31/3/13

Ανοικτή Επιστολή από τον καθηγητή Στίβεν Πλωτ* προς τον Ερντογάν - Μια απολογία του ισραηλινού λαού προς την Τουρκία

Nouvelles d'Arménie (Αρμενία)     (μτφ. Κριστιάν)
"Είναι καιρός η Κωνσταντινούπολη να επιστραφεί στους αληθινούς της κληρονόμους και νόμιμους ιδιοκτήτες, τον ελληνικό λαό."
Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ:
Εκ μέρους του ισραηλινού λαού, θέλω να σας ζητήσω συγγνώμη για τη δειλία και την ανεξιχνίαστη βλακεία του πρωθυπουργού του Ισραήλ. Όπως γνωρίζετε, αυτό το Σαββατοκύριακο, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, σας ζήτησε «συγνώμη»  επειδή το Ισραήλ αμύνθηκε κατά γενοκτόνων τρομοκρατών οι οποίοι επιτέθηκαν σε Ισραηλινούς στρατιώτες, που ήταν οπλισμένοι μόνο με πυροβόλα όπλα με χρώμα όταν επιβιβάστηκαν στο πλοίο του τρομοκρατικού «στολίσκου» που μας στείλατε για να αμφισβητήσετε το ναυτικό αποκλεισμό του Ισραήλ κατά του θύλακα της Χαμάς στη Γάζα.
Ο Νετανιάχου μίλησε μόνο για τον εαυτό του, όταν σας ζήτησε συγγνώμη, διότι το Ισραήλ αμύνεται και προστατεύει τον λαό του μόλις δύο γενιές μετά το Ολοκαύτωμα. Δεν αντιπροσωπεύει κανέναν σε αυτή τη χώρα όταν πρόκειται για αυτή τη «συγνώμη». Κανείς άλλος στη χώρα, με την εξαίρεση κάποιων ριζοσπαστικών αντι-ισραηλινών αριστερών της ακαδημαϊκής κοινότητας, αποδέχεται να ζητήσει το Ισραήλ συγγνώμη επειδή υπεράσπισε τους κάτοικους του.

Πράγματι, εξ ονόματος όλων των ΑΛΗΘΙΝΩΝ Ισραηλινών, θα ήθελα να σας ζητήσω συγγνώμη για το γεγονός ότι μόνο εννέα τρομοκράτες σκοτώθηκαν από τους Ισραηλινούς στρατιώτες στο πλοίο του στολίσκου, ενώ Ισραηλινοί στρατιώτες ήταν θύματα της επίθεσης από τρομοκράτες τουρκικής υπηκοότητας και άλλους. Θέλω να σας ζητήσω συγγνώμη για το γεγονός ότι οι Ισραηλινοί δεν τορπίλισαν και βύθισαν τα τρομοκρατικά πλοία που προσπαθούσαν να σπάσουν τον αποκλεισμό και συνεπώς να παρέχουν βοήθεια στους ναζί της Χαμάς.
Επιμένω να σας ζητήσω συγγνώμη για το γεγονός ότι το Ισραήλ έχει έναν πρωθυπουργό ο οποίος είναι τόσο ανήμπορος, μουδιασμένος, και αποκομμένος από την εβραϊκή ιστορία, στο σημείο που σκοπεύει να αγοράσει μερικές στιγμές διπλωματικής ησυχίας με έναν μουσουλμάνο επιτιθέμενο, ντροπιάζοντας όλη τη χώρα του με μια «συγγνώμη» προς την Τουρκία, πραγματοποιώντας μία από τις πιο επαίσχυντες πράξεις που διαπράχθηκε ποτέ από έναν Εβραίο στην ιστορία, και όλα αυτά λίγες ώρες μόλις πριν από την εβραϊκή γιορτή της εθνικής απελευθέρωσης, το Πάσχα.

