8/2/13

Θες δεν θες...

Phileleftheros (Ό Φιλελεύθερος)

 Το Ποντίκη

1 σχόλιο:

  1. Ο Πίν θα πρέπει να διαβάσει τον Κο. Φίλη εκτός αν η πολιτική αντιπαλότητα έχει καταστεί πόλεμος εκδοτικών συμφερόντων (παλιά η διαμάχη Φιλελευθερου-Συγκροτήματος ΔΙΑΣ) και παραμορφώνει την σκέψη

    Τι γράφει ο Κος Φίλης το Αυτονόητο
    "Ασφαλώς, υπάρχουν (και υπόγειες) διεργασίες που δεν γνωστοποιούνται, μιας και η διπλωματία πολλές φορές συνεπάγεται μυστικές διαπραγματεύσεις πέρα από τα φώτα της δημοσιότητας και μακρυά από ένα στρεβλό δημόσιο διάλογο με εθνικιστικές κορώνες και μπόλικη δόση ανεδαφικών απαιτήσεων"

    Σχετικά με τον Ναμπούκο λοιπόν
    1) Nabucco West έχει δεχθεί εσχάτως αλλεπάλληλα πλήγματα λόγω, μεταξύ άλλων, της απόσυρσης δύο εταιρειών από το πρότζεκτ (κατά σύμπτωση και οι δύο γερμανικές, με τη μία εξ αυτών να είναι η πανίσχυρη RWE) και των δηλώσεων του βούλγαρου πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ ότι δεν τον ενδιαφέρει από πού θα έρθει το αέριο.
    2)Το Κατάρ, που στηρίζει τη συριακή αντιπολίτευση, επιδιώκει με κάθε τρόπο να κατασκευάσει αγωγό φυσικού αερίου που θα περνάει από τη Συρία και την Τουρκία, προς Ευρώπη.
    3)Το Ισραήλ θεωρεί ότι η ενεργειακή οδός Κύπρου - Ελλάδας είναι ασφαλής ως προς τη διοχέτευση του φυσικού αερίου, ενώ ταυτοχρόνως δημιουργείται εκ των πραγμάτων κοινωνία συμφερόντων με την ΕΕ.Το Ισραήλ ουδόλως θα ήθελε να είναι εξαρτημένο από έναν αγωγό που περνά μέσω Τουρκίας. Όταν το Ισραήλ δεν επιθυμεί για ευνόητους λόγους την εξάρτησή του από την Τουρκία αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για την Ελλάδα και για τον καθορισμό της ελληνικής ΑΟΖ στην περιοχή του Καστελορίζου, ώστε η μεν Τουρκία να περιοριστεί στα παράλιά της, η δε Κύπρος να συζευχθεί με την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.