27/2/13

Ο…πόνος του φασίστα, όταν η ίδια η κρατική τηλεόραση της Τουρκίας μιλάει για Πομάκους που δεν είναι Τούρκοι!!!


    Το μελοδραματικό ξέσπασμα του φανατικού τουρκοπράκτορα Τζεγκίζ Ομέρ ενάντια στο τουρκικό κανάλι TRT που παρουσίασε τους Πομάκους ως σλαβογενείς και όχι ως…Τούρκους!
    «Άλλαξε γνώμη για εμάς η μητέρα πατρίδα;» αναρωτιέται η διαβόητη αρχιπρακτοράντζα που ακούει στο όνομα Τζεγκίζ Ομέρ. Μιλάμε βέβαια για τον διευθυντή της φασιστικής φυλλάδας της Ξάνθης «Μιλλέτ» και μόνιμο συνοδό του Τούρκου προξένου σε όλες τις μετακινήσεις του εντός της ελληνικής Θράκης (όπως π.χ. στη 2η φωτογραφία, όπου τον βλέπετε σε κάποιο τζαμί μειονοτικού χωριού δίπλα σε πρόξενο και υποπρόξενο), αλλά πολύ συχνά βέβαια και εκτός αυτής (βλ. την 3η φωτογραφία από το προ 2 μηνών ταξιδάκι αναψυχής στην Αίνο). 
Αν αναρωτιέστε πάντως πού οφείλεται το ανωτέρω απεγνωσμένο υπαρξιακό ερώτημα, η απάντηση είναι απλή. Στο ότι στο τουρκικό κανάλι ΤRΤ παίζεται ντοκυμανταίρ όπου αναφέρεται ότι οι Πομάκοι της Θράκης είναι σλαβικής καταγωγής (και όχι τουρκικής). Τσακισμένος ψυχολογικά μετά από αυτό ο (εκτουρκισμένος Πομάκος) Ομέρ έγραψε στη φυλλάδα του ένα σπαραξικάρδιο (παραληρηματικό, όπως πάντα) κείμενο με τον παραπάνω τίτλο.Αποσπάσματα σας μεταφέρουμε στη συνέχεια (μετάφραση tourkikanea.gr). Βάλτε λοιπόν όλοι από ένα υπογλώσσιο στο στόμα και…πάμε:
    «Σε τι παράξενο κόσμο ζούμε! Στις μέρες μας οι εκφάνσεις πολιτικής που αφορούν Κουρδισμό ή Πομακισμό χαρακτηρίζονται αγώνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ όταν πεις να μην εξαφανιστεί η τουρκική ταυτότητα αυτό χαρακτηρίζεται ρατσισμός.
    Και σε προηγούμενα γραπτά μου επιχείρησα να περιγράψω το ότι δεν είμαστε ρατσιστές με τον ορισμό του Ισμέτ Οζέλ περί Τούρκων: «Τούρκος είναι ο μουσουλμάνος που είναι πρόθυμος να συγκρουστεί με τους άπιστους, με τους σκληρούς που σκεπάζουν το δίκαιο και την αλήθεια».
    Όλοι στα λόγια μπορεί να θεωρούνται μουσουλμάνοι, αλλά εάν δεν κάνεις τα δέοντα, μουσουλμάνος δεν είσαι. Προϋπόθεση για να είσαι, είναι να έχεις εκείνο το θάρρος. Αυτοί λοιπόν που το έχουν και είναι πρόθυμοι να συγκρουστούν με τους σκληρούς και να μην σωπάσουν ενάντια στις αδικίες, λέγονται Τούρκοι.
    Για αυτόν τον λόγο λοιπόν και η λέξη Τούρκος σημαίνει «ισχυρός άνθρωπος». Με βάση αυτό λοιπόν μέσα στην ροή της ιστορίας Τούρκος ορίστηκε αυτός που «είναι επαρκώς ισχυρός ώστε να αντισταθεί στους σκληρούς, και αυτός στον οποίο προσφεύγουν τα θύματα»(σ.σ. ρε τι ακούμε, θα μας τρελάνει τελείως το σούργελο!!!). Αυτή είναι η αξία του ονόματος «Τούρκος» μέσα στην ιστορία. Αυτοί που εκπλήρωσαν λοιπόν την αποστολή του τουρκισμού λέγονται Τούρκοι, ενώ όταν γράφεται η ιστορία τους, λέγεται τουρκική ιστορία.
