30/12/12

Με αφορμή την υπόθεση Γ. Παπακωνσταντίνου και των εκατομμυρίων που λάμβανε το "Ίδρυμα" της ξαδέλφης, ξαναδιαβάστε το άρθρο μας για το ελληνικό βαθύ κράτος

Το ελληνικό «βαθύ» κράτος και τα "διάφορα γιουσουφάκια"

Του Σάββα Καλεντερίδη
Στην Ελλάδα για πολλά χρόνια έχει αναπτυχθεί -σωστά κατά την αποψή μας- μια φιλολογία γύρω από το τουρκικό βαθύ κράτος. Και όταν λέμε βαθύ κράτος, εννοούμε μηχανισμούς που δρουν στα έγκατα των κρατικών δομών, οι οποίοι μηχανισμοί δρουν πέρα ή εκτός των νόμων και ελέγχονται από κλειστές ομάδες εξουσίας που δρουν εξωθεσμικά, χωρίς στην ουσία να ελέγχονται από πουθενά και χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.
Οι μηχανισμοί αυτοί στην Τουρκία ταυτίζονται με ομάδες κρατικών αξιωματούχων και πολιτικών που είχαν απόλυτη επιρροή επί των ομάδων των εγκληματιών που επί δεκαετίες ήλεγχαν ασφυκτικά το λαθρεμπόριο (όπλων, τσιγάρων κ.ά) στην Τουρκία, καθώς και επί των ομάδων που έκαναν τη διακίνηση ναρκωτικών, προς διάφορες χώρες της Ευρώπης και τις ΗΠΑ. Μάλιστα, υπάρχουν μαρτυρίες και αποδείξεις για άμεση εμπλοκή διπλωματικών και στρατιωτικών αρχών που διατηρεί η Τουρκία στην Ευρώπη, στη μεταφορά με διπλωματικούς σάκους και με φρεγάτες που κατέπλεαν σε ευρωπαϊκά λιμάνια για ΝΑΤΟϊκές αποστολές τεράστιων ποσοτήτων ηρωίνης, που παρέδιδαν σε ομάδες Γκρίζων Λύκων, οι οποίες με τη σειρά τους διακινούσαν στις ευρωπαϊκές «αγορές» λευκού θανάτου.
Να υπογραμμιστεί ότι οι ομάδες αυτές των εγκληματιών, που οπλοφορούσαν και κατείχαν μέχρι και διπλωματικά διαβατήρια για να διευκολύνεται το έργο τους, χρησιμοποιήθηκαν από τις τουρκικές κυβερνήσεις για βασανιστήρια και δολοφονίες χιλιάδων Κούρδων, για τρομοκρατικές ενέργειες, δολοφονικές και βομβιστικές επιθέσεις εναντίον αρμενικών και κουρδικών στόχων στην Ευρώπη, καθώς και για τρομοκρατικές ενέργειες, όπως βομβιστικές επιθέσεις και πυρπολήσεις δασών, στο ελληνικό και το κυπριακό έδαφος.
Όλα αυτά είναι γνωστά από πρώτο χέρι στις μυστικές υπηρεσίες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.
Ενώ, λοιπόν έχει αναπτυχθεί σχετική φιλολογία στην Ελλάδα -και πολύ σωστά, το ξανατονίζουμε- για το βαθύ κράτος στην Τουρκία,  δεν έχει γραφεί σχεδόν τίποτε για το ελληνικό βαθύ κράτος.
Θα αναρωτηθεί κανείς υπάρχει, για να αναπτυχθεί σχετική φιλολογία;
Ασφαλώς και υπάρχει, μόνο που η δράση του περιορίζεται στη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, τη σήψη, τη διαφθορά και την καταστροφή της ίδιας της πατρίδας μας.
Αν αναρωτηθούν δε οι αναγνώστες μας ποια είναι τα …φυντάνια που το στελεχώνουν, θα τους ενημερώσουμε ότι είναι μια απολύτως διεφθαρμένη πολιτική, πνευματική, δημοσιογραφική και καλλιτεχνική ελίτ, που διασπαθίζει επί δεκαετίες απόρρητα κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης. 
Μια ελίτ που διασπαθίζει επίσης και φανερά κονδύλια διαφόρων υπουργείων και κρατικών φορέων, μέσω επιδοτήσεων στις λεγόμενες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και όχι μόνο. Και όλα αυτά με την εμπλοκή μια άλλης ελίτ, αυτής των επίορκων υπηρεσιακών παραγόντων, που προβαίνουν σε καραμπινάτες έκνομες και εγκληματικές ενέργειες, υπογράφοντας τα σχετικά υπηρεσιακά έγγραφα για την αποδέσμευση των κονδυλίων, όπως για παράδειγμα έγινε ειδικά την περίοδο που η τύχη δύσμοιρης πατρίδας μας ήταν στα χέρια του καταστροφικού από κάθε άποψη διδύμου Γιώργου Παπανδρέου-Δημητρίου Δρούτσα.

