19/2/13

Επιστολή σοκ Ταξιάρχου ε.α. για διαγραφή του από μέλος της Νέας Δημοκρατίας

ΠΡΟΣ: Νέα Δημοκρατία
          Λεωφ Συγγρού 340
          17673 Καλλιθέα
Κύριοι
Είμαι 57 χρονών, πατέρας πέντε παιδιών και από ενηλικιώσεώς μου στήριζα με την ψήφο μου το κόμμα αρχών και αξιών που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, πιστεύοντας ότι κάνω το σωστό για την πατρίδα μου, την οποία και υπηρέτησα από το χώρο των ΕΔ ως μόνιμος αξκός του ΣΞ. Με την έξοδό μου μάλιστα από την ενεργό υπηρεσία, έγινα μέλος του κόμματος μαζί με τη σύζυγό μου.
Η τρέχουσα πολιτική συγκυρία, όμως, δεν διέψευσε απλά τις προσδοκίες μου, αλλά κατέδειξε με τραγικό τρόπο τη λανθασμένη μου επιλογή, αφού τα εγκληματικά λάθη αυτών που άσκησαν εξουσία, για τα οποία και ποτέ δεν θα λογοδοτήσουν, φορτώνονται συνεχώς στις πλάτες μου και κατ’ επέκταση όλων των ανίσχυρων και εξαπατημένων Ελλήνων πολιτών, προκαλώντας τους αηδία, μένος και δοκιμάζοντας τις αντοχές τους σε όλα τα επίπεδα, μέσα σε ένα πρωτοφανές κλίμα στοχοποίησης και τρομοκρατίας.
Μέχρι τώρα έχω υποστεί σειρά περικοπών (άνω του 50% του εισοδήματός μου), οι οποίες θα συνεχισθούν με τη σχετική πάντα αναδρομικότητα (καημένο ΣΥΝΤΑΓΜΑ), κόβεται ακόμα και το πολυτεκνικό μου επίδομα, ενώ την ίδια στιγμή προκλητικά και απροσχημάτιστα προστατεύεται το ΠΟΛΙΤΙΚΟ σύστημα, με περίτεχνες νομοθετικές διατάξεις, σκόπιμες παραλήψεις, αβλεψίες, ασάφειες κλπ.
Πληρώνω φόρους μεγαλύτερους από τους χρυσοπληρωμένους βουλευτές, στους οποίους εξαιρείται έντεχνα το 75% της αποζημίωσης, διότι έτσι λέει προβλέπει το σύνταγμα,  δεν θα μπορούσε αυτό άραγε να παρακαμφτεί άμεσα με έκτακτη εισφορά, μόνο για το λαό γίνονται όλα άμεσα, έκτακτα και αναδρομικά;
Τολμάτε και αγγίζετε τον κατώτατο μισθό, τις συντάξεις του ΟΓΑ, των πολυτέκνων, τα επιδόματα πρόνοιας, ανεργίας, οικογενειακά κλπ, την ώρα που διατηρείτε για τον εαυτό σας ΔΙΠΛΕΣ και ΤΡΙΠΛΕΣ συντάξεις, κρυφές αποζημιώσεις που νομίζετε ότι δεν γνωρίζει ο λαός και συνεχίζετε να νομοθετείτε και να συμπεριφέρεστε με λογικές βολέματος ημετέρων (ΒΥΡΩΝ).
Αλήθεια το Σύνταγμα δεν επιτρέπει τη μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200 από 300, γιατί δεν ήταν αυτό το ΠΡΩΤΟ ΜΕΤΡΟ, που είναι το ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΑΣ, για να εμπνεύσετε και το δύστυχο λαό, που πηδάει απελπισμένος από τις ταράτσες και τα μπαλκόνια; αλήθεια δεν φοβάστε αυτόν τον προδομένο λαό, μόνο όταν σας σύρει στο δρόμο θ’ αντιληφθείτε ότι τον εξαθλιώσατε;
Επειδή δεν καταστρέφετε την οικογένειά μου μόνο οικονομικά, αλλά με εκθέσατε ανεπανόρθωτα για τις επιλογές μου, απέναντι στα παιδιά μου, τα οποία προσπαθώ να αναθρέψω όπως οι περισσότεροι, με πολύ μεγάλη δυσκολία, θεωρώ χρέος μου έστω και τώρα, να προστατεύσω την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ μου τουλάχιστον, κάτι το οποίο δεν αναμένω πλέον να πράξει το κόμμα σας.
Σας παρακαλώ να διαγράψετε άμεσα και οριστικά, εμένα και τη σύζυγό μου ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΝΤΡΕΚΗ, ως ουδέποτε εγγραφέντες στο κόμμα, αποστέλλοντας σχετική επιβεβαιωτική επιστολή και σας υπόσχομαι να σας πολεμήσω με την περιφρόνησή μου, την ψήφο της οικογένειάς μου, αλλά και κάθε νόμιμο μέσο, μέχρις εξαφανίσεως σας από τον πολιτικό χάρτη και αποκαταστάσεως της πραγματικής δημοκρατίας στη χώρα μου, η ψυχή και το σώμα της οποίας θεωρώ ότι κατακρεουργούνται και βιάζονται καθημερινά, μπροστά στα μάτια όλων των Ελλήνων.

Κατσαμπέκης Ευάγγελος
Λάρισα
18 Φεβ 2013

25 σχόλια:

