28/2/13

Το συναισθηματικό “τελευταίο αντίο” του Βενέδικτου

Περισσότεροι από 150 χιλιάδες άνθρωποι άκουσαν τον Πάπα
Το συναισθηματικό “τελευταίο αντίο” του Βενέδικτου
Περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι-πιστοί καθολικοί, αλλοδαποί προσκυνητές αλλά και τουρίστες από όλο τον κόσμο- γέμισαν σήμερα ασφυκτικά την πλατεία του Αγίου Πέτρου για να παρακολουθήσουν την τελευταία ομιλία του Πάπα Βενέδικτου, μία ημέρα πριν την ιστορική παραίτηση του.
Σε ένα ασυνήθιστο δημόσιο ξέσπασμα για τον συγκρατημένο και εσωστρεφή Πάπα, ο Βενέδικτος αποχαιρέτησε το ποίμνιο του μέσα σε κλίμα συγκίνησης και αναγνωρίζοντας τα μεγάλα σκάνδαλα-την "τρικυμία" που σημάδεψαν την θητεία του, σε περιόδους που έμοιαζαν ότι " ο Κύριος κοιμόταν."
Ο Βενέδικτος αναφέρθηκε σε μερικές από τις πιο δύσκολες στιγμές του παπισμού του - η οποία μαστίζεται από σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης, διαρροές των ιδιωτικών χαρτιά του και τις εκθέσεις του φαγωμάρα μεταξύ των στενότερων βοηθούς του- αλλά και στις "χαρές¨που έζησε κατά την διάρκεια της 12ετούς θητείας του.
"Αδελφοί και αδελφές, σας ευχαριστώ, που συγκεντρωθήκατε εδώ τόσοι πολλοί. Είναι πραγματικά συγκινημένος. Βλέπω ότι η Καθολική Εκκλησία είναι ζωντανή" είπε εμφανώς συγκινημένος ο Βενέδικτος και παρακάλεσε για άλλη μία φορά τους πιστούς να προσευχηθούν για αυτόν αλλά και για τον διάδοχό του τον Παπικό θρόνο.
Εκτός από τους δεκάδες χιλιάδες κόσμου, την τελευταία ομιλία του Βενέδικτου παρακολούθησαν και οι Καρδινάλιοι του Κονκλαβίου, ανάμεσα του και μερικοί που θεωρούνται "φαβορί" για την εκλογή στο αξίωμα του Ποντίφικα, όπως ο Καρδινάλιος Πέτερ Τούκσον από την Γκάνα.
Ο απερχόμενος Πάπας έφτασε στην πλατεία του Βατικανού μέσα στο λευκό παπικό όχημα για τελευταία φορά σήμερα, εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων αλλά και δακρύων από τους πιστούς που περίμεναν να τον ακούσουν.
Αύριο το πρωί ο Πάπας Βενέδικτος θα υπογράψει την παραίτηση του και θα ακολουθήσει την μοναστική ζωή. Όμως, όπως είπε σήμερα ο ίδιος "δεν θα κατέβει από τον Στραυρό αλλά θα υπηρετεί την Εκκλησία με την προσευχή".
Πηγή: http://www.news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.