Περεταίρω, νομίζω ότι το Ισραήλ χρεωστάει μια συγγνώμη για το γεγονός ότι δεν έκανε  περισσότερο για να προσελκύσει την προσοχή του κόσμου για την παράνομη κατοχή και την καταστροφή από την Τουρκία του κοσμήματος που λέγεται Κύπρος, της πόλης της Αμμοχώστου. 
Το Ισραήλ δεν είπε τίποτα, όταν η Τουρκία κατάκτησε το 40% της Κύπρου και μετέφερε δεκάδες χιλιάδες παράνομους εποίκους από τον δικό της πληθυσμό στο νησί.
Για αυτή τη σιωπή, σας ζητώ συγγνώμη. 
Και αφού περάσατε τόσες ώρες τα τελευταία χρόνια για να καταγγείλετε το Ισραήλ ως κατακτητή, νομίζω ότι το Ισραήλ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από όλο τον κόσμο επειδή δεν βοήθησε στο να τερματιστεί η παράνομη τουρκική κατοχή της μεγάλης πρωτεύουσας της  αρχαίας Ελλάδας, της Κωνσταντινουπόλεως, σήμερα υπό την παράνομη σαρακηνή κατοχή που συνεχίζεται για πάρα πολύ καιρό. Είναι καιρός η Κωνσταντινούπολη να επιστραφεί στους αληθινούς της κληρονόμους και νόμιμους ιδιοκτήτες, τον ελληνικό λαό. 

Ο καθ. Steven Plaut
Είναι λιγότερο από εκατό χρόνια που αυτή η πόλη, επιπλέον από την Σμύρνη και άλλες πόλεις ελληνικής καταγωγής είχαν σχεδόν απελευθερωθεί από τους Έλληνες, ας ήταν μόνο για να μπλοκαριστούν τελικά από τους Τούρκους στρατιωτικούς επιτιθέμενους: τους δολοφόνους της μαζικής δολοφονίας των Αρμένιων.

Συνεπώς, κ. Πρωθυπουργέ, όπως το βλέπετε, φοβάμαι ότι όντως οι Ισραηλινοί χρωστάνε μερικές συγνώμες προς όλον τον κόσμο.

Εκ μέρους των μη- μικρόψυχων πολιτών του Ισραήλ, διατελώ,
Μετά τιμής,

Καθηγητής Στίβεν Πλωτ

*Ο Στίβεν Πλωτ είναι Αμερικανός με ισραηλινή καταγωγή, καθηγητής Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο της Χάιφα και συγγραφέας



18 σχόλια:

  1. Thank you professor Plaut
    We see eye to eye on this
    Konstantinoupolis, Smyrni, and an array of other cities
    hroughout the med. coast , are Hellenic Heritage .
    Aphrodites Island bleeds blue and white .
    It's time for the World to Know

    Good luck with your endeavors

    Aquilles

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ αλλά και όπως πιστεύω πολλοί Έλληνες, με τέτοιους Ισραηλινούς σαν τον καθηγητή θα ήθελα να είμαι και φίλος και σύμμαχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ Με τέτοιους Ισραηλινούς σαν τον καθηγητή θα ήθελα να είμαι και φίλος και σύμμαχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μιchael Stylianou wrote:

