24/3/13

Ο Ελληνισμός, ο εβραϊκός παράγοντας, το Ισραήλ και η πικρή (διπλή) δικαίωση

Οι χαμένες ζωές των …άλλων
Του Σάββα Καλεντερίδη
Την Κυριακή 17 Μαρτίου 2013, ο πρωθυπουργός της Ελλάδος έκανε μια κίνηση που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στα τεκταινόμενα στην Α. Μεσόγειο και το Αιγαίο, υπό την προϋπόθεση ότι αυτή εντάσσεται στα πλαίσια μιας ευρύτερης στρατηγικής και δεν αποτελεί απλά μια συμβολική κίνηση ή κίνηση ευκαιρίας!
Αναφερόμαστε στην παρουσία και στην ομιλία που έκανε ο κ. Αντώνης Σαμαράς στη συναγωγή της «Νύφης του Θερμαϊκού», στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ημέρα που έφυγε το πρώτο τρένο με Θεσσαλονικείς Εβραίους για τα κρεματόρια του Άουσβιτς – Μπίργκεναου.
Εκτιμούμε ότι η κίνηση αυτή μπορεί να επηρεάσει τους γενικότερους σχεδιασμούς στην Αν. Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, γιατί γίνεται σε μια περίοδο που οι σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ και εβραϊκού παράγοντα συνεχίζουν να προβληματίζουν τους αναλυτές για το κατά πόσον αυτές έχουν διαρραγεί σε βάθος ή διατηρούνται οι υπόγειοι ισχυροί δεσμοί που ανάγονται στην προνομιακή σχέση και προστασία που προσέφερε η οθωμανική εξουσία στους Εβραίους, τους οποίους δέχτηκε να φιλοξενήσει, μάλιστα, μεταξύ άλλων πόλεων και στην κατεχόμενη Θεσσαλονίκη, από το 1492, όταν εκδιώχτηκαν από την Ισπανία.
Να σημειωθεί ότι οι δεσμοί αυτοί ισχυροποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της επικράτησης των Νεοτούρκων, της Γενοκτονίας των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής και της περιόδου που ακολούθησε της επικράτησης του Μουσταφά Κεμάλ, όταν οι Εβραίοι και οι λεγόμενοι «ντονμέδες» -που εν τω μεταξύ αναχώρησαν από τη Θεσσαλονίκη με την απελευθέρωση της πόλης από τον ελληνικό στρατό αλλά και με την Ανταλλαγή των πληθυσμών- μαζί με άλλες οικογένειες της Τουρκίας, πήραν τη θέση της επιχειρηματικής τάξης, που μέχρι τότε ήταν σε μεγάλο βαθμό στα χέρια των Χριστιανών, Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων.
Έχει σημασία, λοιπόν, η παρουσία και ο λόγος του κ. Σαμαρά στην προαναφερθείσα τελετή, και για στρατηγικούς λόγους, αλλά και για λόγους αρχής, αφού η Ελλάδα θα πρέπει να αποτελεί φωτεινό παράδειγμα και προπύργιο ανθρωπισμού και να πρωταγωνιστεί με τις πολιτικές αλλά και με τις εν γένει ενέργειές της στους αγώνες που γίνονται για την καταδίκη των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, κορυφαίο των οποίων είναι οι Γενοκτονίες.
