9/6/15

Casus Belli για ένα βιβλίο ή αλλιώς Φιν-Ελλαδοποίηση*

Άρθρο-απάντηση στις αθλιότητες της Άγκυρας, που μετά τη Θράκη, ασκεί κρατική τρομοκρατία και στην ...Πλατεία Συντάγματος
Του Σάββα Καλεντερίδη
«Η λογική του κατήφορου είναι ο πάτος», είπε ο Σταύρος Λυγερός σε πρόσφατη ομιλία του σε συνέδριο με θέμα την εξωτερική πολιτική. Δεν πέρασαν τέσσερις μέρες για να επαληθευθεί με τον καλύτερο τρόπο ο προσφάτως απολυθείς έγκριτος δημοσιογράφος.
Για να εξηγήσουμε το γιατί, θα πρέπει να κάνουμε μια αναφορά στο ζήτημα που προέκυψε με την παρουσίαση του βιβλίου «Η Ανατομία του Πολέμου στο Κουρδιστάν», του Μουράτ Καραγιλάν, που μετέφρασε ο γράφων και κυκλοφορήθηκε από τις εκδόσεις Ινφογνώμων.
Για την παρουσίαση του βιβλίου διαμαρτυρήθηκε έντονα το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών στον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα, ενώ ξεπέρασαν κάθε όριο αναίδειας και παραλογισμού οι παρεμβάσεις του πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα στο ελληνικό υπουργείο εξωτερικών και στα κόμματα, ο οποίος μάλλον εζήλωσεν την δόξαν του προξένου της Κομοτηνής, που δρα ως γκαουλάιτερ ή πιο σωστά ως νεοοθωμανός βαλής στη Θράκη.
Η τουρκική πλευρά σε νομικό επίπεδο διατείνεται ότι η ίδια η έκδοση του βιβλίου είναι παράνομη και, απ’ ότι πληροφορούμεθα,  σκοπεύει να κινηθεί δικαστικά για να απαγορεύσει την περαιτέρω κυκλοφορία του βιβλίου στην Ελλάδα. Επίσης, σε πολιτικό επίπεδο διατείνεται ότι  με την παρουσίαση του βιβλίου στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, και με την παρουσία ανάμεσα στους ομιλητές δυο πρέσβεων, ο ένας εν ενεργεία, αποσπασμένος στο γραφείο του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και ο άλλος επί τιμή (συνταξιούχος), άτυπος και άμισθος σύμβουλος στον υπουργό εθνικής αμύνης, το ελληνικό κράτος εμπλέκεται σε δραστηριότητες που σχετίζονται με την τρομοκρατία, αφού το ΡΚΚ έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από την Ε.Ε., άρα και από την Ελλάδα.
Τα επιχειρήματα της τουρκικής πλευράς είναι απολύτως γελοία και ανόητα και δεν θα έπρεπε καν η ελληνική πλευρά να δεχτεί τη διαμαρτυρία, την οποία μάλιστα θα έπρεπε να επιστρέψει ως απολύτως απαράδεκτη.
Να εξηγήσουμε γιατί, αφού, αν κρίνουμε από τη δήλωση του εκπροσώπου του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών, όχι μόνο η τουρκική αλλά ούτε η ελληνική πλευρά έχει αντιληφθεί την ουσία του γεγονότος και της όλης υπόθεσης. Είπαμε, η λογική του κατήφορου είναι ο πάτος!
Πρώτον, το βιβλίο εκδόθηκε στην τουρκική γλώσσα από τις Εκδόσεις Μεσοποταμία, που έχουν έδρα τη Γερμανία, και κυκλοφορείται από διετίας σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, όπου έχουν γίνει παρουσιάσεις από στελέχη και υποστηρικτές του εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος του Κουρδιστάν που ζουν νόμιμα στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της Ε.Ε. , χωρίς η Τουρκία να προβεί σε κανένα διάβημα  προς τη Γερμανία.
Δεύτερον, η έκδοση, η κυκλοφορία και η παρουσίαση ενός βιβλίου από έναν εκδοτικό οίκο, ασχέτως περιεχομένου και συγγραφέως, δεν είναι τίποτε παραπάνω από αυτό που λεν οι ίδιες οι λέξεις. Είναι μια αλυσίδα διαδικασιών καθαρά ακαδημαϊκού χαρακτήρα.
Τρίτον, η εκδήλωση, την οποία επιχείρησε να απαγορεύσει η τουρκική πρεσβεία και με την εμπλοκή άλλων εξωγενών παραγόντων, ήταν εκδήλωση του εκδοτικού οίκου και όχι οποιασδήποτε οργάνωσης.
Τέταρτον, στην εκδήλωση δεν συμμετείχε κανένας εκπρόσωπος του κουρδικού εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος.
Πέμπτον, ο εν ενεργεία διπλωμάτης (ο πρέσβης επί τιμή τελικά δεν παρέστη), συμμετείχε στην εκδήλωση ως πρόσωπο και εξέφρασε προσωπικές απόψεις, μιλώντας απολύτως ακαδημαϊκά για τις διπλωματικές πτυχές των αναφερομένων στο βιβλίο και όχι ως υπηρεσιακός παράγοντας, και
