9/6/15

Ο κ. Γιώργος Χρ. Παπαχρήστου των ΝΕΩΝ και τα "διάφορα γιουσουφάκια"

του Σάββα Καλεντερίδη
Η κατρακύλα δεν συνεχίζεται μόνο στην πολιτική ζωή. Συνεχίζεται με ταχύτατους ρυθμούς και στο χώρο των ΜΜΕ, με πρωταθλητές άτομα αμφίβολης ηθικής υπόστασης που συναγελάζονταν, στήριζαν και συναλλάσσονταν χρόνια τώρα με απολύτως διεφθαρμένα πολιτικά πρόσωπα και κόμματα, κάτι που συνεχίζουν να πράττουν επαίσχυντα και με ελαφρώς διαφορετικό ρόλο αυτή τη φορά.
Ο κ. Γιώργος Χρ. Παπαχρήστου, που αρθρογραφεί σε μια από τις πιο ιστορικές εφημερίδες της πατρίδας μας, χρησιμοποιώντας τη στήλη του, ανέλαβε εργολαβικά να εξοντώσει τον πρέσβη κ. Αϋφαντή, επειδή, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η παρουσία του ως ομιλητού στην παρουσίαση του βιβλίου του Μουράτ Καραγιλάν,  «Η ανατομία του πολέμου στο Κουρδιστάν», ενόχλησε την Άγκυρα, την Ουάσιγκτον και πολύ συγκεκριμένους κύκλους του ελληνικού ΥΠΕΞ.
Μια από τις άνανδρες, ανήθικες και πολύ στοχευμένες επιθέσεις που δέχτηκε ο κ. Αϋφαντής, είναι το παρακάτω σχόλιο, που δημοσιεύθηκε στα ΝΕΑ, το Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012.
Το δηλητηριώδες σχόλιο του κ. Παπαχρήστου:
ΕΠΙΣΗΣ δυστυχώς, δεν κατάφερα να  παραστώ στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Μουράτ Καραγιλάν «Η ανατομία του πολέμου στο Κουρδιστάν» από διάφορους «τουρκοφάγους» στο Πολεμικό Μουσείο, παρουσίαση η οποία παραλίγο να τινάξει στον αέρα τις (όποιες) ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ετσι, δεν μπόρεσα να απολαύσω αγορεύοντα τον κ. Αϋφαντή, ο οποίος απολαμβάνει την εμπιστοσύνη  του προέδρου Αλέξη. Το ερώτημά μου προς το αριστερό αγόρι είναι το εξής: Συμφωνεί με τα όσα είπε ο σύμβουλός του στην εκδήλωση;  
Όπως έχει τη δυνατότητα να διαπιστώσει ο κάθε καλόπιστος αναγνώστης διαβάζοντας το σχόλιο, παρότι τώρα ο ΣΤΟΧΟΣ είναι ο κ. Αϋφαντής, ο δημοσιογράφος δείχνει τις δηλητηριώδεις διαθέσεις του και προς τον γράφοντα αλλά και προς δυο εξαιρετικούς καθηγητές πανεπιστημίου, κοινώς αποδεκτούς από όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα, έναν στρατηγό, επίτιμο αρχηγό ΓΕΕΘΑ, με λαμπρές σπουδές και λαμπρή πορεία στις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας και σε έναν έντιμο δικηγόρο, χαρακτηρίζοντας όλους εμάς που παρουσιάζαμε το βιβλίο, αλλά και δεκαπέντε βουλευτές που ήταν παρόντες ανάμεσα στους 300 παρευρισκομένους, "τουρκοφάγους".
Δεν γνωρίζουμε τις σπουδές και το γνωστικό υπόβαθρο του κ. Παπαχρήστου και δεν μας ενδιαφέρει. Ακούγονται διάφορα στη δημοσιογραφική "πιάτσα" για το ποιόν του και για τις "σχέσεις" που διατηρούσε με διεφθαρμένους πολιτικούς. Και αυτό δεν μας ενδιαφέρει.
Αυτό που ενδιαφέρει όμως τους αναγνώστες των ΝΕΩΝ, είναι το ύφος και το ήθος του ανδρός.
Οι "εργολαβίες" και τα "τσουβαλιάσματα" δεν ταιριάζουν σε μια τέτοια εφημερίδα.
Όσο για τον τίτλο μας, και εννοούμε το "διάφορα γιουσουφάκια", δεν μας εκφράζει και ποτέ δεν τσουβαλιάσαμε μέσα από τα κείμενα και τα άρθρα μας, γιατί οι χαρακτηρισμοί τις περισσότερες φορές είναι ένδειξη έλλειψης επιχειρημάτων. Απλά, τον επιλέξαμε στον αντίποδα του "από διάφορους «τουρκοφάγους»", που χρησιμοποίησε ο κ. Παπαχρήστου για προσωπικότητες των οποίων το ηθικό ανάστημα είναι πολλαπλάσιο του δικού του.
Μπορεί να μη μας εκφράζει ο χαρακτηρισμός "διάφορα γιουσουφάκια", μας εκφράζει, όμως, μια άλλη ελληνική λέξη: Αιδώς!!!

