7/3/13

Χαλκιδική: Η ένταση απειλεί κοινωνία και επενδυτές

Σκηνές από την Κερατέα φοβούνται τοπικοί παράγοντες. Εμφυλιοπολεμικό το κλίμα μετά την παρέμβαση της αστυνομίας 


"ΣΚΗΝΕΣ ΣΟΚ Επίθεση των ΜΑΤ στην Ιερισσό 07 Μαρτιου 2013"

Δεν πρόλαβε να ξημερώσει στην Χαλκιδική και οι ανησυχίες κατοίκων και παραγόντων της περιοχής που επικαλούνταν προγενέστερο δημοσίευμα επιβεβαιώθηκαν με το χειρότερο δυνατό τρόπο. Η εμπλοκή ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων ανατρέπει την καθημερινότητα της περιοχής και αναγάγει ένα θέμα αντιπαράθεσης σε ζήτημα επιβίωσης της τοπικής κοινωνίας. Η παρέμβαση αστυνομικών και δικαστικών αρχών σε σχολεία και σπίτια κατοίκων της Ιερισσού, οι συλλήψεις ανηλίκων και μια σειρά οριακών και αμφισβητήσιμων ενεργειών δείχνουν την πρόθεση της πολιτείας για κλιμάκωση της αντιπαράθεσης.

Η πυροδότηση του ήδη εύφλεκτου σκηνικού που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις. Άνθρωποι που γνωρίζουν τη δυναμική της υπόθεσης και τα ιδιαίτερα γνωρίσματα της περιοχής κάνουν λόγο για καταστάσεις επιπέδου Κερατέας, από μια πλευρά και για κίνδυνο αιματοχυσίας.
Το Sofokleousin.gr έγραφε αργά χθες το βράδυ ότι "Ρίχνουν λάδι στη φωτιά του χρυσού", προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο να χαθεί ο έλεγχος και για τις συνέπειες στην περιοχή
Μια τέτοια ατμόσφαιρα σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο δεν μπορεί παρά να ανακόψει ακόμη και τη δυναμική της επένδυσης αναγκάζοντας την εταιρία να περιορίσει τη δράση της και τα επενδυτικά σχέδια, υπό το φόβο κοινωνικών αναταραχών. 
Κάτω από αυτό το πρίσμα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημοσίας Τάξης και το Μέγαρο Μαξίμου οφείλουν να επανεξετάσουν τη στάση που τηρούν απέναντι στους αντιδρώντες, τις συνέπειες των ενεργειών στην τοπική κοινωνία και στο επενδυτικό περιβάλλον.
Η αστυνομική κινητοποίηση που οδήγησε στην έκρηξη της κατάστασης στην Ιερισσό είναι προφανές ότι μεθοδεύτηκε από κάποια κέντρα. Η κυβέρνηση μπορεί με ψύχραιμους χειρισμούς να ανατάξει άμεσα τις εξελίξεις και να κατεβάσει τους τόνους βοηθώντας στην ομαλή εξέλιξη των διεργασιών στον πυρήνα της τοπικής κοινωνίας.
Αν όμως διατηρούν οι υψηλοί τόνοι και οι επιθετικές πρακτικές τότε η κατάσταση θα οδηγηθεί εκτός ελέγχου και οι πολιτικές παρεμβάσεις δεν θα μπορούν να αναστρέψουν τη δυναμική.

Σοφοκλέους in

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.