30/4/13

Συρία: Δεκατρείς οι νεκροί, και 70 οι τραυματίες από την έκρηξη στο κέντρο της Δαμασκού

Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο κέντρο της Δαμασκού στοίχισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους σήμερα και προκάλεσε σημαντικές υλικές ζημιές σε μια εμπορική συνοικία σε ώρα κοσμοσυρροής, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο κέντρο της Δαμασκού στοίχισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους σήμερα και προκάλεσε σημαντικές υλικές ζημιές σε μια εμπορική συνοικία σε ώρα κοσμοσυρροής, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, μια ημέρα αφού ο πρωθυπουργός Ουάελ αλ-Χάλκι επέζησε επίθεσης εναντίον της αυτοκινητοπομπής του στην καρδιά της συριακής πρωτεύουσας.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε πως 70 άνθρωποι τραυματίσθηκαν και μερικοί βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχει την έδρα του στη Βρετανία ανακοίνωσε πως σκοτώθηκαν 9 άμαχοι και 5 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, προσθέτοντας ότι ο απολογισμός είναι πιθανό να αυξηθεί.

Το φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Ιχμπαρίγια έδειξε πυροσβέστες να τρέχουν μέσα σε πυκνό καπνό μετά την έκρηξη στην πλατεία Μαρτζέχ. Δύο πτώματα φαίνονταν να κείτονται στο έδαφος.

Ο στόχος της επίθεσης δεν ήταν αμέσως σαφής. Στις εικόνες φαινόταν το πρώην κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών κοντά στον τόπο της έκρηξης σε έναν από τους κύριους δρόμους της πρωτεύουσας.

Μια κάτοικος της Δαμασκού, η οποία ζει σε απόσταση 1,7 χλμ. από τον τόπο της έκρηξης, δήλωσε πως η έκρηξη έκανε τις πόρτες του σπιτιού του να τρίξουν. "Πρέπει να ήταν τεράστια. Τα θύματα πρέπει να είναι πολλά επειδή αυτή την ώρα η πλατεία είναι πολυσύχναστη", πρόσθεσε.
  
ΣΚΑΪ - Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.