13 σχόλια:

  1. Γιατί σας εκπλήσσει το γεγονός κύριε Καλεντερίδη ; Ποιά ιστορική εφημερίδα; Τα "Αθηναικά ΝΕΑ" της Κατοχής ; Πότε το "ιστορικό συγκρότημα" επαιξε εθνικό ρόλο ;
    Πότε επαυσε να αποτελεί φωλεά ανθελλήνων κομπραδόρων ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. wotan398
    και υπό την έννοια που το λες, η εφημερίδα είναι ...ιστορική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρίν λίγο καιρό ο Μανωλης Κωστίδης απο το Onalert και ο γράφων υποστήκαμε μια αναιτία επίθεση λάσπης, με πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς με την αιτιολογία οτι παραπληροφορούμε την Ελληνική Κοινή γνώμη (Για όσους δεν θυμούνται μιλάμε για το ατύχημα σε άσκηση της τουρκικής στρατοχωροφυλακής που ο εν λόγω χώρος το μετέφρασε σε ατύχημα κατά την διάρκεια άσκηση αποβατικής άσκησης του τουρκικού στρατού σε Ελληνικά νησιά του Αιγαίου)

    Μου έκανε τρομερή εντύπωση η τοποθέτηση του Κου Κωστίδη και παράλληλα αποτέλεσε πιστεύω και μένα ένα πολύ μεγάλο μάθημαΕγραφε χαρακτηριστικά προσπάθησα ννα καταγράψω την πορεία μου για να ανατρέψω τους ισχυρισμούς της συκοφαντικής επίθεσης. Προτίμησα να σταματήσω γιατί απέναντι σε αυτά παραθέτω την πορεια μου ΚΑΙ ΤΟ ΈΡΓΟ ΜΟΥ

    Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο , και μόνο η ανάρτηση του κειμένου θα αρκούσε για την ηθική απογύμνωση του Κου Παπαχρήστου,άλλωστε και η θέση του άρθρου στο έντυπο δείχνει και την βαρύτητα του.

    Η οποία επιπλέον κριτική θεωρώ οτι τον αναγάγει σε ήρωα γιατι κακα τα ψέμματα Σάββα υπάρχει μέρος της Ελληνικής Κοινωνίας, Κύκλοι της οι οποίοι κουβαλούν άλλες λογικές και ψάχνουν αντιπαραθέσεις σε αυτό το επίπεδο

    Είναι ενα παράδειγμα που μου μεταφέρθηκε Σάββα , αξιωματικός δίνει συντεταγμένες σε διαβιβαστή λανθασμένες, αποτέλεσμα στρατιώτες να βρεθούν νεκροί απο φίλια πυρά .Με την γνωστοποίησε του γεγονότος άπαντες πάγωσαν και εκεί ακούστηκε η σεντόρια φωνή του Αρχηγού συνεχίζουμε και κοιτώντας τον παγωμένο διαβιβαστή κα ιτον έντρομο αξιωματικό του είπε συνεχίστε εσείς θα μας σώσετε.