    Παρατηρείται πως ιδιαίτερα στα Βαλκάνια οι αντιτούρκοι και ιδιαίτερα αυτοί που ασκούνε την ελληνική ή σλαβοπομακική προπαγάνδα, έχουν στο στόχαστρο τους έμμεσα το Ισλάμ και άμεσα την τουρκική ταυτότητα. Φυσικά, όπως μέχρι σήμερα δεν το κατάφεραν, έτσι θα γίνει και στο εξής. Διότι πλέον αποκαλύφθηκαν. Ο λόφος προφανής: Οι Τουρκοπομάκοι ότι και να γίνει δεν αλλάζουν από την αγάπη που έχουν για τη θρησκεία τους. Αυτό φαίνεται και από ιστορικά στοιχεία. Εξ αυτού άλλωστε προέρχεται και ο όρος Πομάκος. Από την πολλή τους αγάπη για το Ισλάμ, ονομάστηκαν και έτσι ως Pomak/βοηθοί, σαν βοηθοί του Ισλάμ…
    Εμείς αντιλαμβανόμαστε τον τουρκισμό πολιτιστικά. Μόνο φέροντας τουρκικό αίμα και λέγοντας ότι είσαι Τούρκος, αυτό δεν σε κάνει Τούρκο…
    Την περασμένη εβδομάδα (7/2/2013) ήμουν τηλεφωνικά καλεσμένος στην εκπομπή ¨Η φωνή μας¨ στον τηλεοπτικό σταθμό TRT Avaz που κάνει εκπομπές για τον τουρκικό κόσμο και ιδιαίτερα στα Βαλκάνια. Στην εκπομπή περιέγραψα τις εφόδους της εφορίας σε συλλόγους και φορείς της μειονότητας μας, την ακροδεξιά που ανεβαίνει και τις επιθέσεις της, τα δικαιώματα μας που χρόνια τώρα παραβιάζονται, τις προσδοκίες για επίλυση που διαψεύστηκαν, και επιπρόσθετα την πίκρα που ήρθε να προστεθεί με τον νόμο που ψηφίστηκε για τους 240 ιμάμηδες.
    Στο τέλος της δήλωσης μου είπα πως σαν να μην έφταναν οι πίκρες που μας δίνει η κυβέρνηση της Ελλάδας, ήρθε να προστεθεί και η ανευθυνότητα και απροσεξία κάποιων υπευθύνων του επίσημουκαναλιού της μητέρας πατρίδας TRT, που μας προκάλεσαν πόνο.Πλήγωσαν, πρόσβαλαν και λύπησαν ιδιαίτερα τα μέλη της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης.
    Το TRT δυστυχώς τα τελευταία χρόνια όλη τη μέρα έπαιζε το φιλμάκι τουριστικής προώθησης ¨Το σημειωματάριο ενός ταξιδιώτη¨ σχετικά με τους δήθεν σλαβικής καταγωγής Πομάκους. Αυτό βλέποντας το οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης, και ιδιαίτερα οι Τουρκοπομάκοι του Εχίνου που είναι γνωστό πως είναι η καρδιά του αγώνα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, εξοργίστηκαν. Κατά μήκος της μέρας οι άνθρωποι μας τηλεφωνούσαν και εξέφραζαν την λύπη τους και την αντίδραση τους. Όταν λοιπόν και πριν από την εκπομπή το έπαιξαν, εξοργίστηκα και εγώ, και σε ζωντανή σύνδεση εξέφρασα το παράπονο και την ανησυχία των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Και έκανα έκκληση προς τους υπεύθυνους του TRT να επανορθώσουν το συντομότερο δυνατό αυτό το προϊόν της ανευθυνότητας. Ξεκάθαρα είπα πως αυτά τα λάθη βλάπτουν τον αγώνα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και πληγώνουν βαθιά τους ομογενείς μας.