Έκτον, το Πολεμικό Μουσείο δεν διοργάνωσε την εκδήλωση ούτε παραχώρησε την αίθουσα, αλλά την ενοικίασε έναντι υψηλού τιμήματος στον εκδοτικό οίκο, ο οποίος δήλωσε σε σχετικό έντυπο τον τίτλο και τον συγγραφέα του βιβλίου όταν υπέβαλε το αίτημα για την αίθουσα.
Μετά από όλα αυτά, αναρωτιέται κανείς πού βρήκε το θράσος ή καλύτερα ποιος έδωσε το δικαίωμα στην Τουρκία και τους αγενέστατους εκπροσώπους της να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν θέμα κυριολεκτικά εκεί που δεν υπάρχει;
Όσον αφορά τις δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου εξωτερικών κ. Δελαβέκουρα που έκανε την Τετάρτη το βράδυ σε συντάκτη της «δημοκρατίας» και την Πέμπτη, απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου του ΑΠΕ, με τις οποίες επαναλαμβάνει το «ποίημα» ότι το ΡΚΚ έχει αναγνωριστεί από την Ε.Ε. και από την Ελλάδα ως «τρομοκρατική οργάνωση», θα λέγαμε από τούδε και στο εξής να μην παραλείπει να επαναλαμβάνει κάθε μέρα αυτή τη δήλωση τουλάχιστον μια φορά, για να διατηρήσουμε ως χώρα τον τίτλο του "καλού και υπάκουου παιδιού" και να ...καταξιωθούμε στα μάτια της Άγκυρας.
Εμείς απλά να σημειώσουμε ότι πίσω από τη λύσσα και τον τρόμο των μηχανισμών του τουρκικού κράτους, που ασκούν κρατική τρομοκρατία σε υπαλλήλους και σε παράγοντες του ελληνικού  υπουργείου εξωτερικών, βρίσκεται η αγωνία της Άγκυρας να μην αποκαλυφθούν τα αποτρόπαια εγκλήματα που διέπραξε και συνεχίζει να διαπράττει το τουρκικό κράτος εναντίον του κουρδικού λαού, εγκλήματα που αποκαλύπτει το βιβλίο, και να μην γίνουν γνωστές οι θέσεις και τα δίκαια του αγωνιζόμενου κουρδικού λαού.
Για να μη μιλά κανείς στην Ελλάδα για τα 34 παιδιά που σκοτώθηκαν από στοχευμένο βομβαρδισμό τουρκικών F-16 στο χωριό Ρομπόσκι, στα σύνορα με το Ιράκ, έγκλημα για το οποίο δεν λογοδότησε κανείς, αφού οι δολοφόνοι καλύπτονται από τον ίδιο τον Ερντογάν.
Για να μην μιλά κανείς στην Ελλάδα, υπό το φόβο της στάμπας της τρομοκρατίας, για τους δέκα χιλιάδες φυλακισμένους Κούρδους πολιτικούς από την κυβέρνηση Ερντογάν, πολιτικοί που δεν συμμετείχαν σε ένοπλη δράση.
Για να μη μιλά και να μη γράφει κανείς -και δυστυχώς έτσι γίνεται- για την κρατική τρομοκρατία που ασκείται σε δημοσιογράφους που τολμούν να γράψουν για τα δίκαια του αγωνιζόμενου κουρδικού λαού, τρομοκατία που φέρνει την Τουρκία στην πρώτη θέση των χωρών σε αριθμό φυλακισμένων δημοσιογράφων.
Επίσης, επειδή η Άγκυρα γνωρίζει πολύ καλά ότι το μόνο φρένο στα επεκτατικά της σχέδια εναντίον της Ελλάδος μπορούν να αποτελέσουν οι Κούρδοι, μέσω της διεκδίκησης των νόμιμων δικαιωμάτων τους, θέλουν την Ελλάδα στο "καναβάτσο", για να συνεχίσει να είναι μια χώρα του χεριού της.
Με άλλα λόγια, η Άγκυρα θέλει να τον ελληνικό λαό τυφλό, βουβό και κουφό σε ό,τι αποτελεί εμπόδιο στα επεκτατικά της σχέδια και αποχαυνωμένο στην νεοοθωμανική ευωχία του καναπέ και των δεκάδων τουρκικών τηλεοπτικών σειρών και σε καμία περίπτωση δεν τον θέλει σκεπτόμενο, ούτε ενημερωμένο για τον τιτάνιο αγώνα ενός λαού που, που παρότι μάχεται κόντρα σε γιγαντιαίες δυνάμεις, κατορθώνει να στέκεται όρθιος και να νικά. Και δεν το θέλουν αυτό, την ενημέρωση μέσω του συγκεκριμένου βιβλίου, για να μην παραδειγματιστούμε. Οπότε, άσε τους Έλληνες στους καναπέδες και την νεοοθωμανική αποχαύνωση.
Τώρα, αν αναρωτηθούμε γιατί σε αυτόν τον αγώνα της Άγκυρας, που δίνεται αδιάκοπα με νεοοθωμανική λύσσα από την τουρκική κυβέρνηση και από τους Τούρκους διπλωμάτες, για άλλη μια φορά υποχωρεί η Αθήνα (και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών), που υφίσταται την βάρβαρη τουρκική επιθετικότητα στη γραμμή Κύπρος-Αιγαίο-Θράκη, αλλά και την εχθρότητα στη γραμμή Σκόπια-Αλβανία και τον υπό δημιουργία άξονα Λιβύη-Αίγυπτος-Γάζα-Συρία (μετά Άσαντ), που στην πρώτη περίπτωση έχει στόχο την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδος και της Κύπρου και στη δεύτερη τον περιορισμό των δικαιωμάτων της χώρας μας στην ΑΟΖ της Αδριατικής και της Ανατολικής Μεσογείου,  την απάντηση θα τη βρούμε στην αρχή του άρθρου μας.
Όμως είπαμε, η λογική του κατήφορου είναι ο …πάτος!!!

