28/2/13

Το Ισραήλ καταλαμβάνει το υπέδαφος των κατεχομένων συριακών υψιπέδων του Γκολάν

Réseau Voltaire (μτφ. Κριστιάν)
Παραμονή της επίσημης επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στο Ισραήλ, ο ισραηλινός υπουργός Ενέργειας και Υδάτων Uzi Landau, χορήγησε μια άδεια στην εταιρεία Genie Energy: της δίνεται άδεια εκμετάλλευσης των αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου του συριακού Γκολάν που κατέχει το Ισραήλ από το 1967. Η νέα πρόκληση αυτή στρέφεται τόσο κατά της νέας κυβέρνησης Ομπάμα όσο και κατά της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Το 2008, ο Τζον Κέρι, ο νέος Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, είχε προσπαθήσει με τον συνάδελφό του Chuck Hagel, ο οποίος ορίστηκε υπουργός Άμυνας, να οργανώσει μια έμμεση διαπραγμάτευση Ισραήλ-Συρίας για την επιστροφή των Υψωμάτων του Γκολάν στη Δαμασκό.

Η εκμετάλλευση του υπεδάφους του χώρου κατάλαβε μια κατοχική κόμμα απαγορεύεται αυστηρά από το διεθνές δίκαιο.

Η Genie Energy ειδικεύεται στις τεχνικές του κατακερματισμού των σχιστόλιθων παρά τις καταστροφικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Η Genie Energy είναι εταιρία του αμερικανικού νόμου, που ανήκει εν μέρει στον Λόρδο Jacob Rothschild και τον Rupert Murdoch. Ο πρώην Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντικ Τσένι, είναι μέλος της Στρατηγικής Συμβουλευτικής Επιτροπής της.

Αυτό το σχέδιο εκμετάλλευσης διοικείται από τον Στρατηγό Έφη Eitam . Το 1990, το στρατοδικείο είχε μπλοκάρει την προαγωγή του, αφού είχε διατάξει τους στρατιώτες του να σπάσουν τα κόκαλα ενός 21-χρόνου Παλαιστίνιου, Aqel Ayyad, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του. Ο Στρατηγός Έφη Eitam ίδρυσε το θρησκευτικό σιωνιστικό κόμμα AHI που εκστρατεύεται για την κατάπτωση από την ισραηλινή υπηκοότητα τους των Παλαιστινίων του 1948, για την απέλαση των Παλαιστινίων από τα Εδάφη, καθώς και για τη δημιουργία του Μεγαλύτερου Ισραήλ. 

Réseau Voltaire

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.