Πιστεύουμε, όμως, ότι η υπόθεση της βάρβαρης δολοφονίας των 50 χιλιάδων Εβραίων της Θεσσαλονίκης από τους Ναζί, καθώς και το όλο ζήτημα του Ολοκαυτώματος, θα μπορούσαν να υποστηριχτούν καλύτερα και να έχουν ακόμα περισσότερους και μάλιστα φανατικούς υποστηρικτές, αν ο Έλληνας πρωθυπουργός, έστω και σε μια αποστροφή της ομιλίας του, αναφερόταν και στο ζήτημα της Γενοκτονίας των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής, και καλούσε τους Εβραίους αν όχι να συστρατευτούν έστω να υποστηρίξουν τους Αρμενίους, τους Ασσυρίους και τους Έλληνες, στον αγώνα που κάνουν για την αναγνώριση της Γενοκτονίας από τη διεθνή κοινότητα και φυσικά από την Τουρκία!
Άλλωστε οι Εβραίοι, ως ανάδελφο έθνος, γνωρίζουν περισσότερο από τον καθένα πόσο σημαντικές είναι οι συμμαχίες για την αντιμετώπιση και την εξουδετέρωση κινδύνων και απειλών, όπως οι πολιτικές που προκαλούν εθνοκαθάρσεις και γενοκτονίες!
Η ως άνω εκδήλωση, μάλιστα, ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, για τον Έλληνα πρωθυπουργό, που εκπροσωπεί την Ελλάδα και το ελληνικό έθνος, να εξασφαλίσει την υποστήριξη του πανίσχυρου εβραϊκού παράγοντα, αφού ήταν παρών ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ρόναλντ Λόντερ, ο οποίος επίσης δεν έκανε καμία αναφορά αλληλεγγύης στους απογόνους των Ελλήνων της Θράκης, του Πόντου και της Ανατολής, που υπέστησαν το έγκλημα της γενοκτονίας από τους Τούρκους.
Πιστεύουμε ότι όταν πολεμάς το ρατσισμό και το ναζισμό, θα πρέπει να αναδεικνύεις κάθε στιγμή την ισότητα των ανθρώπων, των φυλών και των εθνών σε όλα τα ζητήματα και κυρίως στο ζήτημα της Γενοκτονίας, ενώ θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι δύσκολα βρίσκει κανείς εξήγηση για την απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στα θύματα του τουρκικού ρατσισμού, που, όπως είναι τοις πάση γνωστό, ενέπνευσε τον Χίτλερ, όταν σχεδίαζε και εκτελούσε το αποτρόπαιο σχέδιό του για το Ολοκαύτωμα.
Ελπίζουμε ότι αυτό θα αποτελέσει μέλημα ειδικά εκείνων που έχουν αναλάβει τον κεντρικό σχεδιασμό της προσέγγισης Ελλάδος – Ισραήλ και εβραϊκού παράγοντα, για να γίνει πιο αποδοτική αυτή η σχέση αλλά και για να σβήσουν και οι οδυνηρές μνήμες του απώτερου αλλά και του πρόσφατου παρελθόντος, όταν βλέπαμε το Ισραήλ αλλά και τον εβραϊκό παράγοντα, που ένοιωσε κυριολεκτικά στο πετσί του τη Γενοκτονία, να συμπορεύεται και να στηρίζει σε όλα τα επίπεδα τη γενοκτόνο Τουρκία, ακόμα και στο ζήτημα του εξαγνισμού της από τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητος που έκανε επί των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής.
Τέλος, πιστεύουμε ότι η επίδειξη επιλεκτικής ευαισθησίας για τις χαμένες ζωές των Εβραίων, αγνοώντας στην ουσία τις αδικοχαμένες ζωές των άλλων, συνιστά στην ουσία μια πράξη που μπορεί κι αυτή να χαρακτηριστεί ιδιοτύπως ρατσιστική, η οποία φυσικά δεν υπηρετεί τον ιερό σκοπό της συστράτευσης της παγκόσμιας κοινωνίας εναντίον κάθε φύσεως και μορφής ρατσισμού!
"κυριακάτικη δημοκρατία"

