30/12/12

ΠΓΔΜ: Διαδήλωση μπροστά από τα κεντρικά του κυβερνώντος κόμματος του Ν.Γκρούεφσκι

Περίπου 7.000 υποστηρικτές της αντιπολίτευσης διαδήλωσαν το μεσημέρι στα Σκόπια, μπροστά από τα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, μετά τα επεισόδια της Δευτέρας 24 Δεκεμβρίου εντός και εκτός της Βουλής και την αποχώρηση της αντιπολίτευσης από το Κοινοβούλιο.Ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM), Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ανέφερε ότι οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις θα συνεχιστούν αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά, με αποκλεισμούς δρόμων σε όλη τη χώρα.

« Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας μέχρι την πτώση του καθεστώτος του Νίκολα Γκρούεφσκι. Εδώ και επτά χρόνια είμαστε όμηροι του Γκρούεφσκι και μιας μικρής ομάδας του VMRO-DPMNE. Στη «Μακεδονία» δεν υπάρχει κανονική κυβέρνηση, και κανένα κράτος δικαίου. Υπάρχει μόνο ένας κομματικός πρωθυπουργός που κυβερνά με δικτατορικό τρόπο και διώκει με τη βία όλους τους πολιτικούς αντιπάλους του...

Για να προσληφθεί κάποιος στο δημόσιο πρέπει να είναι μέλος του VMRO-DPMNE. Η κυβέρνηση αυτή του Γκρούεφσκι ελέγχει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και αποτολμά να κάνει χρήση βίας εναντίον δημοσιογράφων. Γι΄αυτό το λόγο συγκεντρωθήκαμε σήμερα μπροστά από τα κεντρικά γραφεία του VMRO-DPMNE, απ΄ όπου λαμβάνονται όλες οι αποφάσεις που λειτουργούν εις βάρος της «Μακεδονίας» και του λαού της χώρας», πρόσθεσε ο Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, την ώρα που εξεταζόταν ο προϋπολογισμός της χώρας, σημειώθηκαν επεισόδια εντός και εκτός Βουλής.

Μέσα στη Βουλή, η ασφάλεια του κτιρίου απομάκρυνε πρώτα τους δημοσιογράφους που βρισκόταν στα θεωρεία της Βουλής για να καλύψουν τις εργασίες του σώματος και λίγο αργότερα απώθησε βιαίως τους βουλευτές της αντιπολίτευσης.Η αντιπολίτευση υπό το SDSM του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι αποχώρησε από τη Βουλή και ξεκίνησε από το βράδυ της Τρίτης ημίωρους αποκλεισμούς κεντρικών δρόμων σε πολλές πόλεις της χώρας.

Τα επεισόδια της Δευτέρας, η αποχώρηση της αντιπολίτευσης από τη Βουλή και οι σφοδρές αλληλοκατηγορίες που αντάλλαξαν κυβέρνηση και αντιπολίτευση, έχουν πολώσει ιδιαίτερα την πολιτική σκηνή της χώρας.Ο κ.Τσερβένκοφσκι έχει δηλώσει ότι το κόμμα του δεν θα συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τον Μάρτιο του 2013, αν δεν λάβει ισχυρές εγγυήσεις από την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι «για ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές».
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.