26/2/13

Βερολίνο προς Ρώμη: Φτιάξτε κυβέρνηση δεν είστε Ελλάδα

O υπαρκτός κίνδυνος ακυβερνησίας στην Ιταλία προκαλεί ανησυχία στις Βρυξέλλες
O υπαρκτός κίνδυνος ακυβερνησίας στη Ρώμη προκαλεί ανησυχία στις Βρυξέλλες και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, οι οποίες καλούν την Ιταλία να καταλήξουν γρήγορα σε σχηματισμό κυβέρνησης. 
«Δεν είστε Ελλάδα, η Ευρωζώνη δεν έχει το περιθώριο για ένα σενάριο ελληνικού τύπου στην Ιταλία» λέει σε ιταλική εφημερίδα ο αρμόδιος του γερμανικού κυβερνώνοντας κόμματος για την εξωτερική πολιτική Φίλιπ Μίσφελντερ.
«Εσείς οι Ιταλοί δεν είστε Ελλάδα, είστε μέλος της G8 και μέρος κλειδί της νομισματικής ένωσης, και η Ευρωζώνη δεν έχει το περιθώριο για νέες εκλογές σε εσάς» είπε ο Μίσφλεντερ στην Repubblica. Ένα τέτοιο «σενάριο ελληνικού τύπου θα ήταν παράθυρο υπέρμετρης αβεβαιότητας», είπε ο Μίσφλεντερ.
Η πρώτη επίσημη αντίδραση από τη γερμανική κυβέρνηση ήρθε από τον υπουργό Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ (Φιλελεύθεροι): «Θα μπορούσαμε να είχα φανταστεί καλύτερο αποτέλεσμα για τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις στην Ιταλία» είπε την Τρίτη στο Βερολίνο, όπως μεταδίδει το Reuters.
«Όλα τα κόμματα στην Ιταλία καλούνται τώρα να συνεισφέρουν στην σταθερότητα της χώρας» είπε ο Ρέσλερ, αναφέροντας πως «δεν υπάρχει εναλλακτική στις πολιτικές δημοσιονομκής εξυγίανσης και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας».

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.