Σημείωση: Όταν έγραφα το άρθρο, την Τρίτη, 19 Μαρτίου, διατηρούσα κάποιες επιφυλάξεις, γιατί είναι γνωστή η προκατάληψη που υπάρχει στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο σε όποιον αμφισβητήσει τα πεπραγμένα του Ισραήλ και του εβραϊκού παράγοντα. Τώρα, είμαστε αντιμέτωποι με τη συγνώμη του Ισραήλ στην Τουρκία, λίγες μόλις ημέρες μετά την δημόσια εξίσωση του σιωνισμού με τον ναζισμό από τον Ερντογάν. 

15 σχόλια:

  1. Εχουμε καταφέρει, ο Ελληνισμός των οσφυοκαμπτών της τελευταίας 20ετίας, να ενώσουμε ορκισμένους εχθρούς (μουσουλμΆνους-εβραίους), εναντίον μας.
    Τα Ελληνικά κοιτάσματα χάθηκαν με το σωτήριο psi και τη σύσταση του ταμείου των τοκογλύφων.
    Τώρα χάνονται και τα Κυπριακά.
    Και όλα αυτά γιά να ζήσουν κάποιοι το Ευρωπαικό τους όνειρο.
    Δεν τελειώσαμς εδώ όμως. Κάποια στιγμή θα πρέπει να εκτονωθεί και η οργή του κόσμου. Όταν θα ξυπνήσει απο τον λήθαργο και θα ζητάει πολιτικό αίμα.
    Η αρχή αυτής της τραγωδίας γράφτηκε στο Καστελόριζο και όπως όλα δείχνουν, εκεί θα μπει ο επίλογος της καταστροφής του Ελληνισμού και της σωτηρίας, γιά άλλη μιά φορά στην ιστορία, της ξενόδουλης ελίτ του τόπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία όλα αυτά. Αλλά ο στρατηγικός σχεδιασμός θέλει πολλή δουλειά. Αφού δέ καθορισθεί θέλει σιγά - σιγά υλοποίηση. Ποιός θά τά κάνει όλα αυτά, σέ βάθος χρόνου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι αληθεια τελικα οτι το Ισραηλ ζυτησε συγνωμη απο την Τουρκια και δη δια στοματος Νετανιαχου προς Ερδογαν?
    Μαλιστα.!
    Αγαπητοι μας Εβραιοι,πρεπει να ξερετε ενα!
    Η Ιστορια δεν πρεπει να διδασκεται και να διαδιδεται μονοπλευρα!
    Ειμασταν και μεις οι Ελληνες κατα καιρους,θυματα γενεοκτονιας οπως εσεις, να μην ανατρεξουμε στο μακρυνο παρελθον,τουλαχιστον στο 1922 η στο 1940!Ειχαμε και μεις εκατομυρια θυματα,που ποτε δεν δικαιωθηκαν και ποτε δεν αναγνωρηστηκαν επισημα!Οσο περνουν τα χρονια τοσο περισσοτερο πευτουν στην λησμονια!
    Ειναι ομως ιστορικα δυνατο,τα θυματα του Ναζισμου π.χ.στην Ελλαδα του 1940 να ειναι μονο Ελληνες Εβραιοι?? Γιατι οχι και Ελληνες χριστιανοι,ρομα,η αλλοι??
    Γιατι ποτε στον κοσμο δεν εγινε παγκοσμια μνια και γιαυτους?
    Εμεις δεν δικαιουμασταν να αποζυμιωθουμε,εστω μια επισιμη
    συγνωμη σαν και αυτην που εσεις
    σημερα,πολυ σωστα,δια εκπροσωπου σας Νετανιαχου,διατυπωσατε!
    Ενω ειναι τοσο απλο,εν τουτοις εφαρμοζετε δυο μετρα και δυο σταθμα!
    Τουτο ειναι κατι που πρωτιστως πρεπει να διαλευκανθει μεταξυ μας,σαν αρχαιοι λαοι,οι αρχαιοτεροι στηνπεριοχη μας και μαλιστα λιαν συντομως.
    Διο οι καιροι ου μενετοι!

    Ευχαριστω
    ενας απογονος αδικα χαμενων Ελληνων του Ναζι,Ατατουρκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εύλογο το ερώτημα του Αρθρογράφου για την ανυπαρξία αναφοράς αλληλεγγύης στους απογόνους των Ελλήνων της Θράκης, του Πόντου και της Ανατολής, που υπέστησαν το έγκλημα της γενοκτονίας από τους Τούρκους.