  1. 57 χρονών και συνταξιούχος;
    Πόσες χιλιάδες Έλληνες της ίδιας ηλικίας (με πολύ περισσότερα προσόντα) είναι άνεργοι, ξέρεις φίλτατε;
    Έχεις φτιάξει ποτέ βιογραφικό, έχεις πάει σε συνέντευξη;
    Πόσες απορρίψεις έχεις βιώσει στον εργασιακό σου βίο, βολεμένος στην αγκαλιά του δημοσίου;
    Αυτές τις ιστορικές στιγμές η πατρίδα έχει ανάγκη να βάλουμε ΟΛΟΙ πλάτη και να κάνουμε υπομονή μπας και γλυτώσουμε τα χειρότερα.
    Αν μερικοί έχουν ακόμη στο μυαλό τους πελατειακές σχέσεις με κόμματα, είμαι βέβαιος ότι δεν τους χρειάζονται, ούτε τα κόμματά τους ούτε η πατρίδα.
    Καλοδεχούμενη λοιπόν η παραίτηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωκράτη
    την απάντηση θα την έχεις από μένα.
    Ο Βαγγέλης Κατσαμπέκης είναι συμμαθητής μου από την Σχολή Ευελπίδων και συγκάτοικός μου.
    Μαζί ταλαιπωρηθήκαμε επί μια τετραετία στη ΣΣΕ, με απερίγραπτα καψόνια και νίλα ως πρωτοετείς, με σκληρό διάβασμα, παράλληλα με στρατιωτική εκπαίδευση και σκοπιές και περίπολα επί τέσσερα χρόνια.
    Όταν όλοι οι νεαροί της ηλικίας μας απολάμβαναν την ελεύθερη ζωή, εμείς είμασταν κλεισμένοι επί μια τετραετία, με ελάχιστες εξόδους, δεδομένου ότι υπήρχαν και οι τεσσάρες, που σε έκλειναν Τετάρτη και Σαββατοκύριακο μέσα.
    Μετά ήλθε η περίοδος του αξιωματικού.
    Κάθε Τρίτη νυχτερινή και κάθε Παρασκευή όλη την ημέρα μέσα, συν υπηρεσίες ολονύχτιες, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.
    Συν τις ασκήσεις, τις διανυκτερεύσεις, τα χιόνια, τις βροχές, τις ευθύνες για τη ζωή τόσων ανθρώπων.
    Είναι βαρύ το όπλο και πολύ βαριά η ευθύνη να υπηρετείς την Πατρίδα.
    Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι είσαι πιστός και φιλότιμος στρατιώτης, όπως λέει και ο όρκος που δώσαμε ως ευέλπιδες και ως αξιωματικοί.
    Και ο Κατσαμπέκης ήταν ένας από αυτούς, τους ευσυνείδητους αξιωματικούς.
    Αυτοί -πρέπει να- είναι οι αξιωματικοί.
    Αψεγάδιαστοι, έχοντας να επιδείξουν μόνο αγώνες και προσφορά προς την Πατρίδα, αγώνες που δεν πληρώνονται με καμία σύνταξη και κανένα μισθό.
    Απλά, οι σαλτιμπάγκοι της "γενιάς του Πολυτεχνείου", σαν κομπλεξικοί και ανήθικοι τυχοδιώκτες που είναι, φρόντισαν σαν "ψυχροί εκτελεστές" να πλήξουν ανεπανόρθωτα στα μάτια του πλανεμένου ελληνικού λαού την εικόνα και να απαξιώσουν τους αξιωματικούς των ενδόξων Ενόπλων Δυνάμεων.
    Η απάντηση αυτή είναι δική μου.
    Ελπίζω να απαντήσει και ο Βαγγέλης.

    Σάββας Καλεντερίδης



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Very sad. We once again miss the forest for the tree. That's why the system prevails. We attack one another, and destroy any chance to build concensus. It is obvious the existing political powers represent Greece's interents. Does the army? If yes, tomorrow is too late to act...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν έχω σε τίποτε να κατηγορήσω τον Σωκράτη, επειδή έτσι τον δίδαξε το κατεστημένο. Το κατεστημένο αυτό απαξίωνε, απαξίωσε και απαξιώνει τις ΕΔ. Απλά, θα ήταν χρήσιμο, θεωρώ να μάθει και ο Σωκράτης την άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος. Σωκράτη, όταν συμμαθητές μας (εννοώ φυσικά και δικούς σου), έδιναν πανελλήνιες για είσοδο σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ, κάποιοι επέλεγαντις Στρατιωτικές σχολές για πολλούς και διαφόρους λόγους, που όμως ήταν συνταγματικά και νόμιμα κατωχυρομένοι. Όπως: 35 ετή θητεία, συνταξιοδότηση, υγειονομική περίθαλψη κ.α. Όταν λοιπόν εισέρχεσαι στη σχολή αυτή 18 ή 19 ετών, σύν 35 χρόνια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, η σούμα μας κάνει 53 ή 54 ετών ηλικία. Η νομοθέτες το εγνώριζαν...δεν είναι πουθενά παράνομοι οι στρατιωτικοί. Άν τώρα για πολλούς και διαφόρους λόγους, υπάρχει ένσταση, ας προχωρήσει το κράτος σε αναθεώρηση συντάγματος και νόμων και ας ισχύσει ότι νέο προκύψει για αυτούς που θα επιλέξουν να κάνουν σταδιοδρομία στο στρατό εκ των προτέρων. Όπως εκ των προτέρων γνώρίζαμε όλοι εμείς που επιλέγαμε τη σταδιοδρομία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΕΙΜΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΑΜΕ ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΜΑΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΙ ,ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ..ΚΑΙ ΕΓΩ ΖΗΤΗΣΑ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΜΟΥ ΠΕΡΣΥ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΩΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ,,,,,,ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ,,,ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ ΑΡΓΥΡΩ ΤΖΕΚΟΥ ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επίσης να προσθέσω εδώ, ότι δεν είναι Ελληνική πατέντα η 35ετής θητεία αλλά τουλάχιστον παγκόσμια. Και σε χώρες όπως η Γερμανία που μας κουνάει το δάχτυλο, οι Αξκοί είχαν μέχρι πρότινος (δεν γνωρίζω αν ισχύει ακόμη) δικαίωμα συνταξιοδότησης από τα 18 έτη Πραγματικής υπηρεσίας...αλλά δεν άκουσα να γκρινιάζουν γι αυτό οι "φίλοι" μας....ούτε οι ιθαγενείς εκπρόσωποί των (κοματάρχες κλπ)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είμαστε περίπου της ίδιας ηλικίας.
    Πήγα φαντάρος 28 μήνες και σίγουρα δεν επιθυμώ να απαξιώσω όσους επέλεξαν να υπηρετήσουν επαγγελματικά την πατρίδα μας, ΠΑΝΤΟΤΕ λαμβάνοντας υπόψιν όχι μόνο ότι η καθημερινότητα του στρατιωτικού είναι σκληρή αλλά και ότι σε περίπτωση πολέμου ΑΥΤΟΙ θα είναι οι πρώτοι που θα ρισκάρουν την ίδια τους τη ζωή.
    Δεν δέχομαι όμως την πελατειακή σχέση ανάμεσα στους κάθε τύπου αμοιβόμενους από το δημόσιο και τα πολιτικά κόμματα.
    Προσωπική άποψη είναι ότι δεν θα έπρεπε καν να επιτρέπεται.
    Ήθελα όμως να τονίσω, σε όσους δεν έχουν ποτέ τους βιώσει την ανεργία ότι ΑΛΛΟ είναι να έχεις μειωμένα εισοδήματα και ΑΛΛΟ να μην έχει καθόλου.
    Το νούμερο των 2.000.000 είναι πραγματικό, πραγματικότατο. 400.000 οικγένειες δεν έχουν ΚΑΘΟΛΟΥ ειδόδημα και ζούν από τη σύνταξη του παππού και με δάνεια από συγγενείς και φίλους.
    Έχω γνωστούς ζευγάρι γιατρών που είναι ΚΑΙ οι δύο άνεργοι, με δύο παιδιά. Έχω φίλο που ξόδεψε 200.000 ευρώ για να τελειώσει το Χάρβαρντ και μετακομίζει πίσω στην Αμερική για μια καινούργια αρχή στα 55 του, πουλώντας το σπίτι του για ένα κομμάτι ψωμί.
    Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις για τουλάχιστον 2 γενιές, δεν θέλω όμως να φανταστώ την Ελλάδα εκτος ευρώ και πιστέψτε με ξέρω τι λέω, κάνω αυτή τη δουλειά κοντά 30 χρόνια.
    Συγνώμη για την πολυλογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Την καλησπέρα μου προς τους φίλους του ιστολογίου,είχα λίγο καιρό να γράψω,αλλά είχα κάποιες υποχρεώσεις.