*Περί Φινλανδοποίησης, διαβάστε σχετικά το άρθρο του Μάριου Ευρυβιάδη "Η Φινλανδοποίηση της Ελλάδας

17 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια κ. Σάββα για το σθένος και την μαχητικότητα που επιδεικνύετε εσείς και οι συνεργάτες σας στην καταγγελλία του Τουρκικού ισλαμοφασισμού.Η Ελλάδα φοβάται...τον ίσκιο της στην ώρα που μια Κουρδική Άνοιξη συντελείται. Το ΠΚΚ πυροδότησε τους θερινούς μήνες το πιο αιματηρό έτος των τελευταίων ετών, οι Κούρδοι της Συρίας ιδρύουν τακτικό στρατό δύναμης 15.000, οι Κούρδοι του Ιράκ αψηφούν την Βαγδάτη και κατορθώνουν να την εξαναγκάσουν σε υποχώρηση. Ακόμα κι οι Ιρανοί Κούρδοι συσπειρώνονται σε πολιτικές συμμαχίες.Την επόμενη άνοιξη η Τουρκία θα ξυπνήσει σε έναν εφιάλτη. Οι Κούρδοι της Συρίας και της Τουρκίας θα μεταφέρουν βαθιά τον πόλεμο μέσα στην ενδοχώρα. Αλλά εμείς ως Ελλάδα, θα είμαστε εγκλωβισμένοι σε φοβικά σύνδρομα κ θα προτιμούμε να στρουθοκαμηλίζουμε, απασχαλούμενοι με το σήριαλ της επιτυχίας ή μη της επαναγοράς ομολόγων και της επόμενης διάσκεψης του Eurogroup που πάλι δεν θα λάβει απόφαση για την διαγραφή χρέους του κρατικού τομέα πριν τις Γερμανικές εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σπυρίδωνα
    ο αγώνας που δίνουμε είναι δύσκολος και πρέπει να προσέχουμε.
    Δυστυχώς, οι Τούρκοι έχουν προωθήσει τις θέσεις τους στο κέντρο της πατρίδας μας.
    Αυτός ο αγώνας θέλει τρόπο για να πετύχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σάββα κοιτώντας κάτω απο την επιφάνεια η πραγματική ανησυχία του τουρκικού καθεστώτος δεν είναι η παρουσίαση του Βιβλίου το περιεχόμενο του οποίου της είναι γνωστό. Ούτε ο τόπος ακόμα, άλλωστε πρίν λίγες ημέρες δόθηκε στην Τουρκική πρεσβεία ο χώρος του Ζαππείου για δική της εκδήλωση.Ούτε η παρουσία του διπλωμάτη.

