27/2/13

"Χώρα Ρώσων ολιγαρχών και σερβικής μαφίας η Κύπρος"

 
Εντείνουν τις κατηγορίες τους κατά της Κύπρου οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες, κάνοντας λόγο για χώρα των «Ρώσων ολιγαρκών, της σερβικής μαφίας και των φοροφυγάδων».

Υπενθυμίζεται ότι, με επιστολή του τον περασμένο Νοέμβριο, ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, απέστειλε επιστολή προς Ευρωπαίους Σοσιαλιστές Ηγέτες, δίνει διευκρινίσεις για το φορολογικό σύστημα της Κύπρου και  αντικρούει τους ισχυρισμούς ότι η Κύπρος είναι κέντρο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος

Ο ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Σίγκμαρ Γκάμπριελ, προέβη σε καταγγελίες κατά της Κύπρου και έθεσε εν αμφιβόλω την στήριξη του κόμματός του σε ένα πακέτο διάσωσης της Κύπρου.

Σε δηλώσεις του στην γερμανική εφημερίδα "Bild" (ηλεκτρονική έκδοση), έκανε και πάλι λόγο για  "Ρώσους ολιγάρχες» στο νησί αλλά αυτή τη φορά μίλησε και για «σερβική μαφία» και «φοροφυγάδες».

Για αυτό το λόγο, είπε, δεν πρέπει να δοθεί ούτε γερμανική ούτε ευρωπαϊκή βοήθεια στην Κύπρο.

Πρόσθεσε ότι η κατάσταση στην Κύπρο δεν είναι συστημική αλλά «εχθρική προς το σύστημα».

Οι δηλώσεις του κ. Γκάμπριελ έγιναν ως απάντηση στις δηλώσεις του νεοεκλεγέντα Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στην ίδια εφημερίδα ο οποίος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει να υπάρχουν Ρώσοι ολιγάρχες που ζουν ή εργάζονται στην Κύπρο.

Ο κ. Γκάμπριελ σχολίασε επίσης δήλωση του κ. Αναστασιάδη ότι δεν είναι υπέρ της επιβολής νέων φόρων στην Κύπρο όπως ο φόρος περί χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Γκάμπριελ ανέφερε ότι εάν ο κ. Αναστασιάδης δεν κάνει κάτι κατά της φοροδιαφυγής, δεν μπορεί να ελπίζει στην βοήθεια της Ευρώπης.

"Επειδή είναι πολιτικός φίλος της Ανγκελα Μέρκελ, δεν σημαίνει ότι ο Γερμανός φορολογούμενος θα πρέπει να πληρώσει για αυτό", κατέληξε.
Επιστολή Προέδρου ΕΔΕΚ προς Ευρωπαίους Σοσιαλιστές Ηγέτες το Νίοβρη του 2012

1. Τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει διάφορες αναφορές για το φορολογικό σύστημα της Κύπρου με προφανή στόχο να διασυνδεθεί αυτό με την επί θύρας Δανειακή Σύμβαση. Είναι προφανές ότι μεθοδεύεται από κάποιες κατευθύνσεις η εκβιαστική τροποποίηση προνοιών της νομοθεσίας μας που αφορούν κυρίως τον εταιρικό φόρο, ως προϋπόθεση για το κυπριακό δάνειο από την Τρόικα.
2. Το θέμα του φορολογικού συστήματος της Κύπρο είναι ζωτικής σημασίας για την κυπριακή οικονομία και τυχόν διαφοροποίηση του θα πλήξει καίρια τη βάση πάνω στην οποία στηρίζεται ο τομέας των υπηρεσιών που αντιστοιχεί στο πέραν του 40% του ΑΕΠ.
3. Το Κ.Σ ΕΔΕΚ θεωρεί ότι πρέπει η χώρα μας να αντιδράσεισυντονισμένα και δυναμικά για να αποτρέψει αυτή την εξέλιξη. Με στόχο νασυμβάλει σε αυτή την προσπάθεια ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου απέστειλε σήμερα επιστολές προς τον Σεργκέτ Στάνισεβ (Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού ΣοσιαλιστικούΚόμματος), τον κύριο Χάννες Σβόποτα (Πρόεδρο της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου) και τον κύριο Σίγκμαρ Γκάμπριελ (Πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας Ευρωπαίους ηγέτες. Με τις επιστολές αυτές ο Γ. Ομήρου δίνει διευκρινίσεις για το φορολογικό σύστημα της Κύπρου και  αντικρούει τους ισχυρισμούς ότι η Κύπρος είναι κέντρο ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Καλεί δε τους παραλήπτες της επιστολής να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους ώστε να αποτρέψουν να πληγεί ακόμα περισσότερο η κυπριακή οικονομία, σε μια περίοδο που αγωνίζεται να βγει από την κρίση.
4. Στις επιστολές αυτές γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι με την είσοδο μας στην Ε.Ε το φορολογικό μας καθεστώς έτυχε έγκρισης από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα και ότι η Κύπρος εφαρμόζει τις Ευρωπαϊκές οδηγίες και το κυπριακό τραπεζικό σύστημα εποπτεύεται πέρα από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου και από την ΕΚΤ, με το άνοιγμα λογαριασμών και τις μεταφορές χρημάτων να ελέγχονται επισταμένα.
5. Γίνεται επίσης αναφορά στο ότι η Κύπρος αποτελεί τη δίοδο κεφαλαίων για επενδύσεις στην Ευρώπη και ότι είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης να διατηρηθεί το ισχύον φορολογικό σύστημα στην Κύπρο.

SIGMALIVE

1 σχόλιο:

  1. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί,εννοώ ότι όλες οι εξαγωγές τους στηρίζονται σε αδιαφανεις ενεργειες,οι άνθρωποι έχουν εκμαυλίσει κράτη ολόκληρα.
    Αλήθεια πόσα πλήρωσε στο δημόσιο των ΗΠΑ η Siemens για εκμαυλισμό στελεχών;Αλλά ουκ έστι αριθμός των κρατών που έχουν εκμαυλιστεί.
    Για να επικρατήσει η ασπιρίνη μόνο στην Ελλάδα σταμάτησαν την παραγωγή δύο αναλγητικών.Καλμαλίνη και Αλγκόν.
    Οι γερμανοί είναι έτοιμοι για να αιματοκυλίσουν την υφήλιο για τρίτη φορά αλλά αυτήν την φορά φοβάμαι ότι ο νικητής θα είναι πολύ σκληρός που δεν ήταν τις δύο προηγούμενες φορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.