4/4/13

Δείτε με τα μάτια σας την απελευθέρωση του κουρδικού λαού

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εισρέουν στο χωριό Αμάρα, που γεννήθηκε ο Αμπντουλλάχ Οτζαλάν πριν από 64 χρόνια, για να γιορτάσουν αύριο τα γενέθλιά του και να διατρανώσουν τη θέληση του κουρδικού λαού για ελευθερία και για την απελευθέρωση του ηγέτη του.
Τα προηγούμενα χρόνια το τουρκικό κράτος έκανε τα πάντα (αύρες, καπνογόνα, σφαίρες, τραυματίες, νεκροί) για να παρεμποδίσει την προσέλευση του κόσμου και να αποτρέψει τις εκδηλώσεις που είχε προγραμματίσει το κουρδικό κίνημα προς τιμήν του Ηγέτη Άπο.
Φέτος φαίνεται ότι το τουρκικό κράτος παραιτήθηκε των μέτρων καταστολής, και ο κουρδικός λαός γιορτάζει ελεύθερα την επέτειο γέννησης του ηγέτη του, ο οποίος, σημειωτέον, βρίσκεται στη φυλακή του Ιμραλί, από το 1999.
Παραθέτουμε φωτογραφίες από τον κόσμο που έχει συγκεντρωθεί μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της 3ης Απριλίου και θα επανέλθουμε αύριο για όσα θα επακολουθήσουν, ενώ υπογραμμίζουμε
ότι οι εκδηλώσεις αυτές συνιστούν ντε φάκτο αναγνώριση και νομιμοποίηση του ΡΚΚ αλλά και του αιτήματος του κόσμου για απελευθέρωση του Άπο!!!



5 σχόλια:

  1. It could also mean Turkey got what it wanted; total control of the Kurdish movement without loosing a meter of land and controlling the resources in 3 neighboring countries.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Humble opinion

    It could also mean that the Turks need a nudge to loose it all. Lets not forget the Kurds have semi-autonomy in Northern Iraq (southern Kurdistan) and yet the decided to trade oil on their own despite the wrnings of Bagdad. I bet the Kurds will do the same when the time comes with the Turks. I think they know that they must first introduce them selves to the world as a brand name. When they become solidified as a an idea and a nation to the West and East then they might as well become detached from the Turkish rule.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διάβασα σε προηγούμενες αναρτήσεις ότι υπάρχει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις λόγω των αυστηρών όρων που θέτει ο Ερντογάν. Κατά την γνώμη μου δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί εντός ολίγου ο Οτσαλάν με νέο διάγγελμά του θα καλέσει το ΠΚΚ να ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ και να ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΑ ΟΠΛΑ. Και μόλις συμβεί αυτό,το ΠΚΚ θα έχει ηττηθεί κι επισήμως.Εκτός κι αν το ΠΚΚ κι ιδίως ο Καραγιλάν αμφισβητήσουν τον Οτσαλάν. Δεν το νομίζω όμως.Finis PKK...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λυπαμαι,skal, αλλά εγώ ο μή μπασμένος στα πραγματα (όπως εσύ) εγώ ο μη θεσμικός, ο μη, ο μη, το βλέπω σαν ένα διάλειμα......
    Κρατάω μικρό καλάθι, και τους βλέπω να πιάνουν σύντομα τα όπλα.
    Την Τουρκία εχουν απένατι, όχι την Μητέρα Τερέζα..........
    Είναι ένας τακτικός ελιγμός της Τουρκίας η οποία θέλει άρον άρον να κλείσει μέτωπα επειδή βλέπει μεγάλο πόλεμο να έρχεται.
    Αν κάνουν το ΛΑΘΟΣ και παραδόσουν τα όπλα, σε λίγο καιρό η Τουρκία θα φροντίσει να γίνουν Παλαιστήνοι της ΓΑΖΑΣ..................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επώνυμε
    η γνώμη του καθενός έχει βαρύτητα. Αρκεί να μην δογματίζουμε και να μην ακυρώνουμε την άποψη των άλλων.
    Όσο για την παράδοση των όπλων, το ΡΚΚ ήδη έχει έτοιμο στρατό στο Δυτικό Κουρδιστάν ή Ροζάβα, ήγουν ΒΑ Συρία.
    Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κίνδυνοι για το κουρδικό απελευθερωτικό κίνημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.