    Ομως και τα δικά μου εύλογα τα ερώτηματα;
    1)Αναφέρθηκε το ζήτημα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού του Μικρασιατικού Ελληνισμού και των Αρμενίων με τρόπο κομψό πίσω απο το "«η δημιουργία μονοεθνικών δομών ήταν ένα απάνθρωπο κατασκεύασμα του μοντερνισμού, που αρνήθηκε την υπόστασή μας»" ή με τό "«Η πολιτική της καταπίεσης, της εξόντωσης και της αφομοίωσης που ακολουθήθηκε τον τελευταίο ένα αιώνα με βάση τον καπιταλιστικό μοντερνισμό, εκφράζει τις προσπάθειες μιας στενής και ελιτίστικης εξουσίας να απορρίψει την ιστορία και το δίκαιο»" που αποτελεί και θέση του Τουρκικού Πολιτικού Ισλάμ.

    2)Ποιός ο ρόλος του Εβραικού Παράγοντα στην ομογονεποίηση της Τουρκίας και πως εκβιάζεται σήμερα το Εβραικό Λόμπι στην Τουρκία;

    3)Την ώρα που οι Κούρδοι στα πλαίσια της Τουρκοκουρδικής Σύμπραξης έθαψαν την δική τους Γενοκτονία ποιός ο λόγος που επιβάλλει σήμερα την αναγωγή της Γενοκτονίας των λαών της Ανατολίας απο την Οθωμανική Τουρκία και το Κεμαλικό καθεστώς σε καίριο ζήτημα της Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής;

    Το ξαναέγραψα -και μάλιστα και δέχτηκα και σφοδρή κριτική- το ζήτημα της Γενοκτονίας για την Ελλάδα έκλεισε πολύ νωρίς.Δυστυχώς η Ελλάδα δεν συμπεριφέρθηκε ως η Αρμενία και επειδή πολύ βλέπουν αναβάθμιση της Αγκυρας μέσω της ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ συγνωμης του Ισραήλ περιμενετα 2-3 χρόνια και θα την δείτε (όλως τυχαίως το 2015 θα έχουμε 100 χρόνια απο την Αρμενική Γενοκτονία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σάββα όλα αυτά για να κάνει πλάτες η Τουρκία στην σχεδιαζόμενη επίθεση στο Ιράν;
    Και με το οικόπεδο 12;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλέξανδρε
    περίμενε, μεταφράζω κάτι που δίνει απαντήσεις σε πολλά για το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τελικά, αφού ο Σαμαράς δεν άδραξε αυτήν την πρώτης τάξεως ευκαιρία, το να ζητήσει δηλαδή απ τους Εβραίους να αναγνωρίσουν την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και των άλλων λαών (οι Εβραίοι όφειλαν να το κάνουν πρίν κάν υποστούν το ολοκαύτωμα, πόσο δέ μάλλον, μετά το ολοκαύτωμα), γιατί το να παρευρεθεί στην εκδήλωση ο Σάμαρας μπορεί να επηρεάσει τους γενικότερους σχεδιασμούς στην Αν. Μεσόγειο και τα Βαλκάνια; Είπε δηλαδή κάτι μεστό και εξ ίσου τρανταχτό με αυτό που σημειώνει ο Σ.Κ.; Ή απλά το ότι πήγε αρκεί; Εδώ που τα λέμε... είναι γνωστό ότι δεν εμφανίζεται συχνά. Τσάκ! παρουσιάζεται στην εκδήλωση και προκαλεί πολλαπλή ωοθυλακιορρηξία στην Μεσόγειο. Άμα είσαι ηγέτης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σάββα περίμενες απο τον Ρόναλντ Λόντερ να έκανε αναφορά για τις σφαγές και τον ξεριζωμό των προγόνων μας απο Πόντο, Αν Θράκη, Μικρασία;
    Ουσιαστικά θα αναμόχλευε την ιστορία και θα έπρεπε να ζητούσε συγνώμη και για την στάση και την θέση των Εβραίων της Πόλης κατά την έναρξη της επανάστασης του '21 στον εκεί Ελληνισμό με αποκορύφωμα το κρέμασμα του Πατριάρχη Γρηγόριου του Ε.
    Το Ισραήλ πράττει και καλά πράττει υπερασπίζοντας τα συμφέροντά του ως Κράτος με τα ανα τον κόσμο λόμπι και τα συμβούλιά του.
    Το θέμα είναι εμείς ως κράτος τι κάνουμε.
    Γέμισαν τα Πανεπιστήμια με αναθεωρητές της ιστορίας, εθνομηδενιστικών στόχων και σκοπών,(βλ Πάντειο και τις θέσεις της πλειοψηφίας των Καθηγητών υπέρ σχεδίου Ανάν,
    Γέμισαν οι κρατικές υπηρεσίες με άτομα που εκτός την κύρια εργασία τους παράγουν εξωτερική πολιτική (μόνο σου αναφέρθηκες στο παράδειγμα υπαλλήλου του ΥΠΕΞ που χαρακτήρισε τον Καραολάν μακελάρη.
    Γέμισαν τα σχολεία με καθηγητές που διδάσκουν αυθαίρετα, εκτός αναλυτικής ύλης, θέματα ιστορίας. (βλ επανάσταση ¨21,)
    Γέμισε οι κοινωνία από βουλευτές και πολιτευτάδες που ο καθένας τους είναι υπόλογος για τουλάχιστον ένα ποινικό αδίκημα και παραμένουν ατιμώρητοι είτε λόγο σκόπιμης δικαστικής κωλυσιεργίας είτε λόγο ασυλίας.
    Και περιμένεις, περιμένουμε από τους πολίτες να παράγουν και να διακατέχονται από ήθος και αξίες, όταν οι ιερείς και ιέρειες του κοινοβουλευτισμού (βουλευτές, υπουργοί) είναι ο ορισμός της παρανομίας;
    Ουσιαστικά βρισκόμαστε σε αποσύνθεση ως Εθνος-Κράτος και σε στάδιο παρακμής, όπως σωστά ανάφερε σε μια πρόσφατη τηλεοπτική συζήτηση που ήσουν κι εσύ, ο Καραμπελιάς
    Αυτά τα λίγα και πάντα ελπίζω σε κάτι καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Σαμαράς ζήτησε από τους Εβραίους λέει να αναγνωρίσουν την γενοκτονία των Ελλήνων..