    Many Greeks will be deeply moved
    by the open letter of professor
    Plaut, seeing it as an
    expression of genuine feelings of friendship and solidarity towards
    their ravaged and besieged nation.
    It could be a source of great comfort
    in their current plight if they knew that the feelings expressed by the
    proud Israeli professor were widely shared by his countrymen.
    The publication of his letter in the press of his country could contribute to the tightening of
    the relations between our two peoples much more than any formal
    political gesture and declaration.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για την μεταφορα τετοιων αρθρων στο ιστολογιο σας.Δεν μπορουσα παρα να παρεμβω και να σας συγχαρω.Μπραβο Σαββα και Κριστιαν
    ΥΓ
    Γνωριζω την εκπληξη σας αλλα το "πραβο"το πηρατε με την αξια σας.Θυμαστε ομως τι επιθεσεις μου κανατε ολοι σας οταν τα εγραφα εγω???Δεν πειραζει απο εμενα ,μονο η Πατριδα μετραει.Περιμενω το επομενο παρομοιο αρθρο σας για να σας ξανα-συγχαρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Mix.Stylianou
    Θέσατε, νομίζω, το θέμα στις σωστές διατάσεις.
    @ sterg
    Όπως πάντα, κάνομε ό, τι μπορούμε. Πάντως χαίρομαι για το σχόλιο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δύσκολα μπορώ να κατανοήσω πως ένας Ισραηλινός μπορεί να μιλήσει για εποκισμό της Κύπρου. Είναι σα να μιλάει ο Τούρκος για προστασία μειονοτήτων.
    Η αλήθεια είναι οτι οι Ισραηλινοί ήτο από τους πρώτους που πήγαν και αγόρασαν τις περιουσίες που σφετερίζονται οι κτηνότουρκοι στα κατεχόμενα, όπως και οι Βρετανοί, Γερμανοί, Ρώσσοι. Μάλιστα πρόσφατα αποκαλύφθηκε οτι Ισραηλινοί με λεφτά της κυβέρνησης τους αγοράζουν γη σε διάφορα κατεχόμενα χωριά μας και η κυβέρνηση του Ισραήλ έχει διορίσει και ραββίνο στην Λάπηθο.
    Κι ας αποκαλυφθεί επιτέλους οτι το Σιωνιστικό κίνημα που προκάλεσε τόσο δεινά για να δημιουργηθεί το Ισραήλ σκόπευε να εποικήσει ΚΑΙ την Κύπρο εκτός από την Παλαιστίνη και να διώξει ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες από το νησί αλλά οι διαπραγματεύσεις με τους Βρετανούς δεν είχαν αποτέλεσμα.
    Θέλουν προσοχή οι Εβραίοι, είναι οι αρχιεπιβουλείς της Κύπρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν θα πρέπει να καταφερόμαστε εναντίον όλων των Εβραίων γενικά,παρά μόνο όσων πράγματι έχουν χρησιμοποιήσει ή στηρίζουν βρώμικες μεθόδους και μας έχουν κάνει κακό.

    Αν θυμάμαι καλά,ο υιός του Νετανιάχου είχε γράψει στο facebook ότι,μπορεί να μην είναι όλοι οι ισλαμιστές τρομοκράτες,αλλά όλοι οι τρομοκράτες είναι ισλαμιστές.

    Έτσι και με τους Εβραίους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οποιος δεν ειναι ετοιμος να "γενοκτονισει" τον γενοκτονο Τουρκοφασιστα εχει προβλημα - θανατηφορο. Και ας μην μιξοκλαιγεται για την προοδευτικη ηλιθιοτητα του.

    - On Second Thought … Maybe that Israeli Apology to Turkey was a Good Idea
    http://www.danielpipes.org/blog/2013/03/on-second-thought-maybe-that-israeli-apology-to

