19/3/13

Ειρήσθω Ναινίκος ανέκαθεν

Με τον Λάζαρο Μαύρο
Ε Χ Α Σ Ε ΜΙΑ 1ης τάξεως ευκαιρία ο Αναστασιάδης ν’ αναδειχθεί Ηγέτης. 
Όχι μόνο ευρωπαϊκού αλλά και παγκόσμιου βεληνεκούς. 
Όχι μόνο πανελλήνιου, αλλά πανευρωπαϊκού κι όλης της γης ακροατηρίου. Ξημερώματα του Σαββάτου 16ης Μαρτίου 2013 στις Βρυξέλλες. 

Κάτω από τον πιο πρόστυχο εκβιασμό στο Γιούρογκρουπ, όπως πρόστυχο τον χαρακτήρισε, και μάλιστα τελώντας τη Θεία Λειτουργία την Κυριακή στον ιερό ναό τ’ Αποστόλου Ανδρέα στο Πλατύ, ο υποστηρικτής του στις εκλογές Αρχιεπίσκοπος.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ είχε τη δυνατότητα να πει στους εκβιαστές του το στοιχειώδες του δημοκρατικού πολιτεύματος και της ελληνικής αξιοπρέπειας ΟΧΙ. Κι ότι μόλις προ 20 ημερών ανέλαβε Εντολοδόχος του Εντολέα λαού, μ’ εντελώς φρεσκότατη στις εκλογές και διαυγέστατα σαφέστατη και συγκεκριμένη Εντολή που ΔΕΝ του επέτρεπε να πει ΝΑΙ στο τελεσίγραφο, δεν του επέτρεπε να καταστεί ρίψασπις μόλις ο λαός του εμπιστεύτηκε την ασπίδα, δεν του επέτρεπε να προδώσει την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος που τον ανέδειξε Πρόεδρο και δεν του επέτρεπε να καταστεί επίορκος 16 μόλις μέρες μετά που έδωσε την επίσημη διαβεβαίωσή του στη Βουλή.

Ε Ι Χ Ε ΜΟΝΑΔΙΚΗ
ευκαιρία να βροντοφωνάξει και να τον ακούσουν όλοι οι καταθέτες όλων των τραπεζών της γης ότι: Ουδέποτε ο λαός που τον εξέλεξε 24.2.2013, τον εξουσιοδότησε να συνομολογήσει 16.3.13 την υποταγή του στην απαίτηση για καταλήστευση των καταθέσεων και την παράνομη παραβίαση ενός από τα βασικότερα ανθρώπινα δικαιώματα, της ατομικής ιδιοκτησίας, που προστατεύεται από τον σκληρό πυρήνα του Συντάγματος της χώρας του κι όλων των χωρών μελών της ΕΕ και τη θεμελιώδη Ευρωπαϊκή Σύμβαση.


Ε Ι Χ Ε ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ,
μπροστά στα μικρόφωνα όλου του κόσμου, να καταγγείλει ευθέως τον στυγνό εκβιασμό και να δηλώσει ότι επιστρέφει στην πατρίδα του για να αποφασίσει μαζί με τον Εντολέα του, τον λαό, με ποιους τρόπους και ποιους συμμάχους η Κύπρος θα αντιμετωπίσει τις τελεσιγραφικές επιβουλές των πρόστυχων εκβιαστών της.


Ε Ι Χ Ε ΜΙΑ μοναδική ευκαιρία ο Αναστασιάδης ν’ αποδείξει ότι δεν είναι ναιναίκος, δεν είναι ρίψασπις, δεν είναι βουτυροσπόνδυλος, δεν είναι επίορκος, δεν είναι λαοπλάνος και δημαγωγός αρχομανής, αλλ’ ότι διαθέτει και τη βούληση και την ικανότητα ν’ αντιστέκεται στους εκβιασμούς και να σχεδιάζει την εθνική σωτηρία που δεσμευτικά υποσχέθηκε στον λαό και για την οποία έλαβε στις εκλογές τη λαϊκή εντολή. 

Δ Ε Ν ΤΟ ΕΠΡΑΞΕ. Αντί τούτου συνθηκολόγησε με τους εκβιαστές. Κι επέστρεψε στην Κύπρο ως όργανό τους. Για να επιβάλει στα κόμματα, στη Βουλή και στον λαό, τους εκβιασμούς και την υποταγή. Πρώτα για την καταλήστευση των καταθέσεων. Αύριο για όσα άλλα απαιτήσει η Τρόικα. Κι έπειτα τα κοιτάσματα της ΑΟΖ και τις τουρκο-βρετανικές μεθοδεύσεις Ντάουνερ για «λύση». 

ΕΡΩΤΗΣΗ
77 χρόνια χθες απ’ τον θάνατο, 08:30 Τετάρτη 18.3.1936 στο Παρίσι, του μεγαλύτερου πολιτικού του νεότερου Ελληνισμού, Ελευθερίου Βενιζέλου, μπορούμε άραγε οι Έλληνες -έστω και τώρα- να μελετήσουμε το μέγιστο και τραγικότερο λάθος του εκλογικού μας σώματος της 1ης Νοεμβρίου 1920 όπου, βασιλικοί παλαιοκομματικοί και κομμουνιστές έδιωξαν απ’ την εξουσία τον θριαμβευτή της Συνθήκης των Σεβρών τής Μεγάλης Ελλάδας των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών, κι άνοιξαν την κατρακύλα στη Μικρασιατική μας Καταστροφή; 

η σημερινή

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.