    Η πραγματική ανησυχία και το λέω αυτό με κάθε παρρησία βλέποντας πρόσωπα και πράγματα τον τελευταίο καιρό είναι
    1) Η κάλυψη του κουρδικού ζητήματος -και εδω είναι καταλυτική η παρουσία σου- έχει ξεφύγει απο την πεπατημένη, κάλυψη μόνο στρατιωτικής δραστηριότητας του PKK
    2)Εφημερίδες και έντυπα που απλά αναπαρήγαγαν κάποιες ειδήσεις σχετικά με το Κουρδικό ζήτημα τώρα κυριολεκτικά καταγράφουν τα πάντα
    3)Η πολιτική της, η πολιτική των μηδενικών προβλημάτων είναι και πολιτική λήθης.Εξού και η χαρά του τουρκομογγόλου στην Υπογραφή πρωτοκκόλου Αρμενίας-Τουρκίας.Το να ξυπνήσεις στον Ελληνικό λαό θύμησες, το να βρεθεί κάτω απο την πίεση της Ελληνικής Κοινής Γνώμης αποτελεί τον μεγαλύτερο της Εφιάλτη
    4)Οι προσπάθειες χρόνων της τουρκικής προπαγάνδας, οι επιτυχίες δεκαετιών χάνονται μέσα σε μια στιγμή εν ριπή οφθαλμού

    Εφτιαξες μια σχολή σκέψης Σάββα συνεχίζοντας τον δρόμο του Θεοφίλου Γεωργιάδη.Δεν μπορεί το τουρκικό καθεστώς να επαναλάβει τις τακτικές του χτές στην Ελλάδα του σήμερα.Απο την άλλη σήμερα κάτω απο την σκέπη του Ιστολογίου σου συγκεντρώνονται αναλύσεις ανθρώπων που κοσμούν την Ελληνική Κοινωνία.Υπάρχει μια Εφημερίδα που ξεφεύγει απο την πεπατημένη και εννοώ την Εφημερίδα Δημοκρατία. Υπάρχουν εκπομπές στα ΜΜΕ που σας φιλοξενούν και δίνουν μεγαλύτερη δημοσιότητα στις απόψεις σας

    Αυτό που είδατε αγαπητοί φίλοι και αδέρφια είναι η κορυφή του παγόβουνο.Σήμερα ευθαρσώς μπορούμε να σας πούμε και να σας πώ να ποιούς ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ όσοι μας έκαναν πόλεμο , πόλεμο σε όλα τα επίπεδα, όσοι προσπαθησαν να μας εξοντώσουν να σταματήσουν την δράση μας να σιγάσουν την φωνή μας.

    Αυτοί είναι οι σε διατατεγμένη υπηρεσία εγκάθετοι της Αγκυρας, όσοι 5 χρόνια μας χτυπούσαν μας λοιδωρούσαν.Είναι η μεγαλύτερη τιμή μας οι ύβρεις τους.

    Γυρίστε πέντε χρόνια πρίν και ψάξτε το ποια ενημέρωση είχε η Ελληνική Κοινή γνώμη και θα έχετε την απάντηση στο ερώτημα πολλών "σχολιαστών" Πολύ Τουρκία πέφτει αδερφέ στο Ιστολόγιο

    Δεν έχει καταλάβει κάτι το Τουρκικό καθεστώς δεν έχει έναν άνθρωπο απέναντι, έναν εκδοτικό Οίκο έχει τους Ελληνες και τον Ελληνικό Λαό.Πρακτικές εκφοβισμού δεν μπορούσαν να περάσουν εύκολα.Ξέρουμε πως θα έρθουν δύσκολες μέρες ακόμα πιο δύσκολες.Τωρα πιά ο κίνδυνος είναι ορατός και θα συγκεντρωθεί η προσοχή της για αυτό επιβάλλεται σωφροσύνη ψυχραιμία και λογική.
    Και αν ακόμα καταφέρει να σωπάσει έναν απο μάς να ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΜΥΡΙΟΙ στην θέση του.

    Διαβάζοντας χρόνια την Τουρκική προπαγάνδα σας λέγω τούτο για μια ακόμη φορά τα Εθνικά μας Θέματα δεν ΜΠΟΡΟΥΝ και δεν ΠΡΕΠΕΙ να απομονωθούν απο ΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΣΤΑΣΗ της ΤΟΥΡΚΙΑΣ .Οποιος το πράξει απλά την ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ

    Πάντα πλάι σου άλλωστε το Ακρίτας είναι απο το Γρέγος Ακρίτας απο τα Μυστικά του Βάλτου μαι αναδρομή θα πείσει και τον πλέον δύσπιστο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το βίντεο απο την εκδήλωση θα μπορούσατε να το ανεβάσετε κ.Καλεντερίδη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Με άλλα λόγια, η Άγκυρα θέλει να τον ελληνικό λαό τυφλό, βουβό και κουφό σε ό,τι αποτελεί εμπόδιο στα επεκτατικά της σχέδια και αποχαυνωμένο στην νεοοθωμανική ευωχία του καναπέ και των δεκάδων τουρκικών τηλεοπτικών σειρών και σε καμία περίπτωση δεν τον θέλει σκεπτόμενο, ούτε ενημερωμένο για τον τιτάνιο αγώνα ενός λαού που, που παρότι μάχεται κόντρα σε γιγαντιαίες δυνάμεις, κατορθώνει να στέκεται όρθιος και να νικά. Και δεν το θέλουν αυτό, την ενημέρωση μέσω του συγκεκριμένου βιβλίου, για να μην παραδειγματιστούμε. Οπότε, άσε τους Έλληνες στους καναπέδες και την νεοοθωμανική αποχαύνωση."

