2/2/13

Τακτικές PKK ξεκίνησαν οι αντάρτες στο Μάλι…

Εκπλήξεις φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν πλέον οι γαλλικές δυνάμεις στο Μάλι που μάχονται τους ισλαμιστές αντάρτες, με αποτέλεσμα παρά τη γενική αίσθηση της ταχείας επικράτησης, η πιθανότητα παγίδευσης για μεγάλο χρονικό διάστημα στην περιοχή, εμφανίζεται ιδιαίτερα αυξημένη.

Μετά την ταχεία αναδίπλωσή τους αφού προφανώς και δεν μπορούσαν να τα βάλουν σε ανοιχτό τερέν με τον καλά εξοπλισμένο και με αεροπορική υποστήριξη γαλλικό Στρατό, οι ισλαμιστές αντάρτες κινήθηκαν προς τα σύνορα με την Αλγερία σε ορεινούς όγκους όπου έχουν οργανωμένα κρησφύγετο με πολλές προμήθειες σε όπλα, καύσιμα και τρόφιμα. Αυτό δείχνει ότι προετοιμάζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα προτού ξεκινήσουν τις επιχειρήσεις, ενώ είχαν λάβει σοβαρά υπόψη το ενδεχόμενο διεθνούς επέμβασης.
Εντυπωσιακός για τα δεδομένα της περιοχής είναι και ο εξοπλισμός που διαθέτουν (έχουν αποσπάσει και διαθέτουν, όπα και από το οπλοστάσιο της Λιβύης) και περιλαμβάνει από φορητό οπλισμό, μέχρι αντιαρματικούς πυραύλους, αλλά και πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών εγκατεστημένους επί οχημάτων.
Είναι προφανές ότι εάν έχουν την πολυτέλεια του να παραμένουν εκεί ασφαλείς και να κερδίζουν χρόνο, σταδιακά το πρόβλημα θα γυρίσει στην πλευρά των Γάλλων που γνωρίζουν, ότι εάν επιχειρήσουν να τους καταδιώξουν στα ορεινά μέρη όπου κρύβονται, θα πληρώσουν βαρύ φόρο αίματος. Την ίδια στιγμή η όποια σκέψη συναλλαγής και διαπραγματεύσεων με τους Τουαρέγκ στη χώρα, συναντά μεγάλες δυσκολίες, λόγω της σφοδρής αντίδρασης της πλειοψηφίας του λαού στο Μάλι…
Η υπόθεση όλο και περισσότερο θυμίζει το τουρκικό στρατιωτικό αδιέξοδο στον πόλεμο με τους μαχητές του PKK και τις επιχειρήσεις που διεξάγουν στην οροσειρά Καντίλ οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις, έχοντας θυσιάσει ουκ ολίγους από τους πιο εκπαιδευμένους και αξιόμαχους στρατιώτες της…

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.