    Πρώτον,για τα περί κόμματος,με όλο το σεβασμό,σας λέω το γνωστό,ότι οι μαλακίες πληρώνονται,όλων μας.

    Δεύτερον,στον φίλο Σωκράτη θέλω να πώ τα εξής: Είμαι ένας νέος,ο οποίος απασχολείται αποκλειστικά στον ιδιωτικό τομέα,δεν μισθοδοτούμαι απο το δημόσιο,όχι ότι το θεωρώ κακό,απλά να μη θεωρήσεις ότι ανήκω σε κάποια κατηγορία που έθιξες.

    Απορώ πως και δεν αναφέρει κανείς μέχρι στιγμής το γεγονός ότι κάποτε,σε παρακαλούσαν να μείνεις μόνιμος στο στρατό γιατί πολύ απλά ήταν ελάχιστοι εκείνοι που ήθελαν να σταδιοδρομήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις.Το ίδιο εξ όσων γνωρίζω ίσχυε και στην αστυνομία.

    Όταν λοιπόν στον ιδιωτικό τομέα έβγαζε ο κόσμος πολλαπλάσια,οι αξιωματικοί που αναφέρεις,οι οποίοι ήταν άκρως απαραίτητοι στην πατρίδα,κανένας δεν έλεγε κουβέντα για τις αμοιβές των ανθρώπων αυτών,όπως φυσικά και ελάχιστοι ενδιαφέρονταν να ακολουθήσουν την ίδια καριέρα.

    Επίσης,εγώ στον ιδιωτικό τομέα μπορεί να φτάσω σε μεγαλύτερη ηλικία για να συνταξιοδοτηθώ,αλλά θα έχω τα μισά ένσημα,ίσως και κάτι παραπάνω σε σχέση με κάποιον που απο την ηλικία των 20 μέχρι και τη συνταξιοδότηση κολλούσε κάθε ημέρα σχεδόν ένσημα.

    Το συνταξιοδοτικό μετράει κυρίως τον αριθμό των ενσήμων και όχι της ηλικίας.

    Αν ήταν τόσο καλή η ζωή του στρατιωτικού,ΤΟΤΕ,θα ενδιαφέρονταν πολλοί περισσότεροι να ακολουθήσουν την καριέρα αυτή.

    Το μοναδικό που δεν μπορώ να κατανοήσω,και το θεωρώ λάθος μεγάλο,είναι το θέμα του εφάπαξ,σε όποιον και αν δίνεται.

    ΥΓ
    Η ζημία που προκάλεσαν,και συνεχίζουν ακόμη,τα κόμματα στις Ένοπλες Δυνάμεις,είναι κατά τη γνώμη μου μείζον ζήτημα,το οποίο πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. skal (2:00μμ): "Απλά, οι σαλτιμπάγκοι της "γενιάς του Πολυτεχνείου", σαν κομπλεξικοί και ανήθικοι τυχοδιώκτες που είναι, φρόντισαν σαν "ψυχροί εκτελεστές" να πλήξουν ανεπανόρθωτα στα μάτια του πλανεμένου ελληνικού λαού την εικόνα και να απαξιώσουν τους αξιωματικούς των ενδόξων Ενόπλων Δυνάμεων."

    skal, είναι πολύ άσχημο το συναίσθημα να σε απαξιώνουν χωρίς να σε ξέρουν καν. Και ο μεν κ. Κατσαμπέκης έχει χίλια δίκια ο άνθρωπος, όπως και τόσα εκατομμύρια συμπολίτες μας. Από την άλλη πλευρά, αυτοί που δίνουν το σύνθημα τής απαξίωσης τη δουλειά τους κάνουν κι αυτοί, καμμιά δουλειά δεν είναι ντροπή (ή μήπως είναι;). Και μιλάω πρώτα απ' όλα για τα ΜΜΕ και τούς "διαμορφωτές τής κοινής γνώμης". Τα ΜΜΕ τού Μπόμπολα και τού Ψυχάρη και τού Βαρδινογιάννη και τού Αλαφούζου και και και...

    Δεν πρόκειται μόνο για τούς στρατιωτικούς. Οι "τεχνικές" ΔΝΤ και το δόγμα τού ΣΟΚ παντού εφαρμόζονται με τον ίδιο τρόπο, την ίδια συνταγή: "ενοχοποιήστε όλο το λαό, τρομοκρατήστε, παραλύστε κάθε αντίδραση και όποιοι πάνε να αντισταθούν ή και απλά να διαμαρτυρηθούν, συκοφαντήστε τους με κάθε τρόπο, ακόμα και με δολοφονία χαρακτήρων". Έτσι δεν γίνεται συνέχεια, 3 χρόνια τώρα; Δεν άφησαν εργαζόμενο για εργαζόμενο και επαγγελματικό κλάδο για επαγγελματικό κλάδο που να μην τον απαξιώσουν και συκοφαντήσουν. Θα κόλωναν στους στρατιωτικούς;

    Αυτό είναι το σύστημα με τα παπαγαλάκια του φίλε και έτσι πολεμάει όποιον δεν υποκύπτει, όπως καλή ώρα ο κ. Κατσαμπέκης. Και δυστυχώς έχει εθίσει και πολύ κόσμο στην απαξίωση τών άλλων. Κάπου παρασύρθηκες κι εσύ χαρακτηρίζοντας τη γεννιά τού Πολυτεχνείου "κομπλεξικούς ανήθικους σαλτιμπάγκους" κλπ. Λες και ο Αλαφούζος, ο Μπόμπολας, ο Βαρδινογιάννης, ο Ψυχάρης κλπ είναι η γεννιά τού Πολυτεχνείου! Σίγουρα, κάθε γεννιά έχει τούς σάπιους της, όπως ο κάθε Λαλιώτης, ο κάθε Παπουτσής, η κάθε Τρέμη, η κάθε Δαμανάκη και αρκετοί ακόμα. Πλην όμως η γεννιά τού Πολυτεχνείου ήταν πολλές χιλιάδες νέα παιδιά που μέσα σε συνθήκες φασισμού όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στα τανκς. Και το πλήρωσαν ακριβά με πολύ ξύλο, διώξεις, βασανιστήρια, ακόμα και με τη ζωή τους ορισμένοι. Πόσοι από όλους αυτούς έγιναν "κάποιοι"; Πολύ λίγοι, κατά κανόνα οι πιο επιτήδειοι που εξαργύρωσαν τη δράση τους και με το παραπάνω.

