2/2/13

Συρία: Γιατί κτύπησαν οι Ισραηλινοί; Μια διαφορετική εξήγηση από τον Τιερί Μεϊσάν.

(μτφ. Κριστιάν)
Η ισραηλινή αεροπορία χτύπησε ένα φορτίο εξελιγμένων όπλων του Ελευθέρου Συριακού Στρατού, που είχε κατασχεθεί από τον συριακό στρατό. Δεν έγινε παραβίαση του συριακού εναέριου χώρου.
Ισραηλινές πηγές δηλητηρίασαν τα δυτικά μέσα ενημέρωσης αναγγέλλοντας ότι ο στρατός τους είχε επιτεθεί σε μια στρατιωτική συριακή φάλαγγα που μετέφερε όπλα προς την Χεζμπολάχ στο Λίβανο. Σύμφωνα με αυτά τα άρθρα, θα επρόκειτο για  πυραύλους Sam-7 ή χημικά όπλα έτοιμα προς χρήση.
Στην πραγματικότητα, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε ένα ερευνητικό κέντρο στη Jemraya στα προάστια της ευρύτερης Δαμασκού, το απόγευμα της Τετάρτης 30 Ιανουαρίου, 2013. Το κέντρο αυτό δεν στέγαζε πύραυλους Sam-7, ούτε χημικά όπλα. Πράγματι, η καταστροφή των Sam-7 θα είχε προκαλέσει εκρήξεις ορατές από την πρωτεύουσα. Και η καταστροφή ετοίμων χημικών όπλων (δηλαδή των οποίων οι συνιστώσες έχουν ήδη αναμιχθεί) θα προκαλούσε μια μεγάλη καταστροφή.
Μια ανεπίσημη συριακή πηγή ανέφερε στο Δίκτυο Βολταίρος ότι ο Συριακός Αραβικός Στρατός κατέσχεσε πριν από λίγες ημέρες, ισραηλινούς εξελιγμένους εξοπλισμούς που χρησιμοποιούνται από τους Κόντρας και τους είχε μεταφέρει σε αυτό το ερευνητικό κέντρο, όπου θα έπρεπε να ξεμοντάρονται για να αναλυθούν.
Αυτό το υλικό πιθανώς να ήθελαν οι Ισραηλινοί να καταστρέψουν πριν να μεταφερθεί στη Ρωσία ή το Ιράν. Το Κέντρο είχε υποστεί πρώτα επίθεση από κομάντος του Ελευθέρου Συριακού Στρατού, που αναγκάστηκαν να οπισθοδρομήσουν. 
Στη συνέχεια, η ίδια η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία παρενέβη για να κάνει τη δουλειά την οποία οι Κόντρας δεν ήταν σε θέση να επιτύχουν.
Τα ισραηλινά αεροπλάνα έφτασαν σε χαμηλό ύψος από τον Λίβανο. Ήρθαν από το πίσω μέρος του όρους Χερμόν και δεν μπήκαν –σύμφωνά με τον Τιερί Μεϊσάν στο παρακάτω βίντεο- στο εναέριο χώρο της Συρίας.
Η ισραηλινή αεροπορία χτύπησε ένα φορτίο εξελιγμένων όπλων του ΕΣΣ, που κατασχέθηκε από τον συριακό στρατό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.