29/3/13

Επανεξέταση θέσεων από μηδενική βάση ζητεί η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ

Στην συνεδρίαση της ΚΕ στις 13 και 14 Απριλίου και στο Συνέδριο μεταφέρεται η εσωκομματική αντιπαράθεση
Σε μία κρίσιμη συνεδρίαση - ίσως την κρισιμότερη της περιόδου - της Κεντρικής Επιτροπής οδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, υπό την σκιά των δραματικών εξελίξεων στην Κύπρο και την ευρωζώνη. Σε αυτό το περιβάλλον, αποφασίστηκε και μία τροποποίηση του αρχικού σχεδιασμού και έτσι η ΚΕ θα συνεδριάσει τελικώς στις 13 και 14 Απριλίου, αντί για τις αρχές του μηνός.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Πέμπτης εξετάστηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις και αναδείχθηκε με νέο τρόπο μία σημαντική διάσταση απόψεων μεταξύ πλειοψηφίας και Αριστερής Πλατφόρμας.

Ενδεικτικό και χαρακτηριστικό ήταν ότι ο κ. Π. Λαφαζάνης και στελέχη της Πλατφόρμας ζήτησαν να συζητηθεί από μηδενική βάση το κείμενο της διακήρυξης του ΣΥΡΙΖΑ και να μην αποτελέσει βάση της συζήτησης το κείμενο που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην πρόσφατη πανελλαδική συνδιάσκεψη.
Το αίτημα δεν έγινε δεκτό από την πλειοψηφία υπό τον κ. Αλ. Τσίπρα (τέθηκε μάλιστα σε ψηφοφορία και απορρίφθηκε) και κατόπιν αυτού, η νέα εσωκομματική αντιπαράθεση αναμένεται να εκδηλωθεί στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και εν συνεχεία στο συνέδριο του κόμματος.

«Αναζητούμε λύση εντός ευρωζώνης», επανέλαβε ο κ. Τσίπρας

Όλα αυτά συντελούνται στο φόντο μίας διαφαινόμενης διάθεσης του ΣΥΡΙΖΑ να προετοιμαστεί για παν ενδεχόμενο και πιθανή αρνητική εξέλιξη.
Στη χθεσινή συνεδρίαση της γραμματείας, ο κ. Τσίπρας επανάλαβε πως κεντρική επιλογή και επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αναζήτηση λύσης και διεξόδου από την κρίση εντός ευρωζώνης και όχι σε συνθήκες μίας εθνικής αναδίπλωσης στο εθνικό νόμισμα.
Νωρίτερα την Πέμπτη, μιλώντας στον real fm, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Π. Σκουρλέτης, είχε σημειώσει απαντώντας σε σχετική ερώτηση: «Πάση θυσία για τίποτε και σε τίποτε. Προφανώς, όχι και για το ευρώ», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που θα πρέπει να απαντήσει αν επιθυμεί την παραμονή πάση θυσία στο ευρώ. «Να το πουν, λοιπόν, ότι πρέπει να πάει η σύνταξη στα 50 ευρώ, και αυτό θυσία είναι», είπε ο εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.  
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.