1/2/13

Προκαλεί ο γεννημένος στη Θράκη , υπουργός υγείας της Τουρκίας

Προκλητικές δηλώσεις σε βάρος της Ελλάδας έκανε ο γεννημένος στην Δυτική Θράκη  νέος Υπουργός  Υγείας της Τουρκίας Μουεζίνογλου που  φαντάζεται την Τουρκία ως την κοιτίδα του παγκόσμιου πολιτισμού.
Λίγες μόλις ημέρες μετά την νέα καταδικαστική απόφαση της ΕΕ  για την Τουρκία όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και ενώ βρίσκεται υπό πίεση από όλο τον δυτικό κόσμο για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, τις φυλακίσεις δημοσιογράφων κλπ κλπ ο κ  Μουεζίνογλου προσπάθησε να κάνει ...ρελάνς, μέσα από την δική του περίπτωση, διαστρεβλώνοντας φυσικά τα δεδομένα κατά το δοκούν.


«Αν κάποιος που γεννήθηκε και έζησε ως Έλληνας πολίτης μέχρι τα 28 και έζησε στην Τουρκία ως άπατρις για τέσσερα χρόνια έγινε υπουργός της χώρας αυτής, αυτό σημαίνει ότι το έθνος αυτό έχει μεγάλες αξίες», φέρεται να δήλωσε ο νέος Υπουργός Υγείας της Τουρκίας κ. Μουεζίνογλου, σύμφωνα με ανάρτηση της Hurriyet Daily News. 
Και συνέχισε λέγοντας, ας μην αναγκαστεί ποτέ να ζήσει  κανείς μακριά από την πατρίδα του, ενώ πρόσθεσε  ότι υπάρχουν «άνθρωποι (τούρκοι) που ζουν στην Ελλάδα υπό τις συνθήκες αυτές τη στιγμή που εμείς προάγουμε πολιτισμό στον κόσμο»...

 Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Αύγουστο ο απλός βουλευτής,  τότε, κ. Μεχμέτ Μουεζίνογλου , δημιούργησε αναταραχή προκάλεσε στην τουρκική αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε τη Θράκη συνοδεύοντας τον Τούρκο Αντιπρόεδρο η κ. Μπεκήρ Μποζντάγ καθώς προσπάθησε να μπει στην Ελλάδα με διαβατήριο που είχε την  τουρκική ονομασία για τα τοπωνύμια του τόπου γέννησής του (π.χ. Gumulcine αντί για Κομοτηνή). Αυτό είναι παράνομο κατ εφαρμογή  διμερούς συμφωνίας που είναι σε εφαρμογή και προβλέπει  χρήση της διεθνούς ονομασίας.

Οι ελληνικές αρχές απαγόρευσαν την είσοδο του κ. Μουεζίνογλου, ( και της συζύγου του) καθώς και του Γενικός Διευθυντή του Κέντρου Ισλαμικής Ιστορίας Τέχνης και Κουλτούρας (IRCICA) και στενού συνεργάτη του Τούρκου Πρωθυπουργού Χαλήτ Ερέν  για τον ίδιο λόγο.- είναι και αυτός Κομοτηναίος.

Τελικά ο Χαλήτ Ερέν φρόντισε να αντικαταστήσει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα και πέρασε  στην ελληνική επικράτεια την επομένη.
Από την πλευρά του...προαγωγού του ...παγκόσμιου πολιτισμού κ Μ. Μουεζίνογλου δεν υπήρξε ενδιαφέρον να επανέλθει.  

Πηγή

1 σχόλιο:

  1. Αυτοί οι άνθρωποι αυτογελοιοποιούνται, δεν έχω να κάνουν αυτοί τη διαδρομή πολλά μέλη της Μουσουλμανικής μειονότητας, οποτε μάλλον δεν υπάρχουν πολλοί που να πιστεύουν πως στην Τουρκια είναι καλύτερα και ορθώς το πιστεύουν.

    Όσο για τον πολιτισμό, μια βόλτα από την Κωσταντινούπολη αρκεί, εκτος και αν δεν έχουν καταλάβει πολλοί πως τα αξιοθέατα που βλέπουν στην Κωνσταντινούπολη είναι όλα Ελληνικά δημιουργήματα, εκτος από το μπλε τζαμι και κάνα δυο τζαμια ακόμα, που είναι αποτυχημένες προσπάθειες αντιγραφής της Αγίας Σοφιας! Ο πολιτισμός περιορίζεται στα χαρέμια και στα xamam, όχι ότι είναι άσχημα, αλλα δεν είναι και κάτι για να υπερηφανεύεται κανεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.