Τότε, αυτό το ελληνικό βαθύ κράτος, δρώντας ως μια συμμορία με πλοκάμια σε όλους τους χώρους της εξουσίας και τα ΜΜΕ, κατασπατάλησε με μη σύννομες διαδικασίες εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τα λεγόμενα μυστικά κονδύλια, μια υπόθεση που ερευνούν οι οικονομικοί εισαγγελείς, οι οποίοι ελπίζουμε να οδηγήσουν στο σκαμνί της Δικαιοσύνης και στο εδώλιο του κατηγορουμένου πολιτικούς, υπηρεσιακούς και άλλους παράγοντες που εμπλέκονται σ’ αυτήν την βρωμερή υπόθεση. Και επειδή είναι δύσκολο να ελεγχθεί το δρομολόγιο των μαύρων χρημάτων προς δημοσιογράφους-συνενόχους σε αυτό το έγκλημα, οι οικονομικοί εισαγγελείς θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όταν εξετάζουν την περιουσία και τις καταθέσεις των δημοσιογράφων που αναλαμβάνουν "εργολαβίες" μέσω μυστικών κονδυλίων, εργολαβίες που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα εθνικά μας θέματα και την προώθηση των εθνικών μας συμφερόντων. Μάλλον το αντίθετο θα λέγαμε.

Όσον αφορά στο άλλο σκέλος του ελληνικού βαθέος κράτους, αυτό της σκανδαλώδους κατασπατάλησης πόρων του δημοσίου από της Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, η υπόθεση του «Κύκλου της Πάτμου» είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου. Για παράδειγμα, θα είχε ενδιαφέρον να ελεγχθεί η περίπτωση των περίφημων "Συμποσίων της Σύμης", στα οποία συνέπιναν και συνέτρωγαν διάφοροι παράγοντες της προαναφερθείσας διεφθαρμένης ελίτ, μαζί με ομολόγους τους από τη διεθνή ελίτ, λέγοντας πάντα, υποθέτουμε, "στην υγεία των κορόϊδων", και εννοούμε τους φορολογούμενους Έλληνες πολίτες.
 Είναι γνωστόν τους παροικούντες εις την πλατείαν Συντάγματος και Κολωνακίου, ότι ο κάθε «καθώς πρέπει» πολιτικός είχε μέσω παρένθετου προσώπου τουλάχιστον μια ΜΚΥΟ, για να ενισχύει την περιουσία του με χρήματα του ελληνικού δημοσίου.
Αν ερευνήσουν το θέμα με επιμέλεια οι οικονομικοί εισαγγελείς, θα ανακαλύψουν κορυφαία ονόματα της πολιτικής, μερικά από τα οποία θήτευσαν και θητεύουν στις Βρυξέλες, να διατηρούν τέτοιες ΜΚΥΟ.
Όσο διαρκεί η οικονομική κρίση, έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί πολλά για τις αιτίες που μας οδήγησαν σ' αυτήν την τραγική κατάσταση και για το τι πρέπει να γίνει για να αναγεννηθεί και να ξανασταθεί η χώρα αυτή στα πόδια της. Εμείς έχουμε να προσθέσουμε ότι αν δεν ξηλωθεί το ελληνικό βαθύ κράτος, η πατρίδα μας δεν πρόκειται να έχει μέλλον.
Εκτός από την Ελευθερία, θέλει αρετή και τόλμη και το ξήλωμα του ελληνικού βαθέος κράτους.

Το άρθρο αυτό, με κάποιες παραλλαγές, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


10 σχόλια:

  1. Να υποθέσουμε καλόπιστα πως με διασφαλισμένη την συγκυβέρνηση όλων των εμπλεκομένων, το Βαθύ Ελληνικό Κράτος, θα ξηλώσει τον εαυτό του;
    Ή οι πιέσεις της Τρόικα θα είναι εξίσου αυτοκαταστροφικές, ώστε να απομακρύνει τους εντεταλμένους της;

    Η διαχείρηση μιάς Κρίσης σαν αυτή που ζούμε, έχει τρελά λεφτά για κάποιους, ώστε να αφήσουν να επέλθει η αναγκαία κάθαρση.
    Είναι οι ίδιοι που μας κατέστρεψαν, που τώρα μας σώζουν.
    Πήραμε μια γεύση με την κατάληξη των Υποθέσεων Ζίμενς, Εξεταστικής για το Μνημόνιο κλπ