    Τα είπατε όλα. Αντίσταση και αντεπίθεση σε κάθε είδους υπονόμευση της πατρίδας μας.
    Ισχύς είναι πάνω απ' όλα η γνώση και η ενότητα. Τα υπόλοιπα ακολουθούν.
    Πόλεμο χωρίς έλεος στη Τουρκία και τα όργανα της ο καθένας από το πόστο του. Δεν υπάρχει έλεος για κανένα πράκτορα που υπονομεύει την Ελλάδα. Έχουμε αόρατο πόλεμο για τους πολλούς, αλλά σκληρό, συνεχή και απάνθρωπο. Πόλεμο των ΙσλαμοφασιστοΜογγόλων εναντίον των απογόνων του Θουκυδίδη, του Περικλή, του Λεωνίδα, του Μ.Αλέξανδρου, του Παλαιολόγου, του Καραΐσκάκη, του Κολοκοτρώνη, του Καποδίστρια, του Βενιζέλου,του Μελά, του Ίτσιου, του Σταυριανάκου, του Σιαλμά και χιλιάδων άλλων "θεοπάλαβων-ρομαντικών-προβληματικών" που "άλλαξαν τα φώτα" σε κάθε επίπεδο σε όποιον τόλμησε να σβήσει αυτή τη γωνιά της γης. Η ιστορική φράση του Γεωργίου Καραΐσκάκη πρέπει να ναι το ψυχολογικό μας "ντοπάρισμα".
    Ξυπνάτε! Τέρμα το χουζούρι και η κλάψα. Έτσι είμαστε πάντα μέχρι να ξυπνήσουμε. Πάντα στο πρώτο γύρο έτσι την πατάμε. Μετά τους τσακίζουμε σε κάθε επίπεδο.Θυμηθείτε την ιστορία μας.
    Μέσα από τις στάχτες μας κάνουμε τα θαύματα. Εκεί που σκέφτονται "Ησυχάσαμε με αυτούς επιτέλους" γινόμαστε "ενοχλητικότεροι".
    Μην λυγίσει κανένας.
    Δεν έχουμε το δικαίωμα.
    Πρέπει να θυμηθούμε ποιοι είμαστε και να πάψουμε ως Έθνος να κλαψουρίζουμε και να καταπίνουμε τις ΨΕΠ όπως οι εθισμένοι ναρκομανείς καταπίνουν τα ναρκωτικά. Κλείστε τις εγκεφαλικές σας εισόδους στη προπαγάνδα. Πομπός χωρίς δέκτες είναι άχρηστος, αποσυντονίζεται,νευριάζει, αποκαλύπτεται πλήρως, κάνει λάθη τακτικής ασταμάτητα και χάνει!
    Δεν θέλει πολύ για να θυμηθούμε. Μια "σπίθα" και η "φωτιά" θα τους κάψει την υπονόμευση. Αυτό χρειάζεται.
    ΘΥΜΗΣΟΥ!
    1)ΓΝΩΣΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ-ΠΙΣΤΗ-ΝΙΚΗ
    2)ΦΡΑΠΕΣ-ΤΑΒΛΙ-"ΓΙΑΤΑΓΑΝΙ"

    Ζήτω η Ελλάς!

    ΥΓ 1: HELLas
    Η κόλαση. H χώρα των "διαβόλων" :).
    Ξυπνάτε και αντισταθείτε όλοι.