    Οι υπόλοιπες χιλιάδες τής γεννιάς τού Πολυτεχνείου ακολούθησαν τη δική τους ταπεινή πορεία, μακριά από τα φώτα τής δημοσιότητας, ξεχασμένοι αλλά και αξιοπρεπείς, χωρίς να επιδιώξουν να εξαργυρώσουν τίποτα. Όταν λοιπόν εξ αιτίας τής άδικης επίθεσης που δέχτηκε ο συμμαθητής σου, πέφτεις κι εσύ στην ίδια παγίδα και χρακτηρίζεις εκείνη τη γεννιά συλλήβδην ως ανήθικους σαλτιμπάγκους κλπ, απλά αναπαράγεις αυτό που καυτηριάζεις και που ονομάζεται "κοινωνικός αυτοματισμός" και που χωρίς αυτόν δεν μπορεί να τσουλήσει κανένα μνημόνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ συνάδελφε,
    Συγχαρητήρια για την γενναία επιστολή σου που εκφράζει την συντριπτική πλειοψηφία των γενναίων Ελλήνων Αξιωματικών. Σε περιμένουμε στον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ για να αγωνιστούμε για την σωτηρία της Πατρίδος που καταστρέφεται.
    Δημήτρης Βαλασίδης
    Αξιωματικός (ΠΖ) εα- Οικονομολόγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πιγκουίνε
    όπως έγραψα παραπάνω, είμασταν επί δυο χρόνια συγκάτοικοι με τον Κατσαμπέκη και δεν ήξερα τι κόμμα ψηφίζει, ούτε αυτός για μένα.
    Γιατί υπηρετούσαμε την Πατρίδα και τίποτε και κανέναν άλλο.
    Η απαξίωση έγινε από τη γενιά του Πολυτεχνείου, που καβάλησε το καλάμι και κατέστρεψε τη χώρα.
    Ενώ από την άλλη πλευρά, η γενιά του 1940, που έχασε τα πόδια της στα βουνά της Ηπείρου, ποτέ δεν ζήτησε και δεν εξαργύρωσε τίποτα.
    Κιας άφησαν τα κορμιά τους στα χιονισμένα βουνά.
    Δεν μιλώ για την Αντίσταση και τον ασωτερικό πόλεμο, γιατί εκεί η κατάσταση μπλέκει.
    Ενώ οι υποτιθέμενοι αγωνιστές του Πολυτεχνείου, καβάλησαν το καλάμι και γ---αν τη χώρα.
    Ο Μπόμπολας, ο Βαρδινογιάννης και όποιος άλλος, είχαν ως πάτρονές τους επί δεκαετίες και έναν, τουλάχιστον, "ήρωα" του Πολυτεχνείου.
    Χωρίς αυτούς θα ήταν ένα τίποτα.
    Σωκράτη, δεν αμφιβάλλω ότι υποφέρει ο κόσμος και είμαι αλληλέγγυος προς κάθε Έλληνα που περνάει δύσκολα.
    Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα αφαιρούμε το δικαίωμα από τους άλλους να μιλούν και να διεκδικούν του δίκιο τους.
    Χρήστο χάθηκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. skal, ο.κ. φίλε, δεν έχει νόημα να συνεχίσω επ' αυτού. Απλά προσπάθησα να σού πω ότι κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Το ίδιο ισχύει και για τη γεννιά τού '40. Το γεγονός ας πούμε ότι μετά τον πόλεμο οι μισοί τής γεννιάς τού '40 σκότωναν και έκαιγαν (με ναπάλμ) τούς άλλους μισούς και στη συνέχεια τούς βασάνιζαν για πολλά χρόνια στα Μακρονήσια, δεν αναιρεί καθόλου το γεγονός ότι το '40 πολέμησαν γενναία.

    Από 'κεί κι έπειτα, βλέπω ότι υπάρχει μιά εμμονή με το Πολυτεχνείο. Τελικά καταλαβαίνω ότι αυτό που κυριαρχεί στον μέσο συντηρητικό, είναι το αίσθημα "να συντηρήσουμε αυτό που έχουμε". Και γι αυτό θέλουμε "σταθερότητα" με κάθε θυσία. Σίγουρα, ενέργειες σαν τού Πολυτεχνείου, όπου ένα κύμα από νέα παιδιά αψήφισαν το στρατό (τής χούντας) και τα τανκς του και διατάραξαν τη σταθερότητα ("ησυχία, τάξη κι ασφάλεια" το λέγανε τότε) ξένισε τούς περισσότερους συντηρητικούς και γι αυτό η δεξιά ήταν απούσα από το Πολυτεχνείο. Και ποτέ δεν το χώνεψε έκτοτε. Εντάξει, καθένας και με την άποψή του στο τέλος - τέλος.

    Πλήν όμως, αυτοί που κατέστρεψαν την Ελλάδα (και την Κύπρο το '74) έχουν ονοματεπώνυμα: Καραμανλής (ο εθνάρχας), Αντρέας, Μητσοτάκης, Σημίτης και ΣΙΑ. Δεν θυμάμαι κανένα από αυτά τα ρεμάλια να είναι στο Πολυτεχνείο... Όσο για τούς Βαρδινογιάννηδες, τούς Μπόμπολες, τούς Λάτσηδες κλπ, απ' ότι ξέρω δεν είχαν ντόπιους πάτρωνες. Απεναντίας, αυτοί ήταν και είναι οι πάτρωνες τού κάθε Σημίτη, τού κάθε Σαμαρά, τού κάθε Γιωργάκη, τής κάθε Όλγας κλπ. Και τώρα που ο ένας πυλώνας τού αμαρτωλού συστήματός τους (ΠΑΣΟΚ) έχει καταρρεύσει, έχουν πέσει όλοι μαζί να στηρίξουν τον άλλο που τούς απέμεινε (ΝΔ). Και επειδή δεν ελέγχουν τον ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερά, τούς συκοφαντούν συνέχεια. Για να μην αποκτήσουμε ποτέ αριστερή κυβέρνηση και "χάσουμε τα κεκτημένα". Μόνο που οι νταβατζήδες έχουν κάθε συμφέρον να το κάνουν αυτό γιατί είναι άπληστοι και θέλουν κι άλλο φαγοπότι (ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, κλπ).

