29/3/13

Οι ξένες επιχειρήσεις θέλουν να μείνουν στην Κύπρο, λέει ο ΥΠΕΞ

«Περίπου ένας μήνας» ως την πλήρη άρση των περιορισμών
Λευκωσία: Στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι ξένες επιχειρήσεις επιθυμούν να παραμείνουν στην Κύπρο, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης. Ο κ. Κασουλίδης, ο οποίος μιλούσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του διεθνούς Τύπου το απόγευμα στο Υπουργείο Εξωτερικών, είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση πως οι Κύπριοι επιχειρηματίες που έχουν έρθει σε επαφή με συναδέλφους τους όχι μόνο από τη Ρωσία αλλά και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έχουν λάβει το μήνυμα ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ξένων επιχειρήσεων επιθυμεί να παραμείνει και να συνεχίσει τις εργασίες της στην Κύπρο.
Το κίνητρο για την εγκατάσταση επιχειρήσεων στην Κύπρο δεν ήταν μόνο το γεγονός ότι ήταν ένα χρηματοπιστωτικό κέντρο, ανέφερε, αλλά και ότι υπάρχει ένα καλό επιχειρηματικό περιβάλλον και ένα καλό νομικό σύστημα.
Απαντώντας σε ερώτηση για τους περιορισμούς που έχουν τεθεί στις τραπεζικές συναλλαγές ο κ. Κασουλίδης αναφέρθηκε σε εκτιμήσεις της Κεντρικής Τράπεζας ότι κάποιοι περιορισμοί θα αρθούν σε περίπου τέσσερις μέρες και αν πάνε όλα όσο καλά πήγαν σήμερα θα αρθούν όλοι οι περιορισμοί σε περίπου ένα μήνα.

Παράλληλα, ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος συμμετείχε επίσης στην ενημέρωση, ανέφερε ότι ο φετινός χρόνος αναμένεται να είναι εξαιρετικός για τον τουρισμό της χώρας, ενώ απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι τα περισσότερα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί λόγω της κατάστασης έχουν ήδη επιλυθεί.

Οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων
Σε «περίπου ένα μήνα» εκτιμάται ότι θα αρθούν πλήρως οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, δήλωσε νωρίτερα σήμερα προς τους δημοσιογράφους ο υπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Κασουλίδης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε, σύμφωνα με το Reuters, ότι κάποιοι από τους περιορισμούς θα αρθούν και, σταδιακά, «πιθανόν σε μια περίοδο ενός μήνα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Κεντρικής Τράπεζας, οι περιορισμοί θα αρθούν πλήρως».

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Μιχάλη Σαρρή, η οποία εκδόθηκε την Τετάρτη έχει ισχύ τεσσάρων ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.