    Είσαι ο μόνος που μπορείς να το πράξεις. Αλλωστε ουκ ολίγες φορές μου το έγραψες κυνικά ξέχασε το συνεχίζουμε.

    Την οποία κριτική και αυτοκριτική σύ δικαιούσαι μόνο να την κάνεις Σάββα και να την κάνεις με τον τρόπο που ξέρεις χωρις κανένα ιχνος συναισθηματισμού, χωρίς καμιά διάθεση απολογίας και σε βάθος χρόνου και δεν αναφέρομαι μόνο στο συμβάν αυτό αλλα και γενικότερα.

    Δεν εχω ούτε το ειδικό σου βάρος, ούτε το επίπεδο σου, σε έχω συναντησει τρείς φορές όμως θεωρώ οτι απέναντι σε όσα έκανες και κάνεις για μένα πρέπει να σου μιλήσω με πολύ ψυχρό αίμα.

    Ισως σε πικράνω αλλα δεν σε αδικώ ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΩ απ οτο να φανώ βασιλικότερος του βασιλέως να προστατευθω πίσω απο βολική τοποθέτηση και στα δύσκολα να ξαναβρεθείς μόνο με ενα χαρτί διπλωμένο στην πόρτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακρίτα
    το θέμα είναι σοβαρό και δεν σχετίζεται με τον χαρακτηρισμό που έκανε σε μένα και τους άλλους ομιλητές.
    Όσον με αφορά, μαθημένα τα βουνά απ' τα χιόνια.
    Υπάρχει και η εργολαβία εξόντωσης του πρέσβη, που έχει εθνικές και άλλες διαστάσεις.
    Φυσικά και θα το προσπεράσουμε, δεν θα μείνουμε εκεί.
    Προχωράμε στο δρόμο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Κος Αυφαντης δεν κινδυνευει απ οκανεναν εργολαβο και σιγουρα θα κατέχει πολλά απο εργολαβιες.Το πρόβλημα είναι ο πολιτικός χώρος που στεγάζεται να τον καλύψει αν και θα του έλεγα με παρρησία πως οσοι βρέθηκαν στο μάτι του κυκλωνα απο συντροφικό μαχαίρτι πήγαν -πάγια πρακτική εξόντωσης την οποία η αριστερά εχει αναγάγει σε τέχνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ξέρω γιατί...κοιτάζοντας τη φωτο, μου ήρθε αναγούλα.Υπάρχει έστω και περιπτεράς που αναζητάει να διαβάσει τον εν λόγω κύριο η την εφημερίδα που γράφει;Ηδη αμφιβάλω αν τους διαβάζουν οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες τους και ας τις μοιράζουν τσάμπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το καταληκτικό "Αιδώς!!!" του άρθρου δεν φτάνει. Είμαστε πλέον βορά τον πολιτικών σαρκοβόρων, εγχώριων και ξένων. Πολιτικός ανορθολογισμός, υβριστικοί υπέρ του εχθρού χαρακτηρισμοί («τουρκοφάγοι») και άλλα χυδαιογραφήματα κατά όποιου έλληνα πολίτη δεν αποδέχεται αδιαμαρτύρητα στον κατήφορο που το «Σύστημα» έβαλε την Ελλάδα. Αναμφίβολα, οι «ηρακλειδείς» των ευνοϊκών για τους εχθρούς μας πολιτικών παραστάσεων είναι ουκ ολίγοι. Σε ανύποπτο χρόνο κάποιοι εργολαβικά γελοιοποιούσαν τον εξ ανατολών κίνδυνο και πολύ περισσότεροι χόρευαν χαρούμενοι με την κακόγουστη αυτή μουσική.
    Η Ελλάδα αν είναι να επιβιώσει χρειάζεται αλλαγή υποδείγματος, επανασύσταση δηλαδή του νεοελληνικού εθνοκράτους πάνω σε πολιτικά ορθολογιστικές βάσεις. Αυτό αφορά τους κρατικούς θεσμούς και την αντιστοιχούσα με αυτούς πολιτική του ανθρωπολογια. Μεγάλη συζήτηση, πολλά κείμενα έπονται και γι’ αυτό σταματώ εδώ.
    Τέλος, λυπάμαι ειλικρινά γιατί για λόγους ανωτέρας βίας εκείνη την μέρα δεν μπόρεσα να παραστώ ως ομιλητής στην εκδήλωση του βιβλίου του Κούρδου ηγέτη. Ως αναλυτής της στρατηγικής, πάντως, έχω καταγράψει τα πάντα ή τουλάχιστον ότι δημοσιοποιήθηκε. Η στάση μας απέναντι στα αναιδή τηλεφωνήματα του Τούρκου ΥΠΕΞ και στην συνέχεια όλα τα διαμειφθέντα με το «Μουσείο» καταγράφουν ακόμη μια στάση κατευνασμού. Στην δική μου επιστήμη ο κατευνασμός είναι ισοδύναμος της ήττας χωρίς πόλεμο ή το σύρσιμο του κράτους που κατευνάζει σε πόλεμο παρά την θέλησή του. Αμφότερα εξαιρετικά ζημιογόνα αν όχι θανατηφόρα.