    Μετά από την εκπομπή υπεύθυνοι του καναλιού μου τηλεφώνησαν και μου είπαν πως το φιλμ που παρουσίαζε του Τουρκοπομάκους να έχουν σλαβική καταγωγή, ήταν κάτι που οφείλονταν σε ελλιπή έλεγχο, πως πήγαζε από άγνοια, πως ήταν κάτι που έγινε ασυνείδητα και ότι θα πράξουν τα δέοντα για την εξάλειψη αυτού του λάθους…
    Πάντως είτε πρόκειται για απροσεξία είτε για παραπλάνηση, το γεγονός πως εκπομπές που διαιρούνε σε τρεις εθνικές ομάδες τη μειονότητα μας φτάνουν να δημοσιεύονται στην επίσημη τηλεόραση της μητέρας πατρίδας μας Τουρκίας – που αποτελεί και τον λόγο ύπαρξης μας – επειδή δεν πάει η γλώσσα μου δεν θα το πω προδοσία, αλλά πρόκειται για ένα μεγάλο λάθος. Μα πως είναι δυνατόν η Τουρκία να βάζει ένα τέτοιο διπλωματικό αυτογκόλ; Συνάδει κάτι τέτοιο σε ένα ισχυρό κράτος όπως η Τουρκία;
    Εάν η Τουρκία έχει αλλάξει την πολιτική της ενάντια στους Τούρκους Πομάκους που αποτελούν την βασική δυναμική της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και αποτελούν τα πιο βασικά στοιχεία στον αγώνα της Τουρκικής Μειονότητας, τότε η Τουρκία που την ξέρουμε σαν μητέρα πατρίδα, ας μας ενημερώσει μέσω του πρόξενου της Κομοτηνής, πως άλλαξε γνώμη για εμάς, ώστε να κάτσουμε και εμεί και να καθορίσουμε ανάλογα το μέλλον μας. Ας μας πει η μητέρα πατρίδα μας πως ¨Εεε Τουρκοπομάκοι, εμείς δεν στηρίζουμε πια τους Πομάκους που θεωρούν τον εαυτό τους Τούρκο. Δεν αποδεχόμαστε την μειονότητα. Εμείς δεχόμαστε μόνο αυτούς που αναγνωρίζουν τον εαυτό τους ως Έλληνα ή Σλάβο Πομάκο. Και κάνετε ότι θέλετε…¨
    Ναι ελπίζουμε πως το θέμα του άρθρου μας θα ληφθεί υπόψη από τους αρμόδιους και θα μας κοινοποιηθεί η δέουσα απάντηση. Οι Τούρκοι Πομάκοι περιμένουν απάντηση από την Τουρκία που την ξέρουν ως μητέρα πατρίδα. Εάν η τουρκική κυβέρνηση πλέον άλλαξε γνώμη για εμάς, πλέον θα καταφύγουμε στον Θεό. Εάν όμως η Τουρκία δεν άλλαξε γνώμη για εμάς, τότε αυτοί οι οποίοι κατάντησαν έτσι το TRT της Τουρκίας μας οφείλουν μια συγγνώμη.
   Τέλος: Μπορεί οι σημερινοί υπεύθυνοι της μητέρας πατρίδας να μας ξέγραψαν, αλλά εμείς ότι και να γίνει δεν αλλάζουμε γνώμη για την μητέρα πατρίδα. Πέρα από τον Θεό καμία δύναμη δεν μπορεί να αποκόψει τους Τούρκους Πομάκους από την μητέρα πατρίδα τους την Τουρκία».
    Μεγάλη πίκρα, καλέ μας φίλε Τζεγκίζ, όταν ακόμη και τα τηλεοπτικά κανάλια της…Μητέρας Πατρίδας σου σε «πουλάνε» έτσι και σου λένε κατάμουτρα ότι δεν είσαι Τούρκος, αλλά σλαβογενής! Πραγματικά, πολύ μεγάλη πίκρα! Εμείς πάντως τέτοιο…κλάμα από αρχιχαφιέ ειλικρινά δεν ξαναείδαμε στη ζωή μας! Τα θερμά μας συλλυπητήρια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.