    Ο απλός συντηρητικός τι συμφέρον έχει; Στην πράξη κανένα, απλά έχει μυωπική αντιμετώπιση της πραγματικότητας. "Όσο έχω εγώ να τρώω" σού λέει "όλα καλά". Δεν πά να πεθαίνει κόσμος, να λιμοκτονεί, να απολύεται, εμείς να είμαστε καλά και να συντηρούμε αυτά που έχουμε! Μόνο που στην πραγματικότητα δεν έχει τίποτα. Γιατί τα τροϊκανά αφεντικά που αποδέχτηκε στο κεφάλι του και οι τραπεζίτες τώρα θα τού φάνε κι αυτά που (νομίζει ότι) έχει, ακόμα και το σπίτι του. Αυτοί θα τού τα πάρουν και όχι τα κομμούνια. Δεν πειράζει, ας πρόσεχε. Και φυσικά, παραδείγματα σαν τής εξέγερσης τού Πολυτεχνείου πάντα θα τον φοβίζουν, ακόμα κι όταν η τράπεζα ή η εφορία θα τού παίρνει το σπίτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πιγκουίνε
    στην ΑΘήνα υπάρχει "βαθύ κράτος".
    Είναι το κατεστημένο που δημιουργεί μύθους και ήρωες.
    Αυτό το κατεστημένο δημιούργησε το μύθο του Πολυτεχνείου και εννοώ ότι του έδωσε διαστάσεις μεγαλύτερες από αυτές που είχε.
    Είμαι σε θέση να ξέρω ότι στο Κίνημα του Ναυτικού αλλά και στο Πολυτεχνείο έβαλε το χεράκι του ο Ιωαννίδης, για να εκτοπίσει τον Παπαδόπουλο, να εδραιωθεί στην εξουσία και να ξεπουλήσει την Κύπρο.
    Άλλωστε, το Κίνημα του Πολυτεχνείου στην Ουσία χάθηκε μετά το Νοέμβριο του 1973.
    Αν ήταν ένα αυθεντικό αντιστασιακό κίνημα, την επομένη του Πολυτεχνείου θα ήταν παρόν στα πολιτικά πράγματα της χώρας, θα παρακολουθούσε τις εξελίξεις και θα απέτρεπε τον Ιωαννίδη από το ππροδοτικό πραξικόπημα της Κύπρου.
    Πού ήταν αυτό το Κίνημα όταν οι προδότες προετοίμαζαν τη θυσία της Κύπρου;
    Όμως αυτά δεν τα λέει κανείς, γιατί υπάρχει η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ της λεγόμενης γενιάς του Πολυτεχνείου.
    Αυτές είναι πικρές αλήθειες, που δεν τις πιάνει στο στόμα του κανείς.
    Όσο για τον συντηρητισμό και την επαναστατικότητα, περίμενε τα άρθρα μου της Παρασκευής και της Κυριακής.
    Αυτο ακριβώς είναι το θέμα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Aγαπητέ Σωκράτη,
    κατ’αρχήν νομίζω ότι με αδικείς κατάφορα κάνοντας λόγο για πελατειακές σχέσεις, έκανα μια αξιοπρεπή εργασία (ο καθένας μπορεί να την επιλέξει) από την οποία έζησα την οικογένειά μου, ψήφιζα στις εκλογές όπως όλοι ένα κόμμα και πέραν αυτού ουδέν, εντάχθηκα ως απλό μέλος στη ΝΔ, μετά την αποστρατεία μου, που είναι το μεμπτό που εγώ δεν κατανοώ;
    Όσα γράφω στην επιστολή μου κάλλιστα θα μπορούσαν να γραφούν από εσένα, το γείτονά σου, το φίλο σου, τον καθηγητή, τον ελεύθερο επαγγελματία κλπ, για τον απλούστατο λόγο, ότι καυτηριάζω το πολιτικό κατεστημένο, που ενώ ζητάει βαριές θυσίες από όλους μας, αυτό κάνει βίο ανθόσπαρτο και προπάντων δεν θα λογοδοτήσει ΠΟΤΕ, το κατάλαβες αυτό, ΠΟΤΕ!!!!!!
    Σε λάθος κατεύθυνση λοιπόν κοιτάς και λάθος θήραμα πυροβολείς, αυτοί που τα έφαγαν και κατέστρεψαν τη χώρα, είναι ακόμα εκεί που ήταν τόσα χρόνια και γελάνε μαζί μας, που λοξοκοιτάμε ο ένας τον άλλον (τι δουλειά έκανες, πόσα έπαιρνες, πως διορίστηκες, πότε βγήκες στη σύνταξη κλπ), χωρίς να καταλαβαίνουμε ότι στο τέλος θα μας εξοντώσουν όλους ανεξαιρέτως.
    Προσωπικά πιστεύω ότι τούτη την ώρα έκανα αυτό που νομίζω σωστό (επώνυμα και επίσημα), όταν πράξεις και εσύ κάτι ανάλογο με το δικό σου κόμμα ή πολιτικό χώρο (και μη μου πεις ότι δεν έχει ευθύνες ο δικός σου χώρος), τότε νομίζω ότι θα έχουμε βάλλει πραγματικά πλάτη, για την προάσπιση της ουσιαστικής δημοκρατίας στη χώρα μας και του λαού μας, που καταδυναστεύονται από μια κλειστή κάστα εξουσίας.