    Π. Ήφαιστος www.ifestosedu.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ votan 398. ΠΟΙΑ ΝΕΑ ? Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, ΤΟΥ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥ, ΤΗΣ ΚΑΚΙΣΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΧΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΕΠΑΙΞΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
    κ.ΚΑΛΑΝΤΕΡΙΔΗ ΕΥΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΣΑΣ, ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΕΤΟΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ. ΔΙΟΤΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ, ΛΕΡΩΝΟΥΝ ΑΣΧΗΜΑ ΟΠΟΙΟΝ ΤΑ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΞΑΝΑ ΕΥΓΕ ! ! ! ΕΙΣΤΕ ΦΑΡΟΣ ΘΑΡΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΑΣ. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο Σάββα για την ανάρτηση και το σχόλιο... δείχνεις έμπρακτα πως αν το θελήσεις, ακόμη μπορείς να διαδραματίσεις σημαντικό ρόλο στην αναγέννηση της Αριστεράς σε ΕΑΜική κατεύθυνση και γραμμή... αρκεί να κρατάς διακριτές αποστάσεις από τις απόψεις ορισμένων εδώ μέσα και κάποιων άλλων στα γαλάζια έντυπα όπου αρθρογραφείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στὸ διὰ ταῦτα: Ὅσο λένε, θὰ ἔχουν καὶ ἀντίλογο. Ἔτσι θὰ ὑπάρχουν δύο ἀπόψεις καὶ ὅ κόσμος ἂς κρίνῃ καὶ συνεπῶς ἂς ὑποστηρίξῃ ὅποια πλευρὰ νομίζει ὅτι ἔχῃ δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν και γνωστο...σας ενημερωνω "οτι οφις εδειξεν θετταλον και εθανεν οφις"αυτα για τον λαρισσαιο των "νεων"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για όλους τους κλάδους της δημόσιας ζωής, λαό, πολιτικούς, αστυνομία, Ε.Δ., εκκλησία κλπ έχω δεί διάφορες δημοσκοπήσεις, μια δημοσκόπηση για δημοσιογράφους δεν έχω δει. Φυσικά που να βρούν τα κότσια. Να την πραγματοποιήσουν, για να διαπιστώσουν, πόσο πολύ τους ...... αγαπάει ο Ελληνικός λαός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.