    Αυτό που θα συμβαίνει από καιρού εις καιρόν, θα είναι να δίνουν στα λιοντάρια κανένα καμμένο χαρτί, για προσωρινό κατευνασμό ως δήθεν κάθαρση, κλείνοντας προσωπικούς τους λογαριασμούς και στενεύοντας τον κύκλο των συμμετεχόντων στο φαγοπότι.
    Παράλληλα το ΠΑΡΤΥ που συνεχίζεται, θα είναι άνευ προηγουμένου, με την διαφορά πως τώρα θα έχει πιό Ελιτίστικα χαρακτηριστικά, οι δε μετέχοντες θα ανήκουν σε πολύ κλειστές Λέσχες και φυσικά η Ελλάδα δεν είναι καλεσμένη. ΕΙΝΑΙ ΤΟ MENU.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν βλέπω αντίλογο, οπότε θα πρέπει να συμπεριλάβω Εαυτόν στους Χρήσιμους Ηλιθίους, μιά που η Πίτα έχει Μοιρασθεί εκ των προτέρων, με Πομπώδεις Διακηρύξεις στα Ζάππεια.

    Καλοφάγωτα, και στα Ζάππεια με τις Εορταστικές Εκδηλώσεις του Κεμάλ Ατατούρκ.

    Οι Θεματοφύλακες Πατριώτες Άνοιξαν την Κερκόπορτα Διάπλατα, τις Εισόδους και τις Εξόδους μας.

    Για να σπεύσουν να Ξαπλώσουν στον Οντά με τα Πόδια τους Ορθάνοιχτα.

    ΤΑ ΥΠΌΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΦΕΡΕΤΖΕΣ, ΠΟΥ ΓΊΝΕΤΑΙ ΜΑΝΤΙΛΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΝΙΟ ΠΡΟς ΤΙς ΤΟΥΡΚΙΚΕς ΦΡΕΓΆΤΕς, ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΓΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥς ΦΙΛΟΥς ΜΑς, ΚΑΙ ΤΙς ΠΑΤΡΟΠΑΡΆΔΟΤΕς ΕλληνοΤουρκικές ΣΧΕΣΙς, ΤΟΥς ΒΑΛΑΜΕ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΕς ΚΑΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕς ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ.

    Αυτά για τους Πατριώτες, τι μένει στους Προδότες να πράξουν περαιτέρω, είναι Πραγματικά Απορίας Άξιο.

    Ίσως θα ξηλώνανε Υποστράτηγους και Ηγεσίες με εντολή Τουρκική;
    Θα Απαγόρευαν την παρουσίαση Βιβλίου για το Κουρδιστάν; Οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ; που μπορεί και να μας Κυβερνήσουν;

    Δεν περιμένω απάντηση.
    Η πραγματικότητα μιλάει από μόνη της. Ευφραδέστατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το υπάρχον σύστημα αγκαλιάζει σφικτά τους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν καριέρα, εις βάρος της πατρίδος τους αν χρειαστεί, με απότερο σκοπό την οικονομική τους αποκατάσταση. Τα σιχαμερά αυτά σκουλήκια είναι που επιτρέπουν τις τουρκικές επενδύσεις και ξεπουλούν την πατρώα γη, που κατηγορούν Έλληνες κατόπιν οδηγιών του ΥΠΕΞ Τουρκίας, που αφήνουν τις επελάσεις των Τούρκων στα ελεύθερα μας εδάφη αναπάντητες, που ξεπουλούν κάθε εθνικό θέμα, που αν τους δοθεί η ευκαιρία να διαλέξουν ανάμεσα σε πόλεμο υπέρ ελευθερίας ή απραξία υπέρ τσέπης θα διαλέξουν το δεύτερο.

    Το ξήλωμα του ελληνικού βαθέως κράτους μπορεί να γίνει μόνο από αγνούς πατριώτες, τους απλούς ανθρώπους που εις τους αιώνες των αιώνων θα τρέχουν εθελοντικά στα πεδία των μαχών υπέρ πατρίδος, τους λίγους που θα σηκώσουν στην πλάτη τους ολόκληρο το έθνος για να ζήσουν σε μια ελεύθερη Ελλάδα ακόμα κι αυτοί οι γραικύλοι προδότες. Και αυτοί οι αγνοί πατριώτες ως επί το πλείστον βρίσκονται έξω από το σύστημα. Το σύστημα δεν αυτοξηλώνεται, δεν αυτοαναιρείται και δεν 'φιλοξενεί' αγνούς Έλληνες διότι είναι αντεθνικό εξ ορισμού. Δεν μπορεί το ξήλωμα να γίνει εκ των έσω. Όποιος θέλει να κάμει δουλειά αγνά πατριωτική μένει απ' εξώ και αναλαμβάνει δράση.