    Ε. Κατσαμπέκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ Βαγγέλη,
    Σαν μορφωμένος, αυτοπειθαρχημένος (λόγω τους στρατεύματος) και, προφανώς έξυπνος, άνθρωπος περίμενα πιό "κρύο" μυαλό και στρατηγική σκέψη από εσένα.
    Το μόνο που μπορεί στο μυαλό μου να δικαιολογήσει τη στάση σου είναι η άγνοια του πόσο κοντά φτάσαμε το περασμένο καλοκαίρι να γυρίσει η Ελλάδα σε χρόνια που, ενδεχομένως, κανένας ζωντανός Έλληνας δεν έχει βιώσει.
    Έχεις μια χώρα με 4 εκατ. συνταξιούχους, 1 εκατ. (άμεσους και έμμεσους) Δ.Υ., χρέος 320 δισ. (μετά το κούρεμα του PSI των 110 δισ), τρέχον έλλειμμα 15-18 δισ. και ένα διαλυμένο ιδιωτικό τομέα 3 εκατ. μαζοχιστών (το 1 εκατ, με μπλοκάκι και μηδαμινή φοροδοτική ικανότητα) που δεν μπορεί να πληρώσει ΦΠΑ, γιατί δεν μπορεί να πουλήσει, να εισπράξει και ούτε καν να εισάγει (οι ξένοι δεν δέχονταν μέχρι πρόσφατα καμμία εγγυητική ελληνικής τράπεζας), εν ολίγοις στα όρια της απόλυτης πείνας και...
    μου μιλάς για το τί είναι ηθικό ή δίκαιο και τί δεν είναι;
    Ποιός θα πληρώσει τις συντάξεις και τα άλλα έξοδα του κράτους, λεφτά δεν υπάρχουν, τα ομόλογα των τραπεζών και των ταμείων έχουν αξία ταπετσαρίας.
    Να σου πώ εγώ λοιπόν...
    ΟΛΟΙ είμαστε χαμένοι, ΟΛΟΙ, απλά πολλοί από εμάς ντρέπονται να παραδεχθουν στον περίγυρό τους την πραγματική τους κατάσταση.
    Διαμαρτύρεσαι για τις περικοπές, πονάς και αισθανεσαι ότι αδικείσαι.
    Με αυτήν την έννοια ΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ σήμερα δεν αισθάνεται πηδημένος;
    Ξέρω επιχειρηματία με δύο εργοστάσια και 2-3 άλλες εταιρίες που είχε πάνω από 1500 άτομα προσωπικό που σήμερα έχει κάνει γραφείο ΜΕΣΑ στο σπίτι του γιατί δεν έχει ούτε 300 ευρώ να νοικιάσει ένα γραφειάκι. Τι νομίζεις ότι αισθάνεται αυτός;
    Πολλά παραδείγματα, πολλές ιστορίες δυστυχίας και μάλιστα απότομης, τα πάνω κάτω σε χρόνο dt.
    Εδώ μπαίνουν 2 θέματα.
    1. Ποιός φταίει
    2. Τι πρέπει να κάνουμε στο μέλλον (ρεαλιστικά όμως όχι αηδίες)
    1. Ποιός φταίει. Κυρίως το πασόκ και ο λαός του, το πασόκ που από το 1981 εξαργύρωνε θέσεις εργασίας στο δημόσιο έναντι ψήφων επί πολλά χρόνια. Το ίδιο έκανε η Ν.Δ. αλλά σε πολύ μικρότερη κλίμακα, δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Επίσης φταίνε και οι Γαλλογερμανοί που, προφανώς λόγω έλλειψης εμπειρίας μας άφησαν να παίρνουμε ανεξέλεγκτα δάνεια με ψεύτικα στατιστικά επί 9 χρόνια.
    2.Τι μπορούμε να κάνουμε; Τίποτε παρά να νοικοκυρέψουμε το σπίτι μας. Δηλ μείωση του κόστους του κράτους και προσπάθεια να ξαναφτιάξουμε από την αρχή την παραγωγή, δηλ. τον υγιή ιδιωτικό τομέα. Οι Γαλλογερμανοί έχουν τεχνογνωσία και θέλουν να βοηθήσουν αλλά το κακομαθημένο τέρας (πχ. δάσκαλοι που εργάζονται 18 ώρες την εβδομάδα ανθίσταται).
    Είναι η τελευταία μας ευκαιρία, πίστεψέ με, η οικονομία δεν σηκώνει αμπελοφιλοσοφίες και τσαρλατανισμούς.
    Πέρυσι οι Γερμανοί ήθελαν να μας διώξουν, δεν τους άφησαν οι Αμερικανοί, που είχαν εκλογές μπροστά τους. Δεν χρειάζεται νομίζω να σου πώ τι θα σήμαινε έξοδος από το ευρώ, τόσο για το τρέχον εισόδημά σου, όσο και για την αξία της περιουσίας σου. (Πχ στη Σερβία η σύνταξη γνωστού μου μεγαλογιατρού είναι το ισόποσο των 130 ευρώ)
    Θα συμφωνήσω μαζί σου ως προς τα κόμματα. Ο Σαμαράς προσπαθεί αλλά πρώτον πολλά στελέχη του είναι τεμπέληδες, παρτάκηδες και μπάζα, δεύτερον, ο ίδιος δεν ξέρει πολιτική επικοινωνία (πχ. άν ήμουν στη θέση του θα μείωνα τους βουλευτικούς μισθούς μαχαίρι - δεν είναι όμως εύκολο, και για να μην τον αδικώ, είδες φαντάζομαι τις ομαδικές παραιτήσεις 500 νεοδημοκρατών της Βουλής τον Δεκέμβριο μόλις πήγε να τους μειώσει τις υπέρογκες αμοιβές τους).
    ΔΕΝ είναι εύκολο να κρατάς ισορροπίες ειδικά όταν δεν υπάρχει χρόνος.
    Πάντως όλοι ΑΥΤΟΙ που είναι στην κλειστή κάστα εξουσίας είναι ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ, οι γερμανοί ΔΕΝ καταλαβαίνουν από τέτοια.
    Έχω μάλιστα την εντύπωση ότι σύντομα θα έχουμε τη μάχη των μαχών ανάμεσα στους ξένους από τη μιά και τους καναλάρχες και τους πολιτικούς-υπαλλήλους τους από την άλλη.
    Εύχομαι να μην νικήσουν οι δεύτεροι γιατί αυτό θα είναι το τέλος.
    Καλή δύναμη και συγνώμη αν σε στενοχώρησα, απλά ήθελα να τονίσω ότι άλλοι είναι σε χειρότερη κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλά τα λες κυριε Διοικητά. Εμείς μόνο ξερουμε τι περνάμε.
    Αυτός που υπηρέτησε μαζί σου στην Πυλώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μηδεν ανοχη απεναντι στην ξεφτιλισμενη νοοτροπια του προοδευτικου ζητιανοτζαμπατζη.

    Εαν η κοινωνια δεν απαλλαγει απο την Αριστεροφασιστικη Θολοκουλτουρα, θα συνεχιζουμε την διαχρονικη μας αυτοκαταστροφη.

    Ευτυχως που εχουμε αυτην την κυβερνηση, και την τροικα, παρολα τα λαθη.

    - Γ. Καισαριος, Γιατί φταίει η αριστερά... για τα πάντα!
    http://www.capital.gr/news.asp?id=1559702

    - Ά. Γεωργιαδης - ΑΛΗΤΕΣ ΣΤΟΠ = Ανάπτυξη 18Feb13
    http://www.youtube.com/watch?v=3CAp0RkxkZY

    - Η ενοχική Δεξιά, ο Μουρούτης, ο Άδωνις, ο Βορίδης, ο Φαήλος και ο Σίμος!!!
    http://www.rightnews.gr/blog/2013/02/19/η-ενοχική-δεξιά-ο-μουρούτης-ο-άδωνις-ο/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εγώ σαν απλός παρατηρητής θα πω κανά δυο – τρία (πέντε!) πραγματάκια. Αν έχω λάθος όποιος έχει την καλοσύνη ας με διορθώσει.

    Πρώτον να πω ότι είναι καλύτερο να σου κόψουν το 50% της σύνταξης παρά το 100% του μισθού, όπως έγινε με εμένα προσωπικά αλλά και με 1.5 εκτ. Έλληνες οι οποίοι δούλευαν εξίσου σκληρά. Το πιο αποκαρδιωτικό δε, δεν είναι η ανεργία αλλά το μέλλον σου που βλέπεις κάθε μέρα να καταστρέφεται.

    Δεύτερον, δεν δικαιολογείται η μία κοινωνική ομάδα να στρέφεται ενάντια της άλλης. Ειδικά τώρα που ο κοινωνικός ιστός είναι έτοιμος να διαλυθεί. Αλλά και η κάθε κοινωνική ομάδα οφείλει να μην είναι προκλητική απέναντι στις άλλες. Εμείς σαν Έλληνες έχουμε βαθιά στις ρίζες μας, φυτεμένο τόσο το ένστικτο της επιβίωσης όσο και της αλληλεγγύης, της φιλοξενίας. Όταν το ανακαλύψουμε ξανά τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα.

