27/1/13

Τιμούν την Παγκόσμια ημέρα μνήμης θυμάτων του Ναζισμού στη Βιάννο

 Ο Δήμος Βιάννου τιμώντας την μνήμη όσων σφαγιάσθηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, διοργανώνει μια σημαντικότατη εκδήλωση με αφορμή την παγκόσμια ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ναζισμού. 


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Δημαρχείου στην Άνω Βιάννο, την Κυριακή 27 Ιανουαρίου, ώρα 11:00 το πρωί, με ομιλητή τον πολιτικό επιστήμονα-οικονομολόγο κ. Μιχάλη Χαραλαμπίδη, ενώ παρέμβαση θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Βιάννου κ. Αριστομένης Συγγελάκης.

Πρέπει να αναφερθεί ότι η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε στις 2 Νοεμβρίου 2005 να ανακηρύξει την 27η Ιανουαρίου ως «Διεθνή Ημέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος από το ναζιστικό καθεστώς κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο». Η ημερομηνία επιλέχθηκε επειδή στις 27 Ιανουαρίου 1945 τα προελαύνοντα σοβιετικά στρατεύματα απελευθέρωσαν το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Άουσβιτς - Μπίρκεναου στην Πολωνία.

Επιστολή προς τον Δήμαρχο Βιάνου απέστειλε ο Χαρίλαος Ερμείδης,Πρόεδρος
Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

Αγαπητέ Δήμαρχε Παύλο Μπαριτάκη.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που σε γνώρισα, όπως επίσης και τον Πρόεδρο της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Βιάννου Αριστομένη Συγγελάκη και πολλά άλλα άτομα, απογόνους εκτελεσθέντων της Μαρτυρικής Βιάννου.
Θέλω να δεχθείς τα θερμά συγχαρητήρια μου, καθώς δι' εμού των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και των απογόνων των εκτελεσθέντων Καλαβρυτινών, γιατί συνεχίζεις και κρατάς ψηλά το λάβαρο του αγώνα μας και αγώνα όλων των Μαρτυρικών Δήμων και χωριών της Ελλάδας.
Εδώ σε μας, στην Μαρτυρική μας πόλη , αυτοί που θέλουν να λένε ότι εκπροσωπούν το Δήμο Καλαβρύτων, όχι μόνο δεν συνεργάζονται με την Ένωση Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, όπως εσείς με την αντίστοιχη δική σας, αλλά, σε κάθε ευκαιρία, δίνουν γη και ύδωρ στους απογόνους τους εκτελεστών μας και σκύβουν δουλοπρεπώς στους εκπροσώπους του Γερμανικού κράτους, καλώντας τους συνεχώς και ακαταπαύστως στην περιοχή μας με οποιαδήποτε αιτία, παρά τις συνεχείς αντιδράσεις των απογόνων των εκτελεσθέντων και των Ενώσεων των Καλαβρυτινών μα και του Εθνικού Συμβουλίου που παλεύει για την πληρωμή όλων των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Αισθάνομαι ντροπή και αποτροπιασμό για τις επιλογές των ατόμων που οι Καλαβρυτινοί, προφανώς μη γνωρίζοντάς τους, τους έβαλαν, για λίγο ευτυχώς χρονικό διάστημα, να διαχειριστούν τις τύχες τους, να κρατήσουν ψηλά το Ιστορικό λάβαρο του 1821 και να αγωνιστούν για την δικαίωση των Καλαβρυτινών ηρώων που έπεσαν από τις ναζιστικές σφαίρες στη λάκα του Καπή και σε όλη την περιφέρεια των Καλαβρύτων.
Συνέχισε τον αγώνα εκπροσωπώντας όλους εμάς που έχουμε την ατυχία να μην έχουμε ικανούς εκπροσώπους στον Μαρτυρικό μας Δήμο. Ο αγώνας δεν σταματάει. Αντίθετα συνεχίζει με μεγαλύτερη αγωνιστική διάθεση και ένταση.
Στο τέλος εμείς θα είμαστε οι κερδισμένοι, για να δικαιωθούν τελικά οι άνανδρα εκτελεσθέντες σε όλη την Ελλάδα από τους Ναζί κατακτητές και τους φίλους τους.

Με όλη μου την εκτίμηση.
Χαρίλαος Ηλία Ερμείδης
Πρόεδρος
Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος,εκλεγμένο μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου για την διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα και εκπρόσωπός του για τα Καλάβρυτα και την ευρύτερη περιοχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.