    Οι Εβραικές οργανώσεις έχουν στο απυρόβλητο την Τουρκία για τα όσα έκανε με τον χρυσό στον ΒΠΠ και θα ασχοληθούν με εμάς;

    Iδού σχετικό ποστ από άλλο γνωστό blog.



    Η Τουρκία πότε θα αποζημιώσει τους Εβραίους των οποίων τον χρυσό έλαβε ως αντίτιμο για την πώληση χρωμίτη, υλικού απαραίτητου στην κατασκευή οπλικών συστημάτων επί Β΄Π.Π., που σύμφωνα με τον ...
    Αλμπερτ Σπέερ, υπουργό εξοπλισμών του Χίτλερ, η μη προμήθειά του από την Τουρκία θα σταματούσε εντός δέκα μηνών την Γερμανική πολεμική μηχανή;

    H Tουρκία ξεκίνησε με 26 τόνους χρυσού στα ταμεία της το 1940 και τελείωσε με 217 τόνους που έλαβε μέσω του λογαριασμού Μέλλερ που ήταν ο επικεφαλής SS αξιωματικός που χειριζόταν τις πληρωμές.

    Και η ερώτηση των δέκα δις δολαρίων:

    Γιατί όλα αυτά τα χρόνια οι διάφορες Εβραϊκές οργανώσεις έχουν κάνει γαργάρα το ανωτέρω και έχουν μία περίεργα συγκλίνουσα τακτική ΝΑ ΜΗΝ ΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;
    Αν κατάλαβα καλά, οι πολεμικές αποζημιώσεις για τα εγκλήματα πολέμου και η αποκατάσταση των θυμάτων, μπορούν να διεκδικούνται επιλεκτικά από χώρες όπως η Ελβετία και η Γερμανία ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. το Ελληνικο κρατος εδω κα ιπολλα χρονια εχει περασει σε Ιουδαϊκα χερια...Εβραιοι κα ιΕλληνες ειναι δυο φυλες τελειως διαφορετικες μεταξυ τους και μισιουνται...αντι να κατηγορουμε τους πολιτικους που για το χρημα εχουν ξεχασει πατριδα και αξιες κα ιφαιρονται στον Ελληνικο λαο σα να μην υπαρχει λεμε γιατι ο προδοτης Σαμαρας δεν ζηταει χαρη απο τους Εβραιους?Ολα αυτα τα τραβαμε σημερα ακριβως επειδη ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΗ Ν.Τ.Π...εδω και χρονια...κα ιακομα δεν ειδαμε τιποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. " Τώρα, είμαστε αντιμέτωποι με τη συγνώμη του Ισραήλ στην Τουρκία, λίγες μόλις ημέρες μετά την δημόσια εξίσωση του σιωνισμού με τον ναζισμό από τον Ερντογάν."