    Τρίτον, αναρωτιέμαι πόσες φορές ακόμη στην ζωή μου θα διαβάζω για τον εμφύλιο, την χούντα και το παρελθόν. Γεννήθηκα αργότερα και όμως με στοιχειώνουν κάθε μέρα. Τι πρέπει να γίνει για να σταματήσει αυτή η αναμόχλευση? Καλό είναι να γνωρίζουμε τις ρίζες μας, την ιστορία μας. Να μαθαίνουμε από αυτήν, να κρατάμε τα σωστά και χρήσιμα και να αποβάλουμε τα εσφαλμένα. Εμείς κάνουμε το αντίθετο. Προσπαθούμε να αναβιώσουμε το ’46 και το ΄67? Τόσο έχει σαπίσει ο λογισμός μας?

    Τέταρτον, αυτός ο τόπος δεν θα δει άσπρη μέρα μέχρις ότου κατανοήσουν οι Έλληνες ότι ένοχοι για την κατάντια της χώρας δεν είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, αλλά όλο το πολιτικό σκηνικό. Εξουσία ασκείς και όταν δεν βρίσκεσαι στην κυβέρνηση. Π.χ. όταν αρχηγοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκονται πάνω σε τρακτέρ ή μπροστά στις πύλες λιμανιών δήθεν για προάσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης. Όταν βουλευτές πρωτοστατούν σε καταλήψεις και προτρέπουν σε κατάλυση του συντάγματος. Μετέπειτα βέβαια κάνουν τις πάπιες. Ο λαός φέρει την ευθύνη για το ποιος τον κυβερνά. Μην το ξεχνάμε αυτό. Δεν μας τους φέρανε με το ζόρι, εμείς τους βγάλαμε.

    Πέμπτο, καλό είναι κάποτε να πούμε και την αλήθεια γύρω από τον στρατό. Η «ιερή αγελάδα» πρέπει να βγάλει από πάνω της το σήμα «Don’t touch». Τα ρουσφέτια δεν γίνονται μόνο από πολιτικούς στο στράτευμα. Χρειάζονται και άτομα από μέσα. Και αυτά τα άτομα είναι πολλά, πάρα πολλά δυστυχώς. Η σημαντικότερη ένδειξη είναι ότι κανείς αξιωματικός δεν διαμαρτύρεται για τίποτα επίσημα. Μόνο μερικοί απ’ όσους αποστρατεύονται λένε κανά δυο. Το παράδειγμα της Πορτογαλίας φαντάζομαι δεν θα το δούμε να παίρνει σάρκα και οστά στην Ελλάδα. Ας το παραδεχτούμε επιτέλους, ο στρατός είναι το ίδιο κομματοκρατούμενος όπως και οτιδήποτε άλλο κρατικό στην Ελλάδα. Θέλετε κύριοι αξιωματικοί να δείτε άσπρη μέρα? Σταματήστε να γλύφετε το πολιτικό κατεστημένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ὑπάρχει ἕνα καλὸ βιβλίο:
    «Ἡ νεοελληνική φαυλοκρατία» τοῦ Βαγγέλη Κοροβίνη ἀπὸ τὶς ἐκδόσεις Ἁρμός.
    Καλὸ θὰ ἦταν κάποιοι νὰ τὸ διαβάσουν. Πρόκειται περὶ τῆς ἱστορικῆς πορείας τοῦ πολιτικοῦ συστήματος στὴν Ἑλλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  20. Οι αγύρτες της πολιτικής προσωποβλεψίας ξανακτυπούν. Και αυτή τη φορά τη καρδιά του θύματος. Τις Ένοπλες Δυνάμεις. Τα όρνεα αυτά της πολιτικής κατά το δοκούν, αφού εξαθλίωσαν πρώτα πρώτα όλους τους Έλληνες, αργά αλλά σταθερά και βάση οργανωμένου σχεδίου, αφού επί δεκαετίες άλωσαν την ηγεσία του στρατεύματος, τόσον ηθικά αλλά όσο και επιχειρησιακά, με την μέθοδο των ανταλλαγμάτων, (θέλεις δεν θέλεις πρέπει να ‘‘βαφτείς’’ με κάποιο χρώμα για να πάρεις τα επόμενα γαλόνια-θέσεις-αρχηγία), ξεσκίζουν τώρα την σάρκα και με τσεκούρια κόβουν τον θώρακα για να βγάλουν την καρδιά του απλού στρατιωτικού (από λοχία μέχρι ταγματάρχη) και να την ρίξουν στα ίδια τα θύματά τους, με τον αντικειμενικό και απόλυτο στόχο αυτοί (τα θύματα) να σκοτώνονται αναμεταξύ τους για ένα ‘‘μεζέ’’. Το διαίρει και βασίλευε, όχι μόνο στις τάξεις των αστών, αλλά και στο ‘‘εκλεκτό’’ κομμάτι, που ακόμα φοβόνται, στο Στρατό, τις ΕΔ της χώρας.
    Είναι η τελευταία πράξη, μιας τραγωδίας που ξεκίνησε στα χρόνια της μεταπολίτευσης και ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες του ‘‘σωτήριου’’ έτους 2012 μΧ.

    Το σχέδιο που κατεργάζονται σήμερα και αναμεταδίδουν όλα τα φερέφωνά τους ΜΜΕ, έχει λέει στόχο, οι νέες περικοπές των Ένστολων, να αφορούν ΜΟΝΟ τους μάχιμους!!!!!!!!!!!!
    Μπορεί να συλλάβει ανθρώπινος νους, το μέγεθος ενός τέτοιου μέτρου;;;;;;
    Ο μάχιμος για να είναι μάχιμος, έχει την απόλυτη ανάγκη της ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ. Όπως αυτή και αν εκφράζεται. Είτε μέσα από γραφιάδες, είτε μάσα από μαγείρους, είτε μέσα από αποθηκάριους, είτε μέσα από συντηρητές (εγκαταστάσεων, μεταφορικών μέσων, όπλων, συσκευών και εργαλείων κλπ), είτε μέσα από ραφειάδες, σιδερόστριες, πλήστριες, κουρείς κλπ, είτε μέσα από υγειονομικούς, ιατρούς κλπ, είτε…είτε….γαμώτο κέρατό μου, ξέρουν τι σημαίνει ΣΤΡΑΤΟΣ;;;;; Τι επιδιώκουν;;; Να φέρουν την διχόνοια ΜΕΣΑ στο στράτευμα;;;;.

