31/12/12

Μπορεί να σωθεί η Ελλάδα, όταν στο κρισιμότερο υπουργείο για την οικονομία της πατρίδας μας, τοποθετούνται άτομα όπως το δίδυμο Όλγας-Νίκου;

Αμείλικτα ερωτήματα:
Γιατί τοποθετήθηκαν τα συγκεκριμένα άτομα στο υπουργείο που εποπτεύει το πιο κρίσιμο τομέα της ελληνικής οικονομίας;
Γιατί συνέχισαν να παραμένουν τα άτομα αυτά στις θέσεις τους, παρότι έδειξαν πολύ έγκαιρα δείγματα γραφής και πολιτείας!!!
Γιατί συνεχίζει να παραμένει η υπουργός στη θέση της;
Τι άλλο θα πρέπει να γίνει, για να απομακρυνθεί ένας υπουργός;
Όσο για το μέγεθος του σκανδάλου, διαβάστε το σχετικό άρθρο της Καθημερινής και βγάλτε συμπεράσματα για την κατάντια του ελληνικού κράτους.
«Κάρφωσε» τον εαυτό του για την επιταγή
Κίνηση αντιπερισπασμού από τον πρώην ειδικό σύμβουλο του τέως γενικού γραμματέα του ΕΟΤ, στην απόπειρα υπεξαίρεσης 147.000 ευρώ
Του Γιάννη Σουλιώτη
Ο 39χρονος Κωνσταντίνος Βασιλάκος, πρώην ειδικός σύμβουλος του τέως γενικού γραμματέα του ΕΟΤ Νίκου Καραχάλιου και φερόμενος ως «εγκέφαλος», σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., της απάτης εις βάρος του Οργανισμού, ήταν αυτός που... κατήγγειλε στον νυν γενικό γραμματέα Π. Λειβαδά την απόπειρα υπεξαίρεσης ποσού ύψους 147.000 ευρώ! Αυτό προκύπτει, μεταξύ άλλων, από στοιχεία της υπόθεσης, που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «Κ».

Ταυτόχρονα, από την αλληλογραφία που αντάλλαξαν οι συναρμόδιες υπηρεσίες στις 21 και 22 Δεκεμβρίου (οπότε βρισκόταν σε εξέλιξη η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.), αποκαλύπτονται στοιχεία και για τα ευρήματα της έκθεσης ελέγχου ορκωτών λογιστών για το έτος 2011, που διαπίστωσε «τρύπα» 12 εκατ. ευρώ στα ταμεία του Οργανισμού.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Κ», στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ο νυν γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Παναγιώτης Λειβαδάς, φέρεται να αποκαλύπτει ότι για την απόπειρα υπεξαίρεσης των 147.000 ευρώ ενημερώθηκε από τον φερόμενο ως εμπνευστή της απάτης 39χρονο Κ. Βασιλάκο. Ο πρώην συνεργάτης του κ. Νίκου Καραχάλιου το απόγευμα της 21ης Δεκεμβρίου φέρεται να επισκέφθηκε στο γραφείο του τον κ. Λειβαδά δηλώνοντάς του ότι ενημερώθηκε από τις οικονομικές υπηρεσίες του ΕΟΤ ότι το μεσημέρι της ίδιας ημέρας γυναίκα αγνώστων στοιχείων επιχείρησε να εισπράξει από την Τράπεζα της Ελλάδος επιταγή του ΕΟΤ ύψους 147.000 ευρώ και ημερομηνία έκδοσης 17 Δεκεμβρίου. Σε μια προφανή κίνηση αντιπερισπασμού, ο Βασιλάκος είπε στον κ. Λειβαδά ότι ύστερα από έρευνα των οικονομικών υπηρεσιών του ΕΟΤ διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει «συμβατική υποχρέωση» για την πληρωμή της επιταγής.