    Καθώς επίσης και με την ανακωχή των Κούρδων, οι οποίοι κουρδοι, το 22,είχαν διαπρεψει στην γενοκτονία της Ιωνίας.
    Να τα λέμε όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μα καλά σοβαρολογούμε;;!! [μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο....υπό την προϋπόθεση ότι...]

    Και τί ρόλο δηλαδή;
    Για Αρλεκίνους μας βλέπω και πέρασε και το Καρναβάλι. Οικονομικό ή στρατιωτικό ή βιομηχανικό ρόλο θα έχουμε μόνο αν έρθουν οι ΕΛ.. (χλωμό το κόβω πάντως για τα επόμενα 1000 χρόνια).
    Το πολύ πολύ να μας φορτώσουν και καμιά 200 χιλιάδες δυστυχείς πρόσφυγες από την Συρία... Τέτοιο ρόλο;

    Ο Σαμαράς έχει υποσχεθεί νόμο στο Ισραήλ που θα αποκλείει ελλην. κόμματα που αρνούνται εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
    http://www.haaretz.com/jewish-world/jewish-world-news/greek-pm-promises-jewish-leaders-a-law-against-holocaust-denial.premium-1.510076

    Τί μέτρα θα λάβει και για τις Γενοκτονίες των Ελλήνων από τους Τούρκους και τί θα γίνει με τις Γερμανικές αποζημιώσεις ή το κατοχικό δάνειο κλπ.;;

    Τα Τουρκικά "κρουαζιερό"-πλοια βεβαίως δεν είναι προτεραιότητα για τον Σαμαρά, όπως είναι η μετριοπαθής Συριακή αντιπολίτευση, ούτε η Ορθόδοξοι της Συρίας και του Λιβάνου όπως είναι οι Εβραίοι!

    Τελικά το Λουξεμβούργο τόλμησε να ψελίσει μια υπερασπιστική κουβέντα για την Κύπρο δημοσίως, ενώ ο Σαμαράς...

    Και πάλι αρχίζει το παραμύθι ακόμη τούτη η άνοιξη τούτο το καλοκαίρι ραγιάδες, να δούμε μόνο ποιόν θα μας σερβίρουν ως Μόσκοβο πάλι (μας τέλειωσε κι ο κανονικός...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σε περιόδους κρίσεων και ισχυρων αναταράξεων αποτελεί αναγκαιότητα η διατήρηση της ψυχραιμίας και της νηφαλιότητας.Παράλληλα δε αναγκαία συνθήκη αποτελεί η προσήλωση στον στρατηγικό στόχο.Η Συνέπεια και η Συνέχεια, το να συνοδεύεται η Πολιτική απο την Ηθική και παράλληλα να μην υπάρχει απόκλιση Εργου και Πράξης απο τον Λόγο, αποτελούν εχέγγυα μιας σοβαρής πορείας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

    Θεωρώ αναγκαίο η Πολιτική σκέψη του Ελληνισμού να συγκεντρωθεί τόσο στην αναζήτηση ενναλακτικών επιλογών εντός της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης, εντός του ΝΑΤΟ όσο και στην αποφασιστική διεκδίκηση των ζωτικών συμφερόντων του.

    Για να πραγματωθεί το δεύτερο θα πρέπει να υπάρξει μια βασική παραδοχή πώς τίποτα δεν είναι δεδομένο, πως η ισοτιμία και οι όποιες ισορροπίες αποτελούν απόρροια της πραγματικής ισχύος που διαθέτει ο Ελληνισμός.Μια ισχύς η οποία θα βασίζεται τόσο στην φερεγγυότητα μας όσο
    και στην καθημερινή σκληρή προσπάθεια της διεκδίκησης και γόνιμης αντιπαράθεσης, μια ισχύς η οποία πρέπει καθημερινά να αναβαθμίζεται και της οποίας πυλώνας θα αποτελεί η Εθνική Στρατηγική.