    Παραδείγματα τέτοιας δράσης θεωρώ την φοβερή δουλεία που γίνεται στην Ανάβρα Μαγνησίας από τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του στην διοίκηση του χωριού και η δράση των λεβεντών εθελοντές εφέδρων, των οποίων άρθρο ανάρτησε ο Ινφογνώμων χτες.

    Εύγε Σάββα και καλή δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πρόβλημα είναι ότι όσο είναι κάποιοι έξω από το σύστημα και δεν ενοχλούν, δεν ασχολείται κανείς μαζί τους.
    Οταν όμως αρχίσουν και ενοχλούν...ή μήπως δεν θα εκληφθεί ως "ενόχληση", το άγγιγμα του βαθέως κράτους που λέει ο Σάββας; Δεν θα αντιδράσει το πλέγμα συμφερόντων;
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εχει κοστος η τζαμπα-μαγκα ψηφος της διαχρονικης πλυσης εγκεφαλου "Σοσιαλισμος η Βαρβαροτητα" και του "Λεφτα Υπαρχουν".

    - Γ. Κοντογιώργης - Παρέμβαση στον ΣΚΑΪ TV - 29.12.12
    http://www.youtube.com/watch?v=Qd9i3yfBVlM

    - Γιώργος Κοντογιώργης 2.11.2011, "Η ελληνική δυναστική κομματοκρατία "συστημικός κίνδυνος" για την Ευρώπη και τον κόσμο. Να συλληφθεί ο πρωθυπουργός (ΓΑΠ) ως πολιτικός εγκληματίας"
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/11/blog-post_4454.html

    - Ο κύκλος της πολιτικής βίας: Όταν σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες
    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2012/06/blog-post_9079.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι κύριοι υπεύθυνοι για την διαχρονική ληστεία του Κράτους(τουλάχιστον 30 έτη) είναι οι κύριοι με τα ''γουνάκια'' που βεβαίως διορίζονται απο την εκτελεστική εξουσία(και μετά τους βλέπουμε υπουργούς),που η θεσμική αποστολή τους είναι να τους ελέγχουν.
    Όταν θα βρεθεί ένας Ηγέτης με πνευμόνια και τους μαζέψει όλους αυτούς(γιατί σήμερα δεν μπορεί να ανοίξει νέο ''ΓΟΥΔΗ'') όλα θα δουλεύουν ''ρολόι''. Στη Ρωσία βρέθηκε ο Πούτιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στην πολιτική όταν γεννιέται το Νέο πρέπει να κάψει τα χαρτιά του Παλαιού.

    Η Διαφθορά αποτελεί δομικό στοιχείο κάθε πολιτικού συστήματος.

    Το μόνο που αποτελεί Ελληνική πρωτοτυπία Είναι η μη καταπολέμηση της.Αυτό ουσιαστικά το επιβάλλει το Σύνταγμα της Ελλάδας το οποίο είναι και Παρα-Σύνταγμα και φυσικά δεν δημιουργήθηκε τα τελευταία τριάντα χρόνια.

    Βολικοί οι συνειρμοί- να τοποθετηθεί χρονικά και να ταυτιστεί με συγκεκριμένους ιδεολογικούς χώρους- πολλών πλην όμως Αστήρικτοι

    Φυσικά υπάρχει και το γελοίο επιχείρημα σύγκρισης διαφορετικών χρονικών περιόδων.Αλλά στην Ελλάδα ζούμε, το γελοίο ανάγεται κυρίαρχο το Αυτονόητο είναι Το Επικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στὴν τελευταίαγραμμὴ δὲν ἔπρεπε νὰ λέη γιουσουφάκια ἀλλὰ κιουτσέκια.

    Ψάξτε στὸ διαδίκτυο νὰ δεῖτε τὶ σημαίνει κιουτσέκι ἢ δεῖτε τὴν ιστοσελίδα http://old.eyploia.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=2031

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δειτε και αυτα για τα "Κιουτσεκια" του dhimmi no more:

    - Islamic hypocrisy revisited and the dancing boys of Afghanistan and Pakistan aka Bacha Bazi
    http://www.danielpipes.org/comments/183702

    - Islamic sources and child abuse serial number two
    http://www.danielpipes.org/comments/183889

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η διαφθορά είναι σαν την "κακή αρρώστεια". Επεκτείνεται γρήγορα και βουβά πολλές φορές, σε βάθος, μήκος, πλάτος.
    Γι΄αυτό η εκρίζωση πρέπει να είναι καθολική και καίρια.
    Για να μην ξαναβρούν οι σπόροι του κακού γόνιμο έδαφος να ξαναφυτρώσουν.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.