29/3/13

Ασάφειες Μπίκα σχετικά με την ενημέρωση Παπανδρέου για την λίστα Λαγκάρντ

Κατ’ αντιπαράσταση εξέταση Μπίκα-Διώτη προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ
Σταυρόπουλος Λάμπρος 
Με ασάφειες και αντιφάσεις απάντησε ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ κ. Κ. Μπίκας στο ερώτημα αν μίλησε με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου σχετικά με την λίστα Λαγκάρντ, όπως εμφανίζεται να έγινε σύμφωνα με τα e-mail που κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ι. Διώτης
Ενώ ο κ. Μπίκας στην κατάθεσή του αρχικώς φέρεται να μην επιβεβαίωνε κάτι τέτοιο, στην πορεία, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίστηκε να μην το αποκλείει, λέγοντας μάλιστα ότι «αν μιλήσαμε με τον πρωθυπουργό για την λίστα, θα ήταν για το πώς πρέπει να γίνει ο χειρισμός της και όχι για ονόματα».

Υπενθυμίζεται ότι σε μήνυμα που είχε στείλει στον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στις 7 Ιουλίου 2011 ανέφερε ότι βρισκόταν ήδη σε συζητήσεις με τον κ. Μπίκα σχετικά με την «διερεύνηση και περαιτέρω επεξεργασία» της λίστας και τον εμφάνιζε να έχει μιλήσει σχετικώς με τον κ. Παπανδρέου.
Ωστόσο, κατά την εξέτασή του στην προανακριτική επιτροπή ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ φέρεται να διέψευσε ότι έχει μιλήσει για το θέμα με τον πρώην πρωθυπουργό. ενώ όταν ρωτήθηκε αν ψεύδεται ο κ. Διώτης περιορίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, να απαντήσει ότι δεν ξέρει τι έχει καταθέσει εκείνος. «Εγώ σας λέω αυτά που γνωρίζω», φέρεται να είπε. Ξεκίνησε δε την κατάθεσή του λέγοντας ότι είναι ο άνθρωπος που «έφερε» την λίστα Λαγκάρντ στην Ελλάδα, για να διευκρινίσει, πάντως, ότι αναφέρεται στις ενέργειες που προέβη όταν έμαθε για την ύπαρξη της λίστας Φαλσιανί -μετέπειτα λίστας Λαγκάρντ (επαφή για το θέμα με τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες και ενημέρωση του κ. Παπακωνσταντίνου για την ύπαρξή της).  
Πάντως η κατάθεση του κ. Μπίκα προκάλεσε αντιδράσεις κυρίως από την πλευρά της «Χρυσής Αυγής» με τον κ. Ηλ. Κασιδιάρη να τον κατηγορεί ότι ψεύδεται και να ζητεί να αποσταλούν στον εισαγγελέα τα πρακτικά της κατάθεσής του ώστε να συλληφθεί για ψευδορκία.
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ προτάθηκε να γίνει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των κκ. Διώτη και Μπίκα, κάτι που δεν αρνήθηκε ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ.
Επίσης, προτάθηκε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση και των κκ. Διώτη και Ευ. Βενιζέλουσχετικά με το θέμα πότε παρέλαβε το επίμαχο usb. Ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Π. Ρήγαςφέρεται να χαρακτήρισε «αστειότητες» την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «σιγά μην καλέσουμε μάρτυρες από το υπερπέραν…».
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν ότι πρέπει να ολοκληρωθεί ο κύκλος των καταθέσεων και εν συνεχεία να πάμε στις κατ’ αντιπαράσταση εξετάσεις μαρτύρων, ενώ ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης υποστήριξε πως το θέμα αυτό θα συζητηθεί στον σωστό χρόνο.
ΒΗΜΑ

3 σχόλια:

  1. Δεν γνωρίζω σίγουρα ποια είναι η πραγματικότητα με το θέμα, εκείνο που σίγουρα γνωρίζω είναι ότι οι άνθρωποι που μέχρι τώρα ασχολήθηκαν με αυτό είναι αστείοι και όχι μόνο, στα λεγόμενά τους κανείς δεν συμφωνεί με κανέναν, οι περισσότεροι δεν θυμούνται ή λένε μισόλογα ή επαίρονται ότι έκαναν το σωστό τη στιγμή που η λίστα αλλοιώθηκε και ''απεκρύβη'' διότι ήταν προϊόν υποκλοπής.
    Οι άνθρωποι αυτοί είναι εκείνοι που υποτίθεται ότι, από τις υπεύθυνες θέσεις τους εξυπηρετούσαν τα ύψιστα συμφέροντα της χώρας μας και του Ελληνικού λαού και τους οποίους εγώ θα έπρεπε μάλιστα και να τους σέβομαι, τόσο μικροί, τόσο ανίκανοι, τόσο ψεύτες, τόσο εγκληματίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μπορεί κανείς που έχει δυό δράμια μυαλό,να διαφωνήσει με την επισήμανση του συγκάτοικου στο σχόλιό του περί αυτών που ασχολήθηκαν ποικιλοτρόπως με την διαβόητη λίστα.Ξεβρακώθηκαν όλοι τους.Δεν έχουμε,πλέον,εμείς οι υπήκοοι,ΚΑΝΕΝΑ λόγο να τους ανεχόμαστε.
    Υ.Γ.Ο κ.Ρήγας...Τί χάλια,ίδιος ο αρχηγός του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντε πάλι τα ίδια. Μόλις πάνε να αγγίξουν την καυτή πατάτα, κάνουν πίσω και αρχίζουν "εγώ ξέρω μόνο αυτά.."
    Πόσες φορές θα δούμε το ίδιο έργο επιτέλους;
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.