    Στο πλαίσιο της εφαρμογής , όταν το Εθνικώς απαράβατου και απαραβίαστου θα έχει οριστεί , όταν η στήριξη της απο ολάκερο το Εθνος θα συνοδεύεται απο την συνεχώς διογκουμένη κοινωνική συναίνεση, να γνωρίζετε πως τότε κανείς δεν θα έχει την πολυτέλεια με ελαφριά την καρδία να παραγνωρίζει τον Ελληνικό παράγοντα

    Και μέρες που είναι ας γυρίσουμε στις παρακαταθήκες μας
    "Λέει ο Πέκιο: «ο Κολοκοτρώνης αναμφιβόλως δεν είναι κοινός άνθρωπος. Μετ' ολίγας ημέρας απελύθη και έγινε πανηγυρικώς δεκτός εις Ναύπλιον. Κατά την στιγμήν της συμφιλιώσεώς του με την κυβέρνησιν, απήντησεν αυτοσχεδίως εις τον λόγον τον οποίον εξεφώνησε κάποιος εκ των επισήμων. Εις την άξεστον απάντησίν του είναι άξια σημειώσεως η παράγραφος εις την οποίον είπε: "Στο ταξίδι μου από την Ύδρα έως εδώ πέταξα στην θάλασσα τα παράπονά μου. Κάμετε το ίδιο και σεις και θάψετε μέσα σε κείνο το λάκκο τα μίση σας και τας διαφοράς. Αυτός θα είνε ο θησαυρός που θα κερδίσετε!... »

    Ας πάψει λοιπόν η στρατευμένη Ελληνική πολιτική σκέψη να παραγνωρίζει την πραγματικότητα ως εκτυλισσεται και για την Ελληνική πολιτική σκέψη των υπολοίπων καλό θα ήταν να πάψει απλά να αναμασά τα όσα γράφονται σε Μέσα Ενημέρωσης σε επίπεδο ειδήσεων

    Ας δώ ένα άρθρο για την πραγμάτωση της Εθνικής στρατηγικής στοιχείο της οποίας αποτελεί και η Ιστορική Δικαίωση όπως αποτελεί και ο ρεαλισμός αλλά και η αναγέννηση του Ελληνισμού μέσα απο μια πορεία αυτογνωσίας

    Μόνο έτσι θα έρθει η ανάκαμψη μας
    μέσα απο μια πεπίπονη υλοποίηση παραγωγικής στρατηγικής όπου οι αδυναμίες μας δεν θα αποκρύπονται αλλα ούτε θα αποτελούν και το μόνο αντίκειμενο σκέψης μας , όπους θα πογυμνωθούμε απο κάθε ιδιότητα μας και θα γίνουμε Πολίτες ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΝΟΥ και στρατιώτες του Εθνους , όπου θα αφήκουμε στην ακρη κάθε λογής προστάτες , όπου ο λόγος μας θα είναι αγνός, η δε σκέψη μας καθημερινά θα σφυρηλατείται στο αμόνι και την κάμινο της κριτικής

    Εδω λοιπόν εστιαστείτε στο πώς ο Ελληνισμός θα αντεπιτεθεί γόνιμα για να ξανάβρει την αίγλη του με θέρμη

    Οσο για την τηλεφωνική συγνωμη άπαντες γνωρίζουν την αξία της και χαίρομαι που σταδιακά το αναφέρουν πιο καθαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Gentlemen, too much ink. There was never a clash between Turkey and Israel. They got Cypruand Greece where they wanted them.
    Greece even opened up their defense plans to the Israelimilitary with an amazing ease.

    Israel needs an empire to do its job and use it to sack peoples blood (financially speaking). The Neo Ottoman empire fits them perfectly and that might explain why Greece so willingly gives everything to Turkey. They just follow ordes from their teal bosses.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.