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οντως, χάρηκα που διάβασα αυτήν την επιστολή, όπου ο γράφων μιλάει χωρίς περιστροφές και άφοβα.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Με έρευνα στο blog του S.Plaut, http://stevenplaut.blogspot.gr/ βγαίνει ένα παλιο του άρθρο, όπου δείχνει ακριβώς τι πρεσβεύει: http://www.jewishpressclassifieds.com/pageroute.d... Συγκρίνει το τείχος της Αμμοχώστου με το τείχος της Ιερουσαλήμ, και την Τουρκική κατοχή στην Κύπρο με την "τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς με ρουκέτες στο Ισραήλ"... Διαβάζοντας τις 2-3 τελευταίες παραγραφους του άρθρου, βλέπουμε ΚΑΘΑΡΑ που το πάει: Οι "κακοί ισλαμοφασίστες" Παλαιστίνιοι και Τούρκοι, πάτησαν τα "ημέτερα" εδάφη, τα εδάφη που ιστορικά μας ανήκαν (Η Κύπρος στους Έλληνες και η Ιερουσαλήμ στους Εβραίους....) Το πάει δηλαδή σιγά- σιγά στην Ιερουσαλήμ..... Ότι τους "ανήκει ιστορικά" όπως σε εμάς η Κων/πολη.
    Ένας ακόμα Σιωνιστής δηλαδή, αλλά με καλή γνώση ιστορίας, (την οποία διαστρέφει προς όφελός τους) άρα πιό επικίνδυνος!! 'Οχι συνέλληνες, ότι τον πήρε ο πόνος για την Κύπρο ή την Κων/πολη ή τις αλύτρωτες πατρίδες του Ελληνισμού! Προπαγάνδα υπέρ των Ισραηλινών κάνει, για να διώξουν τους Παλαιστίνιους και να πάρουν την Ιερουσαλήμ... Και μετά, θα θέλουν και την ...Κωνσταντινούπολη. Μην τα τρώτε αμάσητα Ινφογνώμονα, και κάντε και λίγη έρευνα πριν δημοσιεύσετε φιλοϊσραηλινά άρθρα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ερευνώντας το blog του S.Plaut, http://stevenplaut.blogspot.gr/ βλέπουμε ένα παλιο του άρθρο, όπου δείχνει τι πρεσβεύει: http://www.jewishpressclassifieds.com/pageroute.d... Συγκρίνει το τείχος της Αμμοχώστου με το τείχος της Ιερουσαλήμ, και την Τουρκική κατοχή στην Κύπρο με την "τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς με ρουκέτες στο Ισραήλ"... Στις 2-3 τελευταίες παραγραφους του άρθρου φαίνεται που το πάει: Οι "κακοί ισλαμοφασίστες" Παλαιστίνιοι και Τούρκοι, πάτησαν τα "ημέτερα" εδάφη, τα εδάφη που ιστορικά μας ανήκαν (Η Κύπρος στους Έλληνες και η Ιερουσαλήμ στους Εβραίους....) Το πάει δηλαδή σιγά- σιγά στην Ιερουσαλήμ..... Ότι τους "ανήκει ιστορικά" όπως σε εμάς η Κων/πολη.
    Ένας ακόμα Σιωνιστής δηλαδή, με καλή γνώση ιστορίας, (την οποία διαστρέφει προς όφελός τους) άρα πιό επικίνδυνος!! 'Οχι συνέλληνες, δεν τον πήρε ο πόνος για την Κύπρο ή την Κων/πολη ή τις αλύτρωτες πατρίδες του Ελληνισμού! Ινφογνωμονάκο, κάνε λίγη έρευνα παραπάνω όταν είναι να ανεβάσεις φιλοϊσταηλινό άρθρο... Φιλέλληνες Ισραηλινή δεν υπέρχουν φίλε μου, κι αν υπάρχουν τους ψάχνουμε με το κυάλι... Κατάλαβες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Με έρευνα στο blog του S.Plaut, http://stevenplaut.blogspot.gr/ βγαίνει ένα παλιο του άρθρο, όπου δείχνει ακριβώς τι πρεσβεύει: http://www.jewishpressclassifieds.com/pageroute.d... Συγκρίνει το τείχος της Αμμοχώστου με το τείχος της Ιερουσαλήμ, και την Τουρκική κατοχή στην Κύπρο με την "τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς με ρουκέτες στο Ισραήλ"... Στις 2-3 τελευταίες παραγραφους του άρθρου δείχνει που το πάει: Οι "κακοί ισλαμοφασίστες" Παλαιστίνιοι και Τούρκοι, πάτησαν τα "ημέτερα" εδάφη, τα εδάφη που ιστορικά μας ανήκαν (Η Κύπρος στους Έλληνες και η Ιερουσαλήμ στους Εβραίους....) Το πάει δηλαδή σιγά- σιγά στην Ιερουσαλήμ..... Ότι τους "ανήκει ιστορικά" όπως σε εμάς η Κων/πολη.
    Ένας ακόμα Σιωνιστής δηλαδή, με καλή γνώση ιστορίας, (την οποία διαστρέφει προς όφελός τους) άρα πιό επικίνδυνος!! 'Οχι συνέλληνες, δεν τον πήρε ο πόνος για την Κύπρο ή την Κων/πολη ή τις αλύτρωτες πατρίδες του Ελληνισμού! Προπαγάνδα υπέρ του Ισραήλ κάνει και εναντίον των "κακών" ΠΑλαιστινίων... Την Ιερουσαλήμ έχει στόχο το άρθρο του, και όχι το να πάρουμε εμείς την Πόλη... Ινφογνώμαονα, όταν είναι να ανεβάσεις φιλοισραηλινό Αρθρο, κανε λίγη έρευνα, γιατί δεν υπάρχει Ισραηλινός Φιλέλληνας... Μην διασπείρετε ψευδείς ελπίδες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το ό, τι δεν τρως κουτόχορτο δεν σημαίνει ότι τρώνε οι άλλοι και ιδιαίτερα εμείς του Ινφογνώμονα.
    Και βέβαια είναι σιωνιστής ο Πλωτ, δεν είναι κάτι καινούργιο, και μάλιστα πολύ δραστήριος. Θες δεν θες, υπάρχουν και αυτοί, και το παρόν ενημερωτικό ιστολόγιο δεν άσκει λογοκρισία σε αυτούς, περισσότερο δε όταν αφορά θέματα του Ελληνισμού.
    Η επιστολή του άλλωστε δεν το κρύβει, τα έχει όλα.
    Εσύ, βέβαια, μεγάλος αναλυτής Ηρακλής Πουαρώ, κατάλαβες τον σκοπό του… τη Ιερουσαλήμ…
    Εγώ είδα μια επιστολή στον Τούρκο πρωθυπουργό, μήπως και αυτός δεν έχει τελείως ανιστόρητες βλέψεις στην ίδια πόλη, από άλλη σκοπιά όμως.
    Την επιστολή τη βρήκα σε αρμενικό ιστοτόπο, ναι!, μήπως έχεις αντίρρηση, μια και ασχολούνται οι Αρμένιοι, να διαδοθεί και στους Έλληνες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φυσικά σαν Ισραηλινός ο S.Plaut υποστηρίζει τα συμφέροντα του Ισραήλ και καλά κάνει . Εσύ που δεν τρως κουτόχορτο, αν είσαι Έλληνας, γιατί δεν ενδιαφέρεσαι για τα συμφέροντα της Ελλάδας αλλα τουναντίον αναμασάς ισλαμικό έξυπνοχορτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δυστυχώς πολλοί Έλληνες συνεχίζουν να δέχονται άκριτα την αραβομουσουλμανική προπαγάνδα περί "κακών Ισραηλινών" και "καλών Παλαιστινίων".
    Αυτοί οι μύθοι της Παλαιστινιακής προπαγάνδας έχουν εδραιωθεί στον ελληνικό λαό και λίγοι προσπαθούν να γνωρίσουν τα πράγματα και από τη σκοπιά των Εβραίων. Ο ελληνικός αντισημιτισμός καλά κρατεί σήμερα στην Ελλάδα, δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Haghios

