27/1/13

Νίκος Τόκας: Παναΐα μου, θα διαχειριστούν αυτοί αέριο και πετρέλαιο;

Η γενναιοδωρία του Πλάστη μας, είναι μεγάλη: Εκτός από φυσικό αέριο, φαίνεται ότι μας έχει κληροδοτήσει και τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου, μέσα στα οποία, είτε θα καταφέρουμε να κολυμπούμε ευτυχισμένα και εν... ειρήνη, είτε, λόγω στενοκεφαλιάς, ηλιθιότητας και εγκληματικής ιδιοτέλειας, θα πνιγούμε.
Πάντως, το τεμάχιο 11 που βρίσκεται στην δική μας ΑΟΖ, είχε χθες και για αρκετές ώρες «κολλήσει» το μυαλό μου. Και δεν έλεγε το άτιμο να ταράξει ή να... ξεκουμπιστεί από την αισιόδοξη προοπτική που γεννούσε το γεγονός ότι ο θησαυρός που κρύβει στα σπλάχνα του το συγκεκριμένο οικόπεδο, λέγεται πετρέλαιο. Και πετρέλαιο, όπως μπορεί και ο πιο αδαής να υποθέσει, σημαίνει ζεστά και αμέτρητα ευρουλάκια, μπορεί και να σημαίνει θανατηφόρα... γροθιά απευθείας στο στομάχι της οικονομικής κρίσης!
Φτερούγισε, είναι η αλήθεια, η ελπίδα, από το χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας, σύμφωνα με το οποίο σύντομα Γαλλική Εταιρεία υπογράφει και ξεκινά να «κτυπά» τον βυθό για να αγγίξει τα τεράστια, όπως εκτιμάται, κοιτάσματα πετρελαίου που βρίσκονται στο οικόπεδο 11. Μαζί δε με την ελπίδα, αίφνης... αναδύθηκε και η προ πολλού βυθισμένη κάπου στην κόλαση αισιοδοξία, ότι ο καιρός έχει γυρίσματα και ότι, τελοσπάντων, δεν μπορεί να είναι όλα μαύρα κι άραχνα.
...Βέβαια, ο κάθε λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος, δεν έχει λόγο μόνο συγκρατημένα να πανηγυρίζει για το απρόσμενο «χρυσάφι» που... φύτρωσε στα δικά μας ταράφια,
Υποχρεούται εκ των πραγμάτων να ανησυχεί κιόλας. Και εκείνο που έντονα τον απασχολεί, τον προβληματίζει και τον πανικοβάλλει είναι ο τρόπος χειρισμού της όλης υπόθεσης, και κυρίως η διαχείριση του τεράστιου πλούτου που θα συσσωρευτεί εάν και εφόσον όλα εξελιχθούν κατ΄ευχή, και αρχίσει απρόσκοπτα να ρέει ο μαύρος χρυσός!
Και υποψιάζεστε προφανώς τί είναι εκείνο που προκαλεί τις αμφιβολίες και... περιορίζει τη χαρά, και δεν την αφήνει να εκδηλωθεί: Το ότι κι αυτό το μείζον θέμα, δυστυχώς θα αφεθεί στην απόλυτη... δικαιοδοσία του πολιτικού συστήματος. Ενός συστήματος, που σε χίλια-δυο άλλα πράγματα τα έκανε τα... έξι πέντε, ενός αναξιόπιστου γενικά συστήματος που έφθασε στο σημείο να συχαίνεται τον ίδιο του τον... ευατό! Αστε που, μεταξύ μας, ό,τι πιάσει στα... χέρια του, ξεραίνεται!
Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.