίας.

Άρτεμις Παραδείσου 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.