    ΥΓ 2: http://www.youtube.com/watch?v=54-oY8VWmso

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για την ''Τουρκία'',αυτό το σκοταδιστικό καθεστώς αιώνων,απαιτείται ανηλεής και κατά μέτωπον επίθεση,όπως,ακριβώς,ενεργούν οι Κούρδοι δεκαετίες τώρα και,προ πάντων,ανένδοτοι,ανυποχώρητοι.ΝΑ ΔΟΘΗι ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 'ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΝΑ Δ Ι Α Μ Ε Λ Ι Σ Θ Η ι ΤΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΝΟΗΜΑ ΥΠΑΡΞΗΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ.ΤΕΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είμαστε «μειονότητα μέσα στη μειονότητα»
    Γενναία και συγκλονιστική μαρτυρία Μουσουλμάνας Τσιγγάνας στη Γενεύη για την καταπίεση από τους Τουρκόφωνους
    Στο 5ο συνέδριο του ΟΗΕ για τις μειονότητες στη Γενεύη (27 & 28 Νοεμβρίου 2012) ακούσθηκε η συγκλονιστική μαρτυρία μίας Μουσουλμάνας Τσιγγάνας από τη Θράκη. Πρόκειται για τη Σαμπιχά Σουλεϊμάν, πρόεδρο του συλλόγου Γυναικών Δροσερού Ξάνθης «η Ελπίδα».
    «Ονομάζομαι Σαμπιχά Σουλεϊμάν, είμαι Μουσουλμάνα Ρομά από την Ξάνθη στην Ελλάδα και πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Δροσερού «Η Ελπίδα».
    Ζητώ συγνώμη που δεν μπορώ να μιλήσω απ’ ευθείας σε κάποια από τις γλώσσες που χρησιμοποιούνται στο συνέδριο αλλά δεν τις έμαθα ποτέ.
    Η μητρική μου γλώσσα είναι ρομάνι, η γλώσσα των Τσιγγάνων. Πάρα ταύτα επειδή είμαι μουσουλμάνα της Θράκης υποχρεώθηκα να πάω σε σχολείο όπου διδάχθηκα μια τρίτη γλώσσα, τα τούρκικα. Αυτό κάνουν κάθε χρόνο εκατοντάδες έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι Ρομά με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε σήμερα μειονότητα εντός της μειονότητας.
    Το ίδιο συναίσθημα της μειονότητας μέσα στη μειονότητα το αισθανόμαστε σε κάθε βήμα μας μέσα στην κοινωνία. Οι μουσουλμάνοι τουρκικής καταγωγής προσπαθούν να μας επιβάλλουν εκτός από τη γλώσσα τους και την ταυτότητά τους.
    Ξοδεύουν πολλά λεφτά για να χτίσουν τζαμιά μέσα σοτυς οικισμούς μας. Μας λένε ότι οι Τσιγγάνοι πεθαίνουν νέοι επειδή δεν είναι καλοί Τούρκοι και πιστοί μουσουλμάνοι. Εμείς, όμως ξέρουμε ότι αυτό που χρειαζόμαστε είναι περισσότερα σχολεία και νοσοκομεία όχι τζαμιά που άλλωστε η Θράκη έχει πολλά.
    Εδώ και χρόνια επιμένουν να φτιάξουν σωματεία και να τα ονομάσουν «τουρκικά». Στη συνέχεια προσπαθούν να μας γράψουν σε αυτά τα σωματεία για να μας υποχρεώσουν κι εμάς να πούμε ότι είμαστε Τούρκοι.
    Πριν μερικά χρόνια το ελληνικό κράτος όρισε να πηγαίνουμε υποχρεωτικά σε νηπιαγωγεία. Οι τουρκικής καταγωγής Μουσουλμάνοι έφτιαξαν δικά τους νηπιαγωγεία όπου διδάσκονται μόνον τουρκικά. Μας πιέζουν να γραφτούμε σε αυτά τα νηπιαγωγεία.
    Θέλουμε να έχουμε καλή εκπαίδευση στη γλώσσα του κράτους που ζούμε. Το κράτος δεν κάνει αρκετά. Θέλουμε περισσότερα δημόσια σχολεία. Θέλουμε να μας προστατεύει επειδή είμαστε μουσουλμάνες γυναίκες με δικαιώματα που παραβιάζονται διαρκώς από ανθρώπους που νομίζουν ότι είναι δικαίωμά τους να φέρονται άσχημα στις γυναίκες τους. Περιμένουμε την πραγματική βοήθεια από το ελληνικό κράτος.
    Η Διακήρυξη του ΟΗΕ για τις μειονότητες λέει ότι πρέπει να γίνεται σεβαστή η ιδιαίτερη ταυτότητα και ο πολιτισμός μας. Αυτό δεν ισχύει μόνον για το κράτος στο οποίο ζούμε αλλά και για τους μειονοτικούς συμπολίτες μας. Οι τελευταίοι προσπαθούν να μας επιβάλλουν την τουρκική ταυτότητα αντί της δικής μας ταυτότητας των Ρομά. Δεν θέλουμε να αλλάξουμε τη δική μας ταυτότητα με μία άλλη. Θέλουμε να μας αφήσουν ήσυχους και να μην παίζουν πολιτικά παιχνίδια εις βάρος μας.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άντε χαράς ευαγγέλια οθωμανολάγνοι. Και στο Κολωνάκι ήρθαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τελικά Σάββα,όπως διαπίστωσες και εσύ,για ακόμη μια φορά,η Τουρκία δεν είναι μόνη της,αλλά στηρίζεται και σε ''ελληνικά'' χέρια,τα οποία βρίσκονται στα κόμματα εξουσίας,και φυσικά κάθονται σε σημαντικότατες υπουργικές καρέκλες.

