Κάτω από τον τίτλο “Πάλι επιτέθηκε ο Κουίκ”, η τουρκόφωνη “Γκιουντέμ” (26-12-2012) στοχοποιεί τον υπερδραστήριο βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που παράγει εδώ και μήνες τεράστιο έργο με ερωτήσεις και παρεμβάσεις σε ζητήματα θρακικού ενδιαφέροντος. Εμείς ευχαριστούμε τον Τέρενς Κουΐκ για την ακάματη υποστήριξή του στην περιοχή μας και παραθέτουμε σε μετάφραση (από τα tourkikanea.gr) το κείμενο του Οζάν Αχμέτογλου, ο οποίος είναι και πρόεδρος στο κόμμα των τουρκοφρόνων DEB της Ξάνθης:
Ο Τέρενς Κουίκ-πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που κατά τις τελευταίες μέρες κλονίζονται από παραιτήσεις, κατά την διάρκεια επαφών του στην Δυτική Θράκη, στοχοποίησε πάλι το προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή.
Ο Κουίκ ισχυρίστηκε πως "Υπάρχουν τρεις χιλιάδες Τούρκοι πράκτορες, οι οποίοι εξυπηρετούν τους σκοπούς της Άγκυρας. Για αυτούς ξοδεύονται 15 εκ. ευρώ ετησίως".
Ο Κουίκ ανέφερε πως είναι απόλυτα ενάντιοι στην ΕΟΖ, και υποστήριξε πως Γερμανοί τραπεζίτες και Τούρκοι επιχειρηματίες θέλουν να μετατρέψουν τη Θράκη σε Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη.
Ο Κουίκ είχε συναντήσεις στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ξάνθης Στέλιο Μωραίτη, και ενημερώθηκε για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ξάνθη. Αργότερα ο Κουίκ επισκέφθηκε τον δήμο Ξάνθης και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ξάνθης.
Στις συναντήσεις του στον νομό Ροδόπης, συναντήθηκε με το δήμαρχο Γιώργο Πετρίδη και με τον Πρόεδρο Τεχνικού Επιμελητηρίου Νίκο Παπαθανασίου.
Στη δήλωση που έκανε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ είπε τα εξής: Είναι η πολλοστή φορά που έρχομαι στη Θράκη διότι εμάς, τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, μας απασχολούν και τα σχέδια της Άγκυρας και τα γερμανοτουρκικά σχέδια για δημιουργία ΕΟΖ. Για το μείζον ζήτημα των σχεδίων της Άγκυρας σε αυτή εδώ την ακριτική περιοχή, υπάρχει μία και μόνο απάντηση: Πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στη δράση των 3.000 Τούρκων πρακτόρων κάθε μορφής, που έχουν διεισδύσει ακόμα και στους χώρους της Παιδείας, με πακτωλό χρημάτων που διαχειρίζεται το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής και ο οποίος υπολογίζεται σε πάνω από 15.000.000 ευρώ το χρόνο. Ο πρόεδρος του κόμματος μας το είπε πολλές φορές. Παρακολουθούμε στενά τις εργασίες του προξενείου της Άγκυρας. Παρακολουθούμε τις κινήσεις που με αφορμή την ΕΟΖ επιδιώκουν την 'κοσοβοποίηση' της περιοχής".
Αντιφωνητής