Κρίσιμη αναφορά
Παρά την προσπάθεια του 39χρονου να θολώσει τα νερά, αμέσως μετά την παρακράτηση της επιταγής από την Τράπεζα της Ελλάδος, ο ρόλος του αποκαλύφθηκε από αναφορά που συνέταξε ο προϊστάμενος της διεύθυνσης οικονομικών υπηρεσιών του ΕΟΤ, Αγγελος Καράμπελας. Ο τελευταίος μάλιστα, σε έγγραφό του προς τον κ. Λειβαδά, αποκάλυψε ότι ο Βασιλάκος επικαλούμενος τα ευρήματα της έκθεσης των ορκωτών λογιστών είχε ζητήσει τη συγκρότηση ομάδας υπαλλήλων που θα αναλάμβανε τον έλεγχο των ταμειακών πληρωμών του Οργανισμού.

Καλά πληροφορημένη πηγή αποκάλυψε στην «Κ» ότι από την αλληλογραφία μεταξύ του προϊσταμένου των οικονομικών υπηρεσιών του ΕΟΤ με τον κ. Λειβαδά, προκύπτει ότι τα ευρήματα του ελέγχου των ορκωτών λογιστών για το έτος 2011 αφορούν τη «λογιστική αποτύπωση» των οικονομικών μεγεθών του Οργανισμού και τη «μη τήρηση σωστών διαδικασιών καταγραφής επιταγών». Ο κ. Καράμπελας φέρεται να ενημέρωσε γραπτώς τον κ. Λειβαδά ότι υπάλληλοι του ταμείου είχαν παραδώσει στον κ. Βασιλάκο δύο μπλοκ επιταγών, καθώς και ότι η επίμαχη επιταγή που είχε υπογραφεί στις 17 Δεκεμβρίου είχε κοπεί από τα συγκεκριμένα μπλοκ επιταγών. Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Καράμπελα, κάθε φορά που οι υπάλληλοι του ταμείου έπρεπε να εκδώσουν επιταγή, παραλάμβαναν τα μπλοκ από τον πρώην ειδικό σύμβουλο του κ. Νίκου Καραχάλιου.

Εταιρεία - «σφραγίδα»
Σύμφωνα με λεπτομερέστερες πληροφορίες της «Κ» από εργαζομένους στον ΕΟΤ, η επιταγή ποσού 147.000 ευρώ έφερε κωδικό 54267500 και ήταν πληρωτέα στην εταιρεία «Αρβανίτης Ι.&Γ. Α.Ε.». Η εν λόγω εταιρεία έχει έδρα τον Ασπρόπυργο και χαρακτηρίζεται από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων ως εταιρεία - «σφραγίδα».

Τρεις από τους συλληφθέντες για την υπόθεση εμφανίζονται ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου τής εν λόγω εταιρείας. Σύμφωνα με υπαλλήλους του ΕΟΤ, η συγκεκριμένη επιταγή είχε κοπεί από μπλοκ που από τις 17 Δεκεμβρίου είχε παραχωρηθεί στον 39χρονο με εντολή του διευθυντή οικονομικών υπηρεσιών κ. Καράμπελα.

Ακρως ενδιαφέρουσα είναι και η αναφορά - καταγγελία των υπαλλήλων, σύμφωνα με την οποία με απόφαση του προϊσταμένου του τμήματος Πληροφορικής του ΕΟΤ απαγορεύτηκε στο κεντρικό ταμείο να ενημερώνεται για την κίνηση του λογαριασμού του ΕΟΤ στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η υπάλληλος μάλιστα που χειριζόταν τα extraits των λογαριασμών απομακρύνθηκε από τη θέση της.

1 σχόλιο:

  1. Παρόλο που έχουμε πτωχεύσει η ρουσφετολογία καλά κρατεί σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα.
    Άλλωστε κυβερνούν τα ίδια ''καθ..ια'' που καταλήστεψαν τα τελευταία 30 χρόνια τα δημόσια ταμεία.Επιβεβαιώνεται η κατάντια μας να μας ξεπεράσουν ακόμη και οι Τουρκομογγόλοι, που είχαν το Πατριωτισμό και τη πυγμή να εξαφανίσουν όταν έπρεπε τη ΤΣΙΛΕΡ-ΓΙΛΜΑΖ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.