24/2/13

Ειρήσθω Η γιορτή της Κομματοκρατίας

Με τον Λάζαρο Μαύρο
Ψ Ε Υ Δ Η Σ ΕΙΝΑΙ ο ισχυρισμός ότι οι εκλογές αποτελούν γιορτή της δημοκρατίας. Γιορτή της κομματοκρατίας είναι. Πανηγυρική μάλιστα αφού, με την ψήφο του λαού, μία φορά κάθε πέντε χρόνια, είτε πρόκειται για εκλογές ενός ή δύο γύρων, νομιμοποιείται ξανά και αναπαράγεται η κυριαρχία της Ολιγαρχικής Κομματικής Ηγετοκρατίας, επί του κυριαρχούμενου καθ’ όλη τη διάρκεια των διαδοχικών 5ετιών, λαού. Στον οποίο απομένει μόνο να διαλέγει ποιον περισσότερο προτιμά από τους εκλεκτούς της κομματοκρατίας για Πρόεδρο - εκλελεγμένο οιονεί μονάρχη 5ετούς θητείας. Κομματοκρατία, η οποία είναι δομημένη στα αρχηγικώς συγκροτημένα κόμματα. Η ιεραρχικώς αποφασίζουσα ηγεσία των οποίων επιλέγει τον επίλεκτό της για την, διά των εκλογών, κατάληψη της εξουσίας επί του λαού, με όσες περισσότερες ψήφους κατόρθωσε να θηρεύσει στην αδιάκοπη λειτουργία του το πελατειακό σύστημα, από την κομματική πελατεία - ψηφοφόρους.


Α Λ Η Θ Η Σ ΕΙΝΑΙ ο ισχυρισμός ότι αυξάνεται το πλήθος των πολιτών που αισθάνονται, αντιλαμβάνονται και υποφέρουν, ότι ο λαός είναι παγιδευμένος (και αυτο-παγιδευμένος) στα κόμματα και ότι το πολιτικό σύστημα συνολικά, το κράτος και η πολιτική, τελούν υπό την κατοχή της κομματοκρατίας. Και ότι, αυτή ακριβώς η κομματοκρατία, ανάγκην έχουσα για την υπόστασή της και η ίδια συνάμα αφ’ εαυτής παράγουσα για τη δική της αναπαραγωγή την Ημετεροκρατία - Αναξιοκρατία, αποτελεί την πρώτη και κύρια πηγή των προβλημάτων που ταλανίζουν τη χώρα, γονατίζουν την κοινωνία και παρακμάζουν το πολίτευμα.

Α Λ Η Θ Ε Σ ΕΙΝΑΙ,
επίσης, ότι αναπτύχθηκε, εσχάτως, ένας γόνιμος διάλογος νέων ανθρώπων, πανεπιστημιακών, επιστημόνων, ενεργών πολιτών, με διαθέσεις παρεμβάσεων στην πολιτική, που όλο και περισσότερο αγγίζουν την πηγή του προβλήματος, την κομματοκρατία. Γι’ αυτό κιόλας στα βιβλιοπωλεία αυξήθηκαν κι οι πωλήσεις του Θουκυδίδη, του Αριστοτέλη, του Ισοκράτη και των Απομνημονευμάτων του Μακρυγιάννη. Γι’ αυτό κι αυξάνεται στους διαδικτυακούς χώρους η διανομή αποσπασμάτων απ’ ολ’ αυτά και πλήθος άλλα συγγράμματα.


Μ Ε ΧΑΡΑ
η στήλη διαπίστωσε ότι το πολύ σημαντικό βιβλίο του καθηγητή στο Πάντειο, Γιώργου Κοντογιώργη, «Κομματοκρατία και Δυναστικό Κράτος» (εκδ. Πατάκη), μετά τη συνέντευξή του στο Ράδιο Πρώτο, εξαντλήθηκε απ’ τα ράφια και παραγγέλθηκαν νέες ποσότητες για όσους δεν πρόλαβαν. Όπως συνέβη και με το πολύ σπουδαίο βιβλίο του ικανού δημοσιογράφου Σταύρου Λυγερού, «Από την Κλεπτοκρατία στη Χρεοκοπία» (εκδ. Πατάκη), το οποίο επίσης απογυμνώνει, για τα εν Ελλάδι διαπραχθέντα, την κομματοκρατία. Η κατάλυση της οποίας, βεβαίως, είναι το αναγκαίο προαπαιτούμενο για να γιορτάσει κάποτε κι η δημοκρατία…


η σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.