    Δημιουργούν το απόλυτο εργαλείο της διάλυσης του στρατεύματος. Τις ταξικές διαφορές κατ’ όνομα και ουσία. Αυτοί δεν είναι μόνο ΠΡΟΔΟΤΕΣ, δεν είναι μόνο ΑΛΗΤΕΣ, δεν είναι μόνο ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ, δεν είναι μόνο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ, αλλά και κακοί θεατρίνοι μιας στημένης παράστασης με τους ίδιους να είναι και οι θεατές και οι πρωταγωνιστές του ΚΩΛΟΥ.

    Η αγανάκτηση και η οργή μου ξεπέρασε πλέον κάθε όριο. Μη σπεύσετε να με χαρακτηρίσετε ταξικά, ότι δηλαδή τα λέω αυτά γιατί δεν ήμουν/είμαι μάχιμος, διότι θα κάνετε ένα ακόμη λάθος. Ήμουν/είμαι ΜΑΧΙΜΟΣ και γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει στρατός χωρίς ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ. Τότε θα ήμουν εγώ ο πρωταγωνιστής στο θεατρικό έργο ‘Ο Μάχιμος του Κώλου’!!!

    Ξυπνήστε ρεεεεεεέ…να χέσω τα οικονομικά και την οικονομία σε μια χώρα που δεν έχει ΣΤΡΑΤΟ.

    Δεν με ενδιαφέρει πλέον πόσα παίρνω και αν θα ξαναπληρωθώ, αφού ο πολίτης συνάνθρωπός μου πεινάει και υποφέρει, με ενδιαφέρει μόνο να του παρέχω την προστασία (Ασφάλεια και Ειρήνη) που είναι ΑΝΑΓΚΑΙΑ για να συνεχίσει να ελπίζει, για να βρει το κουράγιο να αντιδράσει.
    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ λοιπόν να κόψετε και άλλα χρήματα από τους ένστολους, ΚΟΦΤΕ ΤΑ από ΟΛΟΥΣ, κι ακόμα ακόμα ΚΟΦΤΕ ΤΑ ΟΛΑ. Αλλά μη δημιουργήσετε αυτό το ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑ της μισθολογικής έριδας των μάχιμων από τους μη μάχιμους!

    Βαλσαμής Π. Γεράσιμος
    Ασμχος εα.
    28η σειρά ΣΤΥΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μπήκα στον πειρασμό να γράψω, λοιπόν αγαπητέ Σάββα άλλο η γενιά του πολυτεχνείου -δηλαδή οι σημερινοί 55άρηδες έως 65άρηδες - και άλλο το ''πολυτεχνείο''. Είσαι της γενιάς του πολυτεχνείου ηλικιακά και μην το ξεχνάς. Δεύτερον πίστευα ότι αυτά που γράφονται στον ινφογνώμονα έχουν ανάλογους αναγνώστες δηλαδή με κάποιο στοιχειώδες μυαλό. Εν τούτοις μπαίνει ακόμα και σήμερα σαν θέμα το έργο του στρατιωτικού σε σχέση με τον ιδιωτικό υπάλληλο κτλ. Ειδικά για τους στρατιωτικούς δεν θα έπρεπε να μιλάει κάποιος για το έργο τους και τη ζωή τους, το ίδιο και για τους εργαζόμενους -άνεργους, διότι ο κανίβαλος δεν κάνει διάκριση στο επάγγελμα αλλά στη γεύση, όλοι μας δε έχουμε ίδια γεύση για τους ανθρωποφάγους.
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ και δεν πρόκειται να την κάτσω στους κανίβαλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο socrates είπε...το κόμπλεξ του, δηλαδη τί άλλο θα μπορούσε να πει. Μήπως πήγε και φαντάρος? Στην τελική αν πήγε, οι γονείς του (ειδικά η μανούλα) θα σκίσανε καλτσόν μή τυχόν και φύγει μακρυά το παιδάκι τους. Ενώ αυτός, ΚΎΡΙΟΣ ΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΟΣ, θα έπινε ντουμάνια στον Όρχο ή στα καύσιμα, βρίζοντας τον κωλοστρατό τους (ναι δεν ειναι δικός του, αυτός δεν έχει πατρίδα)και τους σκατοντάκους σαν τον Κατσαμπέκη που επέλεξαν αυτή την δουλεία από άλλες πιο φιλελεύθερες, πιο ξεκούραστες και πιο ανεύθυνες.
    Τώρα Σωκράτη, άντε στην μαμά σου να σου δώσει μερτικό από την σύνταξη της ΔΕΚΟ, που την κέρδισε ΟΧΙ ΑΠΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ εξετάσεις σαν τον ΚΑΤΣΑΜΠΕΚΗ, αλλά από καμμιά ντενέκα λάδι που πήγε ο μπάρμπας της (μαζί με ένα κάρο ψήφους) στο τοπικό Βολευτή του ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΑΣΟΚ, γιατί για σένα πλέον δουλειά δεν υπαρχει σε αυτή τη χώρα. Θα σε συμβούλευα επίσης αντί να της δαγκώνεις την συνταξούλα της, να παρεις το κορμάκι ΣΟΥ και άντε για τη ξενιτιά, αν σε αφήσει η μανούλα σου.

    Σωτήρης Ν.

    ΥΓ. Στείλε και κάνα ευρώ σπίτι σου να μεγαλώσει το ΑΕΠ της χώρας μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο συσχετισμός με τους επαναστάτες του Πολυτεχνείου και το πραξικόπημα της Κύπρου, είναι πολύ λογικός.
    Οταν έγινε το Πολυτεχνείο, είπαμε όλοι "μπράβο στα παιδιά που θα κλονίσουν την κατάσταση". Ωσπου να το πούμε, σε μια εβδομάδα πέφτει ο Παπαδόπουλος, αλλά τον διαδέχεται ο Ιωαννίδης με πολύ σκληρές διαθέσεις.
    Μετά λίγους μήνες, έγινε το Κυπριακό-όπως τα ξέρουμε. Πού ήταν τότε οι επαναστάτες να ξανασηκωθούν;
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Soto, λυπάμαι πολύ το το επίπεδο μερικών Ελλήνων σαν και σένα είναι τόσο χαμηλό.
    οταν δεν μπορείς να κατηγορήσεις το επιχείρημα κατηγορείς το πρόσωπο.
    Ελπίζω ότι δεν είσαι στρατιωτικός, θα ήταν κατάντια για τους στρατιωτικούς.
    Πρώτον γιατί ακούω Πασόκ και βγάζω καντίλες.
    Δεύτερο γιατί έκανα 24 μήνες σερί στο A/Γ Ικαρία πριν από πολλά πολλά χρόνια, την εποχή ακόμα που το κούρεμα ήταν σχεδόν γουλί και βλέπαμε το σπίτι μας 4 μέρες κάθε τρίμηνο.
    Επι της ουσίας δεν έχω τίποτε να σου πώ, δεν αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Οταν τα επαιρνες απο το ΠΑΣΟΚ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ...??ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΤΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΩΛΟΣ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.