27/2/13

ΕΚΤ: Στα 167,7 δισ. οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες

Μείωση των τραπεζικών καταθέσεων σε Κύπρο, Ιταλία
Σχεδόν αμετάβλητες στα 167,7 δισ. ευρώ παρέμειναν οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα στις ελληνικές τράπεζες τον Ιανουάριο, συνεχίζοντας τη σταθεροποιητική πορεία που ακολουθούν μετά τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου.
Από τα στοιχεία αυτά, που ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), προκύπτει επίσης πως σχετικά σταθερές παρέμειναν οι τραπεζικές καταθέσεις των καταναλωτών και των επιχειρήσεων στις περισσότερες χώρες της περιφέρειας της Ευρωζώνης τον προηγούμενο μήνα.
Ωστόσο, στην Ιταλία και την Κύπρο μειώθηκαν περίπου 2%, εντείνοντας τις ανησυχίες για την κατάσταση των τραπεζικών συστημάτων στις δύο αυτές χώρες.
Συγκεκριμένα, στην Κύπρο οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα μειώθηκαν λίγο περισσότερο από 2% και διαμορφώθηκαν στα 47,4 δισ. ευρώ στο τέλος Ιανουαρίου, τη στιγμή που η χώρα οδεύει προς μια συμφωνία με την Ε.Ε. για τη διάσωσή της.
Πτώση 2% εμφάνισαν και οι τραπεζικές καταθέσεις στην Ιταλία και διαμορφώθηκαν σε 1,466 τρισ. ευρώ, έπειτα από μια ισχυρή άνοδο που είχαν σημειώσει τον Δεκέμβριο.
Πηγή: Reuters, Ναυτεμπορική

1 σχόλιο:

  1. Αναρωτιέμαι σε ποια κατηγορία συμπολιτών μου ανήκουν αυτές οι καταθέσεις.
    Προσωπικά το υπόλοιπο του λογαριασμού μου κάθε μήνα δεν ξεπερνά τα 7-8 ευρώ. Κι αυτό γιατί δεν μπορώ να τα κάνω ανάληψη από το ΑΤΜ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.