28/4/13

Η Βιέννη ελπίζει σε συμφωνία με την ΕΕ για το τραπεζικό απόρρητο ως τις 22 Μαΐου

Η Αυστρία ελπίζει να καταλήξει σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά το ζήτημα του τραπεζικού απορρήτου, στο οποίο η Βιέννη είναι άκρως προσηλωμένη, ως την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής στις 22 Μαΐου, δήλωσε σήμερα ο σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν.
"Η σύνοδος αυτή των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ θα σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα», τόνισε ο Αυστριακός καγκελάριος στο ραδιοσταθμό Oe1.

"Θέλουμε να έχουμε αποτελέσματα στον τομέα της ανταλλαγής δεδομένων στο πλαίσιο του αγώνα για την πάταξη της φοροδιαφυγής», υπογράμμισε.

Χθες, ο ευρύς κυβερνητικός συνασπισμός σοσιαλδημοκρατών και χριστιανοδημοκρατών, ανακοίνωσε την απόφασή του να συμμετάσχει στις συνομιλίες για την αυτόματη ανταλλαγή τραπεζικών δεδομένων.

Η Βιέννη ελπίζει ωστόσο να διατηρήσει το τραπεζικό απόρρητο για τους Αυστριακούς, αλλά και τις διμερείς συμφωνίες που έχει συνάψει με την Ελβετία και το Λίχτενστάιν για την ανταλλαγή τραπεζικών δεδομένων.

Ο Φάιμαν ανακοίνωσε στις 9 Απριλίου ότι είναι έτοιμος να συζητήσει για την άρση του τραπεζικού απορρήτου μόνο για τους ξένους υπηκόους που διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στο αυστριακό έδαφος, κάτι που η υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ προσπάθησε με κάθε τρόπο ν' αποφύγει, φοβούμενη διαφυγή των ξένων κεφαλαίων εκτός της χώρας.

"Η μεγαλύτερη οικονομική ζημιά θα ήταν να καταλήξουμε να έχουμε τη φήμη ότι προστατεύουμε τη φοροδιαφυγή», τόνισε ο αυστριακός καγκελάριος.
Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.