    Δεν είναι ανάγκη να μπουν οι Παλαιστίνιοι στην εξίσωση για να πάρουμε θέση αρνητική όσον αφορά τους Ισραηλινούς. Αυτό που μας αφορά πρωτίστως είναι η στάση των έναντι του Ελληνισμού. Και η στάση αυτή δεν είναι καθόλου μα καθόλου καλή. Δεν γίνεται να μην γνωρίζεις οτι πράκτορες της ΜΟΣΣΑΝΤ αλώνιζαν, και ενδεχομένως αλωνίζουν ακόμη, στην Κυπριακή Δημοκρατία παρακολουθώντας στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛ.ΔΥ.Κ. για να εξυπηρετήσουν δικά τους συμφέροντα αλλά και των πολύ καλών τους φίλων Τούρκων. Δεν γίνεται να μην διάβασες οτι αγοράζουν μαζικά περιουσίες Ελλήνων προσφύγων στην κατεχόμενη Κύπρο και έχουν μάλιστα διορισμένο και Ραββίνο στα κατεχόμενα ο οποίος διαμένει στην Λάπηθο. Και δεν είναι δυνατόν να παραβλέπουμε οτι ο Ελληνισμός, τουλάχιστον αυτός της Κύπρου, είναι στο στόχαστρο του Σιωνιστικού κινήματος από τα τέλη του 190υ αιώνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.