7/12/12

Σταύρος Μαλάς: Σε διαιώνιση της διχοτόμησης και εδραίωση των κατοχικών επιδιώξεων της Τουρκίας οδηγούν οι πολιτικές Αναστασιάδη και Λιλλήκα

Η τοποθέτηση του Κυπριακού στο ράφι για χάριν πολιτικών σκοπιμοτήτων, όπως διαφαίνεται από μέρους του κ. Αναστασιάδη, ή η διολίσθηση της πορείας του Κυπριακού, όπως συνεπάγεται η πολιτική του κ. Λιλλήκα θα σημάνει τη διαιώνιση της διχοτόμησης και την εδραίωση των κατοχικών επιδιώξεων της Τουρκίας, επεσήμανε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς.
Σε χαιρετισμό του στη συνεστίαση των Λαϊκών Οργανώσεων Λαπήθου-Καραβά, ο Σταύρος Μαλάς τόνισε πως η στρατηγική αναβάθμιση της Κύπρου μέσω της αξιοποίησης του φυσικού αερίου, παρέχει την ευκαιρία για πραγματική ώθηση στην επίλυση του Κυπριακού.
Ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας, είπε ο Σταύρος Μαλάς, και όσοι πιστεύουν ότι το Κυπριακό μπορεί να παραμείνει άλυτο στο διηνεκές, γίνονται συνεργοί των επιδιώξεων της Τουρκίας να διχοτομήσει την Κύπρο.
Ο Σταύρος Μαλάς εξέφρασε την εκτίμηση πως τώρα όσο ποτέ άλλοτε προβάλλει η προοπτική μέσα και από τις στρατηγικές συμμαχίες να επιδιώξουμε και να επιτύχουμε λύση ισχυρής ομοσπονδίας, η οποία θα διασφαλίζει από τη μια την ενότητα του κράτους και από την άλλη την απρόσκοπτη και μακροχρόνια διαχείριση του φυσικού αερίου.
Όσοι επιβουλεύονται το μέλλον του τόπου μας, προειδοποίησε ο Σταύρος Μαλάς, θα επιχειρήσουν είτε να κρατήσουν το Κυπριακό ανοικτό για να πλήξουν τα οικονομικά συμφέροντα της Κύπρου, είτε να δώσουν μία λύση θνησιγενή με στόχο την οικονομική επικυριαρχία.
Κάλεσε δε τους ανθυποψηφίους του να τοποθετηθούν ξεκάθαρα στο Κυπριακό και να μην κρύβονται πίσω από τα φοβικά σύνδρομα τα οποία αναπτύσσουν ανάμεσα στους πολίτες ή πίσω από τις ανασφάλειες πολιτικών ηγεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.