28/2/13

Ιταλία, Ντι Ναπολιτάνο: «Γερμανοί, Σεβαστείτε μας!»

Corriere della Sera (μτφ. Κριστιάν)
Ο Ντι Ναπολιτάνο (Ιταλός Πρόεδρος) στο Βερολίνο: «Σεβαστείτε μας!» τιτλοφορεί η εφημερίδα Corriere della Sera.

Την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου, ο Πιρ Στάινμπρουκ, υποψήφιος του SPD για τις επόμενές κοινοβουλευτικές εκλογές στη Γερμανία δήλωσε ότι οι ιταλικές εκλογές είχαν ως αποτέλεσμα τη νίκη «δύο κλόουν», του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και του Beppe Grillo.

Αυτό οδήγησε τον Πρόεδρο που επισκεπτόταν το Βερολίνο να ακυρώσει μια προγραμματισμένη συνέντευξη μαζί του.

«Υπάρχει διαφορά μεταξύ της ανησυχίας και της αγένειας (...), και πολύ καλά έκανε ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο», σχολιάζει η εφημερίδα.

Le Courrier International

2 σχόλια:

  1. Και μονο η δηλωση των Ιταλων σε παραπεμπει να σκεφτεις οτι ζητανε ελαφρυνση των πιεσεων απο την Γερμανια προς τους Ιταλους. Αυτο δεν ειναι απειλη προς την Γερμανια αλλα κραυγη βοηθειας! Οποτε οποιος και να εκλεγει εκει στους γειτονες μας,ειναι ολα δρομολογημενα και κανονισμενα οτι θα ακολουθησουν πιστα το Γερμανοσταλινικο δογμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ωριμότητα ενός λαού αποδεικνύεται απο την συμπεριφορά του όταν αποκτήσει δύναμη και οι Γερμανοί έχουν επιβεβαιώσει αυτήν την ρήση πολλές φορές,κάνοντας δύο παγκόσμιους πολέμους.
    Οι Ιταλοί το γνωρίζουν πολύ καλά διότι το έχουν πληρώσει ακριβά.
    Οι Νότιες Ευρωπαϊκές χώρες έπρεπε να είχαν κάνει την δική τους ενωμένη αγορά και σαν τέτοια έπρεπε να συμμετέχουν στην Ε/Ε,δηλαδή μιλάμε για πάνω απο 200 εκατομμύρια κόσμο και ΑΕΠ πάνω απο 3 τρις €.
    Για ποια Γερμανία και ποια Ολλανδία,όλοι θα μας προσκυνούσαν.
    Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολιτικοί ηγέτες και αγόμεθα απο τυχάρπαστες χώρες.Φαντάζεσθε οι Νότιες χώρες της Ε/Ε να είχαν κοινή αμυντική πολιτική ή κοινή ενεργειακή πολιτική ποιός Μπράίλα θα τολμούσε να πει ότι ο αγωγός του φυσικού αερίου Κύπρου & Ισραήλ θα περάσει απο Τουρκία;
    Δυστυχώς κανένας σοβαρός άνδρας δεν ασχολείτε με την πολιτική,μήπως όμως ήλθε η ώρα για να γίνει;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.