9/2/13

Επιχείρηση «Αργώ» στον Βόλο για την Αντιτρομοκρατική


Πριν από τη ληστεία στον Βελβεντό έμειναν για δύο βράδια σε ξενοδοχείο του Βόλου
 Μπουρζούκος Ανδρέας κατηγορούμενος για τις δύο ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης σε Βέροια και Πτολεμαΐδα μεταφέρεται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης για τον καταλογισμό των προβλεπόμενων κατηγοριών, Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013. Οι φωτογραφίες δίνονται στη δημοσιότητα ύστερα από εισαγγελική άδεια. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΛΕΤΣΟΣ (File: 12274297.jpg )


Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

Πέντε ως έξι άτομα που συμμετείχαν στη διπλή ληστεία στον Βελβεντό διέμεναν τα δύο προηγούμενα βράδια της ληστρικής επιδρομής - έχοντας μαζί και τον οπλισμό τους - σε δύο τρίκλινα δωμάτια του ξενοδοχείου «Αργώ» στην οδό Δημητριάδος στο κέντρο του Βόλου, λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από το λιμάνι.
Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που πραγματοποιεί από το πρωί του Σαββάτου έρευνα στο ξενοδοχείο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα δύο δωμάτια νοικιάστηκαν από τον συλληφθέντα Δημήτρη Πολίτη με πλαστά στοιχεία ταυτότητας, που ανήκει σε έναν 20χρονο φοιτητή του Πανεπιστημίου της Κρήτης.
Παράλληλα, σύμφωνα με μαρτυρίες, οι νεαροί κουβαλούσαν τσάντες και σακίδια πιθανόν με όπλα. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναζητούν μαρτυρίες και στοιχεία από τις κάμερες στο σημείο αυτό προκειμένου να συνθέσουν τις κινήσεις των δραστών και να βρουν στοιχεία για τα οχήματα που χρησιμοποίησαν.
Σημειώνεται ότι τον Μάρτιο του 2011 είχε εντοπισθεί στην οδό Ελλησπόντου στον Βόλο γιάφκα της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» στην οποία εντοπίστηκαν προσφάτως τα αποτυπώματα ορισμένων από τους συλληφθέντες στον Βελβεντό. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι οι άλλοι 2-3 συμμετέχοντες στα γεγονότα στον Βελβεντό πιθανόν να αναχώρησαν από την Αθήνα την ίδια ημέρα που διέπραξαν τη ληστεία.
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.