27/2/13

25 Ρώσοι απομακρύνθηκαν από το Χαλέπι της Συρίας

Η ρωσική πρεσβεία στη Συρία ανακοίνωσε ότι 25 ρώσοι πολίτες απομακρύνθηκαν από το Χαλέπι της Συρίας, όπου μαίνονται άγριες ​​συγκρούσεις μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και ανταρτών
To Xαλέπι είναι επίκεντρο συγκρούσεων μεταξύ καθεστωτικών δυνάμεων και ανταρτών
Οι Ρώσοι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, εκκενώθηκαν σε δύο ομάδες με στρατιωτικά ελικόπτερα του συριακού στρατού, δήλωσε ο εκπρόσωπος της πρεσβείας, προσθέτοντας ότι μία μέρα πριν 18 ρώσοι πολίτες έφυγαν από το Χαλέπι με προορισμό την ανατολική πόλη Λατάκεια.
Την περασμένη εβδομάδα, δύο ρωσικά αεροσκάφη του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών μετέφεραν στη Μόσχα περίπου 100 Ρώσους από τη στη Συρία, ενώ προηγουμένως παρέδωσαν 46 μετρικούς τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λατάκια.
Η ρωσική πρεσβεία στη Συρία εκτιμά ότι ζουν στη χώρα περίπου 30.000 Ρώσοι, ενώ άλλες εκθέσεις δείχνουν ότι ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος.
Η Ρωσία και η Κίνα, αντιμετωπίζουν σφοδρές επικρίσεις για την άρνησή τους  να εγκρίνουν τις κυρώσεις του ΟΗΕ εναντίον του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ Άσαντ, που κατηγορείται για εκτεταμένες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ωστόσο, η Μόσχα κατ 'επανάληψη έχει δηλώσει ότι δεν την ενδιαφέρει εάν ο Άσαντ παραμείνει στην εξουσία, αλλά εκφράζει την ανησυχία ότι οι μονομερείς κυρώσεις θα δημιουργήσουν κενό εξουσίας που θα οδηγήσει σε περισσότερη βία.
Περίπου 70.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Συρία, από την έναρξη των συγκρούσεων τον Μάρτιο του 2011, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.