    Ανθρωπάκια υποκινούμενα και απολύτως χειραγωγήσιμα σε πολύ σημαντικές κυβερνητικές,και όχι μόνο,θέσεις.

    Αν δεν ''ξεμπερδέψουμε'' πρώτα με αυτούς,οποιαδήποτε εθνικά επωφελής προσπάθεια θα πέφτει είτε στο κενό,είτε στην καλύτερη περίπτωση σε τοίχο,και όποιος κάνει πίσω.

    Σας έχω συγχαρεί πολλές φορές,και αυτό γιατί αντιλαμβάνομαι το μέγεθος της προσπάθειας σας αλλά και τις δυσκολίες του περιβάλλοντος στο οποίο δραστηριοποιείστε.

    Προσωπικά πιστεύω ότι είναι μάλλον αδύνατον να αντιληφθούμε το πόσο σημαντικά οφέλη προκύπτουν απο αυτή σας τη δραστηριότητα,και ο μόνος τρόπος για να υπολογιστεί έστω και μερικώς είναι η αντίδραση όσων θίγονται απο αυτή.

    Καλή συνέχεια,δύναμη και κουράγιο,όπως και ένα ακόμη ευχαριστώ για όσα έχω επωφεληθεί απο το έργο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κε Καλ. εγώ πάλι απορούσα που τόσον καιρό δεν βλέπατε τί άνθρωποι είναι.

    Δείξαν το ποιόν τους.

    Η σχετικοποίηση "για άλλη μια φορά υποχωρεί η Αθήνα (και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών)" δημιουργεί ψευδαισθήσεις. Το ΥΠΕΞ δεν είναι ανεξάρτητο κράτος!

    Κατά τα άλλα νομίζω ότι ο όρος ισλαμοφασισμός είναι αδόκιμος καθώς συνολικά η σαρία (σε όποια νομική εκδοχή) είναι φασιστική, άρα δεν πρέπει να δημιουργούμε την ψευδή εντύπωση ότι υπάρχει καλό και κακό ισλαμικό καθεστώς ήπιο ή σκληρό κλπ.
    Το κάθε ισλαμικό καθεστώς εξαντλεί πάντοτε τα περιθώρια που έχει και προσπαθεί πάντοτε να τα διευρύνει.
    Ωστόσο υπάρχει εδώ ένα θετικό:
    Ένα ισλαμικό καθεστώς δεσμεύεται πάντοτε από την σαρία και το Κοράνι και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει, άρα όσο και αν είναι νόμοι καταπίεσης, επιθετικότητας κλπ οι νόμοι της σαρία, είναι όμως μία νομική σταθερά και όχι νόμοι λάστιχο όπως οι νόμοι των κοσμικών καθεστώτων Κεμαλικού ή νασερικού τύπου. Καλό είναι να το θυμόμαστε καθώς υπάρχουν πολλά χρήσιμα "όπλα" κι εκεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η γνώση και η δύναμη να διαβάζεις την αλήθεια, είναι ισχυρότατα αντισώματα.
    Εάν ο εχθρός σου ξέρει ότι ξέρεις και μπορείς να τον κάνεις να εκδηλώσει τι φοβάται ότι ξέρεις, έχεις ήδη πετύχει πολλά.
    Το πότε θ΄απαντήσεις εσύ (αφού είδε ότι ξέρεις..), το κρατάς εσύ και αυτός δεν μπορεί να το προβλέψει.
    Κανείς ως τώρα δεν είχε προσπαθήσει να φέρει τόσο κόσμο κοντά στη γνώση και συζήτηση των εξωτερικών μας ζητημάτων. Ο Σάββας το έκανε και το κάνει επιτυχώς.
    Μέχρι τότε ακουγόταν κανένας κρότος για εξωτερικά θέματα κι΄ εμείς δεν είχαμε ιδέα αν πρέπει να κλάψουμε, να αγωνιούμε ή να αδιαφορήσουμε. Μετά γυρίζαμε στα καθημερινά μας και το ξεχνούσαμε.
    Τώρα κάτι έχει γίνει και αυτό είναι κέρδος.
    Να ξέρουν οι άλλοι ότι ξέρουμε...έχει μεγάλη σημασία.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν φταίει τόσο η Τουρκία, αυτή την δουλειά της κάνει, και την κάνει καλά.
    Φταίει το ΥΠ.ΕΞ που σιγά σιγά μετατρέπεται σε Τουρκικό Προξενείο των Αθηνών,
    ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ (μέσω του εκπροσώπου του)οτι το Κυπριακό λύθηκε το 74 με την επέμβαση της Εγγυήτριας Δύναμης Τουρκίας για την προστασία των Τουρκοκυπρίων απο την Ελληνοκυπριακή τρομοκρατία και εθνικισμό...........
    [Οταν εγώ λέω οτι ΟΛΟ το ΥΠ.ΕΞ πρέπει να ξηλωθεί απο τον καφετζή μέχρι τον υπουργό............]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εμ βέβαια. Αντί ν΄απαντήσει ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ "εδώ είναι Ελλάδα και η ελευθερία έκφρασης είναι κατοχυρωμένη συνταγματικά, δεν είναι Τουρκία όπου έχετε πρόβλημα τι θα πεί ποιός, τι θα εκδώσει ο άλλος και πού θα το παρουσιάσει...", έφαγε τη γλώσσα του και κοίταγε μην τους στεναχωρήσει. Και έπειτα, κάποια διαφορά υπάρχει μεταξύ απελευθερωτικών κινημάτων και τρομοκρατίας άλλου είδους.
    Μήπως ο οικονομικός πειθαναγκασμός και το δόγμα του Σοκ δεν είναι τρομοκρατικές μέθοδοι; Και όμως, εφαρμόζονται σήμερα, μέσα στην ΕΕ.
    Οταν σου λέει "θα σ΄αφήσω να ψοφήσεις από την πείνα αν δεν κάνεις αυτά που θέλω εγώ..", δεν είναι ένα είδος τρομοκρατίας;
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θα ήθελα να σας εφιστήσω την προσοχή στο εξής άρθρο για την δημογραφική κρίση που απειλεί την Τουρκία και τον δυναμικό παράγοντα των Κούρδων. Πλειστάκις στο παρελθόν έχουν αναρτηθεί δημοσιεύσεις για την δημογραφική έκρηξη των Κούρδων. Αυτό το άρθρο διαφέρει σε δύο κύρια σημεία: πρώτον,, προσπαθεί να ερμηνεύσει την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας με βάση την δημογραφική άναδο των Κούρδων, και δεύτερον, έχει γραφθεί από Αμερικανο-Εβραίο... Ορίστε και το άρθρο http://www.jinsa.org/fellowship-program/david-p-goldman/demographic-sources-turkeys-foreign-policy-crisis#.ULlk94PgmxU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λέει ο Συγκεκριμένος Οικονομικός Πειθαναγκασμός πολύ Συγκεκριμένα Πράγματα:

    -Θα σε κάνω να ψοφήσεις από Πείνα.

    - Αρχικά θα Πεθάνει η Ελλάδα, και αναλυτικότερα:.

    -Τα Συνεταιράκια (Λιστόβιοι) θα πάρουν Γραμμή Λογοκρισίας (και) ως προς τα Κουρδικά, και θα σας τα Διαβιβάσουν δι' Επισήμων Χειλέων- που επιτρέπουμε (προσωρινά) να παριστάνουν πως σας Κυβερνούν.

    - Τώρα Εφαρμοζεται η Πολιτική πού Εμείς Επιλέγουμε για εσάς (μετά των Επιτετραμένων ελεγκτών μας).

    -Μέσα στις επιλογές σας (που αποδεχθήκατε και στηρίξατε):

    - Δεν Είναι:
    η Γνώμη- Γνώμων περί Γεωστρατηγικών Απόψεων,

    -Την οποία, Εμείς ΔΕΝ Εγκρίνουμε.

    - Ως εκ τούτου να Συμμορφωθείτε με τας υποδείξεις των Τούρκων Εταίρων μας.

    - Μέχρι Νεωτέρας.

    - Τι ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εγχώριοι ελληνικοί εχθροί:(νεο-)αναρχικοί και (νεο-)κομμουνιστές(εν γένει και εν συνόλω Νεοαριστεροί/Νεοαριστεριστές).Εξωχώριοι,δε:ο περίγυρος ομόρων,γειτνιαζόντων νεοσωβινιστικών τωρινών κρατιδίων,με προεξάρχουσα (οιονεί) δύναμη την ''Τουρκία''.Τ έ λ ο ς.Π ό λ ε μ ο ς έναντί των,ό λ ω ν αυτών,α ν ε ξ α ι ρ έ τ ω ς και ανηλεώς,χωρίς οίκτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ἀφοῦ αὐτοὺς ἐψήφισε καὶ ψηφίζει ὁ ἑλληνικὸς λαὸς γιὰ νὰ διορίσῃ τὸ παιδάκι του καὶ δὲν καταλαβαίνει ὅτι τὸ ἐγγόνι του ἴσως χρειάζεται να πληρώνῃ γιὰ νὰ ἔχῃ τὸ κεφάλι του στοὺς ὤμους του, τί νὰ κάνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.