28/2/13

Χάγκελ: 1 - Ισραήλ: 0

Réseau Voltaire    (μτφ. Κριστιάν)
Η Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών επιβεβαίωσε τον Ρεπουμπλικανικό Chuck Hagel ως υπουργό Άμυνας με 58 ψήφους έναντι 41, στις 26 Φεβρουαρίου 2013.
Ο Χάγκελ είναι γνωστός επειδή επεκρίνει «το εβραϊκό λόμπι» και αφού ο ίδιος διακρίνεται από τους ομοϊδεάτες του, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως «δεν είμαι γερουσιαστής του Ισραήλ».
Ψήφισε κατά του πολέμου στο Ιράκ, εναντίον των αντι-ιρανικών κυρώσεων και κατά την ταξινόμηση των Φρουρών της Επανάστασης ως τρομοκρατική οργάνωση.

Η πρόσφατη ψηφοφορία θέτει τέρμα σε επτά εβδομάδες διαμάχης και εμπόδιων από τις ισραηλινές οργανώσεις στη Ουάσιγκτον, το AIPAC και την νεότατα Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης για το Ισραήλ (Emergency Committee for Israel, ECI).

Εδώ και πολλά χρόνια, το φιλο-ισραηλινό λόμπι ασκεί αποφασιστική επιρροή στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ, απειλώντας τους πολιτικούς οι οποίοι αντιστέκονται με το να μπλοκάρουν τη καριέρα τους και χρηματοδοτώντας αντίπαλους υποψήφιους.

Η επιβεβαίωση του Chuck Hagel αποτελεί σημαντικό πλήγμα κατά του AIPAC. 

Ο Σύλλογος θα πραγματοποιήσει την ετήσια διάσκεψή του στις 3 - 5 Μαρτίου στην Ουάσιγκτον.
Ήδη, αρκετοί ομιλητές ακύρωσαν τη συμμέτοχη τους.
Ο Πρόεδρος Ομπάμα δεν θα παραστεί και θα εκπροσωπηθεί από τον Αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Από την ισραηλινή πλευρά, οι Βενιαμίν Νετανιάχου και Εχούντ Μπαράκ ανακοίνωσαν την άφιξή τους, αλλά ο πρωθυπουργός θα μπορούσε γίνει άφαντος και να ακυρώσει το ταξίδι του.

Οι Νεο-συντηρητικοί, οι οποίοι είχαν προβλέψει την αποτυχία του AIPAC, δημιούργησαν την επιτροπή έκτακτης ανάγκης για το Ισραήλ (ECI).

Σύμφωνα με τους τελευταίους, η πτώση του AIPAC προκύπτει λόγω της πτώσης των Χριστιανών Σιωνιστών στους οποίους στηρίζεται . 

Η ECI επιδιώκει να στηρίζεται σε μια κοινωνική ομάδα της οποίας η επιρροή της επιβεβαιώνεται, και για αυτό τον λόγο επέλεξε να επιδοτήσει ενώσεις ομοφυλοφίλων.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.