27/2/13

Οργισμένη απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ για τα περί «χρηματοδότησης από τον Σόρος»

ΣΥΡΙΖΑ για Βενιζέλο: «Με λάσπη κάνεις τη βρώμικη δουλειά του Σαμαρά»
Απάντηση μέσω ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου, έδωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο ΣΥΡΙΖΑ στα δημοσιέύματα και τις αναφορές του κ. Βενιζέλου από το βήμα της Βουλής, περί χορηγίας μίας ομιλίας του κ. Αλ. Τσίπρα στις ΗΠΑ από τον κ. Τζορτζ Σόρος.
Σύμφωνα με τη ανακοίνωση, οι κκ. Σαμαράς και Βενιζέλος λειτούργησαν στην Βουλή «σε πλήρη συνεργασία», προκειμένου «να αντιπαρατεθούν συντονισμένα με τον Αλέξη Τσίπρα. Τη βρώμικη δουλειά ανέλαβε ο Ευ. Βενιζέλος που υιοθετεί άκριτα δημοσιεύματα που αναδίδουν οσμή μυστικών υπηρεσιών, για να υποστηρίξει ότι ο Αλέξης Τσίπρας "πηγαίνει σε συνέδρια χρηματοδοτημένα από διεθνείς κερδοσκόπους, όπως είναι ο Τζορτζ Σόρος". Η κατρακύλα δεν έχει τέλος, όπως και η λάσπη που εκτοξεύει, ο κ. Βενιζέλος κάτω από τον πανικό που τον έχει κατακυριεύσει, μία μόλις ημέρα πριν το συνέδριο του ΠαΣοΚ, που μοναδικό στόχο έχει τον ΣΥΡΙΖΑ».

Επί της ουσίας, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής: «Ο Αλέξης Τσίπρας κλήθηκε να μιλήσει σε πάνελ στη Νομική Σχολή του πανεπιστημίου Κολούμπια ως αντίπαλο δέος του Τόμας Φέργκιουσον, από το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, θεωρητικό του ΙΝΕΤ (Institute for New Economic Thinking), του «think tank» που δημιούργησε ο Τζορτζ Σόρος το 2009. Δηλαδή απέναντι στο νέο που έρχεται σε Ελλάδα και Ευρώπη -κι' αυτό, είτε το θέλουν είτε όχι, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ- έφεραν τον θεωρητικό τους, του οποίου το ταξίδι από τη Μασαχουσέτη στη Νέα Υόρκη πιθανόν να χρηματοδότησε ο Τζορτζ Σόρος -υπάλληλός του είναι άλλωστε».

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται επίσης πως «χορηγοί της εκδήλωσης ήταν αρκετοί -άλλωστε αυτή είναι η πρακτική των πανεπιστημίων των ΗΠΑ, όπως πολύ καλά πρέπει να γνωρίζουν οι έλληνες πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Κύριοι χορηγοί ήταν το Levy Economics Institute of Bard College, το INET (λόγω του διευθυντή των ερευνητικών του προγραμμάτωνΤ. Φέργκιουσον που συμμετείχε στο πάνελ), το πανεπιστήμιο Κολούμπια, το Richard Paul Richman Center και το COUHA. Ακόμα χορηγοί ήταν ο σύλλογος των Ελλήνων του πανεπιστημίου Κολούμπια, ο φοιτητικός συνασπισμός για τα δικαιώματα των εργαζομένων των εργατών, κ.ά.».

Τέλος, οπ ΣΥΡΙΖΑ έδωσε συνέχεια και στο μίνι σίριαλ που ξεκίνησε την προηγούμενη ημέρα στη Βουλή με αφορμή έγγραφο το οποίο επικαλέστηκε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας ότι φέρει υπογραφή του επικεφαλής της Deutsche Bank, κ. Γιόζεφ Ακερμαν, ενώ στην πραγματικότητα έφερε υπογραφή του κ. Νιλς Ακερμαν.

«Ο Νιλς Άκερμαν δεν είναι ένας απλός υπάλληλος της Deutsche Bank, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος το ΠαΣοΚ, αλλά κορυφαίο στέλεχος της γερμανικής τράπεζας -πρόκειται για τον managing director Global Market της Deutsche Bank του Λονδίνου. Η συγκεκριμένη τράπεζα μαζί με την HSBC -γνωστή και από τη λίστα Λαγκάρντ- είχαν αναλάβει την εκτέλεση του PSI, το γνωστό "κούρεμα", με ανάθεση του τότε υπουργού Οικονομικών, κ. Ευ. Βενιζέλου!», αναφέρερται στην ίδια ανακοιίνωση, η οποία καταλήγει: «Είναι φανερό γιατί το PSI λειτούργησε υπέρ των δανειστών, εναντίον της χώρας και των ασφαλιστικών ταμείων…».
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.